Jag har varit gift med en pedofil

Så kom då dagen jag kan berätta varför jag mått så inihelvete dåligt.

 

För ganska exakt två år sedan, april 2014, blev jag kallad till ett möte. Där uppdagades det att min äldsta dotter blivit våldtagen. Hon fyller denna sommar 25 år.

 

Informationen jag fick var fruktansvärd men det som fullkomligt slog undan benen på mig var när hon berättade att det var hennes pappa som var förövaren. Första gången var hon 4 år. FYRA ÅR. Att hon vet det beror på att hon minns alla detaljer i sitt rum och vi flyttade därifrån när hon var fyra.

 

Min värld rasade. Totalt. Skuld. Skam. Vrede. Tårar. Hat. Och ännu mera skuld. Varför såg jag inget. V a r f ö r? Vi skilde oss när hon var 6 år. Några månader efter att jag flyttade försökte han penetrera henne hela vägen och sabbade henne totalt. Alla gånger under alkoholens influenser. Idag har hon stora fysiska problem när hon ska kissa. En direkt orsak.

 

Många historier har man kunnat läsa i tidningar om flickor som hittar på. Om flickor som vill ha uppmärksamhet. Om flickor som vill ha bekräftelse. Jefligt tråkigt. Jag ö n s k a r att min dotter hade tillhört den kategorin men tyvärr inte. Hon skötte sig alltid i skolan, hade bra betyg, var en bra kompis, en bra dotter. Aldrig. Några. Problem. Bara det normala tonårstjafset.

 

Tills hon var 13 år. Då dog min exmans fru, som stod min dotter mycket nära. Då började 5 års helvete med skärande. Alla trodde att det berodde på frun som dött. Men hon sa inget om den verkliga orsaken. För att skydda sina syskon som då var runt 2 år. Min dotter kunde inte leva med tanken på att syskonen även skulle behöva bli av med sin pappa och för hennes del var det aldrig tu tal om att han skulle göra något dumt mot dom. Det var ju henne han hade valt för sina behov. Det var också då hon bestämde sig för att flytta hem till oss på heltid och bara vara hos sin pappa då och då. Idag frågar jag henne: ”hur kunde du ens vara där, hur kunde du umgås med pappa?” Hennes svar: ”jag stängde av, då gick det”. 

 

Nåväl. I tjugo år bar hon på detta.

 

För två år sedan hade allt nått en nivå där det var frågan om att kunna fortsätta leva, eller kasta in handduken för gott. Hon valde livet. I januari 2014 börjar hon gå hos en psykolog som jobbar med sexuellt utnyttjade. Tre månader senare blir vi kallade till ett möte hos psykologen och får då reda på det här. Jag är förvisso inte så objektiv men om jag ska lyssna till andra så är hon inte bara vacker på utsidan, hon är otroligt smart, klok och en massa andra superlativ. Hon har alltid varit extremt intresserad av psykologi och man kan säga att hon är den som varit klokast av oss två det senaste två åren.

 

Min reaktion blev den värsta tänkbara. Bortsett från sparken i magen och det faktum att jag bara ville lägga mig ner och dö av skuld över att jag uppenbarligen varit den värsta mamman i världen, som inte såg något, ville jag även döda honom. D ö d a. Satan som jag hatade honom. Helvete som jag planerade hämnd.

 

Allt medan dottern gick i specialterapi. För att ni ska förstå djupet av det som hände kan jag citera en av utredarna hos polisen: ”Under mina 16 år som utredare är det här bland det grövsta jag har hört”.

 

Kändes ju väldigt bra att höra som mamma. Not. Jag vände ut och in på mig själv. HUR hade jag kunnat missa det här? Jag, som den fördomsfulla och inskränkta människa jag är, har alltid hävdat att ”mammor som inte ser är inte värda att vara mammor”. Den avsky jag kände för mig själv var bottenlös. Man kunde omöjligt svika ett barn på ett värre sätt.

 

Jag. Såg. Ingenting.

 

Jag försökte gå tillbaka och leta minnen och vet bara att det var när hon var runt 4 som jag bestämde mig för att gå ifrån honom, men stod ut i ett par år till. Jag måste ha varit så förblindad av min egen situation att jag inte ens klarade av att se eventuella tecken. Det m å s t e ha varit så för h u r kan man inte se? Tankarna har malt sönder skallen på mig. Han skötte alltid tvätten, alltså kunde jag inte ha sett några fysiska bevis i form av eventuellt blod. Han var en hård men ändå kärleksfull pappa. ”Sitt rakt, spill inte, akta kläderna” …och så vidare. Samtidigt som han gav henne mycket kärlek. Men jag minns att hon hade en konstig respekt för honom. Jag sa ofta till honom att han inte skulle vara så hård med henne. Han är, eller ja, var, den mest opedagogiska människa jag träffat. Sa alltid nej utan att förklara varför. Vi var mycket olika men jag trodde någonstans att han skulle vara den trygghet jag i så många år letat efter. Det har inte gått en enda dag under dessa två år som jag inte funderat på VARFÖR jag inte märkte något. Hon var ju mitt allt men mina skills som mamma var uppenbarligen inte särskilt bra. Jag har gått från att tycka synd om mig själv för att jag gifte mig med honom, till att inte kunna ta mig ur sängen pga av all skuld. Hade jag sett så hade hon aldrig behövt lida så under alla dessa år.

 

Min dotter har aldrig haft en sätta-dit-honom-agenda. Hon anser inte att det skulle hjälpa något. ”Jag kan inte göra något åt vad som har hänt.” Hennes tankar kring honom är tudelade: å ena sidan den stora sorgen över vad han har gjort henne och de fysiska och psykiska konsekvenser som har blivit pga hans handlingar. Konsekvenser hon tvingats leva med genom alla år och konsekvenser hon kommer ha i resten av sitt liv. Å andra sidan har han varit en bra pappa på andra sätt.

 

Som sagt. Hon är den kloke av oss. Vad mig anbelangar kan han gå och dö. Jag har skrivit ett antal korta sms till honom och eftersom jag känner honom utan och innan så VET jag att, om han hade varit oskyldig hade han reagerat starkt på sms:ens innehåll, men jag har inte hört ett ljud. Jag skrev tidigt att, om jag någonsin får se honom i Bromma Blocks, på Bauhaus och CityGross i Bromma kommer jag inte svara för de verbala konsekvenserna. Kan säga så här: från att alltid, i alla år, a l l t i d, stöta på honom överallt, har jag inte sett röken av honom sedan maj 2014; tre veckor efter att jag fått reda på vad han hade gjort. Sprang in i honom i Bromma Blocks-gallerian. Min stora lycka, eller rättare sagt; hans stora lycka, var att han stod och pratade med några så jag sa bara hej. Skakade som ett asplöv i tre dagar efteråt.

 

Dottern mår idag hyfsat bra. Det går upp och ner men framåt. Dock har dessa två tunga år satt sina spår; hon har t ex tappat det mesta av sitt tjocka midjelånga hår pga av den psykiska stressen och är idag korthårig, hon har migrän var och varannan vecka. Hon får panikångestattacker då och då men har, till skillnad från mig, valt att inte medicinera sig ur det här. Hon vill klara det ändå. Hennes mål i livet är att bli terapeut. Och jobba med pedofiler. När hon berättade det första gången undrade jag om hon tappat kompassvattnet helt, men jag har låtit mig förstå via människor som är insatta, att det är ett bra beslut. Det finns nämligen väldigt, väldigt lite hjälp att få om man är pedofil och det finns även flera typer av pedofiler. Det finns dom som inser att det dom gör är fel och att de behöver hjälp. Och så givetvis de som anser att de INTE gör något fel och därmed inte heller söker hjälp.

 

Sent i höstas förra året bestämde hon sig för att göra en polisanmälan. Fortfarande inte för att ”sätta dit” honom utan för att hon ska kunna stå med rak rygg. Hennes dröm, som sakta vuxit sig stark de senaste två åren, är att åka runt och föreläsa i skolor. För ett par månader sedan deltog hon som gäst i en podcast som heter Ångestpodden. Den drivs av två unga tjejer och de blev så berörda av 24-åringens historia att de efter hennes medverkan gjorde en serie om just sexuella övergrepp. Jag har själv inte kunnat lyssna på dotterns berättelse där, det gör för ont. En dag ska jag göra det, men inte just nu. Just det avsnittet seglade upp och blev listetta på iTunes. HÄR kan ni lyssna, avsnitt 55. Många hörde av sig till henne efteråt och det mottagandet hon har fått har varit överväldigande. Expressen ville göra en intervju med henne men hennes advokat avrådde då detta skedde mitt under förundersökningen.

 

I förra veckan var min exman, som jag var tillsammans med i 12 år,  inne på förhör hos polisen. Igår fick vi besked om att åklagaren lägger ner målet. Inte för att han inte finner 24-åringen trovärdig, tvärtom. Hon är extremt trovärdig och detaljerad. Dessvärre är det så att ett mål aldrig går till rättegång om inte åklagaren tror på en fällande dom och för att få det krävs bevis. Det finns inga. Det är ord mot ord. Han nekar. Givetvis. Jag önskar att man hade kunnat åtala honom eftersom han idag är omgift för tredje gången och har ett barn som är under 10 år. Hur som kommer det här slå ned som en bomb i hans umgänge. Mitt livs mission kommer bli att se till att alla hans vänner får reda på vad han har gjort. Må vara barnsligt, men jag står för det. Av säkerhetsskäl är dottern skriven hemma hos oss sedan två år tillbaka. Han vet var hon jobbar men inte var hon bor, och så kommer det att förbli.

 

Man kan ju då undra hur jag har mage att hänga ut honom här när han således aldrig kommer bli dömd men vet ni, det skiter jag fullkomligt i. Min dotter har i över 20 år tagit hänsyn till allt och alla men nu får det fanimej vara nog. Hon har varit inne på ett antal polisförhör och det råder ingen som helst tvekan om att polisen anser henne vara trovärdig till 100%.

 

När jag fick ta del av det här försvann jag ned i ett svart hål och det tog gott och väl ett år innan jag ens såg det minsta ljus i tunneln. Några månader efter mötet hos psykologen förolyckades Magdalenas son och vår vänskap fick stryka på foten. Det fanns ingen som helst ork. (Detta är det enda jag kommer skriva om angående vår relation här. Vi är inte på något sätt osams och vi har fortfarande kontakt.)

 

Jag gick på lugnande under ett halvår, samtidigt som jag fick ångestdämpande. Dessa ångesttabletter äter jag fortfarande. Har försökt att minska ned men varje gång har något skit dykt upp och jag har varit tvungen att fortsätta. Kommer inte upp ur sängen annars.

 

Min skilsmässa från denne man var fruktansvärd. Från att ha behandlat mig som en prinsessa, bortsett från när han var onykter, då var han Dr Jekyll & Mr Hyde, blev han som förbytt. Han var en genuint snäll människa och jag kan säga att 99% av våra kompisar vände mig ryggen när jag drog. ”Hur kan du lämna honom, ni som har det så bra?” Mina f d svärföräldrar, där min svärfar varit som en pappa för mig under alla år, vände mig också ryggen. Alla försvann. Under de två år jag förberedde mig mentalt från att gå ifrån honom så visste jag att han skulle bli vansinnig. Jag trodde i min enfald att, om jag lät honom ta huset och a l l t annat, skulle han inte bete sig som en skit och på så sätt kunde jag skydda 24-åringen från all smutskastning. Kan säga att det inte gick så bra alls.

 

Vi hade vårdnaden varannan vecka och när jag ringde för att säga godnatt hade han inga problem att högt säga: ”Xxxx, det är din hora till morsa i telefon!” Så där höll han på varje vecka tills han träffade fru nummer två. Hon som dog i cancer ett par år efter att de fått barn. I samband med att han träffade henne blev han normal igen vilket innebar att vi kunde börja umgås och ha trevligt. Varje annandag jul firade vi här hemma hos oss. I flera år. Mina f d svärföräldrar förlät mig och vi umgicks som en enda happy jefla storfamilj. År ut och år in.

 

Han har suttit i min soffa. Vid mitt matbord, på min altan. Jag är oerhört omogen och gjorde fyra saker när jag fick reda på detta: bestämde mig för, så fort vi får råd, att varenda jävla möbel hemma ska bytas ut. Rubbet. För han har varit överallt här. Utom i min säng. Sen åkte jag hem, grävde fram min svindyra vigselring från honom, gick ut i skogen. Det var april och snön låg kvar. Slängde ringen åt helvete. Gick hem. Ned till källaren, rotade fram alla fotoalbum och jag kan säga att det blir en del om man varit tillsammans i 12 år. Eldade upp skiten i öppna spisen. Alla utom de ”rena” bebisalbumen. De får dottern en dag avgöra vad hon vill göra med.

 

Nästa dag skickade jag in en namnändring. När jag skilde mig behöll jag vårt/hans mycket ovanliga efternamn. Detta på begäran av dottern. Hon ville att vi skulle heta samma. Åren går och jag gifter mig med min nuvarande man. Tar hans efternamn men behåller det gamla. Eftersom jag och maken jobbar ihop är det inte alltid så smart att vi har samma efternamn i business-sammanhang. Därför har jag, sedan jag gifte mig 1990 med min exman, ALLTID hetat samma sak. Mitt nya efternamn hade jag bara på pappret.

 

Kan säga att det inte var särskilt svårt att göra sig av med det gamla namnet. Jag har dock än idag, två år senare, väldigt svårt att fatta att jag heter Lundgren och inget annat. 28 år med samma efternamn sätter sina spår.

 

Ni som tycker att jag inte är klok som hänger ut honom och hans familj så här; please, bespara er kommentarer om det. Jag kommer, för första gången under mina 10 år som bloggare, inte att godkänna eventuella synpunkter om det. Jag har i alla år haft som praxis att godkänna allt. Såvida det inte har med personliga angrepp att göra men luckily händer det bara en gång var och vartannat år.

 

Det sorgliga i den här historien är att hans nuvarande fru vet om vad som hänt min dotter. Hon har varit med 24-åringen till hennes psykologer. Hon lovade att stötta och se till att min dotter inte mister sin relation med sina syskon. En dag slutade hon att höra av sig. Locket på. Syskonen, sånär som den yngsta, som inte vet något om det här, har valt att radera henne ur deras liv. När deras mamma dog fick min dotter, då 13 år gammal, ta över mycket av ansvaret för dom. Hon har stått dom extremt nära och hon vet inte vad som är sagt till dom, men de vill på inga villkor ha med henne att göra längre. Resten av släkten vet vad som har hänt men man väljer att anse min dotter hittar på. Enligt andrahandsuppgifter så har min exman yttrat en enda mening om det hela till sin fru: ”hon minns fel”. 

 

Och det mest osannolika: jag har förbjudit honom att komma på talibanens dansuppvisningar. För givetvis tävlingsdansar hans yngsta också. Dock ej i samma dansskola så där kan han hänga bäst han vill. Jag har meddelat både honom och hans fru att jag kommer tala om för varenda käft vad han har gjort om han dyker upp i dessa sammanhang. Jag vägrar att se honom gå runt och leka lycklig familjfar när han har skadat mitt barn för livet. Vägrar. Och det går tyvärr ut över hans yngsta barn. Å andra sidan vet jag att barnens aktiviteter alltid varit uppdelade så han hade inte hängt på dansen oavsett. Jag skiter fullkomligt i vad folk tycker om mitt resonemang. Fullkomligt.

 

Givetvis tycker jag synd om hans fru. Eller nä, jag g j o r d e det. Tills jag insåg att hon uppenbarligen valt att stanna hos honom trots att hon vetat om det här i över ett år nu. Vilket i vår värld är likställt med att hon inte tror på min dotter. Trots att hon påstod sig göra det. Vad jag inte berättar i den här historien, eftersom det är för långt att dra, är att jag under två dagar trodde att förövaren var min nuvarande man. Strax innan mötet hos psykologen lade jag ihop två och förstod att det var något överjävligt jag skulle få information om och det blev inte bättre när jag i samband med det fick höra att ”det är den sista personen på jorden du kommer tro det här om”.

 

I två jävla dygn trodde jag därför att det var maken. Under två dagar bodde jag på riktigt i helvetet. Min man. HUR kunde han? Jag vägrade att tro det, men han var ”den siste personen på jorden” jag skulle tro det om. Alltså måste det vara han. Var skulle jag ta vägen? Hur skulle vi göra med företagen? Okej, mina föräldrar, som bor mitt i city, de får flytta ut till landet och så tar jag och talibanen deras lägenhet … jag får dra i alla kontakter jag har så att jag får ett nytt jobb. Så där malde tankarna i 48 timmar. För det fanns inte en jävla chans i helvetet att jag skulle stanna en enda sekund tillsammans med honom. Två dagars helvete, tills vi blev informerade på mötet.

 

Därav av mitt fruktansvärda förakt för min exmans fru. Hon har valt att stanna. Hon stannar hos en man som våldtagit min dotter. Det kommer jag aldrig kunna förstå … eller förlåta henne för. Å andra sidan säger statistiken i sådana här sammanhang att frun oftast stannar kvar. Obegripligt. Men, det är hennes val. I don’t give a shit längre.

 

Jag kan säga så här. Nu fattar jag en hel del saker som pågått genom åren. Avslöjandet ledde till en dominoeffekt. Nu fattar jag varför hon vid två tillfällen, när hon var liten, skrek som en galning när vi var hos doktorn (manliga) och hon blev ombedd att klä av sig. Jag minns det mer än väl. Båda gångerna blev hon så rabiat att jag var tvungen att gå därifrån. Och skämmas. Blev skitirro på henne. Jättebra mamma.

 

Nu förstår jag varför jag, på riktigt, inte har sett min dotter naken sedan hon var i 6-7-års åldern. Hon har varit manisk med att låsa badrumsdörren och sin sovrumsdörr. M a n i s k.

 

Nu förstår jag varför hon skar sig sönder och samman så mycket och under så lång tid under tonåren.

 

Nu förstår jag varför hon gick med hörlurar i öronen (små pluppar ni vet) dygnet runt och då menar jag dygnet runt. Till och med när hon skulle sova. Idag berättar hon att det var ”för att slippa tänka”.

 

Jag har hundra andra detaljer som jag nu förstår varför.

 

Jag förstår en himla massa. Och jag förstår ingenting. Jag förstår inte hur man kan våldta sitt barn. Det övergår mitt förstånd. Vid ett av tillfällena, när hon är 6 år, säger han, i ilska över att det är så svårt att komma hela vägen in i henne: ”du är dotter till en hora”. Just detta tillfälle skedde under julen, 6 månader efter att jag flyttat ifrån honom. Från den dagen fram till nu har hon alltid hatat julen. Hatat. Och jag har aldrig förstått varför.

 

Nu vet jag.

 

Min exman är väldigt omtyckt. Ser bra ut. Har ett extremt bra och välavlönat jobb. Är känd world wide i sin bransch. Är social. Han är typen som ”va, inte en chans att jag tror att xx skulle kunna göra nåt sånt!” Så är det. Även fast jag inte tvivlade en enda sekund på min dotter när hon berättade, hade jag oerhört svårt att tro det här om honom. Jag visste att det var sant eftersom hon sa det, men i min sinnesjukt jävla fördomsfulla värld trodde jag att man minsann kunde s e på en man om han var pedofil. Jajamensan, så jefla korkad är jag. Jag har tillbringat två år med att ömson ta på mig hela skulden och ömson inse att jag inte kunde göra något eftersom det doldes väl. Nu vet jag att s a m t l i g a nationella och internationella forskningar visar att ett litet barn ytterst sällan anger sin förälder. De är så otroligt lojala. Tyvärr.

 

När man som förälder .(..och givetvis som utsatt) får höra och genomgå en sån här sak kan livet aldrig bli detsamma igen. Min dotter är sjukt stark. En av poliserna sa till mig vid ett tillfälle: ”vet du vad Mona, du behöver INTE vara orolig över xxx, hon kommer att greja det här. Jag har träffat tillräckligt många drabbade genom åren för att verkligen veta att hon k o m m e r  klara det. För hon har bestämt sig för att göra det.”

 

De orden är de som har räddat mig och hållit mig uppe. Hon är stark. Fruktansvärt stark. Det är inte jag. Mitt humör och mina handlingar de senaste åren har varit fullständigt åt helvete. Jag har sagt och gjort saker utan att tänka på konsekvenser. Hon och jag har bråkat. Som f-n. Jag ville skrika ut till hela världen vad som hänt, men hon fick mig att lova att inte skriva om det här i bloggen. Förrän nu. Nu får jag. För hon vill att det här ska ut. Inte att hänga ut sin pappa men hon vill verkligen lyfta problemet. En av fem är drabbad.

 

EN AV FEM!

 

Det är bara det att ingen vill prata om det. Ni som jobbar inom skolväsendet, eller i andra miljöer där ungdomar är involverade, lyssna på podavsnittet och hör av er till mig om ni tror att hon kan bidra med något i er vardagliga miljö. Hon har talets gåva och även om jag själv inte har lyssnat på avsnittet så säger alla vänner att hon är fantastiskt intressant att lyssna på.

 

Man kan tycka att jag går för långt med det här inlägget då det finns barn att ta hänsyn till men vet ni. I don’t care. Min dotter har som sagt tagit hänsyn till allt och alla i 20 år och nu måste hon få tänka på sig själv och tänka på alla de barn som varit, eller i stunden är drabbade. De m å s t e få veta att det inte är okej att bli sexuellt utnyttjad. De måste få veta det. Eller att det aldrig är försent att få hjälp. Och även om min exmans fru vänt min dotter ryggen och valt att stanna hos sin man så ä r hon en bra mamma. Eller ja, på den tiden vi umgicks var hon det i alla fall. Hon klev in som styvmamma till de äldsta syskonen och har varit perfekt för dom. Hon kommer göra allt för att dessa tre barn inte ska fara illa av det här. Uppenbarligen har hon redan gjort det då hon sett till att de äldre inte vill ha något med min dotter att göra. Men, jag är inte ett dugg orolig för dom rent socialt. Det jag däremot oroar mig för är om han även har våldtagit sitt yngsta barn. Det maler i mig varje, varje dag. Detta trots att jag vet att en utredning via sociala har gjorts.

 

Det här är mina ord. Mina tankar. Inte min dotters. Bara mina. Hon har läst igenom detta och godkänt varenda mening. Om ni vill så kan jag be henne skriva ett eget inlägg här. Ur hennes synvinkel. Det vet jag att hon gärna gör. När tiden är mogen, inom kort, kommer jag låta er ta del av hennes blogg. Den kommer bli hennes redskap för att nå ut till drabbade och jag kommer göra allt för att sprida det här eftersom vi m å s t e prata öppet om det. Det är så oerhört många som skulle kunna ”räddas” med terapi om man bara kom åt dom och gav dom mod. Min dotter är som klippt och skuren för det.

 

Några, som vetat att jag tänkt skriva det här inlägget, har frågat om jag inte är orolig för att bli stämd för förtal eftersom han inte är dömd. Ehh, be my guest säger jag bara. Jag tar det. Alla dagar i veckan. Och skulle han, eller hans fru göra det, well, då kommer allt filter försvinna i den här bloggen. Han kommer som sagt mest troligt inte att bli åtalad för det här men jag känner honom, jag VET att han mår skitdåligt. Bakom sitt snygga och perfekta skal. Han VET vad han har gjort och ska leva med den vetskapen i resten av sitt liv. Att han förstört henne fysiskt … och psykiskt. Att hon försökte hänga sig när hon var 10 år. TIO ÅR! Att han varit orsaken till allt skit som hände henne under tonåren, som jag inte vetat om förrän nu. Han vet inte ens om att han förstört henne fysiskt. Men det vet han nu. För både han och hans fru läser min blogg.

 

Och jag är en barnunge när det kommer till vissa saker. T ex att alla våra f d vänner nu kan sitta där och skämmas för hur de behandlade mig vid vår skilsmässa. Shame on you.

 

Det här är också orsaken till att jag rensat friskt bland de jag har umgåtts med. Jag har insett att livet är för kort för att ständigt ha energikrävande människor omkring mig. Jag är inte världens bästa människa men jag har ett hjärta av guld, vill alltid hjälpa allt och alla men jag pallade inte längre. Vänner som svek, vänner jag svek, vänner jag själv sa tack och hej till. Jag är femtio år och har inte tid med skit. Nu är jag extremt noga med vilka som har tillträde till mig. Jag har några riktigt nära vänner och har insett att det är viktigare än att känna allt och alla.

 

I den här bloggvärlden pågår en massa skit, givetvis eftersom det är kvinnor inblandade. Jag har valt att ställa mig utanför dessa wannabe’s och back stabbing-människor. Jag skulle aldrig i livet kliva över lik för att få bättre läsarsiffror, köpa mig följare och allt annat som pågår på den här nivån. Jag tror hårt på karma. Jag tror på ärlighet. Någon gjorde mig riktigt illa för ett par år sedan och jag är tyvärr barnsligt glad över att se hur denne person i detta nu gräver sin grav. Allt handlar inte om att vara med i varje officiellt ögonblick. Behovet av att synas överallt, utnyttja allt och alla och armbåga sig fram för att få någon sorts bekräftelse är inte min grej. Jag vill kunna sova gott om nätterna. Ha rent samvete och det har jag. Varje dag. Givetvis är jag också en bekräftelsejunkie men det mättar jag genom att ställa upp för andra. Att bli glad över den dialog jag har med er läsare bland kommentarerna. Att vara en snäll människa utan agenda. Att åka med Optiker Utan Gränser world wide och hjälpa fattiga med glasögon. D e t är sånt jag jag lever för.

 

Till sist vill jag tacka de av er som har vetat om det här. Ni är några stycken. Jag har ofta skrivit att ”om ni läsare bara visste vad ni betyder för mig” och hur viktiga ni är. Det här har varit anledningen. Utan att ni har vetat om det har ni varit en enorm tröst. Här inne har jag kunnat skratta. Här inne har jag fått kärlek och bekräftelse. Här inne har jag känt att jag inte är en värdelös mamma som aldrig såg att min dotters liv blev förstört. Och det här är också orsaken till varför jag tappat min ”rolighetstarm”. Jag vill tillbaka dit och det kommer bli bra. Jag hoppas det. Jag vill blanda högt och lågt. Jag har förlorat en del läsare pga av uteblivna roliga inlägg, men jag har fått desto fler nya. Från djupet av mitt hjärta vill jag tacka er för att ni finns här inne. Särskilt er läsare som hängt här i många av mina 10 år som bloggare. Och självklart skall det största tacket gå till min man, den ende i familjen som betett sig normalt och stöttat både mig och dottern de senaste två åren. Mina vänner, som ställt upp i vått och torrt och orkat höra mitt malande om det här i två år vill jag också ge en varm kram. Tack.

 

Min 24-åring heter Johanna. På hebreiska betyder Johanna Guds Gåva.IMG_6600

För mig betyder hon Mod.

7

739 responses to “Jag har varit gift med en pedofil

 1. Lins skriver:

  Bra gjort! Häng ut honom, hade gjort precis likadant! En sån fruktansvärd mardröm, mitt hjärta är med er..
  Det finns en särskild plats i helvetet för pedofiler!

  1. Marie Hult skriver:

   Låt han lida. Jag hade nog gjort allt för att hans liv skulle falla i spillror, en sån människa har en sjuk sexuell läggning och risken är stor att han fortsätter med andra barn, tyvärr. Jag tror inte att en sådan människa kan botas heller

 2. Helen skriver:

  Tårarna sprutar!! Vilket helvete och vilket helvetets JÄVLA AS!!!!!! Vilken tur att ni har varandra för mor&dotter verkar vara precis lika modiga! KRAM!!!

 3. Elisabeth skriver:

  All kärlek till er. Till dig. Till din vackra starka dotter. Till resten av familjen.

 4. GB skriver:

  All styrka till er ❤️

  1. Madeleine skriver:

   Fyfan för såna skitmänniskor! Du gjorde helt rätt som outa honom

 5. anni skriver:

  Mona jag hoppas verkligen hon kommer göra det hon vill och framför allt blogga för och belysa det.
  Är själv utsatt när jag var yngre och det tog mig 20 år och sluta skämmas för vad jag varit med om. Tack älskade du för du skriver detta i din blogg och både du och Johanna med familj är modiga och underbara som går ut med detta. Snälla ta hand om er <3

 6. Titti skriver:

  Blev så tagen så jag vet inte vad jag ska skriva.
  Så ofattbart ohyggligt.
  Efter mörkret kommer ljuset.
  Många kramar från Titti

 7. Kristina skriver:

  Har läst och följt din blogg i 8 år. Detta skakar om mig så jag knappt kan läsa klart och jag sitter med tårar i ögonen genom hela texten. Så starka ni är!. Så värda ett lugn och ro efter detta helvete. Energi, kärlek och stora kramar till er hela familj!

 8. Liz skriver:

  Jag är oerhört tagen av det du har skrivit.
  All kärlek till dig o din dotter Johanna.

 9. Annelie M skriver:

  Det finns inte ord som räcker till här, så ❤❤❤ till dig och Johanna!

 10. Humlan skriver:

  Jag saknar ord.

  Karma.

  Styrka.

  Livet ska inte bara överleva…det ska levas. Och det kommer ni alla att göra snart.

 11. Falken skriver:

  KRAM!

 12. Linda G skriver:

  Tack Mona för att du delar detta med oss.
  Jag finner inga ord och tårarna rinner samtidigt som jag är så jävla förbannad.
  Hur f a n kan man utsätta ett barn och då sitt eget för nåt så sjukt?
  En sak är säker, exmaken kommer från och med nu få det tufft, jävligt tufft. Med all rätt, det kommer bita han i arslet varje dag.
  All kärlek och styrka till dig Mona, din dotter Johanna, talibanen och maken.

 13. Carina lindau skriver:

  Älskade Mona! Jag vill bara komma och krama dig, när du tillåter vill jag också få äran att få träffa dina barn. Vi var ju så tajta när var små, snälla gumman du har väl kvar mitt tele ring 💖👊😢👊💖

 14. Christina H skriver:

  Saknar för en gångs skull ord, tänker desto mer och känner med er.
  All kärlek, styrka, mod, respekt till Johanna, dig, J & J! <3 <3 <3 <3

 15. Kerstin skriver:

  Det.här.var nog ett av de finaste starkaste och VIKTIGASTE blogginlägg som jag någonsin läst!

 16. Annica skriver:

  Något av det mest fruktansvärd, att inte kunna skydda/hjälpa sitt barn. Alla primitiva känslor kommer fram. Din reaktion är FULLKOMLIGT naturlig.

  All kraft åt din fantastiska dotter som orkar det viktiga, att prata om det. Lycka till med allt ni tar er för.

  Ett utslitet ord, men hjärtligt menat!
  Styrkekramar till er båda

 17. rosa kudde skriver:

  Nej nej nej nej NEJ! Så fruktansvärt att läsa! Det var det jag befarade man jag önskar så att jag hade haft fel.
  Din dotter är vacker och modig. Så beundransvärd och hon besitter en oerhörd styrka att trots, eller snarare på grund av, detta förkrossande att hon vill hjälpa andra i liknande hemskheter.

  Jag hoppades så innerligen att jag hade fel om mina onda aningar när jag har läst din blogg de senaste åren men det påminde mig mycket om en annan fin och stark kvinna. Jag mötte henne i en samtalsgrupp och liksom din dotter så hade denna kvinna blivit våldtagen av sin far från fyra års ålder till 15 år. Även det i samband med skilsmässa och hon ville också skydda sina yngre syskon.
  Idag mår hon förhållandevis bra men det har varit många tunga år och det har kostat flera relationer.

  Tårarna rinner när jag skriver detta och det hugger i bröstet.

  Må allt gott komma till din dotter, dig, talibanen och maken.
  Och låt Karma göra sitt jobb med vedervärdiga styggelsen till exmaken.

 18. Isabelle skriver:

  ❤️❤️❤️ ❤️❤️

 19. Karin Lindblad skriver:

  Det gör så ont i mig att läsa detta. Tårarna rinner samtidigt som jag gnisslar tänder av ilska. Men en sak ska du veta Mona att det aldrig någonsin har varit ditt fel det som hände. Våldtäktsmän, pedofiler och kvinnomisshandlare är nästan alltid ulvar i fårakläder.
  De är suveräna på att manipulera sin omgivning. Därav kan de alltid fortsätta med sin avskyvärda handlingar.
  Din dotter är stark och modig och jag önskar henne all lycka i framtiden och hoppas att hon en dag kan glömma allt som hänt. Och detsamma för dig. DU ÄR EN FANTASTISK MAMMA.. Låt inte en skitstövel som han ta ifrån dig det.
  Många kramar från en trogen läsare. ❤❤❤

 20. Sassa skriver:

  Det finns inte ord som kan säga något i dessa sammanhang mer än att din dotter är en hjältinna som kämpat och kämpar så hårt och att kärleken er emellan lyser igenom allt. Man blir expert på att dölja det är ens hela existens meningen är inte att någon någon ska få veta, men jag förstår att det som anhörig gör obeskrivligt vansinnigt ont!
  Jag har mailat dig från a.godecke@gmail.com med tre OBS i rubriken. Vill VÄLDIGT AKUT att du läser det, ifall infon i mailet stämmer. Vill inte snoka bara skydda. Du behöver inte godkänna min kommentar här bara du läser mailet. Ber om ursäkt om jag i denna känslostorm av kommentarer du kommer få tjatar men det handlar om säkerhet.
  Förlåt! ❤️❤️❤️❤️❤️

  1. Mona skriver:

   Tack, jag såg det och jag vet ….=)

   1. Sassa skriver:

    Bra❤️❤️❤️
    Det går att spärra med lite jobb!

 21. isa skriver:

  Herregud Mona!!!! Detta är helt ofattbart -saknar ord!!
  Hon är vacker din 24åring -på insidan och utsidan !!! Stå på er !!!! Kramar o tack för du (ni finns)

 22. Mia skriver:

  Vackra fina Johanna! Fy vilken hemsk och tragisk händelse hon fått uppleva. Att en enda människa kan förstöra så mycket genom det vidrigaste man kan utsätta ett litet barn för. Och dessutom ens egen far. All kärlek till er alla. Jag kan inte sätta mig in i er situation, hur ni känner er, men jag är så full av beundran och medkänsla för er styrka. Det är så modigt av henne att låta dig gå ut med detta, att ordna inte kan beskriva det. Modiga, starka, fina Johanna. Starka, underbara Mona, Talibaner och pappa J. All världens respekt, stöd och kärlek till er 💕💞!!!!! Karma!

 23. Pernilla Holm skriver:

  Hur börjar man en kommentar till ett mardrömsinlägg…..
  Jag vet inte…jag har skrivit, raderat och skrivit…
  Jag tror vi är många som har din rygg Mona…och sjävklart Johannas <3
  Jag känner hjälplöshet och galen ilska, tårar när jag läser och vill bara ge er en Jättekram.
  Johanna-så vacker, trevlig och ängellik- du kommer göra så mycket gott med din fruktansvärda erfarenhet för du vänder det till positivt i slutänden-satan vad stark du är !
  Det pratades Karma häromdagen…och den kommer var så säker -det är det jag tröstar mig med när jag besviken läser att det inte blir nåt åtal…vilket är förståeligt pga bevis. Men ändå. Surt. Fan vad skönt det hade blivit med lite fängelse på det där…de gillar peddos på fängelserna…Not!
  Karma hurry up and come and get even…
  masssssa kramar och styrka <3

 24. Tina skriver:

  Massa kärlek till din dotter och dig ❤️❤️. Enormt modigt inlägg och massa styrkekramar till dig Mona och ännu mer till din dotter!!!

 25. Nica skriver:

  Jag gråter. Jag förstår nu – och tack så in i helvete för ditt mod och för att du vågar. Och tack, tack, tack snälla Johanna. Vilken styrka, vilket mod. Vilket jävla helvete ni måste ha gått igenom.
  Vill använda alla svärord jag har, men just nu bara tackar jag.
  Tackar stort. Och jag fattar hur svårt det var att skriva det här.
  Eller nej, det gör jag verkligen inte. Jag är inte i samma sits. Men jag respekterar att du skrev det, blir berörd av att du skrev det, är stolt över dig som skrev det. Och över din fruktansvärt modiga dotter som nog kommer att hjälpa många.

  Tack!

 26. Carola Paro skriver:

  Jag kommenterar sällan men nu känner jag att jag vill skriva. Jag har, så länge jag läst din blogg, gillat ditt sätt att skriva. Självklart har det märkts att ditt liv gått upp och ned, så som det är, och att du varit i en djup svacka nu. Inte för att du har skrivit sämre, bara att du har skrivit annorlunda. Jag har inga ord som kan trösta eller någonting sådant, dock vill jag säga att jag känner för er, dig och din nuvarande, din riktiga familj. Jag hoppas ni får må bra igen, tids nog. ♥

 27. Ulrika skriver:

  Läser med bestörtning, varenda ord skär som knivhugg!
  Varmaste kramarna till Er.

 28. Åsa PB skriver:

  ALL styrka till er! ❤️ KARMA 🙏🏼

 29. Ninnie skriver:

  Jag blir stum…
  av beundran för din dotter och hennes styrka…
  av beundran för dig och din styrka…
  av sorg och ilska över hur någon kan göra så mot sitt barn som ditt ex gjort
  av samma sorg och ilska över att någon kan göra så mot ett barn överhuvudtaget
  av raseri över att vi har lagar som gör att någon som begår övergrepp mot ett barn kan gå fri från straff
  av förvåning över att anhöriga och ”vänner” vänder sig MOT den/de som drabbats
  av vanmakt över att jag inte finner ord för det jag känner

  Jag kan inte säga ”jag förstår hur jobbigt ni har det” för det kan bara de förstå som själva drabbats.
  Jag kan bara säga att jag känner med er och hoppas att ni finner ork att leva med det som hänt

 30. Sue ellen skriver:

  Kära Mona … Läser din blogg alltid men aldrig kommenterat … Känner att jag måsta göra detta nu, har förstått att något jobbigt har hänt dig eftersom du gick i däck, fast man aldrig träffat dig så hade jag dig i mina tankar under den tiden du va borta från bloggen. Har själv varit med om tråkiga saker i livet som tar knäcken på en och man behövt lite piller för att komma upp sig igen med men detta måste vara det värsta man råkar ut för. När det gäller sina barn blir man rabiat och vill göra det bästa givetvis… Förstår precis allt det du skriver , hade gjort allt för att hans liv skulle vara ett helvet, hade samma tanke med att det måste vara fler barn som blivit utsatta…. Pedofiler håller ju inte sig till en när den har försvunnit….. Jag tror jag hade kunnat döda den som gjort mitt barn det oxå… Hårda ord men fy fan…. Utsätta barn som inte kan försvara sig och vet något om sexualitet … Förstöra deras liv…. Din dotter verkar vara stark och vilja gå ut med detta…. All credit för henne!!! Hon har inte gjort något fel, tänk att kunna vända ett helvete och kunna göra något positivt både för sig själv och andra. Skickar styrke kramar till er båda och era andra familje medlemmar !!!

 31. Anonyma O skriver:

  jisses… jag är förstummad… förkrossad… och full av beundran för det mod som detta kräver av er, att ta er igenom/ur/förbi/bort från (eller vad det månne vara) det här. Och skuld är aldrig lätt… har själv som vuxen insett att jag nog hade en klasskompis när jag var liten som var utsatt för övergrepp av sin egen pappa – i efterhand har jag kunnat lägga ett pussel av händelser och kommentarer med delar kring hur hon mår och lever idag – men då var jag för liten för att förstå, och för liten för att inse att jag skulle ha sagt något till en vuxen… det var ingen som förstod… och det gör ont att inse att det med sannolikhet pågår någonstans i närheten… någon granne? någon i barnens skola..? osv… det vänder sig i magen!
  Massor av tack att ni lyfter frågan från ännu ett håll!
  Och massor av kramar och kärlek:
  till dig Mona – så du får fortsatt kraft att bli ditt nya själv (igen) och förgylla min tillvaro med bloggandet 🙂
  till stordotra – så hon får kraft att fortsätta vara den fantastiska människa hon verkar vara och kan fortsätta hitta en väg framåt
  och till maken och talibanen som jag anar har åkt med på denna overkliga resa och säkert behöver fylla på sina kramförråd efter att ha funnits där för er
  och till alla andra i er omgivning som finns för er allihop – det är klokt och nyttigt att ibland tvingas selektera sina vänner 🙂

 32. NinaPx skriver:

  Hur f-n ska man läsa det där inlägget utan att kommentera. Det gör man inte. Läst mellan raderna ett tag och i stort sett förstått. Fick tyvärr rätt i mina misstankar. Johanna! Ditt barn. Krama henne. Arbeta för att hon ska ta sig igenom, förbi och vidare. Inget av detta är hennes fel, hon förtjänar ett bra liv. Orden tar slut där. Önskar framförallt henne men också dig frid o lugn. Nu och för alltid!

 33. Nina skriver:

  Finns så mycket jag vill säga… har själv varit med om ett övergrepp dock i vuxen ålder… men ord känns överflödiga… All styrka och energi till er alla… <3

 34. Hilda skriver:

  Mona… bästa Mona finaste älskade Mona. Tårarna rinner och pulsen är svinhög av ditt inlägg. Jag blir så jääääävla arg och ledsen. Inte bara på det äckel till pappa din dotter har utan även på vårt svenska så kallade rättssamhälle som visar sitt rätta jag gång efter gång efter gång. (Har en egen story som visar det) och framför allt att detta har fått dig att känna i 2års tid att du är en dålig mamma. DET ÄR DU INTE. Du är den bästa mamman i hela världen för just dina barn. Det märker inte bara dina barn det märker även jag som läsare i bloggen VARJE dag och med säkerhet många andra läsare också. Ett exempel. Hur många egenföretagare som packar och säljer hundra eller tusentals bajssprayer och doftljus och sjukt snygga smidesgrejer skulle orka rodda danstävlingar med hur många barn som helst var och varannan helg. Inte många. Ett annat exempel. Hur tror du att din äldsta dotter kunnat vara så otroligt stark genom detta helvete. Jo för att hon har en helt FANTASTISK MAMMA. Jag hoppas verkligen att polisen inser att dom får lön för att skipa rättvisa och återupptar utredningen så att aset får sitt straff eller psykvård Hör av dig på min mail om du vill prata. Tusen kramar till dig Mona OCH till din supervackra och EXTREMT starka dotter ❤❤❤❤

 35. Mikaela skriver:

  Åh herregud vilket helvete ni genomlevt!
  Jag saknar verkligen ord, det är ju omöjligt att säga ”jag förstår att du mår si och hon mår så”. Det går inte att förstå allt! Era känslor, den smärtan går inte att ens ana. Jag förstår dock dig helt och fullt att du känner hat och vill döda, med all rätt!
  Jag får känslan av att han är lite rädd för vad du ska göra, han vet vilken genomslagskraft din blogg har. Fel ord från honom så vet han nog att då kommer en av få icke uppbrända bilder upp här.

  Du har en fantastisk dotter!! Och det fantastiska i henne kommer från dig – glöm inte det!

  All kärlek och lycka till er! <3

  1. Anna skriver:

   Hej!
   Vilken otrolig berättelse, man blir så berörd och jag önskar ”pappan” det värsta i livet!
   Jag är så glad över att din dotter valt livet och väljer att gå ut med detta då jag tror det finns ett stort mörkertal som inte vågar. Och en stor eloge till dig som mamma!! Jag kan inte ens föreställa mig din situation fylld av hat 🙁
   Jag skulle gärna vilja lyssna på podden, men avsnitt nummer 55 handlar om anorexia :/ Vad är namnet på avsnittet så kanske jag hittar det.
   Ha en fortsatt bra dag, du och din fina dotter!
   Många styrkekramar från oss <3

   1. monasuni skriver:

    Tack. Oj, trodde det var 55. Kan inte se nu men det ska vara det första avsnittet om sexuellt utnyttjade.

    1. Åsa skriver:

     Det är avsnitt 55, (inte löpnr 55 i podme)

    2. Annika skriver:

     Det är avsnitt 55 i Ångestpodden. Efter att ha läst ditt inlägg och fält tårar idag så lyssnade jag på din fantastiskt starka dotter. Hon kommer att klara detta och säkerligen hjälpa många i framtiden med sin (hemska) erfarenhet och klokhet. Kram från en trogen läsare som nästan aldrig kommenterar…❤️

 36. Jan Malmberg skriver:

  Fy för in i helvete….
  Jag kan inte föreställa mig hur ont detta gör i dig, Mona
  Jag skäms som man.
  Jag läser ditt inlägg medan tårarna rinner, och så tänker jag på min biologiska son och mina 4 fostergrabbar som jag försökt fostra till bra killar, jag tror jag lyckats ganska bra, men man vet inte, och nu gnager det i mig.

  Jag hoppas ni tar er igenom detta, jag vet att ni tillsammans är starka.
  Jag har följt din blogg i säkert 8-9 år, kommer alltid att göra det.
  Att du ändrat tonen de sista åren har definitivt inte gjort den sämre, du har ett underbart skrivspråk.
  Massor av skånska kramar till dig och din familj, och vad din exman beträffar, så kan ha det helvete han förtjänar.
  En fysisk kastrering, utan bedövning, vore inte ens det tillräckligt för det han gjort, mot sitt eget kött och blod….

  Kramar
  Janne i Helsingborg

 37. Klara skriver:

  Jag saknar ord, all kärlek och styrka till er! och helt rätt att gå ut med det, speciellt nu när han inte blev dömd!!!

 38. Åsa filipsson skriver:

  Finner inga ord! Ingen borde behöva vara med om detta!

  Många kramar och mycket kärlek!

 39. Lotta skriver:

  ❤️❤️

 40. Cicci skriver:

  Sitter här med en klump i magen. Känner så starkt för din dotter och dig. Vet inte hur jag skulle reagerat i dina skor men troligtvis hade jag tagit kontakt med änglarna från helvetet. Är själv uppvuxen med sexuella övergrepp och min syster blev våldtagen av min pappa. Vår mamma visste om detta och bad henne att sova med en kniv under kudden. Själv arbetar jag på förskola och undrar ofta hur många barn jag missat som lever med övergrepp. Många kärleksfulla kramar till din dotter krigaren och till dig underbara kvinna och mamma.

 41. Sara skriver:

  Massa kramar till er båda!!!!
  Fick för ett år sen veta att min kusins dotter varit utnyttjad av sin far när hon var mindre. Oxå något hon burit på tills hon blev 22. Men hon ville inte gå vidare och vill inte att nån ska veta. Jag har jobbat med hennes pappa i vuxen ålder och är bara glad att jag inte gör det nu. Jag kan verkligen inte förstå hur nån vill utsätta sitt eget barn får nått sånt. Det går inte att förstå.
  Men jag tycker att din dotter är otroligt stark!!! Jag har själv vänt på botten med självmordsförsök och skärande så jag vet lite om hur mycket hon måste kämpat. Heja henne!! Ge henne en stor kram från mig

 42. Biggan skriver:

  Åh. Tårarna kan inte sluta rinna. Det är så typiskt att kvinnor känner skuld. Det är så typiskt att barn är så lojala. Jag önskar att jag kunde hitta några förlösande ord. För första gången i mitt liv är jag mållös. Sänder varma kramar till både dig och din fina dotter. Krama varandra till månen och tillbax. Så starkt att ni går ut och berättar. Det ska fan inte tystas ner. Skammen och skulden är inte din eller din dotters. Den ska han fan bära själv. Kram

 43. Michaela skriver:

  Sitter och gråter på en flygplats i Miami. Känner inte någon av er men snälla ge all kärlek till Johanna från mig. Så otroligt stark och tuff hon är!

 44. Lena skriver:

  Fina Mona, Så fruktansvärt! Så fruktansvärt och vidrigt så att det är svårt att finna orden. Det är min första kommentar här hos dig även om jag har följt din blogg i många år nu. Du verkar vara en väldigt varm och omtänksam person och framförallt så tycker jag att:

  – Du ÄR en bra Mamma! Snälla tvivla aldrig på det. Lyssna på de kloka personer som du refererar till i ditt inlägg och som säger att barn är lojala mot föräldrar och därmed döljer saker. Din stora kärlek och ditt engagemang i dina döttrar framgår så tydligt genom bloggen. Din dotter Johannas beundransvärda styrka och mod är också ett resultat av en moders kärlek. Jag är så imponerad av henne att hon valde livet och att hon valde att gå igenom den här resan.

  Vad det gäller huruvida du hänger ut honom eller inte på bloggen så tycker jag du gör helt rätt som publicerar. Det är oerhört tråkigt att åklagaren inte tror på en fällande dom, riktigt trist faktiskt. Du har en populär blogg med många följare, varför inte använda de verktyg man har liksom. Dels för att ämnet som sådant ska belysas och dels för att faktiskt belysa vad just den här mannen har gjort. Din dotter har fått utstå något så oerhört fruktansvärt (och du själv är också ett offer i det här!) så varför ska förövarens liv kunna fortsätta obemärkt. Förhoppningsvis så innebär din och din dotters öppenhet att fler offer kommer att våga berätta.

  För mig kommer också Johanna numer att betyda mod. Och Mona. Mona betyder också mod.

  Kramar till er båda,
  Lena
  PS. Nu till något mer ytligt; jag tycker inte din blogg har blivit tristare utan skrattar högt och ofta när jag läser den. Tack för det! Och tack för alla tips om utförsäljningar. Tyvärr var jag bortrest när du hade din lagerutförsäljning.

 45. Jennie skriver:

  Kärlek & styrka till er 💙 Din dotter är en krigare och en hjältinna som kommer hjälpa många

 46. Linda skriver:

  Som en örfil. Helt rätt Mona! Ut med sanningen! Om förövare skulle hängas ut skulle fler barn kunna skyddas! All kärlek till din dotter!!!

 47. Helena skriver:

  ❤️❤️❤️

 48. Johanna skriver:

  Jag vet inte ens vad jag ska skriva.. Jag får på riktigt ont i hjärtat.. ❤️

 49. Ann skriver:

  Ligger i sängen o gråter… Är en av tre systrar som blivit utsatt, av vår far… (Äldsta systern mest, jag minst enligt hans egen utsago) Vår mor är fortfarande gift o lever tillsammans med honom…I min familj är det locket på som gäller…

  Johanna, så starkt av dig att våga lyfta på locket, förstår att det inte varit lätt genom åren, det är nog nödvändigt för att orka med… Finner inga ord över vad du gått igenom i livet, ska försöka gå in o lyssna på ditt podavsnitt senare. Kommer säkert skriva något mer om några timmar när det är ljust o jag läst igenom din mors rader några gånger till… Vill bara skicka några kramar till dig redan nu Du starka, vackra tjej – inside /out!! ♡♡♡

 50. Helene Eckardt skriver:

  Ord blir obetydliga! Vilket helvete! Du är ingen dålig mamma!!! Våra barn har tyvärr ibland en förmåga att måste skydda oss förälder mot det hemskaste hemska. Du är inte synsk. Du har varit där! Inte gett upp!! Stöttat!!
  Många varma kramar skickas härifrån. Har följt dig i många många år men aldrig kommenterat!
  ❤️❤️❤️❤️
  Norskan

 51. Marie skriver:

  Åh Mona…. Saknar ord. Kram till er båda.

 52. Josefin skriver:

  Mona… Du publicerade detta kl 00.01. En liten stund tidigare, kl 23.23 hade jag precis fött mitt tredje barn. En tredje dotter. Så när klockan va 00.01 så låg jag mest troligt i sängen på förlossningen och bad om ursäkt till min nyfödda dotter för att hon fötts in i en sjuk värld. En mycket mycket sjuk värld. Jag lovade henne, precis som med mina andra döttrar, att jag gladeligen både bryter ben och armar för dom. Och går genom eld och vatten, lyfter bilar om dom skulle råka hamna under.
  Jag är bara ett par år äldre än din dotter, jag är 27 år. Jag är utbildad många år inom socialpsykiatri. Sexuella övergrepp är inget jag till vardags jobbar med men visst ‘springer jag på det’ emellanåt. Det är alltid bra i denna branschen att det jobbar folk som både har varit utsatt själva och de som inte varit utsatta. Jag tillhör den senare kategorin och har aldrig varit utsatt för övergrepp, tagit droger osv. Tacka fan för det.
  Jag är säker på att din dotter kommer bidra med väldigt väldigt mycket i denna branschen, kanske dels pga sina erfarenheter men också för att hon säkert har ett frö av ditt genuint omtänksamma och snälla hjärta i sig.

 53. Pi@ skriver:

  Men käre värld vilket helvete ni varit med om. Och herre gud vilka fighters ni är, speciellt Johanna får man väl ändå säga.
  Jag tänker inte komma med några moralkakor, tvärtom – jag förstår precis allt du skulle vilja göra med denna slusk till ‘karl’. Själv vetefan om jag kunnat besinna mig och inte suttit inlåst för mord.

  Kärlek och respekt.

 54. O. skriver:

  Men shit vad mållös jag blev nu.
  Så fruktansvärt vidrigt så jag kan inte ens föreställa mig.
  Fy F A A A A N rent ut sagt!
  Men vad stark hon är som kämpar vidare, tar hjälp och även vill hjälpa andra.
  Och fy fan vad det måste vara en mardröm som mamma att få veta.

  Skickar dig och dottern massa styrkekramar, och hoppas att prata om det även lättar lite till på era hjärtan. ♡

  Ska lyssna på podden sen.

  Kram & hoppas ni får en bra helg.

 55. Anne Gylling skriver:

  Tappar andan när jag läser, kan inte riktigt hitta orden ännu men vill ändå skicka mina djupaste sympatier. Tvivla aldrig på att du är en fantastisk och modig mamma.

 56. Hanna skriver:

  Jag har inga ord. Tårarna rinner och jag, utan att känna dig utanför bloggen, skakar av ilska. Samtidigt glad för att du berättar. Din exman förtjänar inget annat än att hängas ut. Ni är i mina tankar <3

 57. Ulrika skriver:

  Herregud, det är så fruktansvärt att jag saknar ord. Förlåt att jag inte har något vettigt att säga… All kärlek till er…
  Du ska veta att du aldrig har varit tråkig. Tack för att vi läsare får vara en del av ditt liv. Önskar att jag kunde göra något för er. Kram. 💕

 58. Jeps skriver:

  Jag vet inte ens vad jag ska skriva, så fruktansvärt! Många kramar till er <3

 59. Petronella skriver:

  Mona och Johanna, jag vet inte alls vad jag ska säga… så fruktansvärt avskyvärt att det inte går att ens försöka förstå!
  Jag beundrar er båda för er oerhörda styrka och ert mod!

 60. Anna skriver:

  Jag saknar ord.
  Gråter istället.
  Ordlös, hudlös.

  Precis som du känner jag spontant en stor oro för det barn som lever i hans närhet.
  Nej, alltså, fy fan.
  Jag har hängt här i många år och ja, du har hintat ibland om att du mår dåligt ,att du någon dag skulle låta oss få veta..
  Men det var som en käftsmäll, ett slag i magen att inse att det var på inga villkor ens i närheten av vad jag någonsin kunnat tro det skulle bero på.
  Sitter här i denna tidiga morgon och lyssnar på min dotters snusande och sömnsuckande, och önskar, innerligt hoppas att hon får växa upp, trygg och säker. Ja,att alla mina barn får det.
  För vi vet ju att det finns inga garantier för något.
  Stor kram till dig, till dina nära och framförallt till din dotter. Önskar jag kunde hjälpa eller säga något som kunde lindra.

 61. Louise skriver:

  Oj! Vilken mardröm! Blir så förbannad o ledsen när jag läser. Finns liksom inga ord… Din dotter verkar vara helt otrolig. Måste vara väldigt skönt för henne att äntligen ha kunnat berätta och att även bli trodd på. Tror starkt på karma, å älskar din tatuering. Har läst dig i flera år nu och nu förstår man ju varför du har mått och mår som du mår. Du är och har inte varit en dålig mamma! Herregud pedofiler är ju experter på att dölja och barn säger inget. Hälsa din dotter att hon har många människors stöd och att hon är en stark person. Kram

 62. Linda skriver:

  Man finner inga ord. All kärlek o styrka till er <3 <3 <3

 63. Lotta skriver:

  Oj oj oj vilken stark ärlig rak, så jätterak, mitt i berättelse,man blir alldeles tagen, tyst, ledsen av att läsa detta, alla här inne har haft sina funderingar, tror jag. Just nu skulle jag bara vilja ge er världens största kram, länge och all styrka ni behöver för att gå vidare, vilken historia……Du gör helt rätt att publicera din berättelse och jag hoppas så mkt att allt till slut kommer till ett liv för din dotter där hon mår bra och såklart hennes pappa får sitt straff, men som sagt, sanningen kommer alltid fram, och han kommer såklart att bli hårt drabbad, vilket är helt rätt. Att inte du såg..är inget alls ovanligt. Ta hand om varandra!!!

 64. Malin skriver:

  *gråter* fy fan… Må alla pedofiler brinna.

 65. Maria skriver:

  Ojojoj! Finner inte ord! Hade fan hängt ut äcklet med namn och allt. All styrka till Johanna och er närstående. Och tänk inte ens tanken att skuldbelägga dig själv. Du gjorde vad du kunde!!!!

 66. Sara skriver:

  ❤️

 67. Ann-Mari skriver:

  Saknar ord. Styrkekram till er.

 68. Annicka skriver:

  Jag finner inga ord. Jag blir så inåthelvetes arg. Inget barn ska behöva uppleva det som din dotter har gjort.
  Och snälla Mona, lägg ingen skuld på dig själv. Du är en orsak till varför din dotter har blivit den underbara, smarta och mogna människa du har beskrivit i bloggen.

  Massa kramar och kärlek till er båda.
  Och vet du, karma it going to hit him eventually.

 69. Ragdoll skriver:

  Underbara Mona! Jag gråter när jag läser detta! Så oerhör stark dotter du har! Och du är inte alls barnslig, vam fan jafe inte velat slå ihjäl människan som skadat ens barn?! All kärlek, heder och respekt till sig och din fantastiska dotter! ❤❤❤

 70. Linda skriver:

  Kram. Mitt barn också utsatt för samma. Pappans släkt har gjort mig till det svarta fåret som förbjuder pappan att ha kontakt med sina barn. Pappans mamma blundar fast hon vet. Så jag vet hur du känner och nu gråter jag för båda våra döttrar…. Samma här. polisen gör ingenting….

 71. Josefin skriver:

  Har försökt skriva nåt men allt känns bara fel och suddas ut igen…så därför nöjer jag mig med ett ❤ till dig och Johanna.

 72. Mia skriver:

  Så starkt – både att läsa ert öde, men framför allt att läsa vilken mental råstyrka din fina J har.
  Jag har misstänkt att det skulle vara något sådant här som det rörde sig om, men hoppades så innerligt att jag skulle ha fel.
  Hon kommer att vända den här tragedin till något värdefullt, det är jag övertygad om. Hon kommer att vara den som kommer att göra skillnad för många. Hon kommer att bli den röst som många offer behöver men inte själv kan vara.
  All styrka och alla goda tankar till dig och din fina dotter för att ni vill, kan och vågar ta fram detta i ljuset💕

 73. Josie skriver:

  Finner inga ord… Vilket helvete. Varmaste kramar till dig och dottern från en som hängt här i nästan 10 år men som sällan kommenterar

 74. Helena skriver:

  Saknar ord….

 75. Lena skriver:

  Starkt skrivet. Så otroligt synd han inte blir åtalad, men som du säger – de åtalar när de tror på fällande dom. Dock får han får ett straff… Offentligheten. Att alla kommer att veta. Att han vet att alla kommer att veta.

  Du och dottern är starka. Kloka. Jag stöttar och förstår helhjärtat att du ”hänger ut” honom. Jag hade definitivt gjort likadant.

  Tack för det förtroende du visar oss, att ta del av ditt liv. Din historia.

 76. Ida skriver:

  ❤️ Vilken modig dotter och tack och lov för att hon valde livet trots att någon försökt förstöra det för henne.

 77. Mr Lee skriver:

  Fy fasen!!! Kämpa båda och låt honom inte komma undan!

 78. Yvonne Eriksson skriver:

  Tack för att du delar med dig av er fruktansvärda berättelse.Jag vill inte ens förstå att den är sann, men tyvärr så tror jag att den är det. Starkt av Johanna att vilja att det kommer ut och sprider det så flera av de drabbade flickor och även pojkar berättar. styrkekramar till er

 79. Sandra skriver:

  Men herregud i himmelen eller vad nu eventuellt han skulle kunna finnas. Jag har läst din blogg i måånga år sedan innan Johanna tog studenten iaf. Men super dålig på att kommentera.
  Finns inga ord jag kan säga för att göra det bättre men så stark Johanna är och du har gjort så mycket du har kunnat göra.

  Finns många ord jag skulle vilja säga till hennes pappa men jsg knipet ihop de och hoppas att han får vad han förtjänar ändå.

  Skickar så mycket styrka och mod till er allihopa!

 80. Eva skriver:

  Jag finner inga ord för detta fruktansvärda som din dotter men också du varit med om. Men jag tror att genom att din blogg är känd och att du skriver om detta säkert kan hjälpa andra i liknande situation. ❤❤❤

 81. Mia skriver:

  Går knappt att ta in vad ni gått igenom. All styrka till er!

 82. Christer skriver:

  Alltså… Jag finner inga ord. Fortsätt kämpa Mona, både du och Johanna!

 83. AnnaEngel skriver:

  Mycket kärlek och styrkekramar till Er

 84. Jessica Olofsson skriver:

  Många kramar till hela din familj, fina, fina Mona

 85. Maria från Västerås skriver:

  Jag läser och gråter, vilket helvete du har haft som mamma. Ingen som har gått i dina skor kan förstå. Din tatuering om karma, så rätt och uthägning av din f d släkt. Jag säger bara Go girl. Vilken klok dotter du har, fast det vet du redan.

  Tack för att du på ett nyanserat och personligt sätt lyfter locket från skittunnan pedofiler. Har varit tyst i medierna länge om det. Som om det inte finns längre…

  Kram och massor av kärlek till dig och din familj

 86. Maria skriver:

  Finns inga ord i detta läget. 😡😭 Du gör helt rätt Mona! Fortsätt kämpa, varje andetag. Kram till er alla.

 87. Lena skriver:

  All styrka till er……. Jag gråter ihjäl mig maken kommer uppspringande från sängen och undrar vad som har hänt. Häng ut det jävla svinet……….. Miljoner kramar till er……/ Lena

 88. Annelie skriver:

  Finaste Mona. Jag sitter här och gråter och tänker på din dotter och dig. ❤️❤️❤️ Jag hoppas att ni får det stöd och hjälp ni behöver. Styrkekramar kommer från mig till er.
  Hälsningar från en läsare som följt dig i många år ❤️

 89. Katja skriver:

  <3

 90. Nilla skriver:

  Jag finner inga ord, jag har förstått att det är varit något jävligt som hänt men det här var mycket värre än jag kunde föreställa mig! Ett barn ska kunna känna trygghet och tillit till sin förälder, inte utsättas för något så här grymt. En stor varm kram till Johanna, otroligt vad stark hon är ❤ En stor kram till dig också, jag förstår varför du har mått och fortfarande mår dåligt ❤
  Kram

 91. Alex skriver:

  Fruktansvärt att läsa. All styrka till er.

 92. Daon skriver:

  All kärlek och styrka till er!

 93. Milla skriver:

  Kram, kram, kram ❤️

 94. MissC skriver:

  Tårarna rinner nedför kinderna när jag läser…
  Så fruktansvärt, men så stark dotter och så stark mor.
  KARMA! ❤️

 95. Charlie skriver:

  Så fruktansvärt för er! All styrka till dig och dina döttrar💞

 96. Laila skriver:

  Gud vilket stark inlägg. Vilket helvete ni haft och fortfarande har. Men som du skrev barn är så lojala. Ber någon vuxen dem att bevara en hemlighet så gör de det. På bekostnad av sin egen hälsa och välmående. Och pedofiler har en förmåga att lura allt och alla. Mona de vet verkligen hur de ska manipulera folk så de inget förstår. Så man kan vara ovetandes om allt. Men förstår att du mår dåligt av det här men jag hoppas även du går och får hjälp för detta är inget man klarar av på egen hand. Men så himla skönt att höra att Johanna nu är så stark i sig själv så hon vill andra i samma situation.
  För övrigt tycker jag att Johanna påminner om den lilla krigarprinssesan i Disney filmen Modig.
  En stor stor kram till er alla från en som läser din blogg dagligen men sällan kommenterar.❤❤❤

 97. Camilla skriver:

  Jag vet inte vad jag ska säga. Sitter här med tårar i ögonen och vill bara skicka den största kramen till dig, din dotter och era nära.

 98. PJAK/Anna skriver:

  Kram Mona, skicka ett par extra stora och en hög fler till din dotter. Din dotter är smart men när hon är som gladast glöm inte att ge henne en kram då. Hon behöver den extra mycket då.

 99. Elisabeth skriver:

  Detta något av det starkaste jag läst. Vilken styrka att skriva om detta och vad bra du gör det. Kram!

 100. Terese skriver:

  Nu håller vi tummarna för att karma verkligen fungerar. Tyvärr känns det som att de värsta svinen alltid klarar sig.
  Styrkekramar till er allihop!

 101. Anne skriver:

  Jag läser,förfasas och gråter. Det är ohyggligt att det finns. Och det är hemskt att så många är utsatta. Livet blir som aldrig lika igen. Men din dotter verkar verkligen veta vad hon vill och hon låter på din beskrivning stark. Jag förstår att din värld rasade. En stor varm kram till dig. Jag är själv en av de fem som slagits med demoner under mitt liv.Den lyckligaste dagen var när de skulle skiljas. Då blev jag fri.
  Jag skickar massor av kärlek till dig och din familj <3
  Och må karma hugga dotterns far i ryggen ordentligt.

 102. Christel skriver:

  Kramar till er ❤️ ❤️

 103. MissK skriver:

  Hoppas den jäveln får vad han förtjänar, trots att han slipper undan fängelse. För pedofiler är det värsta som finns, man ger sig inte på barn på något sätt o vis

  Synd att nya frugan inte tar barnen med sig o lämnar honom, fast hon kanske inte kan ta alla barn med sig eftersom hon inte är allas mamma och inte vill lämna något barn kvar hos honom. Men hoppas bara han inte förgripit sig på något av de andra barnen

 104. Maria skriver:

  Mona! SOM jag väntat på detta inlägg!! Sååå viktigt! Så otroligt starkt av er att berätta!

  Som jag skrev till dig tidigare kan man ibland läsa genom raderna om man har egna erfarenheter, och jag är så glad för att din dotter har dig som så tydligt tar ställning trots att det gör så ont och skuldframkallande… MEN det är just det att det är svårt att se utifrån … Om man inte varit där själv.. Din dotter kommer vara expert på det…

  Jag har kommit en bit på min väg men inte alls så långt jag skulle vilja… Men det här inlägget hjälper!

  TACK Mona och Johanna! All styrka till er! Å kärlek!

 105. Mimmi L skriver:

  Fruktansvärt! Hoppas han får vad han förtjänar! Stor kram till dig, Johanna och familjen! ❤

 106. Malde skriver:

  Jag blir stum av beundran över din dotter och dig. Din dotters mod och styrka. Vad gäller dig, att du har lyckats hålla dig från att xxxxxxxxx. Det vet jag inte om jag hade lyckats med. Jag var tvungen att censurera mig där. Kramar och kärlek till er båda <3

 107. Marie skriver:

  Styrka och kramar till dig och din fina dotter. Finner inga andra ord.

 108. Anette skriver:

  Fruktansvärt! Du är en bra mamma Mona. All styrka till din familj. Kram!

 109. emma skriver:

  ❤❤❤❤❤

 110. appi skriver:

  Kramar till Johanna, dig och alla andra som är berörda. ❤️

 111. Pia R skriver:

  All kärlek och styrka till din dotter och till dig. Mod! <3

 112. Cattis skriver:

  Mona du ör underbar! Starkt att skriva denna text. Önskar er all kärlek ❤️❤️❤️

 113. JJ skriver:

  Åh herregud! :'(
  Jag kommenterar tyvärr aldrig, en garderobare sedan flera år tillbaka, men nu går det inte. Så fruktansvärt vidrigt! Men otroligt fruktansvärt starkt att berätta!

 114. Elisabeth skriver:

  Massor med kramar. Hoppas karma gör sin uppgift och tar hand om fanskapet. All styrka åt er. Bästa Mona tack för att du delar med dig av ditt liv. Din blogg är det första jag läser på morgonen och det sista jag läser på kvällen. Du är stark underbar rolig härlig. Jag tror du har en vän för livet i alla som läser din blogg. Massor med kärlek ♥ till dig och dina älskade.

 115. maria carlvik skriver:

  Kära underbara älskade Mona jag måste använda dom orden för det du ger av dig själv i denna text. Vi har mötts men inte mer jag minns dig som en glad och mysig människa, och jag hoppas du kan hitta tillbaka dit (glädjen alltså). Du måste ha varit en helt fantastisk mamma som har lyckats få en så stark dotter som du har och att ni båda orkar och tänker arbeta vidare med detta enorma hemska problem för att skydda andra är otroligt. jag beundrar er båda enormt
  Mia

 116. Victoria skriver:

  Tycker inte du är ett skit barnslig hade hängt ut honom precis likadant!!!! All styrka till dig och din familj och vilken fantastisk dotter du har. ❤️❤️❤️

 117. Ann-Sofie skriver:

  Fy f-n! Finner inga ord. ❤🌺

 118. MaryG skriver:

  Kan bara föreställa mig vilket helvete ni gått igenom de senaste åren. Eller nej, jag kan inte ens föreställa mig det. Fy f*n vilken mardröm. Och din dotter, vilken stark kvinna hon är! Hon kommer att bli en fantastisk terapeut.
  Skickar många kramar till er alla. ❤️

 119. Christina skriver:

  Åh jag blir tårögd och illa berörd av er berättelse. Att du skulle vara en dålig mamma tror jag inte på men jag kan absolut förstå att det är det du går i däck för.
  Funderade på om en kastrering med slö osthyvel är tillräckligt men jag tror helvetet är mer rätt. 🙏 KARMA🙏
  Många kramar till er, både Johanna och dig.

 120. Blomman skriver:

  Att du står upp för din dotter nu när du VET, gör all skillnad i världen! Och de som vet, och skyddar HONOM, är lika skyldiga som han i mina ögon. Så jag stöder ditt beslut att berätta här till 100%

  Det är verkligen dags att vi skyddar barnen, inte förövarna. Varma tankar till dig och din starka dotter.

 121. Ebon Jansson skriver:

  Hej, Mona!
  Du har en otroligt vacker dotter. Måste bara få säga att ditt inlägg berörde mig otroligt mycket. Det finns inga ord för denna otroligt fruktansvärda, hemska historia som drabbat er. Många styrkekramar till er. ❤️❤️❤️

 122. Josefin skriver:

  Jag hittar inga ord. Vad säger man efter att ha läst det här? Mitt hjärta blöder. All kärlek och styrka till dig, till Johanna och till er familj.

 123. Anette skriver:

  Tack för att ni delade med er av denna fruktansvärda erfarenhet. All styrka till er! <3

 124. Anna skriver:

  All kärlek till dig och din modiga dotter! <3

 125. Lillan skriver:

  Fy fan… All styrka och kärlek till er. Min äldsta dotter blir fyra år om några månader, var tvungen att ge henne några extra kramar nu på morgonen efter detta starka inlägg. Att det finns så sjuka människor?!
  Du och din dotter är otroligt starka ❤️

 126. Mari skriver:

  All styrka och kärlek till dig och din dotter! 💕 Modigt och helt rätt med att publicera inlägget.

 127. Gunilla skriver:

  ❤️❤️❤️

 128. Eva Persson skriver:

  ❤️❤️❤️

 129. Pernilla Wahlberg skriver:

  Hej ni vackra!
  Behöver inte ens kommentera om hur jävla fruktansvärt detta är, hur din dotter blivit utsatt för det värsta någon människa kan vara med om. Aset som ska föreställa ”fadern” har svikit och våldtagit henne på det mest fruktansvärda, äckligaste ja på alla sätt man tror helvetet skall vara, jag förstår verkligen vad uttrycket KARMA står för för er nu. Må den djäveln straffas så in i helvete för all framtid!!!
  Men vad jag slås av är detta: precis som din dotter har du verkligen varit nere för räkning med allt vad det innebär och har väl knappt orkat att ens andas, nu har det vänt. Nu tar ni kamp och vägrar att vara de som ska må dåligt, nu krigar ni för Johannas rätt att få må bra och leva ett liv värt namnet, att andas utan ångest och smärta. Så otroligt starkt och gripande, ni kommer att ”tillfriskna”.

  Vad exmannens barn beträffande darrar man av rädsla, men de kan ni inte rädda även om ni gärna hade försökt. Du skriver om att hänsyn, well som sagt det är inte ni som ska ta hänsyn. De som ska göra det tittar bort blundar, förnekar och försöker skydda sig själva. Denna ”fru och mamma” till hans barn tillhör också skaran av äckel. Hon tar INTE hänsyn till varken ditt eller sitt eget barn utan väljer att leva vidare för att hon inte orkar se. Fy f-n!!!

  Stort grattis och mycket kärlek till er återkomst till livet. Ni är fantastiska och kommer med er kärlek att uträtta stordåd.
  Kram P

  1. Annelie skriver:

   Precis så tänkte jag med men en kompis, som är jurist, berättade att om hon går från honom är sannolikheten stor att dom får delad vårdnad om yngsta barnet. Då bor barnet ensam hos honom varannan vecka. Dom två barnen vars mamma är död kommer mest troligt bo hos honom på heltid. Vart har du mest koll på vad som händer med barnen? Om hon stannar av denna anledning är det hatten av för henne. För visst kan hon skydda mest där.

   Till Mona och framförallt Johanna – vad modiga ni är som berättar!! Hoppas livet lättar och ni får må bra!

 130. Linda skriver:

  Vet inte vad ja skd skriva…. Tårarna bara rinner. Shit så starka ni är! Båda två! Shit vilka kämpar ni är…..

 131. johanna skriver:

  Kramar till er❤❤

 132. Chrissan skriver:

  Kära Mona! Nog förstod man att nåt hemskt hänt, men det här du berättar är ju så fruktansvärt tragiskt.
  Finner inga ord.
  All kärlek till er och Johanna!

 133. Malin B skriver:

  Detta var det längsta och det starkaste inlägg jag någonsin läst. Som andra saknar jag ord…
  Din dotter kommer att bli den bästa på att hjälpa andra utsatta, det är jag säker på.
  Karma, har tänkt mycket på det sedan jag började hälsa på din blogg och du – jag tror stenhårt på det!

 134. Karin skriver:

  Trots att känslan under dessa två år varit att ngt sånt här hänt var det ändå så sjukt att det väl ändå inte kunde vara så. Du gör rätt nu. Vad som helst för din dotter. Inget annat betyder något. Ni klarar detta. Vilken styrka ni besitter.

 135. även jag skriver:

  Du är en B R A MAMMA!

  Jag är själv utsatt, och inte nog med det, efter min (oavsiktliga) anmälan så visade det sig att även min äldre syster varit utsatt under en längre period flera år före mig. Nu idag dras hon med skuldkänslor över att hon aldrig berättat eftersom jag då mest troligt skulle sluppit bli utsatt (även om man logiskt nog vet att det kanske inte hjälpt så finns känslan ändå där).

  Mycket märkligt att det är offren och de runtom som ska gå runt med ångest, skam och skuld medan pedofilen många gånger lever vidare som om inget hade hänt.

  Det är i n t e ditt fel. Hur skulle du ha kunnat se? Man kan ju knappt begripa att det finns föräldrar som skadar sina barn på detta fruktansvärda sätt.
  Min mamma såg inget heller, INGEN såg. Och när det väl råkade komma fram så var det ingen som sa något då heller.

  ..tänk om min mamma stått upp för mig precis som du gör för din dotter..

 136. Levalena skriver:

  Brukar börja varje dag med att läsa din blogg och vilken läsning… Jag tror också på karma och har låtit livet rulla på efter stora tråkigheter och mycket riktigt, tillslut kommer verkligheten ifatt och karman slår till. Många fd vänner har frågat varför jag inte har berättat men valet jag gjorde en gång för 20 år sedan känns så rätt idag… Starka mammor segrar och skapar starka trygga barn <3 Tack för att du finns!

 137. SkruttAnn skriver:

  FY FAN rent ut sagt!! Sitter och lipar för fullt.
  Jag tycker att du gör rätt som hänger ut fanskapet, varför ska såna skyddas? Det är ju inte din dotter som har gjort fel. Men jeflar vad stark hon är som tacklar det hela som hon gör. Åt hel***e med alla som inte tror henne! Synd att han inte blir straffad för det han har gjort, men förhoppningsvis tar karma hand om saken på ett eller annat sätt.

  Man har ju sett och läst om sådant här där mamman inte anat någonting och visst har man, precis som du själv, undrat hur de kan ha missat minsta lilla tecken på att något var fel. Men jag antar att de sjuka jeflarna är skickligare på att dölja det hela och kanske t.o.m. hotar barnet ifråga som då inte vågar säga något.

  Jag tänker på din dotter och beundrar hennes enorma styrka!
  Peace, love & understanding som det heter. <3

 138. Agneta LE skriver:

  Många varma kramar till dig underbara Mona. Många kramar även till Johanna och din familj.
  Vilken styrka och mod ni besitter.

 139. anna med litet a skriver:

  Finaste Mona. Så skönt det måste vara för dig att få skriva det här inlägget. Att inte längre går runt med allt inombords och bara få pysa lite till vissa personer. Och så skönt att Johanna är så stark och verkar ha en sån klar bild över vad hon vill med allt detta. Hur hon kan använda det till att hjälpa andra. Det är beundransvärt.

  Inget barn ska behöva gå igenom ens bråkdelen av något sånt här. Inget barn. Men inte heller någon mamma eller annan familjemedlem. Du är ingen dålig mamma. Säg det högt. ”Jag är ingen dålig mamma!” Självklart har du kunnat missa allt detta utan att vara misslyckad. Självklart. Alla inblandade har jobbat hårt på att du inte ska fatta. Men nu när du vet och kan lägga pusslet så finns du vid hennes sida. En bra mamma alltså!

  Jag lider så fruktansvärt med er och hoppas att dagarna känns lite lättare nu jämfört med för två år sedan. Varje dag – ett steg i rätt riktning. Det kommer såklart aldrig gå över, smärtan och ångesten, men man lär sig säkert att leva med den och man hittar att sätt att inte låta den spela huvudrollen i ens liv utan endast en biroll. Hoppas jag. För vad fan vet jag. Jag orkar inte ens föreställa mig allt detta nattsvarta så jag ska inte låtsas att jag vet.

  Stora kramar till er båda.

 140. Marie skriver:

 141. Cina skriver:

  💖❤️.

 142. Linda skriver:

  Jag hittar inga bra ord men skickar all energi, kram och stöttning som ett par ord kan ge. ❤️❤️❤️❤️❤️🌺🌺🌺🌺🌺

 143. Emma skriver:

  Massor med kramar och kärlek till er alla som genomgår detta. Kan inte ens föreställa mig smärtan ni känner. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

 144. Linn skriver:

  Vilken mardröm, helvete som Johanna och du gått igenom. Det finns inga ord för att beskriva denna vidrighet som hon blivit utsatt för. Jag beundras verkligen över din dotters mod och styrka. Detta inlägg är det viktigaste och starkaste jag läst. Tack för att ni lyfter detta ämne och delar med er av er hemska historia för att hjälpa andra. All kärlek och styrka till er!

 145. Saga skriver:

  Vill bara skicka styrkekram till er💕.
  En mammans värsta mardröm .
  Har varit med om liknande ….
  Kram

 146. Kicki skriver:

  Finner inga ord , så fruktansvärt vilket helvete ni gått / går igenom.
  Sån modig dotter du har all styrka till henne ❤
  Och all styrka till dig och övrig familj också ❤
  Tror också på karma bara det att karma ibland tar tid på sig men det kommer för eller senare
  Styrke kramar

 147. Johanna skriver:

  Ord räcker inte ……
  Johanna! Du är min Super hjälte!

 148. MHB skriver:

  Fy Fan jag hade dödat honom, allvarligt ! Hoppas det här att du skriver rätt ut om det göra samma sak med honom successivt…..
  All kärlek till dottern, dig och resten av familjen <3<3<3

 149. Katharina skriver:

  Mona, det finns inga ord. Kram till dig och din familj. 💛 Och du gör rätt. Häng ut honom bara.

 150. Birgit skriver:

  Jag har anat detta, men att läsa det är fruktansvärt. All styrka till er och framförallt Johanna som vågade ta steget ut från lögnerna <3

 151. Malin skriver:

  Finner som många andra inte ord! Följt din fantastiska blogg länge, men tar mig inte tid att kommentera så ofta. Men jag blir helt bestört av det jag läser och känner att jag helt enkelt måste skicka Ljus & Kärlek och Kramar i massor <3

 152. AnkiE skriver:

  All styrka och kärlek till er ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

 153. Jessica skriver:

  ❤️❤️

 154. Lisbeth skriver:

  Känns som jag inte kan andas när jag läser. Du är inte minsta lilla barnslig när du skriver. Att skriva och berätta är det enda sättet att hjälpa andra som är i samma situation. När man står där och känner sig ensam kan dina ord hjälpa om så bara en enda person att våga/orka öppna sig och få chansen till själv söka hjälp och påbörja om så en liten del av ett nytt liv.
  Stor kram till er alla

 155. Siv skriver:

  All styrka och kärlek till dig och din dotter <3
  Bloggen har inte blivit sämre den speglar livet och livet är upp och ner… Oerhört starkt modigt och rätt att skriva det här inlägget, din dotter, du, eller alla andra som blivit utnyttjade har absolut ingett att skämmas för!!!!!

 156. M skriver:

  Tack tack tack Mona och Johanna för att ni delar!! Så galet modigt – och viktigt!! Jag funderar på vad jag ska skriva, men hittar inga ord. Jag är en av dem som hängt här inne under många många år (den enda blogg jag läser dagligen) men som är dålig på att kommentera. Jag uppskattar din humor, ärlighet och ditt sätt att skriva! Om Johanna orkar och vill skriva om detta här inne så vore det toppen!

  Tack än en gång! Stor stor stooooooor kram

 157. C skriver:

  Vilken mardröm du måste ha levt. Styrke kramar till både dig och Johanna.
  ❤️

 158. Helen skriver:

  <3 <3 <3

 159. Beppan skriver:

  ❤ Finns inga ord. Kram

 160. Lena skriver:

  Kärlek till Johanna och dig! Blev så berörd av ditt inlägg så jag bara måste kommentera för första gången.
  Kram

 161. Ida skriver:

  Herregud.. Sitter här och gråter. Vet inte vad jag ska skriva. All värme, kärlek och lycka till Johanna, dig och din familj. ❤️❤️❤️ Kram från Ida

 162. Marie skriver:

  Kramar till er, kan inte säga vad som rör sig i min skalle just nu, det är straffbart….
  Håller om o kramar igen

 163. Anni skriver:

  Så fruktansvärt! Den nya frun kanske stannar kvar för skydda sitt barn. Eftersom han inte kommer bli dömd så har han ju rätt till delad vårdnad. Äsch jag vet inte men hoppas vid Gud hon tar barnen och går

 164. flicka, dotter, syster, kvinna, mamma, vän skriver:

  all kärlek till dig, din fina johanna, din familj – och alla andra barn, stora som smá, som lever i eller gátt igenom detta helvete.
  viker mig dubbel av smärta av bara tanken och vill kunna skydda, hela, krama, göra rent.
  gráter av vanmakt över att inte kunna ta bort detta onda i världen men gläds av hoppet om att vi nu kanske ÄNTLIGEN kan börja prata om det som faktiskt sker. inte dölja, skyla, skämmas för och ge skam át ”de inblandade”. för skammen är inte barnens. men skammen är de vuxna som tystar, tittar bort och sopar under mattan med argumentet ”händer inte mig”. och skam át den sen som ger sig – sá GE DIG INTE kära mona!
  all kärlek till dig, din fina johanna, din familj! <3

 165. Nettan skriver:

  Orden tryter. Vilket helvete att gå igenom. Känner sånt hat mot den mannen och jag känner honom inte ens, är otroligt imponerad att du överhuvud taget har några spärrar kvar och inte klistrar upp fanstyget på varenda tunnelbana i hela stockholm med orden pedofil på. All kärlek och styrka <3

 166. Hanna skriver:

  Å så fruktansvärt! Vad ledsen jag blev när jag läste, ingen ska behöva gå igenom det ni går igenom! All värme och kärlek till er!
  Kram från Hanna

 167. Eva-Lena skriver:

  Jag finner inga ord. Vad fruktansvärt. Starkt av dig att berätta.
  Du gör helt rätt i att berätta detta, hoppas fler vågar göra det.
  Vacker dotter du har.
  Många styrkekramar till er
  Kram

 168. Caroline i Solna skriver:

  Det är så hemskt att jag tappat alla ord. Det finns ju inget jag kan säga eller göra för att göra det bättre, vilket jag så innerligt vill. All kärlek till er.

 169. sofia skriver:

  Jag har läst detta på morgonen och tårarna rann. Massa kramar till er alla. Finner inga ord som kan hjälpa. 💛💛💛

 170. Annika skriver:

  Finner inte heller ord. Så starkt gjort! Av er båda. ❤️

 171. Helen skriver:

  Jag vet inte vad jag ska säga… Kramar i massor till er båda.

 172. LenaB skriver:

  ♥ ♥ ♥

 173. Nelly skriver:

  Herregud 😢

  1. Nelly skriver:

   Hej Mona, läste detta i morse och blev helt stum. Nu har en hel dag gått – läser det igen – och gråter!
   Kom ihåg en sak – du är en bra mamma för att du TROR på din dotter, tänk på alla dessa barn som ingen tror på, det kan nog vara lika hårt som själva övergreppet. Bra Mona – Bra Karma!
   Till Johanna kan jag bara säga – vad får du all kraft ifrån? Du kommer att klara dig fint för du är trodd och du är älskad, och du är STARK och jag tror/hoppas på att du älskar dig själv!

 174. Heidi skriver:

  Herregud! Vill bara krama om er!!!!!! Så jävla fruktansvärt!!!!! Har inga ord just nu, men enormt modigt av din dotter!!! Hon kommer att bli en bra terapeut/psykolog/förebild för alla andra som behöver stöd/hjälp i samma situation.
  Jag hade gjort likadant som dig mona, om det hade varit min dotter!!! Stor och varm styrke kram till din familj!!!!!! Kram heidi(arlanda)

  1. monasuni skriver:

   …jag är på Arlanda just nu!

   1. heidieh skriver:

    på väg IGEN! va fan.

 175. A-C skriver:

  Saknar ord efter att ha läst 💜

 176. Marina skriver:

  Tårarna rinner och jag gnisslar tänder av ilska. Jag beundrar din dotter oerhört och jag beundrar dig Mona. Må din exmake ruttna i i jordens svartaste inre. Karma, vi måste tro på det. Massor av styrkekramar, och se till att något bra kommer ur detta. Din dotter har påbörjat något oerhört viktigt. Kärlek och styrketankar till er!

 177. Camilla F skriver:

  Helvetes jävla helvete till as!! Må han brinna i helvetet! Det är bra att det kommer ut!!
  Jag tor att det här kommer att hjälpa många människor!
  All styrka till dottern och er!!!!

 178. Marie skriver:

  💗💗💗

 179. TinaLill skriver:

 180. Pillargontanten skriver:

  Finns inte ord att kommentera med, men förstår fullt och fast dina reaktioner, och dina känslor!
  All kärlek till dig, Mona <3

 181. Mona i Skåne skriver:

  Jag saknar ord… vilken jävla mardröm.

 182. cecilia skriver:

  Det finns inte ord att beskriva det helvete ni har gått igenom / går igenom. All kärlek till er! Jag är en av de som kommer kämpa för att noll barn ska bli utsatta för pedofiler. Kram 💙

 183. Marie skriver:

  Alltså N E J, finns inga ord, bara massa kramar till din oerhört fina starka dotter Johanna , dig Mona och din familj, vilket helvete ni är i och har varit.
  STYRKEKRAMAR

 184. Erik Ferrari skriver:

  Saknar ord…
  Brukar inte beröras av texter men denna golvade mig totalt.
  Önskar er allt väl framgent!

 185. Sofia Johansson skriver:

  Skulle kunna skriva spaltmeter om hur fruktansvärt det här är men det behövs inte för det känns!

  Dock konstaterar jag väldigt krasst att världen behöver fler ”Johannor” och ”Monas”, som stolta och rakryggade kan stå upp för vad som är hänt och inte låter sig nedslås av allmänhetens tasslande och dömande.
  Obekväma, men ärliga mot både sig själv och samhället.
  Det är sådana som ni som gör den här världen till en bättre plast, Hejja er!

 186. Emelie skriver:

  Jag sitter här med min åtta veckor gamla dotter i famnen och kan inte, vill inte, föreställa mig helvetet du måste ha gått igenom. Mina tankar går till Johanna, dig och resten av er familj <3

 187. Adnil73 skriver:

  Alltså….jag finner inga ord…vet inte vad jag ska skriva så…
  Jag skickar styrka och kramar till dig och din familj Mona!

 188. Åsa skriver:

  Läser alltid men kommenterar aldrig.. nu gick det inte att låta bli! Inga ord räcker till, all kärlek till dig och Johanna 💞 och din familj

 189. Fru W skriver:

  Saknar ord… Kramar krampaktigt min lilla dotter o tänker på hur nattsvart världen kan vara. All kärlek och styrka till dig och din fantastiska dotter 💜💜💜

 190. Marja skriver:

  Har inte riktigt kunnat förstå vad som lyckades knäcka dig så men då fanns detta inte i min tankevärld. Så. Jävla. Vidrigt. Två saker gör mig så arga, för det första att rättsväsendet inte tänker göra något. Hur kan vi i detta land låta våltäktsoffer vara så rättslösa, särskilt barn! De som vi ska skydda till varje pris. Det andra är de helt vanliga människor som finns runt offret, nej inte skulle den mannen göra så, han som är så snäll. Det är nog hon som ljuger. Att vi så ofta skuldbelägger offret när det handlar om incest och våldtäkter. För det är ju oerhört sällan någon ljuger om sånt här. Hade det hänt mitt barn så hade nog pappan fått gömma sig för jag hade fan dödat eländet till människa. Tur att ni har varandra och en massa fina människor som stöttar er!

 191. Marita skriver:

  Åh .. hjärtat brister.Vet precis hennes smärta då jag själv blev utsatt av min styvfar från 9 års ålder till jag var 18 år.
  Då vågade jag berätta för min mamma som valde att fortsätta att va gift med han som resulterade att han våldtog sin dotter/min syster när hon var 6 år.
  Nu 25 år efter lider min syster av svår fedma,Dystemi,vill inte leva längre och försökt att ta sitt liv 3 gånger.
  Vet inte hur många tårar jag har gråtit över smärtan att min styvfar gjorde detta emot mig och min syster.
  Smärtan då mamma valde han.

  Du har gjort helt rätt.Häng ut svinet ..
  KARMA!!!Det kommer att slå tillbaka en dag.
  Stor Kram till er båda och ta hand om er! <3

 192. Therese skriver:

  Detta är det vidrigaste, bästa, hemskaste, mest tårdrypande, känslomässiga blogginlägg jag läst. Jag beundrar dig, din dotter och din familj. Har älskat din blogg sen jag fick tips om den för 6 år sedan. Även om texterna ändrats så är det den bästa blogg som finns. De som valt att lämna den för att du inte är ”rolig” längre har missat mycket. Mona du är inte en dålig förälder, din äldsta dotter troligen en av de mest beundransvärda jag hört. Karma vinner i längden, ni vänner i längden!
  Nu ska jag torka bort mascara från kinderna dricka en kopp extra starkt kaffe och återgå till jobbet.
  Alla kärlek till er! ❤

 193. Line skriver:

  Jag är stum och hittar inte orden.
  Vilken mardröm.
  För 2 dagar sen lyssnade jag på Ångestpodden och din dotters berättelse. Har tänkt så mycket på den stackars tjejen och hennes ”helvete”
  Sen visar det sig att det är din fina älskade dotter. . Mina tårar rinner så jag ser knappt vad jag skriver.
  TACK för att ni delar med er.
  1 av 5 !!!!
  Jag känner så mycket HAT , medlidande, frustration, uppgivenhet….orden tar slut
  HUR kan de säga att det inte finns bevis för att fälla??

  KARMA Ynkryggen får nog sitt straff nu och ska leva med det resten av sitt liv.
  Sen hoppas jag att alla ni andra som har valt att titta bort och blunda. VAKNA!!!

  Kära Mona och Johanna – ni finns i mina tankar.
  Stora varm kram
  Line

 194. Linda skriver:

  Fy F-n!!!! Tårarna bara rinner just nu. STOR kram till dej och din dotter.

 195. Åsa L skriver:

  Fy f-n vilket helvete till karl. Tror verkligen på karma!! Men åh vad jag tycker du är stark <3. Och din dotter! <3. Många många kramar til er!

 196. ninaerica skriver:

  Åh fy, vilken mardröm. Jag är så ledsen för er skull. Men vilken otrolig dotter du har. Jättestark av henne att ta tag i detta och att vilja göra gott för andra genom att berätta om det och jobba med detta. Såna som.hon behövs. Många Kramar till er.

 197. Ellen skriver:

  Vilken mardröm hon har levt i. Och du såklart. Det är jävligt coolt att gå ut med detta, det krävs mycket mod även om skammen INTE är hennes egentligen. Den är hans.

 198. Bellsan skriver:

  Jag lägger handen på magen, känner hur liten rör sig där och viskar att dig, dig ska jag skydda. Men det är ju det som är det värsta. Det går inte att skydda. Det går inte att skydda från varken döden, cancer eller pedofiler. Vi gör så gott vi kan, men livet är av sådan art, att det inte alltid går ändå.
  Däremot kan jag försöka göra liten modig. Som Johanna. Och få liten att förstå att stå upp för sig själv, att våga vara och att inte vara tyst. Som Johanna. Och som du Mona.

  Nu ska jag gråta klart en stund. Om två timmar kommer min sambo, pappan till liten hem. Då ska jag krama honom hårt och hoppas att han är så fin som jag tror. För man vet inte. För sådant djävulskap är livet ibland!

 199. Christina skriver:

  Helt rätt att du hänger ut honom, ju fler som vet desto bättre. Eftersom han verkar leva i total förnekelse så behövs många som visar att det han gjort är bortom alla gränser. Förutom de fysiska övergreppen och oerhörda psykiska ärr, så förnekar han allt ”hon minns fel”, man blir stum!!!! Det är ju en oerhörd kränkning i sig att förringa och förneka, och helt oacceptabelt.

 200. Meja skriver:

  Stort KRAM till er 💜

 201. Linnea skriver:

  Bara så du vet så är du en fantastisk mamma som står upp för henne, vägrar hysh-hysch och faktiskt hänger ut honom. Var själv utsatt för övergrepp som barn och när jag berättade för mina föräldrar i 20årsåldern sa de inte så mycket. Pappa sa ”varför har du inte sagt nåt tidigare?” Och mamma sa ”jag visste inget, jag har inte haft en aning.” Inget mer. De har aldrig nämnt det sen dess och verkar inte må dåligt av vad jag berättat. De frågade inte ens hur jag mår. Det var en släkting som var förövare och jag har själv fått se till att han aldrig sätter sin fot i vår stad igen. Jag tror mina föräldrar inte ville ha nån uppståndelse utan la locket på så det inte skulle pratas. Det var väl lättast så. Och fegast. På min bekostnad. Så bara så du vet, jag hade gjort vad som helst för en mamma som du i det läget! All kärlek och styrka till er!

  1. Lotta skriver:

   Åh vad jag blir ledsen att läsa att ingen stod upp för dig. Hoppas du får uppleva det senare i livet istället. Kram ❤

 202. Angelica Rosenlund skriver:

  Vad kommenterar man på något sånt här? Finns inga ord i världen samtidigt som det finns hur många som helst! Vilken styrka din dotter har!

  Jag ska försöka uppbåda tillräckligt mycket styrka för att lyssna på podden hon varit med i, finns ingenting som är så vidrigt som att utnyttja försvarslösa barn.

  Men karma finns och karma kommer ta ut sin rätt! ❤️

 203. Anna skriver:

  Herregud Mona!!! <3
  Vad kommenterar man på ett sådant här fruktansvärt gripande inlägg? Så svårt att formulera något som beskriver vad jag känner just nu. Jag har följt dig i många år och har ju förstått att det var något hemskt som hänt, men jag kunde aldrig misstänka att sanningen var denna. Så fruktansvärt!
  Vilken dotter du har! Tänk vilken tur att hon har dig som mamma <3 Att hon vill jobba med att hjälpa pedofiler, trots det hon har upplevt tyder på att hon har ett enormt stort hjärta. Precis som sin mamma.
  Sänder all min kraft och kärlek till dig och Johanna <3

 204. Molly skriver:

  Å fy fan!! All styrka till er, dig och din fina dotter.

 205. Annika skriver:

  <3

 206. Sonja skriver:

  Saknar ord, en mammas mardröm. All styrka och kärlek till er.❤️

 207. Kamilla skriver:

  Jag är helt stum, finns inga ord som kan göra något bättre 🙁
  tårarna rinner,,,,,må den skyldige brinna i helvetet.
  Stor kram till dig och din fina dotter <3

 208. Helena skriver:

  Ord saknas…… Jag läser och gråter…….
  Styrka och kärlek till er! ❤️❤️❤️

 209. Anna skriver:

  Fy fan.. Gråter… Ilska, frustration !! Som sagt, det finns en plats i helvetet för såna som honom. & en sån som han går inte säker någonstans… Tro mig, nu när det kommit fram syns det. Lång väg!! Visst är det så att många väljer att inte se det just nu, men skit i det – det får dem leva med.
  Såsom det även finns en plats i helvetet för hans nuvarande fru. Den ultimata förnekelsen. Ultimata sveket. Fyfanken…. Hennes val är lika illa som hans. Värre. Hon kan inte ens skylla på att hon varit alkoholpåverkad. Och det får mig må fysiskt illamående. Men, som sagt -karma! Karma slår alltid tillbaka – Hur ska hon klara sig då? Patetiska ursäkt till kvinna!
  Fokusera på Er…All kärlek & styrka❤️❤️❤️Något ni behöver, plats att fly till, sägas – fixas… Vi finns redo runt om i Sverige – för Er. Alltid.
  ❤️❤️❤️

  1. Sofia skriver:

   Bra och ärligt skrivet, inga känslor du beskriver är barnsliga utan helt normala såklart och jag tror att alla hade känt som dig! Kämpa vidare!

 210. Jenny Z skriver:

  Så fruktansvärt hemskt! Jag saknar ord. MEN du verkar vara en fantastisk mamma!! Inget av det här är ditt fel. Allt allt allt är på honom!!!
  Många kramar till dig och Johanna!!

 211. Malin skriver:

  Jag vet inte vad jag ska skriva men något måste jag skriva. Fy fan!!! Den värsta mardrömmen… Jag har två små barn och vill inte ens tänka tanken för redan då känns det som att hjärtat ska slitas sönder. Häng ut honom bara det jävla svinet, även fast det aldrig, aldrig, aldrig kan mäta sig med vad han gjort. Jag gråter och blir så illa berörd, jag tänker på den lilla, lilla 4-åriga flickan som han förmådde förstöra på det värsta tänkbara sättet. Jag blir dock orolig över hans andra barn, talar inte statistiken för att han varit på dem också? Gör en orosanmälan hos socialen! Må han brinna i helvetet! All styrka till er!!! ❤

 212. B-M skriver:

  Tårarna rinner när jag läser inlägget och det enda jag kan tänka är att så stark hon har varit och framförallt är!! Hade gjort precis samma som du om någon hade gjort så mot mina barn! Häng ut honom bara!
  Jag känner inte er, men har träffat dig en gång & hängt här i ett gäng år… men ändå känner jag så otroligt med er. Skickar all styrka & kärlek till er båda. Kram

 213. ÅsaC skriver:

  Jag blir så illa berörd så jag vet inte vad jag ska skriva. Det finns ingen ursäkt som han skulle kunna använda för att försvara sitt handlande med. Det är helt oförlåtligt. Man ska skydda sitt barn inte förgripa sig på det!
  Så fruktansvärt för Johanna och er andra. Det är oerhört starkt av henne att ta i tu med detta.
  Kramar till er alla

 214. Ulrika F skriver:

  Jag vet inte vad jag ska säga, mer än att jag sitter här i soffan, kall med rysningar och fattar ingenting, vilket jävla monster.
  Här kommer en massa kramar och värme till hela din fina familj. ❤️❤️❤️❤️❤️

 215. Pia skriver:

  Kommenterar aldrig, läser allt och saknar ord. Men vill ge allt stöd som går ❤️❤️❤️❤️

 216. Annica skriver:

  Hittar inga ord. All kärlek till dig, Johanna och resten av familjen!
  Karma!

 217. Angelica skriver:

  Jag är i chock! Kan inte säga något för jag kan inte ens förstå hur hemskt detta är.
  Men imponerad av din dotters styrka!

 218. Katarina skriver:

  Wow….wow, hittar inga andra ord. Sitter på jobbet och läser detta men jag kommer läsa igenom en gång till i kväll hemma för att riktigt ta in detta, jag känner inte dig personligen bara genom bloggen som jag uppskattar mycket (trots sin besatthet av blingbling som är raka motsatsen till mig). Nu känner jag att det är på en annan nivå, det blev djupt och oerhört gripande. Så mycket kärlek, kramar och tankar som det går skickar jag till er! Ta hand om varandra nu.

 219. Camilla skriver:

  Jag vaknade i morse, öppnade din blogg.
  ….läste ord efter ord, rad efter rad….läste och läste… medan tårarna började rinna.
  Ett barns värsta mardröm.
  En mammas värsta mardröm.
  Tack för detta starka, välskrivna, beskrivande inlägget. Tillsammans gör ni det här, fina Johanna och du Mona.
  Som många här inne skriver – Man hittar inte ord.
  Nu är det HANS tur att ta konsekvenserna av det HAN gjort ! GO girls!
  Jag hoppas det är många här som läser detta som känner honom !

 220. Anette TE skriver:

  Känns förjävligt att inte samhället ger honom det straff han borde ha.
  Att utsätta barn för övergrepp är det värsta brott man kan utföra.
  Hur ska barnet kunna veta att det är fel när en av de personerna
  de ska vara som mest trygga med utsätter dem.
  Du gör helt rätt!!!
  Alla i hans omgivning bär veta vem han är så han får ett helvete på jorden.
  Massa kramar till er båda

 221. Fru K skriver:

  Vad säger man? Inte för mitt liv kunde jag gissa att det otroligt jobbiga som hände för två år sedan skulle vara något sånt här! Det finns verkligen inte i min världsbild att man gör så här mot sitt eget barn. Hur kan man överhuvudtaget se något sexuellt med ett litet barn!!! Har aldrig kunnat greppa eller förstå detta!
  Det känns futtigt men jag vill skicka mina varmaste kramar och all styrka som jag kan uppbringa så ni fortsätter att orka er igenom det här!
  Jag har nog också varit sån som du att jag tycker att man borde ha sett tecken på det hela, men jag förstår nu på din berättelse att det gör man inte. Det får bli min lärdom av ditt inlägg. Förutom att en pedofil kan vara vem som helst!
  Vilka överjävliga 2 år för dig och fruktansvärda 20 år för Johanna. En stark tjej verkligen, men jag tror att man blir starkare också när man behöver. Även om något sånt här ALDRIG ska behöva drabba någon.
  Många kramar

 222. Mia skriver:

  Ni är starka fantastiska och stora förebilder. Tack för ni lyfter upp detta till oss alla, vi behöver tankeställare. Gör så ont i mig.
  I alla dessa ord känner jag Monas ord, precis som när du hade bloggen med den gråa bakgrunden. Kan inte annat än tro att du väntade tills klockan slagit tolv och det blev fredagen den trettonde…
  Än en gång, ni är fantastiska ❤️

 223. Mia skriver:

  Så fasansfullt. Vet inte vilka ord man ska välja.
  Fantastiskt att ni orkar vara öppna om det.
  Pedofiler hängs ju sällan ut så de behöver inte oroa sej. Kanske kan risken att ”hängas ut” få något annat peddoäckel att bromsa sej. Mycket vanligare än man tror. Tycker ni gör helt rätt. Han får väl ta ansvar för sina handlingar och det är inte fel att berätta vad han gjort. Kram

 224. Emelie skriver:

  Tack för att ni delar med er av er historia. Tårarna rinner och ilskan bränns i hela kroppen. Det är SÅ viktigt att detta belys. Det ska ju inte få hända och ändå sker det. Nu är det dags för mig att sätta mig in i detta ämne mer, har tom en egen liten bebis på bakning i magen. Världen MÅSTE bli bättre. Och det är vi som har makten att göra den bättre. TACK ska ni ha, modiga och ärliga människor. Jag önskar ER allt gott! Stor kram

 225. Anette skriver:

  Skammen. Tillhör. Pedofilen.
  Allt mod till dig som mamma.
  Allt mod till din dotter.
  <3

 226. Jessica H skriver:

  Vet ärligt inte vad jag ska skriva….finns inga ord som kan beskriva vad jag känner inom mig när jag läser om sånt här. Hat räcker inte till 😡👿
  Vill skicka en enorm famn av styrkekramar till dig och din dotter. 💗
  Karma

 227. Åsa A skriver:

  <3 <3 <3

 228. Johanna skriver:

  Namnet Mona betyder ädel och det här är det ädlaste du någonsin har gjort både mot dig själv och mot din dotter!

  Ordet Ädel och synonymer till ordet ädel är ren, äkta, frälse, ädelboren, av hög börd, blåblodig, adlig, förnäm, förnämlig, högklassig, mycket fin, förträfflig, genuin, högsinnad, högsint, storsint, upphöjd, nobel, ridderlig, ädelmodig, osjälvisk, uppoffrande, generös, hjärtlig, godhjärtad, fulländad, utsökt och alla dom orden passar ypperligt in på dig!

  Kram

 229. Missy skriver:

  Jag har också varit utsatt för övergrepp, men då av min farfar.
  Din dotter är otroligt stark, hon kommer fixa det.
  Alla har inte den turen att ha ett stöd som du, vissa får kämpa ensamma.

 230. ninni skriver:

  Massor av tankar om kommentarer mal i mitt huvud men det får bli så här:
  Hur många kramar som helst till din dotter och till dig, kramar i massor och massor av kärlek till er

 231. Ulrika skriver:

  Mammahjärtat, kvinnohjärtat ja hela hjärtat vrids om rejält när man läser dina ord. Det gör ont. Skickar min varmaste, omtänksammaste kram till dig och din familj.

 232. uli skriver:

  oj.

 233. Christina skriver:

  O med de två sista mening så började mina tårar trilla! Cyberkramar till er!

 234. Emma skriver:

  Det viktigaste som någonsin skrivits. Stort tack! <3

 235. Carola skriver:

  Vad säger man, vet inte, hittar inga ord, sitter bara tyst och läser.
  Var rädda om er.
  // C

 236. Kathrin skriver:

  Kan inte ens i min vildaste fantasi föreställa mig vilket helvete Din dotter och Du går igenom! Vill bara säga att Ni finns i mina tankar och att jag tror på Karma, ditt ex kommer att få sitt straff på ett eller annat sätt.
  Allt gott till Dig och din familj!

 237. Tinna skriver:

  Fy fan vad hemskt! Stackars Stackars Johanna -det finns inga ord som kan beskriva det hon har behövt genomlida, vilka sår hon måste bära på inombords. Hon är beundransvärd stark som väljer att inte vara ”bara offer” längre och vänder allt till att vilja dela och hjälpa andra. Och du ÄR en fantastisk mamma som står vid hennes sida, tvivla inte på dig själv. Skuld Skam Ilska – en kommentar på en blogg räcker inte till.
  Sjukt att pedofilenjefleln inte blir slängd i fängelset att ruttna for ever, vadå ord mot ord? Att hans tredje fru väljer att vara kvar – det bara finns inte! Kan en man göra något värre? Att svika en dotter och förstöra livet för henne – det är oförlåtligt. Häng ut honom, han förtjänar INGET!
  Jag bor för långt bort för – men om ni vill komma hit och om Johanna skulle vilja föreläsa för SWEA så organiserar jag på en gång. Buss på honom Mona (så länge Johanna är med på noterna). Jättekram till er båda och resten av familjen.

 238. Fröken Lena skriver:

  Finaste bästa Mona . Vilket starkt, viktigt och känslosamt inlägg. Kan bara tänka mig dina tankar när du skrev ner allting. Jag sitter här på tunnelbanan med klumpen i halsen och tårar som rinner ner för kinderna.
  Det är svårt att ens komma på hur jag ska formulera mig och skriva men förutom att jag ska krama ihjäl dig när vi ses nästa vecka så måste jag naturligtvis skicka världens största kram till Johanna och även skriva några rader .

  Johanna !
  Det du har fått få igenom är så sjukt så det finns inga ord. Ingen människa ska behöva genomlida det. Med genom att öppet gå ut med detta kommer du vara en hjälp till att förhindra att andra drabbas. Det kanske du även redan har gjort. Du kommer även få andra att våga berätta vad de har varit med om .Du har fått mig att börja ta itu med en sak iallafall som jag skulle ha behövt ta itu med för länge sedan.
  Det här att öppna sig och ventilera kommer också att vara en del av ditt ”läkande” och din väg tillbaka till ditt ” nya” mycket lugnare och bättre liv i din nya fantastiska lägenhet. Du har en fantastisk mamma och många andra människor omkring dig som kommer att stötta dig i 180.
  Och när tankarna kommer tillbaka så är det viktigt att tänka att det inte var ditt fel. Ta hjälp när du behöver så kommer du snart vara så mycket starkare.
  Stor kram

 239. Desirée skriver:

  Vad skriver man? Fy fan vilken vidrig människa han är. Och fy fan vilken modig modig modig dotter du har! ❤️ Att våga berätta och sen välja att gå ut med det offentligt är beundransvärt! Ni kommer göra stor skillnad för många barn och familjer. Jag hoppas av hela mitt hjärta att karma snabbar på och ger honom vad han förtjänar. jag hoppas också att det sprids som en löpeld bland folk runt omkring honom så folk får veta vad han är för något, han är fan inte värd ett ruttet lingon! Du är en underbar mamma som verkligen kämpar med tänder och klor för dina döttrar, det vet vi som följt dig länge. Försök (måste vara vidrigt svårt) att intala dig att du inte har någon skuld i det här, pedofiler är mästare på att dölja och hur ska man veta hur barn ”ska” bete sig, alla är ju olika. Mina varmaste och starkaste kramar till dig och Johanna. Johanna, du är fan min idol som orkar dra fram smutsen i ljuset för att hjälpa andra ❤️❤️❤️❤️

 240. Lotta skriver:

  Varma styrkekramar till dig, din dotter och din familj. Så fruktansvärt hemskt. Så enormt ledsen för din dotter som varit utsatt för detta helvete, av någon som ska ge trygghet. Vad fruktansvärt hemskt för dig, att ens kära barn har varit med om detta helvete. Att du skriver om detta och hänger ut honom är ingenting jämfört med det han gjort. För jävligt att det inte blir någon rättegång. Vad är detta för rättsamhälle? Så fruktansvärda handlingar borde man få lida något enormt för.

 241. Mallan nr2 skriver:

  Måste kännas skönt att ÄNTLIGEN få hänga ut svinet! Du behöver absolut inte publicera min kommentar då jag fattar att du inte vill hänga ut någon men jag har bytt telefon och har inte din mail kvar… Är det My du menar? Har hört en del om henne via andra kanaler…

  Och du, mitt erbjudande står kvar. Jag hjälper dig/er när det krisar på lagret!

  Ta hand om er!

  Kram Pella

 242. Carina R skriver:

  Du är inte någon dålig mamma, det man inte vet något om kan man inte göra något åt. Det är hur man agerar när man får veta som räknas!
  Styrka och kärlek till er alla!

 243. MiaMaria skriver:

  Vilken mardröm! Kramar til dig och familjen.

 244. Josefine skriver:

  💟

 245. Monica skriver:

  Fy f-n. Starkt gjort att berätta. Vi behöver alla bli medvetna om barnen runt oss. All kärlek till dig och din familj

 246. Anna-lena skriver:

  Så modigt att berätta. Kärlek och styrka till er båda <3

 247. Ellinor skriver:

  Ojojoj vad det kommer tårar i ögonen när jag läser dina rader (attans bara att jag tjuvkikade in hos dig när jag var på jobbet… 😉 )
  Starkt berörde dina ord mig och så himla stark du är som skriver av dig här! Du och din vackra dotter hjälper så många med att ni tar upp detta! STOR kram och en till och en till från Norrland /Ella

 248. Charlotte skriver:

  Vad säger man? Hittar inga ord. Mycket välskrivet inlägg som går rakt in i hjärtat. Läser om och om igen. För att försöka förstå.

  En sak är säker, din kärlek till din dotter går inte att misstolkas.

  Styrka och mod till er båda! Ni behövs.

 249. Sofie skriver:

  Det här är så fruktansvärt så jag inte kan finna ord för det. Helvete vad starka ni är BÅDA TVÅ!!
  Jag kräks på vårt rättssystem, lås in de jävlarna på livstid!

 250. Karin skriver:

  ❤️❤️❤️

 251. Sofia L skriver:

  Vet inte riktigt vad jag ska skriva. Man blir chockad. Skickar massa kärlek denna vägen. <3

 252. Marina skriver:

  Det ÄR så vidrigt! Det är sjukt. Jag hoppas att han får leva vidare med sin skuld och skam. Jag hoppas det dyker upp namn och bild på äckliga människan så vi får se vem det är… ALL lycka till din fantastiska dotter och dig själv!

 253. Madde skriver:

  Jag saknar ord och ögonen tåras.
  Stor kram till er alla ❤

 254. Ulrika skriver:

  All kärlek och stöd till er båda Mona! <3

 255. Josefine skriver:

  Tårarna rinner och jag är så berörd av allt du skriver. All kärlek till din vackra Johanna och dig Mona. Fortsätt kämpa så ondskan aldrig vinner.

 256. Sofia L skriver:

  Kom på en grej förresten: Kan du inte boka en blogg-träff på ngn färja (Finland/Åland) se till att aset är med på båten så ser vi till att han ”försvinner”. Vi är många skarpa hjärnor här inne – vi kan få det att se ut dom en olycka 😉

 257. Elinor skriver:

  Fina underbara fantastiska Mona, finner inga ord!!! Vilken styrka din dotter har, vilken styrka av dig/er att berätta detta!
  Har ju haft förmånen att träffa dig (och även din man) och jag kände direkt vilken grymt fin och genuin människa du är!!
  Ta hand om er i familjen <3 Kram

 258. Marie F skriver:

  Massa energi och tankar till dig, Johanna och din familj. Att ställa sig upp och så publikt tala om vad som hänt, vittnar om styrka och mod och revanschlust. Men du gör också en enormt viktig insats för alla andra som är drabbade av samma sak, att våga tala HÖGT om ett ämne som för många är tabubelagt. Kram!

 259. Lotta/Västerås skriver:

  <3 <3 <3

 260. Lena skriver:

  All kärlek och styrka till er <3 <3 <3

 261. Tessan skriver:

  Fy fan vilket helvete hon varit med om och vilket mod det krävs att våga gå ut med det och berätta i bloggen. Så starkt gjort. Du gör helt rätt som berättar om detta i bloggen. Pedofiler är så vidriga!!! Ni är oerhört starka båda två som berättar om det. Har själv haft det fruktansvärt jobbigt i ett år och har inte haft mod att berätta om det för min familj eller mina vänner. Så jag förstår vilket mod det krävs för att berätta en hemlighet. (Nu är inte min grej i närheten av lika stor som er). Alla styrka till er och många kramar ❤️

 262. Hafen skriver:

  Å herregud… !
  Mitt hjärta värker – fysiskt VÄRKER – och tårarna rinner…
  Det här är ju en mardröm man aldrig någonsin ens önskar sin värsta fiende!
  INGEN här inne – absolut INGEN, vågar jag påstå, tycker att du är en dålig mamma för att du ”inte såg någonting”. De här personerna är otroligt duktiga på att dölja, manipulera och hota för att kunna fortsätta sitt beteende – kom ihåg det!
  ALL kärlek till Johanna, dig och er familj! Vi är många som stöttar, även så här på avstånd! <3

 263. Pudeltanten skriver:

  Allt jag vill säga har redan sagts i andra kloka kommentarer.
  Önskar er alllt gott och att ni får möjlighet att läka i lugn och ro – hela familjen, och att d u ser till att t a h j ä l p med dina skuldkänslor. Som du säkert förstår innerst inne så finns det inte en chans att du skulle ha förstått att detta pågick.
  Du vet att många har liknande erfarenheter i sina liv och det är så betydelsefullt att ni klarar av att dela er berättelse. Varma kramar till er alla fyra.

 264. Karin skriver:

  Kram

 265. MariaiN. skriver:

  Som någon annan sa, när man har erfarenhet av samma jävla skit i familjen så kunde jag läsa mellan raderna. Hade också hoppats att det inte var sant men kände tyvärr igen många av Johannas symptom hos mitt eget syskon. Men jag är stum av beundran hur starka och modiga ni är, tycker ni har gjort helt rätt som skriver öppet om det. Jag hoppas och tror det hjälper andra i liknande situationer. Det svåraste att fatta är att hans nya fru väljer att stanna i förhållandet, tänk att vara så naiv och korkad, att riskera att utsätta sitt eget barn för övergrepp. Men är inte soc inblandad för en utredning i hemmet? Och att det inte blir ett åtal är ju bara helt sjukt. Hennes psykiska och kroppsliga problem med läkare, psykologer, experter som vittnen borde vara nog starka grunder. Kan ni överklaga åklagarens beslut på nåt sätt? Där jag bor har det varit många liknande fall uppe i rätten. Tyvärr inte lika stora straff som tjuvskytte(!) ger men det har blivit bättre de senaste åren. Till sist, stora styrke- och beundringskramar till er alla!

  1. Ellen skriver:

   Hon kanske stannar just för att hon tänker att hon kan skydda bättre? För vet ni, med denna vetskap hade jag inte heller skilt mig och tvingats lämna mitt barn till denna man. Och, jo tro mig. Han hade fått halva umgängestiden initialt.

 266. Hönan Agda skriver:

  Jag vet inte vad det är jag har trott att detta skulle handla om, men absolut inte nåt sånt här. Fy vad vidrigt.
  Går inte ens att sätta sig in i situationen och tro man förstår, hur Johanna har haft det i alla år och sen du och din man när allt uppdagades.
  Många kramar till er alla.
  Hälsningar Skåneland.

 267. Jessika skriver:

  Åh Mona, mitt hjärta brister av denna grymhet och ondska som din dotter har utsatts för. Jag förstår att du har gått sönder och ramlat ner i ett svart hål. Jag hoppas du får den hjälp du behöver för att återvända till livet så som du vill leva det och att du får må bra igen även om ärren på insidan alltid finns kvar. Det känns skönt att höra att din dotter har hittat personer som hon har förtroende för och tar den hjälp hon behöver för att läka ihop. Kämpa på en minut i taget!

  Jag fantiserar ibland om att något som detta skulle hända mina barn och fantasin slutar alltid på samma sätt; att jag tar hämnd på förövaren genom en våldsam handling. Jag hoppas att jag inte kommer behöva verkställa denna fantasi i verkligheten.

  All styrka till hela din familj. Kram

 268. Håkan skriver:

  Tja känner sånt hat, häng ut bild namn adress så han inte kan visa sig , inte för att förstöra för idioten utan skydda andra i hans barns närhet

 269. Susanne skriver:

  Tycker att du är fantastisk som skriver om detta. Jag är 42år gammal och var utsatt för sexuella övergrepp från jag var 7 till 13 år ålder.Dets värsta var att när jag berättade för min mamma så trodde hon inte på mig och gör det fortfarande inte. När jag var 30 så bröt jag ihop försökte ta mitt liv och blev jättesjuk under många många år. Min familj kunde inte förstå varför, vi besökte min psykolog och jag berättade åter igen men ingen tror mig. Efter detta så skrattades det och pratades det väldigt mycket om den här mannen när vi träffades hela familjen. Hur snäll och omtänksam han är respektlöst mot mig. Har nu sagt upp all kontakt med min familj och märkt att jag själv mår mycket bättre när människor som inte tror en är borta.
  Hoppas din dotter kommer att få må bättre nu. Jag tycker du är stark och beundrar er verkligen. <3

 270. Karin skriver:

  De varmaste av kramar till dig, din dotter, din man och minsta dotter. Jag tycker det är otroligt modigt av er, ni kommer hjälpa så många!

 271. Mahlin skriver:

  All kärlek till er ❤️

 272. VERONICA skriver:

  Så starkt av dig och berätta, och vilken dotter du har som är så modig. All kärlek till dig och Johanna.

  KRAM

 273. Lotta skriver:

  Tack Mona för att du delar med dig, det är enormt viktigt att man pratar om såna här saker. All kärlek och styrka till er! Ta hand om varandra!

 274. Mari skriver:

  Finns inte ord som beskriver det fasansfulla som hänt er, Jag blir bedrövad och fruktansvärt arg, jävla människa. Och att han inte blir åtalad, för att det är bara ord mot ord. Jävla mesiga Sverige och dess lagar, hoppas att Karma, biter sig fast och ballen skrumpnar på äcklet.
  Massor med varma kramar, mycket modigt och starkt gjort.

 275. Mallan skriver:

  Åh, herregud! När de sista raderna och bilden på din fina dotter visades släppte allt. Tårarna bara rinner. All kärlek till henne, till dig och din familj. Jag vet inte vad jag ska skriva mer.. RESPEKT! Ni är modiga. All kärlek till er!

 276. Sandra skriver:

  Det går inte att förstå..
  Vilken otroligt stark tjej du har uppfostrat.
  Du är absolut inte en dålig mamma som inte märkte något. Du har en dotter som är så otroligt stark som vågat berätta om detta.
  Jag kan inte sluta att gråta. Tårarna rinner ner för kinden hela tiden.
  Att man som pappa kan bete sig så här mot sitt barn.
  När jag tänker tillbaka på min pappa som under min uppväxt varit ett enormt stöd som en far skall vara.
  Att inte ha den tryggheten måste vara fruktansvärt. Att en människa som man ska kunna lita på i alla situationer beter sig så här..
  Jag hoppas hans nya fru tar till sig alla kommentaren och lämna kräket som antagligen gör samma sak mot sina andra barn som mot Johanna.
  Det gör så ont i mitt hjärta!

 277. Tarja skriver:

  Styrka och styrkekramar till er alla. Jag tycker du gör rätt som hänger ut ditt ex, för pedofiler är jordens avskum. I min närhet finns det två unga människor som har träffat på en av dem, en nära vän till familjen, som hade allas förtroende och fick vara barnvakt. Åh jag ryser av ilska bara jag tänker på det? Så skydda alla i hans omkrets med barn. Jag har precis lyssnat på podden och jag kan bara säga wow vilken stark tjej du har. Men hon har ju lidit i många år och lyckats hitta sin stryka som är stark och kraftig. Vilken härlig människa. Många kramar och trevlig helg Tarja

 278. Anu skriver:

  Mona och Johanna,
  jag beundrar er och respekterar er, nåt så oerhört. Jag är överlycklig att du, Johanna, väljer livet. Att du väljer att berätta. Att du väljer att använda det hemska och orättvisa och vedervärdiga som hänt dig till något som kan hjälpa andra. Det, du fina fina tjej, är SÅ starkt! Och så jäkla bra. Tänk så många andra du kan hjälpa. Ingen kan förstå så väl som du.

  Jag hoppas detta kan bli en sorts avstamp till början av resten av ditt liv! Jag är så grymt imponerad av dig! Modet och styrkan knockar mig och jag är, utan att känna dig, så STOLT!

  Samtidigt river och sliter det i mig av ilska och hat och jag har nära till tankar om handlingar som jag skulle bli inlåst för.

  Karma. Låt oss vänta och se. Tids nog…

  All kärlek till er, Mona och Johanna.

  Kramar,
  Anu

 279. Nettan skriver:

  Finner inga ord…. All styrka och kärlek till er. Hoppas han får vad han förtjänar, verkligen!
  Kramar

 280. Yvonne skriver:

  Otroligt starkt skrivet. All styrka åt Johanna.
  Ta hand om er hela familjen 💗

 281. Jenny skriver:

  ♥ ♥ ♥

 282. Stina skriver:

  Vad skriver man efter att ha läst detta? Känner mig tom och stum.
  Att sända en kram känns så ynkligt, men det är det enda man kan göra. Hoppas du känner hur mycket kramar och kärlek som skickas åt ert håll idag, det ligger ett moln av hjärtan över Bromma och alla hjärtan är till er ♥
  Häng ut fanskapet med alla medel så han blir tvungen att stänga in sig någonstans och aldrig komma ut. Karma is the shit!

  ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

 283. Monika skriver:

  Men HELL Mona. Fy fan. Önskar dig och Johanna all kärlek i världen nu. Kram till hela familjen!

 284. Finner inga ord <3 Kramar

 285. Vivi skriver:

  Finner inga ord, många har skrivit det som jag tänker. Men vill skicka styrkekramar till er men även till dina läsare som drabbats 💞❤️

 286. Åsa skriver:

  Så jäkla sjukt, äckligt och vidrigt!! Imponerad av din starka dotter och ert mod!

 287. Gunilla skriver:

  Kramar i massor!

 288. Linda skriver:

  Jag grät när y jag läste. Starkt av Johanna att våga berätta och att du som mamma tar henne på allvar. Jag har själv blivit utsatt för övergrepp som barn, men inte blivit trodd av någon utom min man. Så jag har lagt locket på, även om jag vill skrika ut förövarens namn och vad han har gjort.

 289. Bitta skriver:

  Jag är en av dom som vetat om det, jag har tänkt på er mycket sedan dess. Min beundran för både dig och Johanna är stor , hur hjärtat brinner för att hjälpa andra när man är mitt i något så tungt. Detta handlar om så mycket mer än att han ska få sitt straff rent rättsligt för han kommer att få sitt straff det är jag helt säker på. Det kommer att slå tillbaka på honom hårt på ett eller annat sätt det är jag helt övertygad om. Att du går ut med detta är så starkt och så bra och det finns många där ute som blir stärkta av det , ni är styrka och förebilder för dom som ännu inte vågat berätta .Du har en speciell plats i mitt hjärta , trodde aldrig man kunde känna sig så nära någon genom en blogg men det gör jag. Har jag fått dig att känna lättnad och glädje ibland så är jag oerhört glad för det. Min personliga tro är att ni har gjort det som ska göras , släpp taget läk och lev han kommer att få sitt straff genom att livet själv tar hand om det. Kram till dig och Johanna ni är helt underbara människor.

 290. Maria Nyberg skriver:

  ❤️❤️❤️ Har läst din blogg i 7 år men aldrig kommenterat….men nu är de dax. Så bra skrivet!!! Har oxå blivit bränd av två personer som betydde mycket när livet var som värst(barn som fastnat i drogträsket) och förstår dig helt när du skriver om hämd. Jag har levt för hämd och karma!! Dessa personer trampade ner mig men va dom inte visste vad att jag var stark och drog upp näsan över vattenlinjen och ser nu på när dom simmar vidare med näsan nätt o jämt över linjen, dom körde på som vanligt och trodde sig vara för mer. Verkligheten kom ikapp och utan att jag gjorde något så har deras liv rasat, skilsmässa , förlorat jobb, psykisk ohälsa osv. När jag sa till andra att jag önskade dom allt ont så sa människor till mig, ”men Maria de har ju barn,tänk på dom”…. Öh jag har oxå 4 barn men de tänkte ju inte dom på. Nä håller med dig du gör rätt i att hänga ut. Förstår precis hämdkänslan!! Vad du gör kvinna sluta aldrig skriva, älskar din blogg ! Du är en del av mitt liv!!! Kram till er och fy fan för han….

 291. Kerstin skriver:

  Ni är så oerhört starka som orkar och jag beundrar din dotter som orkar gå vidare och vill hjälpa andra! Jag har också haft ett helvete i mitt liv men på ett helt annat sätt. Idag 50 år! Hur orkar man gå vidare? Jo, för innerst inne tror man på livet och det finns ett ljus därborta i tunneln trots allt. Jag hoppas av hela mitt hjärta att du orkar gå vidare Johanna och att du kan skänka förståelse och styrka till andra drabbade! Kram till dig

 292. Mulberrytokig skriver:

  Saknar ord. All kärlek till dig, maken, Johanna och Talibanen och de dina. Tack för att du/Johanna är så starka och orkar berätta. ❤️❤️

 293. Maria skriver:

  ❤❤❤❤❤❤

 294. Catrin skriver:

  Sitter på jobbet med tårar och magont. All kärlek och styrka till er

 295. Ussh jag gråter,mår illa.
  Minnen som kommer tillbaka.
  Jag lider av panikångest av samma anledning,fast inte min pappa utan en annan familjemedlem.
  Starkt gjort av henne att låta dig skriva om det.
  Jag har skrivit många gånger om det som hänt mig men inte haft kraften att publisera det.
  I mitt fall trodde inte mina föräldrar på mig förens 15 år senare när det kom fram att det fanns en till ,min lillebror.
  Kram

  1. Åsa A skriver:

   <3 <3 <3

  2. Anna skriver:

   <3 <3 <3 Så fruktansvärt. Styrka till dig !!

 296. GC skriver:

  Varmaste hälsningar till dig och din dotter. Jag gråter över allt din dotter fått genomlida i sitt liv. Pedofilen har säkert andra offer nu.
  Jag önskar jag kunde trolla bort allt det hemska som hänt. Kram.

 297. Ingmari skriver:

  Alltså att du inte sitter inne för mord!!! Så starkt av er att gå ut med detta och så dåligt av vårt svenska rättsväsende att inte väcka åtal…är inte hennes skador tillräckliga bevis? Massor med styrkekramar till er allihop och tack än en gång för en helt underbar blogg <3 <3 <3

 298. Linda K skriver:

  Mona! Jag har följt dig varje dag sedan du startade bloggen. Därför känns du som en vän (konstigt, jag vet). Sedan du började må dåligt har jag därför oroat mig och undrat hur hemskt det kunde vara du råkat ut för. Men det var ju hemskare än hemskast. Så fruktansvärt men nu vet jag och OJ som jag backar din och dotterns beslut att skriva om det. Han kommer aldrig bli fälld men verkligen KARMA resten av livet.
  Ni är oerhört starka människor som gör det här och Johanna kommer hjälpa så otroligt många andra!!!
  Alla kramar som finns till er!

 299. Lisa från Skåne skriver:

  Fy för man tror att det bara händer andra och inte en själv. Men ni är starka som orkar gå ut med detta och berättar vad som hänt. Kan bara önska hela er familj en god framtid och att ni orkar.
  Många kramar från Skåneland.

 300. Marie skriver:

  Ni har gått igenom det värsta som kan hända en familj.
  All styrka och kärlek till er!

  Jag kommer att visa ditt inlägg för en vän, vars dotter har blivit utnyttjad i hela sin barndom av en släkting.
  Nu som ung kvinna har hennes dotter äntligen vågat att berätta bakgrunden till sitt självskadebeteende.
  Min vän har mist hela sin ”blodsfamilj” som vägrar tro på hennes dotter. Så mycket för blod är tjockare än vatten.

  Din dotters styrka och mod kommer att hjälpa flera utsatta!
  Kram

 301. Gabriella skriver:

  Konstigt nog anade jag precis detta. Lade liksom ihop två och två baserat på det du skrivit under åren, men tänkte ”Låt mig ha fel, det hade varit för sjukt!”. Nu var det tyvärr precis så som jag gissat och vad jag önskar att jag hade haft fel… Men förr eller senare kommer karma att slå till! All styrka till din dotter & dig.

 302. Jesso78 skriver:

  Mona och Johanna. Finner inga ord…. Samtidigt som hatet väller över i mig så väger ändå känslan av kärlek, styrka och mod över.
  Jobbar i skola med 7-åringar, och det sista man tänker är övergrepp. Får tänka om nu. Fan, barnen är det finaste vi har! Tack för info. Ska lyssna på podden också när tid finns.
  Önskar er allt gott och kärleken övervinner allt!
  KRAM!

 303. Havrefras skriver:

  Vill börja med en stor kram. Fy faaaan. Trodde det hade att göra med det vi mailade om för ett tag sen.

  Finns inga ord. Bara så jävla stor sorg. Men nu skriver jag bara rättuppåner – känner som många andra, att man vill skriva och sen suddar man. Men nu bara skriver jag.

  Jag FÖRSTÅR inte hur hon (frun) kan vara kvar? JAG FÖRSTÅR INTE. HUR går diskussionerna mellan dem? Vad säger han som får henne att tänka att ”javars, det var ju hon, inte mina barn? Det var nog en fas?” Eller vaddå? Hur FAN resonerar man? Det är en sjuk störning han drabbats av och han kommer inte bli frisk ifrån den.

  Mitt ex är narcissist, och jag ber till gudarna varje kväll om att barnen inte är utsatta sexuellt, utan ”bara” psykiskt. Sjukt, men så är det. Jag är som en hök hela tiden. Försöker ha ögonen öppna för signaler hela tiden.

  Jag kan bara leka med tanken om hur det skulle kännas som mamma att få det här serverat. Jag bara skakar på huvudet och vet liksom inte hur fan jag skulle bete mig. Det liksom över mitt förstånd. Du/Ni har varit fantastiskt stark dessa år. Helt makalöst starka.
  När Elaine gick ut med sin historia, blev jag förfärad över statistiken. Kontaktade barnens skola, och ville veta hur DE arbetade med barnens integritet? Ja, vars. Mitt mail med Elaines länkar vidarebefodrades till arbetslaget med orden ”otroligt viktigt, vi ska absolut jobba med det här”. Vi får väl se vad som händer.
  Jag vill arbeta med detta. Föreläsa, hjälpa barnen, upplysa. Men här sitter jag på mitt kontor med papper och debet o kredit. Vet i fan vart man ska vända sig, vad göra, HUR!?
  Från svammel till: All kärlek till er, ni är fantastiska! Karma är the shit! Det kommer lösa sig till slut. Jag ska ta mig till någon utav era försäljningar någongång så jag kan ge dig/er (Johanna vill man krama mest) en fet kram.

 304. Emma S skriver:

  Jag har så länge undrat vad det var som hänt dig, och framförallt din dotter. Jag trodde att min livliga fantasi skenade iväg när jag funderade över tänkbara orsaker. Men fantasin var inte ens i närheten av att skena så här långt. Jag tänker på er båda och imponeras över ert mod, framförallt din dotters oerhörda förmåga att förmedla sina känslor på ett så samlat sätt i podden. Ta hand om er <3

 305. Mallan skriver:

  <3

 306. Petra skriver:

  En mammas värsta mardröm.
  Kram och styrka till er alla ❤️❤️❤️
  Väldigt stark och bra inlägg. Som du säger man tror ju att man ska kunna se sånt här som mamma. Hur kan man missa. Visar ännu en gång vilka sluga jävlar dom är! Kärlek till er ❤️❤️❤️

 307. V.E skriver:

  Kan inte ens i min vildaste fantasi föreställa mig hur ni lidit, du i 2 år, dottern nästan hela sitt liv, vilken galet stark kvinna hon är och så mycket bra hon kommer att utföra!!
  Att lämna ut det jävla peddoAset är fanimig det enda rätta, måtte fan (förlåt kommande språkbruk)rövknulla han tills han dör!
  Synd att han inte döms och ännu mer synd att han då inte skulle hamnat i fängelse i Finland, där ryktas det att man isolerar sexförbrytare EFTER de blivit grundligt våldtagna. Om de överlevt vill säga. Säkert liknande i Sverige med.

  Hoppas hans andra barn snart kan/vågar ta sig loss, det är sällan peddon bara förstör 1 barn.

  All lycka styrka och trygghet till er på vägen ni nu har att vandra ❤️

 308. Hannah skriver:

  Tårarna rinner! Jag kan inte i mitt liv förstå hur man kan göra såhär!! Så starkt av dig att skriva detta inlägget! All styrka till dig och din familj! Många kramar ❤❤

 309. ÅsaiSkåne skriver:

  Har läst här i många år och har precis som andra anat något åt detta hållet. men inte så här illa, den tanken finns liksom inte, så grymt! Men är även grymt imponerad av både din och speciellt Johannas styrka!
  Mod och kramar till er båda!

 310. Helén skriver:

  All kärlek och värme till er. ❤️❤️❤️🙏

 311. Sofia skriver:

  Styrkar och kramar till er!!!

 312. Den andra Malin skriver:

  Satt i provtagningens väntrum på sjukhuset nu på morgonen och tänkte att jag skulle in och läsa don blogg i väntan på min tur. Tänkte kolla om du hade publicerat inlägget om senaste årens händelser så som du sagt du snart skulle göra. Men var inte beredd på vad som skulle stå (vem kunde ana liksom)… Läste rubriken och det högg till i mig. NEJ! ville jag bara skrika men jag satt ju där jag satt, så jag höll tillbaka skrik och tårar och fortsatte läsa… tills det snart var min tur. Så fruktansvärt, så grymt och ofattbart!
  Miljoner kramar till dig och dottern.

 313. Nina skriver:

  Men fyfan vilken historia!!! Fruktansvärt för din dotter och dig också naturligtvis!! Bra att du hänger ut honom!! Hoppas att din dotter kan gå vidare i livet och läka och bilda familj …osv!!

 314. Weronica skriver:

  <3 Tack för att du delat med dig av detta hemska. Modigt av dig och din dotter! Ger er all kraft jag har! Karma big time! <3 <3 <3
  Saknar ord!

 315. Helené Tranebacke skriver:

  Fredag den 13:e, sitter på arbetet och fick ”order” av min syster att läsa, jag får det lite då och då när det är något extra roligt hon vill att jag ska läsa (syrran har full koll på att jag inte är så flitig på att följa bloggar på egen hand även om jag alltid älskat det hon visat mig) Tårarna sprutar och alla känslor är i uppror! Det finns inga ord…… Det var inget ”roligt” min syster ville att jag skulle läsa denna gång, det var tufft och det var väldigt svårt att ta sig igenom hela texten, jag har gjort det nu men måste läsa det igen för att verkligen fatta. Mod är ett starkt och vackert ord precis som din dotter. Hoppas innerligt att vägen från och med nu kommer att gå uppåt, även om den kommer att var kantad av allt möjligt och kanske väldigt hal så iallafall upp! Många varma kramar till er båda och tummen hålls oerhört hårt för småsyskonen. KRAM // Helené

 316. Kaia skriver:

  Det finns inte ord som räcker till.
  Men många kramar till dig, Johanna och resten av familjen ❤️❤️

 317. Mamma hjärtat brister skriver:

  Jag känner som de flesta här, det finns inga ord i världen som kan sägas just nu för att lindra er smärta, men WOW vilken fantastisk underbar dotter du har och så SÖT 🙂 och DU hur har du orkat.. Jisses, vi som inte varit där förstår inte, tårarna rinner för mina kinder, mitt mammahjärta gråter och har brustit 1000 gånger om under tiden jag läst det här….
  Sänder ALL kärlek och ALLA kramar som finns till er båda! Ni är fantastiska tjejer båda två!!

 318. Malin Vbg skriver:

  Vilken fruktansvärd mardröm, som ni lever i, din dotter och du! Finner inte ord så <3<3<3<3. kan jag göra något, så bara säg till! Har delar inlägget på fb, minsta och lättaste att göra.

 319. Kära Mona, Johanna är verkligen en helt makalöst stark och fantastisk ung kvinna, och vet du vad? Hon har det från sin mamma. I varje stund genom den här obeskrivligt otäcka historien, från den allra första skrämmande början för alla år sedan till lättnaden idag att äntligen kunna berätta, så har både du och Johanna gjort ert allra bästa med de förutsättningar och den information ni hade vid det tillfället. Du har inget att ångra eller känna skuld eller skam för, för just i den stunden hade du inte möjlighet att göra något annat än det du gjorde, du gjorde ditt bästa. Skulden ligger inte hos dig, lika lite som den ligger hos Johanna. All skuld och skam vilar på någon annan, låt honom bära den på egen hand.

  Stora varma kramar till er båda. Om dottern skulle vara intresserad av att ta hjälp av naturliga läkningsmetoder istället för psykofarmaka så kan jag bidra med en del tips på det området. Hennes resa har bara börjat, hon kommer att uträtta stora saker.
  Charlotta

 320. Linda skriver:

  Tack vare att Johanna, och många fler med henne, som har styrkan att berätta, så räddar de andra barn. Sånt här ska aldrig tystas ner! Tack Johanna och tack till dig Mona. Kram till er!❤️️

 321. Maria skriver:

  Tack för att du delar med dig av detta oerhört tunga och fruktansvärda. Lyssnade på podden där din dotter intervjuades och har största beundran över vilken fantastisk kvinna hon är som trots detta helvete är så stark och brinner så för att hjälpa andra!!
  All styrka till er båda.

 322. Ninnibeth skriver:

  Kära Mona, jag hoppas att det här inlägget fungerar som en katarsis för både dig och Johanna!
  Vad jag önskar äcklot finns det inte ord för; och bag som än skulle hända honom skulle vara för skonsamt.
  Jag hoppas att nuvarande frun orkar/vågar lämna honom; men hon kanske är rädd för delad vårdnad och att utelämna barnen till honom varannan vecka?
  Allt stöd och kärlek till dig och din familj! ❤

  1. Angel skriver:

   Tror också att hon stannar tills barnen är stora nog att kunna säga att de inte vill ha med honom att göra. Vid skilsmässa så har hon noll koll på vad som händer under pappans dagar. Och ja, han hade fått delad vårdnad eftersom han inte har blivit fälld för brottet.

 323. Viola skriver:

  Det gör ont ända in i själen för er skull, all styrka till er alla i familjen <3

 324. Eva skriver:

  Jag vet vad du går igenom ! Det är så fruktansvärt att man inte vill tro på det. All heder till Johanna som vill jobba med detta.
  All kärlek till er. <3 <3 <3

 325. Sara skriver:

  Jag sitter här tårögd och helt iskall och känner hur mina små futtiga problem bara krymper ihop till ingenting. Tack för att du berättar, kramar till dig och ditt starka, kloka barn! <3

  Personligen har jag inte utsatts för övergrepp, men min far ljög och svek mig gång på gång från att jag var riktigt liten, i synnerhet efter att föräldrarna separerat när jag var 8. När maken och jag började fundera på familj sa jag till honom att jag inte svarar för mina handlingar om det blir skilsmässa och han behandlar våra barn på det sätt som jag blivit behandlad. Nu när vi har två fantastiska tjejer och jag läser om din dotters och Elaine Eksvärds vidriga upplevelser, inser jag på riktigt att det allra värsta självklart inte är att en förälder är oansvarig och frånvarande. Om min man (eller någon annan närstående) skulle begå sådana sjuka brott är jag ganska säker på att jag verkligen skulle försöka döda honom.

 326. Anna skriver:

  Detta var en av de starkaste texterna jag läst på länge. Fy fan säger jag bara. Att ni står upp båda två är helt otroligt !

  Först vill jag rikta min kommentar till din fantastiska dotter : Mitt hjärta går i småsmulor när jag läser vad du har fått utstå och gå igenom. Vilken otroligt stark och modig kvinna du är som går ut med detta. Jag önskar dig all lycka i hela världen och jag hoppas innerligt att du finner sinnesro och kraft så småningom. Jag hoppas att du blir riktigt lycklig och att du får ett så bra liv du bara kan !

  Sen vill jag rikta mig till dig Mona : Du är en otroligt stark kvinna !! Kan inte ens nästan förstå mig vilket helvetet ni har gått igenom de senaste två åren och jag hoppas innerligt att jag aldrig någonsin kommer att göra det heller. Att du ville döda aset är helt förståeligt. Att du inte gjort det vittnar om en inre styrka. Mina första tankar om hur as( jag skriver inte män för riktiga män gör inte sådana saker) som utsätter barn för sexuella övergrepp bör straffas involverar stark ström, könsorgan och väldigt, väldigt slöa knivar….
  Du står upp för din dotter nu när du vet. Du är en stark mamma, en kärleksfull mamma och en tigermamma. Du är inte barnslig. Du är mänsklig och jag hade gjort precis samma sak som du.
  De sista meningarna i ditt inlägg är en otroligt stark kärleksförklaring till din dotter. Din ” humortarm” har aldrig varit anledningen till varför jag läser din blogg. Jag läser för att den är välskriven och den ger mig något. Du har en unik röst och jag gillar den. Så stå rakryggad. Du och dottern har verkligen ingenting att skämmas för !
  Karma tar honom. Förr eller senare.

  Sist vill jag även rikta mig till den nya frun som väljer att stanna : Jag kan till viss del förstå att chocken till en början gjorde dig handlingsförlamad. Sådant kan hända. Vad jag inte kan förstå är att du efter ett år fortfarande är kvar. Skulle du kunna leva med dig själv om din dotter om några år kommer och berättar en liknande historia ? Skulle du då kunna se din dotter i ögonen och säga att du visste att risken för övergrepp fanns men du valde att ignorera ? Vad tror du att din dotter skulle säga till dig då ? Litar du på honom ? Lämnar du din dotter ensam med honom? Känns det verkligen bra ? Innerst inne ?
  Ta ditt barn och spring !!

 327. Elsa skriver:

  Hej! Jag vet inte vem du är,har aldrig läst din blogg innan. Vill bara säga att du är världens bästa mamma. Du finns där nu.du stöttar lyssnat och bara de måste kräva så mycket mod. Jag sitter här och mår så illa av att ha läst vad han gjorde mot sin dotter. Du är så modig som skriver detta oxh som orkar lyssna på din dotter.
  Detta inlägg kommer jag dela vidare på fb och hoppas så många fler delar så svinet aldrig vågar lämna sitt hem.
  Du är så fin stark och underbar mamma. Glöm inte det. Massor med kramar till er

 328. Ulrica skriver:

  Vad kan man göra annat än att uttrycka sin förtvivlan å era vägnar?!
  Ni är starka, du o din dotter!

 329. Helena skriver:

  Fy s*tan rent ut sagt, jag bara ryser och fryser när jag läser ditt inlägg. Tillhör också de som läst din blogg länge, men har aldrig kommenterat förrän nu.
  Det är ofattbart hur man kan utsätta sitt eget barn för sådana vidrigheter, men jag tror också att han kommer att få sitt straff någon gång. Det kanske inte blir det juridiska straffet, men what goes around comes around. Karma, som du säger. Du och din dotter ska inte känna ett uns av skam eller skuld, ALLT är på honom.
  All kärlek och styrka till er. Din blogg är den enda jag följer nu för tiden och du skriver så bra och fint, hoppas ni alla tar er igenom detta på bästa sätt. Ni verkar vara på god väg. 💜

 330. Jenny skriver:

  All kärlek till er ❤❤❤❤

 331. JENNY skriver:

  <3 <3 <3

 332. Ellen skriver:

  Sedan du fick bråttom att bli av med efternamnet har jag instinktivt vetat. Min styvfar gick över gränsen en gång när jag var i 13-års åldern. Han tog mig på brösten och sa att han skulle lära mig…. Efter det såg jag till att aldrig vara ensam hemma med honom. När jag satt vid hans dödsbädd ca 30 år senare insåg jag att jag inte hade eller kunde förlåta honom. Med sin handling tog han ifrån mig känslan av trygghet i mitt eget hem. Min mamma trodde det var ett missförstånd ( han var listig nog att förekomma ) och har aldrig trott mig om andra incidenter om honom. 30 år senare litar jag inte ett skit på män i närheten av min dotter. Din dotter är modig och klok. Jag hade förträngt detta i så många år för att jag skämdes.

 333. Mona, mod även från din sida, förstå hur viktigt det här blogginlägget är för alla som inte vågat, kunnat eller mäktat med att berätta. Jag är på djupet berörd och hoppas er all lycka framöver. Och till din dotter Johanna…<3 <3 <3 Jag har inte ord… kram kram kram

 334. Emelie skriver:

  Kan inte förställa mig vad ni gått igenom. Pedofeli är det vidrigaste jag vet. All styrka och kärlek till er båda!

 335. Tigerhumlan skriver:

  Vet inte vad man ska skriva så det får bli … STYRKEKRAMAR!!!! Till er båda

 336. Ruggan skriver:

  Häng ut honom med namn och bild. ALLA barn måste skyddas från pedofiler och det gör man bäst med kunskap om vilka dom är.
  Han ska inte få finnas på platser där barn finns. ( dansskolor m.m)
  All respekt och beundran för att ni delar med er av det fruktansvärda som hänt. Kanske ger det styrka till fler att anmäla.
  Kramar

 337. Maria skriver:

  Tårarna rinner. Fy fan går på repeat. Många, många kramar till er och må han dö snart. På riktigt.

 338. Jenny skriver:

  Åh herregud!! Har tänkt och undrat vad det var som hade hänt men kunde inte för mitt liv ens föreställa mig att det var något så här hemskt!
  ❤️❤️❤️❤️ Vad starka och modiga ni är!
  Kramar

 339. Tess skriver:

  Fina Mona.❤️
  Vi känner inte varandra, men vi delar samma öde.
  Jag har varit sambo med en pedofil. Han förgreps sig på min dotter i sex år. När det uppdagades kände jag precis som du. Varför såg jag inget.?
  Hur fan kunde jag missa? Vad är jag för jävla mamma och hur fan dödar jag honom utan att åka dit?

  Jag har en blogg. Läs gärna.
  Vill du bolla tankar? Hör av dig. Jag finns här, och jag går igenom samma helvete som du, varje dag.
  Jag är så glad att jag hittade din blogg, att få läsa sina egna tankar skrivna av någon annan. Det känns förjävligt, men samtidigt skönt att jag inte är ensam.

  Mitt ex dömdes, men är ute nu igen. Vi har gemensamma minderårinva barn, som jag efter förhandlingar i tingsrätten fick ensam vårdnad om. Yngsta barnet är en tjej, snart i samma ålder som min dotter var då han började förgripa sig på henne.

  Jag önskar vi kunde få kontakt, men jag hyser all respekt för ditt privatliv.
  Men Mona, du är inte ensam om detta.
  Jag finns, och jag delar ditt helvete.
  Men vi har ingen skuld i detta. Glöm inge det.
  Kärlek. ❤️❤️
  Kram

 340. Karin skriver:

  En av alla föräldrars värsta mardrömmar! Tack för att du och din dotter delar med er av denna fruktansvärda historia, klarade inte av att läsa allt på en gång var tvungen att gå ifrån och andas. Måtte f*n ta den satan och alla andra vidriga människor som gör övergrepp på barn, tänker på alla små barn som blir drabbade varje dag.
  Styrkekramar till dig och Johanna. <3

 341. Ulrika skriver:

  Hela detta inlägget bevisar att du är en bra mamma. Jag känner inte dig, men jag känner för dig. Du är mitt i alla mammors värsta mardröm och dina tankar om hämnd är något vi alla kan sätta oss in i. Skrämmande att inte mannen får ta sitt ansvar genom en dom när din dotter hela livet kommer att få bära detta med sig.
  Tyvärr kan jag inte hjälpa dig/er mer än att skriva några rader av respekt och stöd. Hoppas dock att ni båda känner att det inte är ert fel och att ni någon gång – någonstans blir starka och lyckliga igen.

 342. Ulrika skriver:

  Massor av kramar till dig och din dotter ❤️❤️❤️

 343. Ylva skriver:

  Vilket helvete!
  Vilken tur Johanna har som har dig, som ställer sig på hennes sida och som med dina känslor av hat visar henne hur fördjävlig det han har gjort är. Jag lyssnade på hennes historia i Ångestpodden och slogs så av hennes klokhet och mognad, hon verkar ha en gammal, vis själ i sin unga kropp. Jag tror att vi kommer att få se mycket av henne inom området övergrepp och psykisk ohälsa och jag tror att hon kan bli den som kan få så många fler att våga kliva fram och berätta sin historia. Massor av varma tankar till er båda!

 344. Lotta skriver:

  Fy fan! Jag hade verkligen inte kunnat gissa mig till att det var DETTA som slog ner som en bomb för 2 år sedan.
  Jag känner sånt hat just nu när jag läser dina starka ord, hata är ett starkt ord, men så rätt! Jag förstår att det inte går att väcka åtal mot fanskapet och det gör så jävla ont. Hur många fler har han gett sig på? En peddo gör det inte på ett offer och är sedan nöjd. Han hittar nya att förgripa sig på. Och hans nuvarande fru? Finner inga ord.

  Vad gäller dig Mona, så lider jag med dig när du beskriver hur du har anklagat dig själv med att ha varit en dålig mamma. Helvetet för en mamma att få veta vad som hänt ens älskade dotter. Där har du fel! DU är en sån stark och klok kvinna och mamma till 2 fantastiska döttrar. Jag vet att du alltid har krigat för deras bästa. Så försök lägg den skulden där den hör hemma – hos J’s pappa- .

  Vad gäller fina Johanna – hon är vacker som en ängel, klok och stark så jag är mållös. Vilken fighter ❤️.

  Önskar Er alla i familjen all styrka och kärlek ni kan få, att klara er starka ur det här så småningom. Tiden kommer att visa ifall J faktiskt Har räddat någon, eller nu stoppat något som pågår just nu. Fan vad ni är starka! Mina hjältar❤️

 345. Ninni skriver:

  Så fruktansvärt hemskt! Man kan ju nästan inte ta in det. Jag önskar er all styrka i världen att ni skall ta er igenom detta på bästa sätt och att rättvisan för svinet i fråga skall segra! Väldigt strongt av din dotter-hon verkar vara en grym tjej! Stora kramar till er alla.

 346. Anonym skriver:

  Kan av skäl inte skriva ut mitt namn. Men jag skäms inte, historien är inte min. Jag är också mamman som inte såg, som inte fattade, som tyckte att det där med pedofili var ett modeord, något desperata mammor tog till för att få sin egen vilja igenom i en skilsmässa.
  Jag har också ramlat ner i det där svarta hålet, benen bar inte när hon berättade. Hjälp! Vad gör man?
  Hon var omkring 6 år när allt hände, 12 år när hon vågade berätta och nu är hon över 30. Under dessa år har livet gått upp och ner, men skuldkänslorna i att inte fattat, att jag inget såg har jag på något vis förlikat mig med. Skuldkänslorna finns där alltid och hela tiden, jag gillar dem inte men jag accepterar att de är där. Allt annat hade gjort att jag inte kunnat fortsätta leva i denna världen. Jag inser nu att min död inte på något vis hade gjort historien bättre för något av mina barn, eller för mig.
  Min dotter har, efter många svåra år, äntligen hittat ”hem” med sig själv och sitt liv och det har jag också.
  Jag hoppas att Du och Din dotter kan göra skillnad! Bemötandet hos läkare, polis, psykologer mm MÅSTE snabbt förbättras! Då, för drygt 20 år sedan, när vi var mitt i den cirkusen var kunskapen hos de som ska kunna skrämmande låg! Bemötandet skitdåligt! Hjälpen obefintlig! Jag önskar att Ni kan göra skillnad för alla de barn som kommer efter…
  Kramar!

  1. Ebba Range skriver:

   Förlåt, förlåt – om jag lägger mig i och kommenterar här … jag är också mamman som inte såg. Fick veta nitton år senare då dottern var vuxen. Nu har det snart gått tio år sedan dess …
   Jag undrar om ‘Anonym’ vill/kan skicka ett kort mail till mig, Ebba Range på ebba.ken@gmail.com. Det är så att jag de senaste fem åren skrivit på en bok om det som hände – har svårt att få till trovärdigheten enligt vissa förlag som refuserat historien. För någon vecka sedan, bara – insåg jag att det var hatet till pedofilen som drev mig att skriva – men, insikten nu är att jag måste skriva den här berättelsen för ‘oss’ mammor, som fick/får stå med ALL skuld. Antar att vi är många fler än som ger sig till känna. Alla de mammorna (och våra barn förstås) – behöver ALL hjälp de kan få … den hjälpen som inte fanns för oss … då. Och jag tror att alla de som vände sig från oss, också behöver hjälp att förstå vilken skada de åsamkat oss, helt i onödan. Så snälla ‘Anonym’ ta gärna kontakt med mig. Tack, för att jag fick snika in här.

   1. Anonym skriver:

    Hej ebba, mailar sej ikväll! ☺️

    1. Ebba Range skriver:

     Tack, vad fint … då väntar jag!

 347. Småländskan skriver:

  Allt jag vill säga är redan sagt här. För mig är du och din Johanna de modigaste, starkaste personer som finns.

 348. Milla skriver:

  Av en slump hamnade jag nyligen på din blogg Mona!! Ditt inlägg berörde mig, med tanke på att jag själv varit i samma situation, och jag själv vågade inte berätta det förrän jag var 18. Jag känner igen mig i allt och hur människor runt omkring reagerade, ingen trodde på en, och man ville inte göra för stor skada med polisanmälan osv.. Men det värsta var att mina föräldrar svek mig mitt i allting, att stå där själv och ingen tror på en, gjorde så himla ont, och det gör det än idag!! Jag beundrar dig för ditt mod, att du vågar stå på dig med ditt hat och avsky, och att du vågade tro på din dotters ord!! Mvh

 349. Malin Nilsson skriver:

  Jag hade nog fan kört raka vägen dit och slagit ihjäl honom om det varit mitt barn. Stor beundran för dig att du inte gjorde det, för detta kommer han att lida för betydligt mer. Bara på honom!!!!

  Stor kram till både dig, Johanna, maken och talibanen! <3

 350. Frida skriver:

  Men herregud 🙈 Jag har läst länge, kommenterar aldrig men vilken stark och underbar dotter du har 👊 Förstår dig helt, häng ut f**nskapet, jag hade nog haft ihjäl honom…. Har varit nära med min egen exman då han behandlat barnen illa o då har han ändå inte gjort något så här hemskt 😮 Nu finns det bara en väg för er o den är uppåt…. Hoppas verkligen det blir åtal och han blir dömd.. Hur faan har han mage att sitta o neka??? Ghhhhaaaa, vissa människor borde man avrätta utan rättegång 😡

 351. Maria skriver:

  Kram till er alla!

 352. Madeleine skriver:

  Jag dog precis. Herre Gud. ❤️

  Jag har (hade) tankar på att sluta som polis. Jag fortsätter. Bestämde mig för det nu. Tror du förstår varför.

 353. Birgitta skriver:

  Styrka, mod och kärlek till er alla! 💐☀️❤️

 354. jullis skriver:

  All kärlek till din dotter och dig! Låt exmannen brinna i helvetet! Hoppas ni får allt stöd ni kan få av vänner och professionellt folk!

 355. Sandra katz skriver:

  Gåshud o tårar…. Wow . Bland de starkaste jag läst o du o din dotter är några av dom starkaste människorna !!!!!!!!!! Ni kommer gå långt i livet och han förtjänar ALLT de värsta !

 356. Ulrika skriver:

  ❤️❤️❤️

 357. Stina skriver:

  Åh herregud…! All styrka till er, jag finner inga ord… Har följt dig slaviskt i 7 år, men väldigt sällan kommenterat… Mitt hjärta blöder för er! ❤️

  1. Stina skriver:

   Det finns för övrigt en organisation som heter Riksföreningen Stödcentrum för Incest (RSCI), nåt sånt, där de anordnar läger och träffar för de som drabbats. Det kanske din dotter redan vet om, men det kanske kan vara något för henne om hon vill hjälpa? Vi stödjer föreningen via mitt jobb, den är helt ideell om jag minns rätt. Stor kram!

   1. Stina skriver:

    … såklart ska det stå MOT och inte för incest… Som sagt, jag finner inte orden…

 358. Anna L skriver:

  Fy fan vad jag avskyr när jag har rätt i mina föraningar. Tänkte att det var detta som hänt din vackra, starka, kloka,unika dotter. En förälders värsta mardröm på alla sätt och vis. All kärlek till er❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

 359. Sara skriver:

  All stryka o mod till er! Så fruktansvärt vidrigt, jag är själv 25 och uppväxt i en trygg familj. Kan inte föreställa mig detta ens men det är helt rätt av dig att hänga ut honom. Personer som ger sig på barn…. fy fan. Det finns inte ord för dom! Vidriga as!
  Men all stryka o pepp till er! Ni är båda modiga och fantastiska!! Stor kram från Östergötland!!

 360. Nicole skriver:

  <3 <3 <3

 361. Jennie skriver:

  All kärlek till er. Så modigt så modigt.
  Många varma kramar till dig Mona, till din dotter och till er familj.

 362. Sam skriver:

  Det finns noll skam i att inte se det som inte ens går att föreställa sig. Kräket har i ord och handling visat att han inte bara är sjuk utan ond. Objektivt sett ond. Hur letar man efter sånt i den egna familjen utan att tro att man själv är spritt språngande galen?

  Jag önskar honom ett mörkt, kallt och fuktigt rum med lågt i tak och gladskärvor på golvet i resten av sitt liv.

  Allt allt gott till dig och din dotter! Ni är båda ofattbart starka och kloka.

 363. Marie B Malmquist skriver:

  Tycker inte att du är ”barnslig” eller ”omogen”, du reagerar som en fullt frisk mamma vars dotter utsatts för det vidrigaste vidriga! Alla styrka och massor med kramar till din familj och framför allt till Johanna! ❤️❤️❤️
  M i Tungelsta

 364. Cissi skriver:

  Mona
  Kan inte med ord beskriva vad jag känner, vilket jävla helvete! Mitt mammahjärta brister och jag kan inte i min vildaste fantasi förstå vilket mörkt hål ni måste varit i.
  All kärlek till dig och din fina dotter, hoppas hon kommer ut på andra sidan nu och får ett bra liv!
  Vad modigt av er att gå ut med detta, tror det kan hjälpa många, både offer och anhöriga.
  Stor Kram!!

 365. Anna skriver:

  Hur kan en förälder/pappa göra så mot sitt barn?!

  Kramar till Johanna och dig Mona. ❤️

 366. Nina skriver:

  Som sagt, Karma is a bitch. Han kommer få sitt, i sinom tid…..
  Under tiden, se till att överleva och ta hand om varandra<3<3<3

 367. Linda skriver:

  Ofattbart.. Ett otroligt gripande blogginlägg. Din dotter är en modig person som säkert hjälper hur många offer som helst därute bara genom att gå ut med detta… Hon har tur som har dig till mamma!
  Kram till er båda

 368. Ulrika skriver:

  Jag har inga ord..
  Jag var tvungen att lägga från mig paddan. Klarade inte av att läsa allt på samma gång…

  3 ggr har tre olika män under min uppväxt utsatt mig för icke okej fysisk kontakt.
  Inga våldtäkter men bara olika äckliga beröringar som inte varit ok.

  En pappa till den familjen jag var mycket i.
  Skolläkaren..
  Min kusin.. När jag fick höra att han fått en stroke var det en sån skadeglädje i mig!

  Må Allt Vända För Er Idag Och Bara Bli Bättre!💜

 369. Anna skriver:

  Mona! Jag läser med bestörtning, fasa, sorg och ilska. Ingen, ingen ska behöva uppleva detta helvete … En ren och skär mardröm som är svår att till och med föreställa sig. Att då UPPLEVA den?! Saknar ord …

  Jag lyssnade på podden också och vill säga detta: Vilken fantastisk människa din dotter är, vilka kloka ord, vilken omtanke och vilket mod hon visar. Och du, Mona, vilken fin, klok och omtänksam människa du också är, det vet vi alla som följt dig genom åren. Måtte detta inlägg läsas av många, många, många. Jag vill skicka all kärlek och respekt till henne och dig på vägen att gå vidare. <3

 370. a-c skriver:

  Herregud vet inte vad jag ska skriva.. några svärord och en massa hjärtan
  Vilken beundransvärd styrka hon har din dotter! och Du med så klart!
  Stort Lycka till!

 371. Maja skriver:

  OM du nu inte censurerar innläggen här, skulle det gå för sig att skriva ut hans namn här? Hypotetiskt alltså. För det tog ju ganska exakt 45 sekunder att hitta vad han heter, och vart han bor, hur han ser ut etc.

  1. monasuni skriver:

   Vill inte det med tanke på hans barn. Viktigt.

   1. Maja skriver:

    Uppfattat, respekt.

 372. Maria skriver:

  Jag har aldrig kommenterat innan men läst din blogg i måååånga år! Finns inga ord att skriva mer än att tårarna rinner och <3

 373. AC skriver:

  Vilken avskyvärd handling har inga ord. Bra gjort att lägga ut här. Styrka till dig och dotter!

 374. Mo skriver:

  Tack för ert mod att dela med er,tyvärr så behövs det ju.Förstår dig fullkomligt att du hänger ut honom,och stackars hans andra barn om de är drabbade,orkar inte ens tänka tanken. Sen att rättsväsendet väljer att lägga ned tycker jag är märkligt,vet fler som blivit dömda utan bevisning,som ju är omöjlig i sådana här hemska fall.
  Styrka till er båda Kram!

 375. E skriver:

  Vill bara ge er all kärlek jag kan ge. Ni är starka, glöm aldrig det! <3

 376. ullis skriver:

  Tårarna rinner….finns inte ord. Kärlek till dig och din familj Mona ❤

 377. Margit Kääntä skriver:

  Ni är nog lika starka bägge två! Känslostormen du går igenom just nu kommer att ebba ut. Du är absolut ingen dålig mor för att du inte förstod! Kanske hade din dotter mått ännu sämre om det kommit fram när hon var barn. Nu fick hon välja själv när hon kunde ta itu med det. Precis som hon säger så är ju hennes känslor kluvna gentemot pappan. Han har trots allt funnits där hela hennes liv vare sig hon velat eller inte, på gott och ont… Så de goda minnen måste få vara goda hos henne och de onda minnena värka ut. Din dotter kommer att kunna hjälpa många vuxna som fastnat i pedofil-mönster. Jag har hatat, jag har gråtit, jag har haft känslan av att inte orka leva. Mina minnen kom upp i vuxen ålder. Nu i efterhand förstår jag att det var när min äldsta dotter började närma sig åldern då jag blev utsatt. Då började minnena stiga upp till ytan hos mig. Men precis som din dotter hade jag lärt mig stänga av. Jag hade tyvärr stängt av mina känslor fullkomligt och glömt bort hur det är att känna i stunden. När mina känslor kom tillbaka efter alla år slog de undan benen på mig, fullkomligt!! Det tog många är för mig att ens tro på mig själv. Jag trodde jag blivit sinnes-sjuk och inbillade mig dessa minnen. Nu med åren har jag tänkt på hur fruktansvärt utsatt, maktlös och rädd jag var! Tanken började gnaga i mig att tänk om han som gjorde detta mot mig också råkat ut för samma sak? Tänk om han var en rädd liten pojke som inte kunde skydda sig själv och stängde av? På det viset kunde jag släppa på min kärlek för honom, bitvis, och mikroskopiska stunder i början. Nu har jag förlikat mig med mitt förflutna och inser att jag är hel och att övergreppen inte dödade min personlighet, den låg bara i dvala i åratal. Din dotter är extremt viktig för framtiden i vårt samhälle om hon väljer att hjälpa pedofiler i framtiden, hon vet ju hur det känns att vara avstängd! Och varje pedofil som vill bryta sitt beteende och får hjälp hindrar tusentals andra barn att bli utsatta! Ni är starka och modiga personer både mor och dotter! Stora kramar till er och du ska se att framtiden innehåller både stor glädje och trygghet för er alla! Maggan.

 378. Lotta skriver:

  Jag har aldrig läst din blogg tidigare men halkade in hör. Jag saknar ord. Är ett slag i magen ett läsa detta, kraften rinner ur en när en inser hur onda vissa människor är. Ta hand om varandra.

 379. Mia skriver:

  Nej, man berättar inte för sin mamma eller för någon om vad pappa gör mot en när han ”nattar”. Jag berättade för min mamma först i vuxen ålder och då var hon tack och lov redan skild från pappa. Jag blev utsatt i förpuberteten och i puberteten för sexuella övergrepp av min pappa och det sätter sina spår. Det har gått 40 år men musklerna minns, hjärnan minns. Det går inte att sudda ut, det går inte att tänka bort. Man får leva med det. Däremot bröt jag med min pappa direkt jag flyttat hemifrån. Som jag ser det har jag ingen pappa.
  Och nej, du är absolut ingen dålig mamma för att du inte såg att din dotter blev utsatt för detta hemska! Pedofiler är sjukt bra på att dölja och kamouflera och är det ens pappa så… Är de tusen gånger smidigare.
  Det är alldeles RÄTT att skriva om detta så tabubelagda ämne och jag tycker inte att det är att hänga ut. Det är alldeles förfärligt att kanske hans yngsta barn är utsatt… Förhoppningsvis får han skrämselhicka nu när allt kommer fram i ljuset. Hoppas det når ALLA i hans omgivning, såväl som släkt, vänner och arbetskollegor osv.
  Och din modiga Johanna… <3 Hon är helt outstanding stark! Jag ska lyssna på henne och jag kommer läsa hennes blogg. Det behövs att någon berättar – sätter ord på det fasansfulla som sker bakom "den perfekta fasaden". Vi måste lära barnen att deras kroppar är just deras och att INGEN får ta på dem och känns det fel – ÄR det fel. Det skulle läras ut på förskolan, i skolan, på fritids osv.
  Kram till Er båda och tusen tack för att du/ni berättar! <3

 380. Annso skriver:

  Vilken fruktansvärd mardröm! Så fruktansvärt för din dotter<3 Och som mamma till tre döttrar så känner jag att mitt hjärta brister när jag tänker på vad du har gått igenom de här två åren. Nej, det finns inga ord som känns rätt nu. Vill bara skicka massor med kärlek och värme! <3<3

 381. Evelina skriver:

  😭❤️❤️

 382. Desirée skriver:

  Jag finner inga som helst ord för hur jävla vidrigt detta är. Hur sjuk man kan vara som gör så mot sitt egna barn. Kan knappt föreställa mig någonting av hur ni haft det, men jag lider ändå med er.
  Jag tror på Johanna, och dig! Kämpa vidare, det kommer vara värt det i slutändan 🌸
  All kärlek, omtanke och respekt till er.
  Kramar ❤️

 383. cola skriver:

  ❤️

 384. anne skriver:

  all kärlek, styrka, respekt till dig och dina nära.
  kramar

 385. Sess skriver:

  <3 Bra att det kommer ut! Kram

 386. EmmsanPemmsan skriver:

  Jag gråter. Tårarna bara rinner.. kan inte förklara all känslor som finns inom mig. Så otroligt viktigt inlägg du skrivit och publicerat. Din dotter är Fröken Modig med stort M, och jag hoppas innerligt att hon kan växa sig starkare genom att hjälpa andra <3
  Min pappa blev utsatt av sin pappa, något som 'kom fram' under psykologsamtal när han var 40+. Yngst av fem syskon så man kan ju undra om de övriga också blev utnyttjade..?
  Måtte helvetets alla djävlar ta alla fanskap som utsätter sina barn för övergrepp. Punkt.

  All världens kramar till dig Mona och Fröken Modig!

 387. Rebecca skriver:

  Åh himmel… Vilket vidrigt helvete. Lider med er samtidigt som jag förundras över den styrka din dotter har. Trots allt – så finns hon där. Med rak rygg och hon verkar helt fantastisk. All kärlek och omtanke till er 💕

 388. Kristin skriver:

  Gråter när jag läser…..så fruktansvärt hemskt,finns inte tillräckligt starka ord för den avsky man känner för din exman!!!
  All kärlek till er❤️❤️❤️❤️ Och må han brinna i helvetet🔥,göra så mot sitt eget barn….
  Kram😢

 389. Katja skriver:

  All kärlek och styrka till er! ❤️ Min 22-åriga dotter och jag läste er historia och grät hejdlöst. Fortsätt att ta hand om varandra. ❤️

 390. Hockeysmurf skriver:

  All kärlek och styrka till dig och dina nära, men framför allt din fantastiska dotter! Så stark och modig! Hon kommer göra underverk!

 391. Frida skriver:

  Mona! Jag måste bara säga vilken fantastisk mamma du är!
  Att du hela tiden till hundra procent trott på din dotter!
  Jag har själv blivit utsatt för övergrepp när jag var barn. Dock inte av min far utan andra personer i min familjs bekantskap. Jag har aldrig sagt ett ord till mina föräldrar för jag har alltid vetat att de inte skulle tro mig.
  Så jag blir så lycklig när jag hör att du stöttat din dotter sen du fick veta.
  Jag har inte haft det lika djävligt som din dotter. Men jag kan säga som så att tyvärr går det inte över. Man tycker att nu är det nog bra. Sen dyker händelserna upp i huvudet igen. Och då har det ändå hunnit gå ca 25 år för mig sen jag senast blev utsatt.
  Men som du brukar skriva Karma. En av dom som gjorde mig illa har varit spårlöst försvunnen i flera år. Så han kanske fick sitt straff ändå.
  All kärlek till er!!!
  Kram

 392. Jacqueline skriver:

  Fantastiskt modigt av er båda!! Vilken sorglig figur till pappa och vad hemskt för alla barn i hans omgivning, hoppas att hans fru nu tar sitt förnuft tillfånga. Önskar er allt gott!

 393. Madeleine skriver:

  Jag vill skriva något, men jag finner inga ord.

 394. Petra Nilsson skriver:

  Det finns inga ord, så fruktansvärt! Stor kram till er

 395. Malin skriver:

  Pedofiler ska varken skyddas eller tyckas synd om (”de är ju inte friska” så in i helvete säkert att de inte är, därmed inte alls förmildrande det de gjort!). Häng ut, informera hans chef, varna alla som har barn i närheten (även fd vänner som inte fattade varför ni gick skilda vägar), berätta i de nuvarande barnens skola (samtliga, även dem han hade med förra frun och hur många fruar det nu var). Det finns INGENTING som är förmildrande. Johanna ska inte tänka en enda skyddande tanke om sin pappa. Hon är fortf lojal (omedvetet) iom den oron. Det han gjort kan inte ursäktas med att han varit en bra pappa på andra sätt. Han ska bli NO ONE!

 396. Ewa skriver:

  Styrkekramar till dig, din dotter och familj, det går rätt in i hjärteroten det du delar med dig av. Förstår dig helt med dina handlingar mot exet.

 397. Bonnie skriver:

  Mitt hjärta blöder för er skull. Jag hoppas ni fortsätter hitta styrkan att ta er vidare.

 398. Nettisens skriver:

  Herregud, jag får såna rysningar när jag läser din berättelse… Har själv 3 flickor och förstår att din mardröm är verklighet. HOPPAS att fanskapet får en stor EK uppkörd i baken…. Och det är bra att du berättar det här så kanske vi kan rädda någon annan flicka från hans äckliga och kriminella handlande…. Häng ut fanskapet med namn och adress….. All styrka och kramar till både dig och din fina starka dotter….
  Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam / Nettis

 399. Carina skriver:

  ♥♥♥♥

 400. Stina skriver:

  Åh vad jag lider med er! Häng ut honom med all rätt!! styrkekramar <3

 401. Emilie skriver:

  Johanna är ett otroligt fint namn, precis som min äldstas namn.
  Mona du har en fantastisk modig och underbar dotter en stark kvinna som står upp för sig och är en vacker kvinna.
  Första gången jag läser din blogg, men mina tårar forsade ner för kinderna. Inget barn ska någonsin behöva uppleva det Johanna fått uppleva. Ingen mamma ska någonsin behöva få uppleva och känna det du känner och känt.
  Men ingen av er har något att skämmas över utan det är bara den äckliga jäveln, det är han som ska skämmas. Världen vore bättre utan honom.
  Jag tror många tycker och känner att om mord inte gav fängelse så skulle de begått mord.
  Han förtjänar inte att leva, han förtjänar inte att ha en familj, ha vänner osv.
  Önskar rättssystemet i Sverige var bättre än mesiga Sverige för då hade han suttit i en mörk cell själv tills den dagen hans sista andetag var taget.
  All styrka till Johanna och dig. Jag vet att ni fixar det, lite i taget. All kärlek till er <3 och allt har till han!!! Karma ja det finns.
  Jag hade skämts ihjäl om jag va hans nuvarande fru att stanna kvar, jag hade gått illa kvickt, sprungit ifrån honom och tagit alla barn med mig. Jag hade aldrig satt ett barn i hans närvaro igen. Kram till dig och Johanna, massa styrke kramar.

 402. Eva skriver:

  FY faaan! Finns inga ord! En mardröm! Jag hade som mamma gått o hängt mig!
  Skulle vilja skriva massa men det finns verkligen inga ord som räcker till.
  Stor kram till er och din Johanna.

 403. Elisabeth skriver:

  ❤️❤️❤️

 404. Mamma Mona skriver:

  All kärlek till er!❤️

 405. Cecilia skriver:

  <3 har nu gråtit i några timmar, tårar som sakta runnit ner för kinderna först när jag läste ditt inlägg och sen när jag lyssnade på dottern din. Så klok och fantastisk tjej önskar att jag varit likadan i hennes ålder men nä det var då jag själv mådde som sämst av liknande erfarenhet. Kunde iofs prata om det men ångesten utbröt ordentligt kring den åldern. Känner så igen mig i hennes beskrivning av hur hon känner och tänker. Ta hand om er och lyssna på din vackra och kloka dotter. Förstår dina känslor mot din exman men förstår oxå hennes. För mig är inte ilska och hat lösningen för så länge jag håller fast i de känslorna så styr han fortfarande över mig och mina känslor samt reaktioner. Jag har också valt att "förlåta" bara för att jag blivit starkare och smartare av mina erfarenheter samt vill inte ge honom den makten. Sen skulle jag gissa att om det handlade om mitt barn och inte mig själv skulle jag nog känna annorlunda, tigermamman skulle förmodligen vilja skada osv men om det hjälper är en annan sak. <3<3<3

 406. Malin skriver:

  Fy fan vad fruktansvärt! Det bubblar av elaka ord som vill komma ur min mun just nu men samtidigt kan jag inte få ur dem.
  Fina modiga Johanna! Du/ni har gjort helt helt rätt som berättar om detta – fruktansvärt att denna berättelse är sann bara. Detta monsterbeteende måste belysas och utrotas. Och vad är det för jävla rättssystem vi har egentligen?? Fan!

  Stor beundran och styrka till dig Johanna! Och till dig Mona <3

 407. Åsa skriver:

  <3

  Har läst din blogg så länge jag kan minnas men aldrig kommenterat. Idag känner jag att det inte går att låta bli och då på ett inlägg som är så hemskt att det inte finns några ord. Kan iaf skicka en stor kram.

  Johanna, har precis lyssnat på ångestpodden och jag är helt övertygad om att du blir en alldeles fantastisk terapeut. <3

  Mona, just saying "KARMA"

 408. Irene skriver:

  Skickar många styrkekramar till dig och din familj <3 <3

 409. Eb skriver:

  Mona och Johanna: Ni är så starka och modiga som står mitt i detta. Det går inte att hitta några ord för att täcka in det jag vill säga, men jag vill få fram att ni är så fantastiska som kämpat med det här under så lång tid. Och Johanna, du är SÅ värd att arbeta med det du vill och jag hoppas att vi kommer mötas i våra yrken någon dag. Tack vare er har jag faktiskt valt att fördjupa mig inom sexologi. Det blir så otroligt tydligt hur problematiskt det är med ”lustar som går ut över andra” i form av pedofili/ hebefili och incest. Jag hoppas förövaren söker vård och att personerna runt omkring underlättar det, genom att inte hjälpa till att förneka. En sådan person behöver istället hjälp att ta emot vård, både för egen del och p.g.a. den genetiska aspekten.

 410. Ida Eliasson skriver:

  Jag beundrar dig Johanna och hyllar ditt mod och styrka. ❤️ Finns inga ord att säga mer än att jag är så ledsen att detta hänt dig.

  Tack för att ni vågar och orkar lyfta det i offentligheten.

  All kärlek till er ❤️❤️❤️

 411. Riggan skriver:

  Styrkekramar! <3

 412. Ebba Range skriver:

  Mona, jag är du och du är jag – en mamma som upplevt exakt detsamma … förutom att han var min dotters styvpappa, vi var gifta i tjugo år. Få förstår att mamman också är ett offer. Ett SKULD-offer, en som inget vet eller som inget sett.
  Jag har hållit på, i fem år med att skriva en roman om min sida av saken. Tyvärr verkar det som om inget förlag ‘vågar’ anta den. Som om det inte är trovärdigt … som om det är ‘oss’ det är ‘fel’ på! Vill egentligen skriva mer här till dig, men kanske kan vi ‘mötas’ per mail … känns som om vi skulle kunna peppa varandra. Min dotter är också en ‘lyckad’ person idag … få skulle kunna tro vad hon varit med om. Jag skickar ett mail lite senare … min hund står med benen i kors … såg det här på FB precis när jag skulle gå ut med honom. STOR, VARM KRAM/Ebba

 413. Maria skriver:

  ❤️❤️❤️❤️

 414. J skriver:

  Du har fått mängder av kommentarer, kanske du ser denna också….Mina tårar rinner, jag önskar att alla barn hade det stöd runt sig som din Johanna har. Fan ta alla som skadar barn!! Vet du Mona jag tror att du är en fantastisk mamma till båda dina barn!
  Mona, Johanna, Talibanen och Maken- vilken tur att ni har varandra, va rädda om varandra och krama varandra ofta!!

 415. Melinda skriver:

  de andra sagt allt det finns att säga..kärlek till er! <3

 416. Anna skriver:

  All kärlek till er <3
  Lyssnade på Ångestpodden-avsnittet tidigare idag. Vilken fantastisk dotter du har Mona. Det är helt ofattbart hur man kan vara så stark, klok, modig, rak och insiktsfull som hon! Din Johanna kommer förändra livet för många, det är jag säker på.

 417. Annika Widén skriver:

  Stor kram! Så starkt att våga berätta. Det kommer att hjälpa många! Om du vill är du hjärtligt välkommen att gästblogga hos mig: annikawiden.blogspot.com. Detta är någonting som borde tas upp mer! kram igen

 418. Helen skriver:

  Kram till dig och dina nära och kära
  ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

 419. Cosmopolit skriver:

  Sorg och förtvivlan som slår undan fötterna och den förtvivlade maktlösheten… om man känner så här av att bara läsa ditt inlägg så måste jag fortfarande ge dig och de dina en eloge för hur väl ni hanterat detta. Visste inte riktigt vad jag skulle skriva meen kände en oerhörd önskan att kommentera bara för att ytterligare stärka dig i att du gjort rätt som publicerat. Stora styrkekramar till dig och dina döttrar.

 420. Elenor skriver:

  Styrkekramar till er fina flickor<3

 421. Malin skriver:

  Mona. Jag vet inte om jag har några ord.
  Din dotter (som någon annan skrev) kommer aldrig glömma och gå vidare. Men jag tror hon är så stark så hon klarar av att leva med det. Jag tror att det är bra ”terapi” att prata om det. Att föreläsa och att blogga.
  Jag hade gärna klippt av några väl valda delar på din exman. Jag hade gjort precis som du, skrivit om det. Berättat sanningen!
  Krama din dotter från mig och alla andra som kommenterat. Hon är stark och vi är på hennes sida!

 422. Maria skriver:

  Tror allt redan är sagt i kommentarerna men man kan ju inte läsa ett sådant här inlägg utan att kommentera.
  Tvivla aldrig på dim mammaroll, utan dig hade din dotter aldrig varit så stark som hon är. Kärlek till er båda och era nära. <3

 423. carro skriver:

  Hej. Usch ryser hela jag.. började läsa imorse men inlägget var så långt så fick skjuta på det till första bästa tillfälle.. vad säger man alltså hur är vissa människor funtade??!
  Jag tycker ni är modiga och starka framförallt en stor eloge till Johanna, lyssnade på poddavsnittet när jag vek tvätt!
  Tycker det var rätt att belysa detta faktum att det finns så sjuka människor som gör sådant mot barn alltså fy fan.. skulle kunna kräkas rakt ut bara jag tänker på det.
  Jag vet i tusan om jag har lust att hitta någon ny man.. är väldigt rädd att dottern ska råka illa ut..
  Stor varm kram till er båda!

 424. bensbysessan skriver:

  Det finns inga ord för det ofattbara. Men jag vill ändå, precis som många, många andra skicka kärlek och omtanke till dig och din familj 💙💜💚. Jag har läst din blogg i många år och kommer att fortsätta läsa oavsett om du är rolig, arg, ledsen eller glad i dina inlägg. Starkt och viktigt av dig och din dotter att berätta er historia. Var rädd om dig, du är värdefull 🌸! Kram Kristina 🍀

 425. annelie skriver:

  All kärlek till er!

 426. M:et skriver:

  Det finns en märklig mekanism hos oss människor: Ju större brott någon vi känner har begått, desto svårare har vi att ta in det. Dessutom är vi bekväma och gör nästan vad som helst för att bevara status quo. Det vet pedofilerna att utnyttja. Jag är rädd att den här mekanismen kommer att slå till även i ASETS fall — ”han som är så trevlig, han skulle aldrig, vi behöver honom på jobbet, vart ska jag då ta vägen, barnen måste ju få ha sin pappa, det kan inte ha hänt, det har inte hänt, hon ‘minns fel’, hon ljuger”… Det finns liksom inga gränser för vad folk kan intala sig/blunda för bara för att slippa ”dålig stämning”. Fåren vill bräka med flocken. ”Va, tog vargen ett lamm? Skit samma, det händer inte oss. Bää!”

  Så mycket klokt har redan skrivits att jag inte kan tillägga mycket, men glöm aldrig detta: Bara för att ASET inte är förmögen att känna skuld eller skam ska inte NI göra det. Och lyssna inte på skyddare av status quo som gnäller om att ni ”förstör allt” genom att berätta. Hade HAN inte gjort något hade det inte funnits något att förstöra. Det är HAN som har förstört allt. HAN ska stötas ut ur ALL samhörighet, av ALLA med ett samvete — särskilt om vi, som det gnälls om på diverse hatsajter, lever i feminismens förlovade land. Men kommer det att bli så? Jag hoppas, men jag är som sagt rädd att ren jävla bekvämlighet kommer att vinna i längden. Blåhåller både tummar och tår för att det inte blir så. Och för hans arma ungar.

  Som du ser har du och din dotter hur många som helst på er sida. Kan vi kanalisera det och hjälpa er på något sätt? Säg bara till i så fall! Ni är i och för sig urstarka båda två och kommer att ta er igenom den här skärselden, det tvivlar jag inte på ett ögonblick, men tveka inte att be om hjälp om ni behöver det. Du har gjort så mycket för oss och för andra, Mona– det är på tiden att karma, GOD karma, kommer tillbaka till dig, i stora lass! (Hundälskaren i mig gläds särskilt åt att du har fina Nisse att krama om mitt i eländet.)Nu vänder det, Mona. Allt gott — kärlek, bling, skinande ren diskbänk, perfekta ögonbryn, ALLT — till dig och Johanna!

 427. Lillgammal skriver:

  Tänker på er och känner även jag ett stort hat mot dessa svekfulla människor 🙁
  Så sjukt!

 428. Sylvia skriver:

  Har inte läst allt, läser som en snigel. Hade sommarbarn som berättade för mig om övergrepp, som jag anmälde. Slutade med att mamman mördade pappan, du skulle kanske gjort detsamma. Vet inte vad hon fick för straff. Läste om händelsen i tidningarna. Ska läsa färdigt sen. Kram.

 429. Susanne skriver:

  Tack Mona för ditt mod att dela med dig av detta fruktansvärda som hänt din dotter. Det kommer att göra skillnad, det är jag helt säker på – KARMA finns!

  Många varma styrkekramar till dig och Johanna <3

 430. carola skriver:

  hej
  det är hemskt det du har gått igenom och även dina barn.
  jag vet hur det är och vad du går igenom, har själv gått igenom det men jag hade tur att upptäcka detta via deras mail om vad som pågick och på det fick han sitt straff då jag och en vän sparade ner allt på natten och på morgonen så gick vi till polisen och samma dag så kunde de gripa han på hans jobb. det e synd att han inte blev åtalad för det han gjorde mot er . hoppas att ni har / får all hjäp ni behöver.

 431. mummu till mybabydolls.se skriver:

  Mitt hjärta gråter. Massor av kärlek till er ☆♡♡☆

 432. En till Helena skriver:

  Fruktansvärt..kärlek,massor med KÄRLEK till din dotter,Johanna och dig och era närmaste.

 433. Milo Lilja skriver:

  Finner inte ens ord – vilken mardröm. Vill bara sända mina varmaste styrkekramar. ❤️❤️❤️

 434. Johan Lundqvist skriver:

  Började läsa, och kunde inte sluta….tid och rum försvann i en dimma….tog in varenda ord. Efteråt så satt jag en lång lång stund, helt tom, dränerad. Kände mig illamående, knäsvag, men framförallt så bubblar det upp en ilska inom mig. Stackars barn….
  Jag känner mig tvungen, ja skyldig att kommentera…..en litet avtryck från mig till er, bland hundratals, snart tusentals. Hoppas varje kommentar ger er styrka, kraft, kärlek och stöd. Det är varje fall min önskan genom detta inlägg…..

 435. Carola skriver:

  Du är också stark Mona. Du har klarat av dessa två år på Ditt eget sätt. Jag fattar inte att Du har orkat. Styrkekramar till Er alla, extra många till Johanna.

 436. Rijo skriver:

  Min värld skakar sönder när jag läser Mona. Alla andra har skrivit allt som behöver skrivas.
  Karma. Så är det. Ta hand om dig, Talibanen, Johanna och maken. NI är en familj. Stor kram från mig.

 437. Susanne skriver:

  ❤❤❤
  Alla kärlek och styrka till dig Mona och till Johanna.
  Så bra och så beundransvärt att ni går ut öppet och berättar och hänger ut den som skadat din dotter så. Det är min allra värsta mardröm.
  Ni är starka och ni finns där för varandra. Och vi alla här finns för er. Tårarna rinner ner för mina kinder. Karma.❤❤❤

 438. Camilla F skriver:

  Det är mycket svårt att förstå hur man som kvinna överhuvudtaget kan tänka sig att vara nära en man efter att ha fått veta att han förgripit sig på barn, på sitt eget barn. Jag kan inte förstå hur hans fru tänker. Eller hur hon törs.

 439. Anna Stillman skriver:

  Saknar ord… men skickar massor av kärlek till er!

 440. Ting skriver:

  Det är så jävla vidrigt. Och man vill bara döda den jäveln!
  KARMA!

 441. Sara skriver:

  FYFAN! Vilket jävla idiot din exman… önskar honom inget gott i livet. Hoppas han och de som stöttar honom läser detta, vem fan kan stötta en sådan äcklig jävel- vidrigt!!

  Otrolig starkt att skriva detta och delar med dig av något allt för många verkar varit med om 🙁
  All styrka och kramar till dig och din dotter <3

 442. Anna E skriver:

  Det finns inte ord, Mona. Tårarna rann när jag läste och jag mår illa. Vad kan jag säga som inte redan sagts? Kärlek och styrka till er. Vill också passa på att tipsa om http://nxtme.com/ som en god väns släkting startat. Ni är inte ensamma!

 443. Maria (förvirrande dansmamman som älskar att sova) skriver:

  Är helt tagen av din berättelse, detta är så vidrigt!
  Du är så stark som tar dig igenom det här och fortsätter vara den fantastiska person du är. Så viktig för så många!
  Sina barn som man gör allt för, sånt här ska inte kunna hända. Jävla jävla jävla människa. Är så arg, ledsen och förtvivlad tillsammans med dig. Största kramen!

 444. Patricia skriver:

  Skickar en massa styrka till dig Mona och till dig, modiga vackra Johanna! <3

 445. Anna skriver:

  Fruktansvärt.
  Du är en fantastisk mamma!
  Stor kram

 446. Jesspess skriver:

  <3

 447. Lotta skriver:

  Så otroligt starkt av er att orka dela med er av detta ❤️. Jag är även imponerad av att du Mona inte dödat honom! Finns inget som gör oss så illa som när våra barn drabbas. Styrkekramar till er ❤️❤️❤️

 448. Marie skriver:

  Åh Mona, jag vet verkligen inte vad jag ska skriva för att på något sätt trösta er i allt detta. Sånt här händer ju inte folk man ”känner” men nu har det hänt er. Sånt här läser man ju bara om i tidningarna. Jag kan inte ens föreställa mig vilket helvete du som mor går igenom just nu och tillika din älskade fina dotter. Mina tårar rinner och hjärtat känns som det ska sprängas. Jag hoppas han får sitt straff ändå på nåt sätt. Massor av kramar till er alla ❤️

 449. Lisa skriver:

  Hej Mona och Johanna.
  Jag vill egentligen inte säga mer än tack. Tack för att du Mona delar med dig av detta. Tack Johanna för att du som så många andra växer upp och blir en klok vacker kvinna som uppenbarligen har ett hjärta av guld och envishet och styrka som inte verkar å att mäta. Du valde livet, jag tackar dig, du kommer att göra så mycket för andra barn/ungdomar i behov av att veta att de inte är ensamma. Och nu menar jag inte bara de som vari utsatta för övergrepp utan barn som genomgår tunga saker i livet som behöver se att det finns en andra sida i livet och att det enda lugn inte finns i döden. Jag arbetar med alkohol och narkotikamissbrukare och har under uppväxten tyvärr varit alldeles för nära detta. Kanske närmare än vad jag inser. Jag vet inte vad jag ville säga med det egentligen utom att jag kan förstå tanken kring att det finns de som inser att de är i behov av hjälp och att de inte vill förstöra sitt och sina familjers liv. De som inte vill ha hjälp och dricker/knarkar för mycket kan vi ju ibland hjälpa vi tvång och ibland rädda liv även om de väjer att inte söka hjälp. Jag ser/hör dagligen om namnlösa offer för fasor som alkohol och drogpåverkade kan utsätta sina barn för. Jag vill hjälpa, stötta och kanske till och med förändra där jag kan, läser just nu till terapeut och kan förhoppningsvis bli än bättre på det jag gör. Du Johanna har ett lysande liv framför dig. För mig är du en lysande stjärna.

  Mona, som mamma vill jag också tacka dig, TACK för modet att skriva detta inlägg, tack för modet att skita i vad denne sjuka man tänker om vad du gjort. Oavsett vad så är mitt intryck att du finns där för dina barn. Slitningar har man ju i svåra perioder (oj vad jag generaliserade där) och ni har ju sista åren genomgått ett helvete både tillsammans, vid sidan av varandra och separat. Jag har läst här inne sedan din GBP, att en del av humorinlägen inte funnits, who cares. Jag har tokfastnat för det jag läser då jag verkligen känner att du visar upp dig som den du är med och alla dina sidor. Jag har anat vad detta berott på, dock ej vem vad eller när, och hoppades senast igår att det var en dom som skulle falla i rätten och att det av någon anledning blivit uppskjutet. Jag har tänkt flera gånger jag varit upp till Stockholm fråga om vi skulle ta en caffe latte och en chai men inte riktigt vågat, Jag kan med gott hjärta säga att jag med ditt inlägg och din dotters styrka som inspiration ska bli oigare och våga ta för mig mer av livet. Allt gott till er båda oc tack återigen.

  Mona, om du vill ta bort delen till din dotter då jag inte vet om du tycker det passar sig att jag skriver till henne så hoppas jag att hon kan få se det jag skrev istället.

 450. Carolina skriver:

  Jag skulle vilja skriva en klok och välformulerad kommentar, men jag vet inte vilka ord jag ska välja. Läser din blogg dagligen sedan många, många år. Är usel på att kommentera, men har ju förstått mellan raderna att något har pågått bakom kulisserna och i tysthet hållt tummarna för att det skulle lösa sig. Men det här… Det finns ju ingenting jag kan skriva som ens kan komma i närheten av att beskriva det jag egentligen vill säga. Men <3 får duga.

 451. AnnaG skriver:

  Tårarna rinner då jag har läst varenda ord.
  Mona, egentligen finns inga ord för att kommentera detta men fy satan, vad du är bra!!!
  All kärlek och styrka till Dig och Din dotter och de andra i din familj.

 452. MissManic skriver:

  Bra att hänga ut honom, det får han ta..
  Jag är ett offer, dock inte av min pappa utan en som jag hade en relation med. Jag vågade aldrig att anmäla honom och all cred till din dotter som valde att anmäla
  Kärlek till er båda

 453. Annika K skriver:

  Johanna – Du starka tjej! Vilken kraft o styrka du har i det du berättar. Du kommer att bli en kanonföreläsare och terapeut ❤️

  Mona – Ord räcker inte till. ❤️

 454. Veronica skriver:

  Det finns inga ord som är tillräckliga.
  Så enkelt är det.
  Sååå starkt av er att berätta.
  Du har världens vackraste 24 åring, från insidan ut.
  Som jag önskar att hon får arbeta med precis det hon önskar, hon kan verkligen beröra, precis som sin fantastiska mamma ❤
  All kärlek och alla kramar till er allihopa ❤❤❤

 455. Bettan skriver:

  Det värker i bröstet av att läsa, många styrkekramar till ER! <3 <3 Kram kram

 456. Madeleine skriver:

  Kramar till er.<3

 457. Anna skriver:

  Kramar i mängder till er båda! Jag tycker det är helt otroligt att Johanna kan använda det fruktansvärda som hänt till att hjälpa andra. Vilken förebild för oss alla!

 458. Tina skriver:

  Tänkte skriva något smart men kan bara få fram Helvetes Jävla Svin!
  Grymt starkt av er.

 459. Eva skriver:

  Jag läser alltid din blogg älskar den, brukar dock aldrig kommentera. Men nu måste jag skicka en riktigt stor kram till både dig och Johanna. Skulle önska att jag kunde blåsa bort det hemska så att det aldrig inträffat. Kram kram Eva

 460. Mia skriver:

  Styrkekramar till er.

 461. M skriver:

  Blir ledsen när jag läser, fattar inte hur vuxna kan göra så mot barn, dessutom sina egna barn.
  Häng ut honom, varför skulle man inte göra det!!
  Jävla karl……
  ❤️ Kramar till er!

 462. Eva skriver:

  Kära Mona och Kära Johanna,

  Ödmjukt böjer jag mitt huvud för den styrka och mod ni båda innehar. Jag önskar av hela mitt hjärta allt gott och lite till – för tillsammans är vi starka. Tack till Er båda, modigt, sorgligt och vansinnigt starkt! Karma is the word:-). PS. Mona – vilken lejoninna det bor i Dig – vilken kvinnokraft! Tanten i Malmö/Eva

 463. Ida skriver:

  Läste detta strax efter du hade publicerade det men visste inte vad jag skulle skriva. Fick väldigt svårt att somna och det gör väldigt ont i mitt hjärta å era vägnar. Ni är så starka och modiga som vågar och orkar dela med er. Det hjälper säkert någon som har eller går igenom något liknande. Många styrkekramar till hela familjen.

 464. Vivi holm skriver:

  Hittar inte orden…är fullständigt mållös! Illamåendet sitter som en klump i magen. Läser & läser sedan om igen…
  All styrka till er Mona, även om jag tror att ni redan tagit er igenom det värsta på egen hand. All eloge till Johanna, att hon orkade välja livet!
  Kramar i massor <3

 465. Karin skriver:

  ❤️❤️❤️❤️❤️

 466. Amanda Gummesson skriver:

  Herregud, finner inga ord kunde inte slita mig en sekund från detta ! Känslor blandade med ilska , sorg och undran över hur f*n man kan göra såhär mot sitt egna barn!
  Vilken styrka både du och din dotter har ! Den dagen hon orkar skriva ut ett eget inlägg kommer jag läsa det!

  Helt rätt att skriva ut det här ! Fler som behöver få modet att komma fram, detta är säkert en stor inspiration för dom som är utsatta idag och inte vet hur dom ska komma vidare när dom står med ett rep i ena handen och funderar på att avsluta det snabbt eller skorna redo i ena handen och väljer att kämpa vidare ! Att läsa hur stark din dotter är gör att jag ryser över hela kroppen ! 💖

  Önskar er all lycka till med detta och förstår att de aldrig kommer kanske släppa och att de alltid kommer gnaga på en men det ni gör nu att jobba med det hela tiden visar mod och styrka 💖

 467. Sandra W skriver:

  Världens största kram till er båda två!! Så modigt och starkt av er båda två att berätta, det är så otroligt viktigt att det lyfts till ytan för att kunna förebygga att fler drabbas och att drabbade personer får stöd i att de inte är ensamma. Jag vet inte om Johanna redan känner till detta men det finns en ideell organisation, Wonsa, som på flera sätt jobbar för och stöttar sexuellt utnyttjande. Om inte annat så kan din blogg vara ett fantastiskt sätt att sprida att de finns och eftersom de är ideella så är de även helt beroende av donationer. All kärlek till er båda två <3 <3 <3

 468. Susanna skriver:

  Massor av styrkekramar till dig och Johanna!

 469. Lisa Johansson skriver:

  Ordet vidrigt räcker inte. Fattar fan inte pedofiler…..hur sjuka i huvvet……..Föds man till pedofil ?? 20 % pedofil-offer är det sant ?? Tror tyvärr internetporren har stor skuld. Jag skriver trots att hundratals också skrivit…..bara för att backa upp dig o dina döttrar <3

 470. Kristin skriver:

  Vad jag än börjar skriva här blir det så fjuttigt, så jag nöjer mig med att skicka en stor varm kram till dig och framförallt din dotter.

 471. Malin skriver:

  Kramar i massor till hela familjen, tårarna sprutar när man läser detta.
  Vi har i detta land 2 ”folksjukdomar” som vi aldrig pratar om- övergrepp på barn/pedofilism och alkolism som måste lyftas fram mer. Så mycket skada detta gör vi våra barn och deras framtid.
  Har en fråga och det är hur har din nuvarande man och din yngsta dotter tagit detta?

  kRAM

 472. Marianne skriver:

  Jag vet inte vad jag ska skriva jag är mållös, den idioten har förstört sin dotters liv och har mage att säga att hon minns fel…
  Styrkekramar till Johanna hon verkar vara en oerhört stark person och även till dig som har fått uppleva en mammas värsta mardröm..

 473. Sigge skriver:

  (Y) <3

 474. Agnetha skriver:

  Karma

 475. Emmy skriver:

  Usch, fy fan, mår så jäkla illa av dessa pedofiler. Finner inga ord o tårarna rullar nerför mina kinder. Bra att han hängd ut, vilket jävla svin!!!
  Men, vilken underbar dotter du har! Sååå stark och modig!!! Att vända detta fruktansvärda till att finna ett karriärval är mer än starkt.
  Har såklart ingen aning om hur detta känns för er, kan bara försöka sätta mig in i er situation och förstår att du rasade ner till botten. Men du är oxå stark Mona, glöm inte det!

  Tack! Tack för att du delade med dig. Vi måste alla föra detta upp i ljuset, nu får det vara nog med övergrepp mot barn!!!!!!

 476. Sofie skriver:

  Det gör mig så ont att det jag läste mellan raderna av dina tidigare inlägg stämde.
  Hoppades så att jag hade fel.
  Du är en fantastisk mamma Mona , klandra inte dig själv. Du står på din dotters sida och älskar henne villkorslöst !
  Det betyder allt !
  Kärlek till er ❤️

 477. Petra skriver:

  Så ofattbart att såna vidriga parasiter finns på denna jord. Finns inga ord för sånna!! Och ja han kommer att straffas varje dag han är i livet då han ständigt blir påmind av dina utmärkta, bra ord. Karma finns och den tiden då det tar över honom, den kommer också! Tro det eller ej, du har nått den punkt där du har lyssnat på vad själen och hjärtat behöver. Så starkt av dig! Din dotter är en på miljonen, stark som få..det kommer något vackert för henne med! Önskar er allt det bästa… !

 478. Helena skriver:

  Tack Mona för att du delar med dig av denna fruktansvärda händelse! Du är starkare än du tror och ni kommer tillsammans gå ännu starkare ur detta, stor varm kram!💗

 479. Camilla skriver:

  Ingen Ingen ska behöva gå igenom det ni gör,
  Sänder de största kärlek till er ni kommer klara alla motgångar i er familj efter detta💜

 480. J skriver:

  Ryser och känner mig gråtfärdig när jag läser det här! Mona, känner dig inte i dag men för många år sen var du vår bästa chef! Minns när du stolt var gravid med dottern. Finns inga ord, först vilket helvete din dotter genomlevt men också det du skriver om här, skulden som mamma..att inte ha sett eller förstått..

 481. Hanna skriver:

  Kärlek och styrka till er!

 482. P skriver:

  Precis som din dotter har jag blivit sexuellt utnyttjad av min far, säkert sedan födseln men jag minns framför allt runt 6-års åldern.
  Har fortfarande inte vågat berätta för min mamma och jag är 43 år. Men det gnager i mig dagligen att jag aldrig får veta om han gjorde samma sak mot mina småsystrar…
  Jag kan fortfarande inte fatta att så många är drabbade. Vad är det för defekt gen som finns bland det manliga släktet?
  Ibland känner jag bara hur menlöst allt är och att man bara borde utrota alla män. Kastrera dem kemiskt och bomba dem fulla med östrogen.
  Fan ta detta testosteron som ställer till med all skit i världen!
  Vad kan man G Ö R A för att komma åt grundproblematiken…?

 483. Emma skriver:

  All styrka och kärlek till er båda! Otroligt stark dotter du har ❤️

 484. Smultronblomman skriver:

  Jag fattar bara inte hur stark du är. Jag vet inte om jag klarat av att inte döda. All kärlek till Johanna! Kramar till er alla i familjen.

 485. Carina skriver:

  Så ofattbart! Så fruktansvärt!
  All styrka till er alla! Du har en fantastiskt modig dotter! Kram

 486. Carina skriver:

  <3

 487. Annikaf65 skriver:

  Mona, jag scrollar och scrollar för att komma till slutet. Så många kommentarer och så långa det måste vara rekord för dig?? Så länge du har skrivit att snart kan jag berätta och nu har snart kommit!! Hur kändes det inatt när du tryckte på sänd lr du kanske hade skrivit det tidigare och tidsinställt eftersom det var precis efter midnatt…kände du lättnad, ångest, vad ska jag få för reaktioner?? Sov du gott inatt eller dåligt?? Hur kändes det sen att öppna bloggen o se all respons du fått tänk så många som bryr sig om dig fast de flesta inte ens träffat dig❤det måste vara överväldigande!! Tuff och modig dotter du har och en stark mamma som finns vid hennes sida😊Har du läst alla kommentarer det måste ha tagit tid…skriv nåt så jag vet….Kram på Er

  1. monasuni skriver:

   Jag visste att det skulle bli en reaktion men blev ändå överväldigad. Har väntat länge på att få berätta så idag är jag glad … och lättad.

 488. Margareta skriver:

  Vad ska man säga? Jag saknar ord. All kärlek till er. 💖

 489. Ylva på Åland skriver:

  Säger inte så ofta hej här, men läser varje dag. Nu måste jag bara skriva <3 och skicka varmaste kramarna till er alla fyra! F*n vilket helvete att gå igenom, både då och nu… <3

 490. Mia skriver:

  Mona❤va skönt att du äntligen får släppa bomben. Du berättade ditt hjärtas hemlighet för mig efter att vi munhiggits lite i ditt kommentarfält för ett tag sedan och jag blev naturligtvis chockad och var helt oförberedd. Att något hänt kring dig hade jag ju fattat, men inte detta. Detta är det värsta! Jag tycker att det är bra att du delger omvärlden. Vad är det värsta som kan hända, som min terapeut alltid sa. Det värsta har ju redan hänt. Kramar Mia

 491. Lotta skriver:

  Först av allt vill jag säga att jag är fruktansvärt ledsen för vad som drabbat din dotter och er familj och jag tycker det är otroligt starkt av er att gå ut med detta samt att det är bra att han hängs ut här eftersom han tydligen inte kommer att få något annat straff för närvarande. Jag hoppas att ert mod gör att fler som blivit utsatta vågar komma fram och anmäla. Jag vill även förklara att jag på intet sätt försvarar dotterns styvmor för hennes agerande men jag kan till viss del förstå hennes reaktion att stanna kvar. Så här tänker jag, Din dotter har anmält sin pappa för övergrepp och vad jag kan läsa mellan raderna så var hon inte orolig att hennes yngre syskon skulle drabbas eftersom han¨”valt ut henne” vilket får mig att tro att det är lillebror/småbröder det handlar om först, men att sen det sista syskonet är en flicka. Eftersom det tyvärr inte blev något åtal mot din exmake så kan jag förstå styvmoderns tankar för hur löser hon en eventuell skilsmässa? Eftersom han inte är dömd för något så finns det inte en domstol i världen som kommer att ge ex-mannen besöksförbud mot yngsta barnet och därmed riskerar hon att behöva lämna ifrån sig barnet om inte varannan vecka så iallafall varannan helg och går hon inte med på detta så kan han anmäla henne för umgängessabotage och då kan hon riskera att förlora vårdnaden helt om barnet. vilket väljer man då? Att stanna kvar och kanske kunna hålla någotsånär kontroll och se till att han aldrig lämnas ensam med barnet eller skiljas och inte ha någon kontroll över huvudtaget? Jag tror precis som du på karma och för eller senare så kommer karma att straffa honom jag vet ju inte hur samtalen i er familj varit med det här var en tanke jag fick. Jag förstår om du kanske tycker att jag blir för personligt och det är såklart upp till dig om du vill publicera mitt inlägg eller ej. din dotter verkar vara en otroligt stark kvinna och jag önskar henne och dig all lycka.

 492. Anita skriver:

  Kära fina du, vilken fullständigt vidrig historia! Klart du ska hänga ut honom – ofattbart vilket svin han är och länge har varit!! Jag blir så arg och upprörd, tårarna rinner… Stor styrkekram till dig och din starka dotter <3

 493. Catarina skriver:

  Jag har tänkt på dig dagligen sen bloggresan och undrat när det skall komma ut.
  Styrka, krmar, kärlek till er
  Och som du säger KARMA

 494. Madeleine skriver:

  Finns inte tillräckligt med ord, fy så vidrigt. All styrka till er ❤kram

 495. Helėne skriver:

  Styrka till er❤

 496. Sofia Karlsson skriver:

  Så ledsen man blir att barn utsätts för detta..
  Jag förstår inte hur man kan få njutelse av att förgripa sig på barn, jag blir så äcklad av dessa fruktansvärda människor..
  Kämpa på, både du och din fina dotter Johanna!
  Stor kram till er båda

 497. Sofie skriver:

  Du är en sån FIN MAMMA. Jag gråter. Du ska inte lägga skulden på dig själv hur svårt det än är. Han är ett jävla äckel som jag inte tycker förtjänar att leva, sätt dit honom. Han ska straffas för det där är det värsta man kan göra. Vilken otrolig och stark människan Johanna är <3 Kram

 498. SkåneCarina skriver:

  Fruktansvärt. Avskyvärt. Finns inte ord. Han förtjänar så att bli uthängd här. Egentligen med både namn och bild. Fy fan, ryser. Stackars stackars barn. Miljoner kramar till er. Jag hoppas att hans barn inte är utsatta för samma sak. Förstår att du tänker på detta… Behöva hjälplöst stå vid sidan om. 😥❤️

 499. Susanne skriver:

  All styrka till o kärlek till dej o din modiga dotter❤️ KARMA

 500. Luttan skriver:

  Bara en storm varm kram till er!
  Man är inte mer än människa när allt kommer kring och nu gör du allt! Förlåt dig själv och låt karman vara en elak jevfel mot den förälder som verkligen svek.

 501. eva skriver:

  stackars stackars er, men ni är verkligen modiga

 502. Lena skriver:

  Styrkekramar….

 503. Maby skriver:

  Kram till dig Mona, kram till din fina dotter!❤️❤️❤️

 504. Pia skriver:

  Saknar ord 💕 All styrka till dig och din modiga dotter!!!

 505. annika skriver:

  Tänker på er o har gjort det sedan jag läste inlägget för många timmar sedan.
  Lyssnade på podden, Johanna verkar ha kommit långt som kan prata så klokt o sansat om övergreppen. Övertygad om att det hjälper många att skriva o tala om det. Beundransvärt att ni tagit er så här långt med förståndet i behåll, tvivlar på att jag hade klarat det! Kramar till er båda!

 506. Åsagåsa skriver:

  Ord räcker inte till – och tårarna har till slut lugnat sig.
  ❤️💗❤️ till Johanna, maken, Talibanen och till dig!
  Säg till om vi som hänger här dagligdags kan göra något stort som smått! Kram & ta hand om er

 507. Ulli skriver:

  Fy fan vilket helvete för er alla, vilken mardröm!! Så fin hon är din Johanna 💕 Tänker på er många styrkekramar

 508. PaMo skriver:

  Starkt av din dotter att våga berätta. Och otroligt bra att du tror henne även om inga ”bevis” finns.
  Min man har också varit drabbad. Hans förövare blev fälld tack och lov. Men hans mor har valt att inte tro på honom trots att det finns massor av foton och filmer som stödjer hans historia.
  Varje gång han pratar om det han varit med om får han en speciell blick och jag kan riktigt känna smärtan han bär på. Varje dag. För alltid..
  Fruktansvärt att barn ska behöva utsättas för sådant här..

 509. Satu skriver:

  Saknar ord … Men en sak vill jag säga! Johanna och du Mona har absolut inte gjort nått fel!
  Stora styrkekramar till er båda! ❤️

 510. Frida Karlsson skriver:

  Mona, jag kan inte förstå vilket helvete ni går i genom. Förstår att det är oerhört tufft, svårt, orättvist och en massa olika saker. Men jag kan inte förstå… Hur kan man göra något sådant mot en av de personer man älskar mest? Jag får inte i hop det.
  Jag beundrar din dotter, dig och hela din familj som valt att dela detta med oss och på så sätt belysa ett fruktansvärt problem.
  Jag har följt dig i många år, säkert 7-8. Din blogg har ändrats lite, vilket är helt naturligt och förståligt. Men den har absolut inte blivit sämre.
  Du är en god människa och en fantastisk mamma. Jag beundrar dig! Och din oerhört starka dotter!

 511. Carmilla skriver:

  <3

 512. Elin skriver:

  🙁 :'( <3 <3 <3

 513. Lady Dahmer skriver:

  Åh Mona, jag har inga ord alls. Det finns inga. Men vill säga att du gör helt rätt. Berätta. Skrik ut. Häng ut. Låt alla få veta. Kanske räddar du ett barn till från att utsättas. <3

 514. Susanne H skriver:

  <3 Detta gör ont i hela själen att bara läsa, jag kan inte drömma hur det känns att leva i detta… All kärlek till dig och din familj och må "Aset" få vad han förtjänar i framtiden!!!

 515. Åsa i Uppsala skriver:

  Finner inga ord. All stryka till er i familjen.
  Kram❤️💙

 516. Nina skriver:

  All kärlek till er. <3

 517. Bankkvinnan skriver:

  Vilken fruktansvärd mardröm Mona. Tack för att du berättar och att Johanna har godkänt det. Att ni båda valt att prata om det och Johanna tänker jobba med det kommer att göra skillnad! Ärligt talat så skummar jag mest igenom vad du skrivit för jag klarar inte av att läsa och känna alla dessa jobbiga känslor. Förlåt. Jag förstår hur du tänker och hur du agerar och jag stödjer dig i allt. All styrka till dig och din familj! Kram

 518. Josefine skriver:

  Otroligt modigt av er att berätta… Och otroligt viktigt inlägg för alla som vill men inte vågar, som själva blivit utsatta. För alla som lever nära, för alla oss som är nära barn som behöver hjälp och visar det så gott de kan.
  All kärlek till er båda, har ni kommit såhär långt så kommer det gå bra!

 519. Kristina skriver:

  All kärlek och respekt till er som står med huvudena högt! Er styrka är avundsvärd. Fortsätt vara de fantastiska människor ni är!

  Min fina svärmor blev utsatt för övergrepp av en släkting som barn. Trasig i själen gifte hon sig ung med min mans far, en narcissist, som hon hade styrka att lämna då hon fyllt 50. Hon har nu flyttat utomlands och har, som Johanna, studerat psykologi för att kunna hjälpa andra drabbade.

 520. Salalalalallad skriver:

  Men fy fan vilket jävla as!
  Och vad hemskt för er att genomlida.

  Du är inte en dålig mamma, Mona. Att du över huvud taget skrivit detta inlägg bevisar motsatsen och du har verkligen ställt upp på alla plan för din dotter.
  Den stora anledningen till att du inte sett något är troligtvis att Johanna lärt sig skådespela riktigt bra. Det är otroligt vanligt när folk gått igenom trauman.
  Man lär sig helt enkelt att dölja det för omvärlden.

  Jag skickar all kärlek till dig och Johanna, och jag både hoppas och tror att ni klarar er igenom detta. <3

 521. Malin skriver:

  Starkt, blir oerhört berörd av er historia, något som INGEN ska behöva uppleva! Strongt att dela med er- ger styrka till de som gått eller går igenom liknande. All styrka till er!

 522. Lena skriver:

  Kan (som tur är) bara tänka mig vilket helvete du gått/går igenom. Tror ändå att modet och styrkan din dotter har måste hon ha ärvt av dig! Ingen kan eller måste vara stark jämt tro mig, men du kommer tillbaka! Hennes sk pappa får sitt straff genom att ni berättar, tro mig, åtal eller inte. Det finns ingen anledning att skydda honom någonstans! Kram till er båda

 523. Maria skriver:

  Så jävla sorgligt! Häng ut aset,finns inga försonande drag hos en pedofil! Detta gör mig bara än mer övertygad om att för att skydda barnen ska inga män jobba med barn! Nu var det ju sorgligt nog hennes egen far,vilket är ännu värre eftersom det är svårt att rigga upp ett skydd mot en pedofilfar😱! Känns fjuttigt att skriva något öht,kan bara sända varma kramar💞

 524. Jennie skriver:

  Så svårt att säga det rätta…
  Men vilken ofattbar styrka din dotter visar, sånt mod och sån storhet. Att kunna ställa sig över hämnd och hat för att göra rätt och göra gott – det är mycket, mycket få förunnat.
  Och du – du är en del av det. Du har hjälpt att forma denna fantastiska kvinna, kom ihåg det när skulden lägger sig som kvävande bly. Du finns där nu och du gör allt.

 525. Maria skriver:

  Så modigt och bra att ni går ut med det här. Det kommer även kunna hjälpa andra!
  Kärlek och styrkekramar!

 526. Inger skriver:

  Mitt allra varmaste deltagande, vilken oerhörd mardröm för din dotter och dig och alla era nära. Så rätt att hänga ut honom. Svin. Jag tror också benhårt på karma och att monster gror i mörker så ut med det bara. Det finns inga ord men återigen, mitt allra varmaste deltagande, ta hand om er.

 527. Maria skriver:

  Hemska äckliga man/mus. Han är inte värd att ha kommit till denna värld. Han kom så din vackra dotter fick bli till. Det måste finnas ondska i världen, och han är ondska. Hon är motsatsen till sin far. Får försöka tänka att man inte får mer än vad man klarar av. 🙁

 528. Bo medin skriver:

  ❤️

 529. Erika skriver:

  Så starkt och viktigt inlägg! Och vilken stark dotter du har!

 530. Ullis skriver:

  Ojojoj, det gick inte att läsa utan ett par avbrott… Med en klump i hjärtat, tårar som forsar och en ilska utan dess like!
  Klart som fan att du gör rätt i att hänga ut fanskapet!! Kan liksom inte ens föreställa mig vad ni gått igenom..

  All styrka till dig som fantastisk mamma, till din otroligt starka och vackra dotter!!
  Önskar er allt gott i hela världen! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

  Jag tror också på karma, så alla får vad de förtjänar till slut!

  Stor kram till er!! ❤️❤️❤️

 531. Vad skall man kommentera ett sådant starkt och skör inlägg med? Kan dock inte heller läsa utan att skriva något för även det känns fel så styrkekramar till er från mig som mamma med en dotter <3

 532. Sara skriver:

  Tårarna bara rullar nerför mina kinder. Vilket helvete ni gått igenom! Hur kan en vuxen man göra så här så här mot sin lilla dotter? Ofattbart!

  Vilket mod att skriva om allt här; både av din dotter och dig.

  Johanna, jag finner inga ord men vill skicka dig en mssa, massa cyberkramar!

 533. Catharina skriver:

  Som så många skrivit så saknar jag ord. Allt känns banalt. Jag var lite osmickrande nyfiken på vad det var som hade hänt, men hade sldrig kunnat föreställa mig detta – att förgripa sig på sitt eget barn, fy FAN!! Det lägsta av allt. Fick typ andnöd när jag läste, särskilt om dina pusselbitar från när ni varit hos doktorn osv. Men nu går det ju inte att vrida tiden tillbaka, det har ju din kloka dotter rätt i.
  Skit att man inte tror det går att få en fällande dom – även om det inte hjälper er så tror jag det skulle fungera avskräckande för en del.
  Vad starka och modiga ni är, men samtidigt jävla helvete att ni ska behöva vara med om detta!! Att NÅGON ska behöva vara med om det?! Jag vill bara kräkas!
  Behöver ni hjälp med nåt som vi kan stötta med så säg bara till!!
  Kram Catharina från the good old Papprika times

 534. Ulrika skriver:

  Vilket mod och styrka Johanna! All kärlek till hela familjen!

 535. Terese skriver:

  Tårarna trillar när jag läser ditt inlägg och jag blir så himla förtvivlad och så jäkla förbannad. Vilket helvete ni har gått igenom och fortfarande kämpar med. Du är en fantastisk människa och mamma Mona som har modet att dela med dig av detta till oss bloggläsare. Önskar att jag på något sätt kunde ge tillbaka något av det som jag får varje dag när jag läser din blogg för att hjälpa dig och din fantastiska dotter. Kan bara skicka mina allra varmaste tankar när orden inte räcker till! >3

 536. Annette skriver:

  Chockad! Och så ledsen jag blir utav att läsa detta! Styrkekramar till er!

 537. LISA skriver:

  Så fruktansvärt. Massa styrke kramar och tankar till dig och dottern 💕

 538. Pocahontas Mother skriver:

  Så fruktansvärt! Ditt inlägg är så starkt! Berör så många olika känslor i mig! Allt det vidriga ni har gått igenom de sista åren!
  Tänker tillbaka på dina inlägg när du rasade! Kunde aldrig tro att något sådant här hade hänt!
  Mona du är en fantastisk mamma! Du ska inte förebrå dig något!
  Johanna du är en underbar och klok ung kvinna!
  Så otroligt starka ni två är tillsamman!
  All kärlek till er!
  Kram till er två och också till din make och fina Talibanen!

 539. Eva N skriver:

  Saknar ord…… Skickar massor av styrka och kärlek till er.

 540. Helena i Jämtland skriver:

  All kärlek, kraft och styrka till dig och Johanna och familjen!
  Detta är så fruktansvärt! Och jag beundrar både Johanna och dig för hur ni hanterat detta.
  Karma kommer och tar den jäveln, det är jag säker på!

 541. HEFA skriver:

  Har läst dina inlägg i många år men aldrig kommenterat men nu kan jag inte låta bli.
  Styrkekramar till dej och Johanna!

 542. Carina H skriver:

  ❤️❤️❤️

 543. Nada skriver:

  ”Helvetesjävlaskit”- inte en till! Var ungefär vad jag tänkte imorse när jag läste inlägget….. Jag blev själv utnyttjad/antastad när jag var liten av mammas man – inte lika långt gånget som för din dotter vad jag kommer ihåg – det mesta har jag förträngt och jag orkar inte gräva…. det blev polisutredning och hela grejen – men som du skriver så är man väldigt lojal som barn och då mamma bad mig att ta tillbaka allt så gjorde jag det och han fick flytta tillbaka igen… Efter det så rörde han mig aldrig igen….. efter ett par år så trillade polletten ned hos min mamma och skilde sig…… Jag har förlåtit min mamma men hon mår fortfarande dåligt cirka 25 år senare…. Jag mår okej trots allt – men njuta fullt ut av sex kan jag inte…. idag så vakar jag som en hök över mina barn i alla situationer!!
  Vad vill jag då med denna svammelkommentar – först ge er en styrkekram ♥ och säga att det är jättebra att du tar upp detta!! Vi de utsatta ska fan inte behöva skämmas!! + sedan är din tatuering sååå j*kla bra! Jag tror stenhårt på karma för att idag har mannen som utsatte mig för detta grava hjärtproblem – karma is the shiit verkligen!
  Kram

 544. Nilla skriver:

  All styrka och kärlek till er❤️
  Brukar sällan kommentera även om jag läser varje dag!
  Kan såklart inte ens i min vildaste fantasi föreställa mig vad ni går igenom!
  Stor kram till er ❤️

 545. Maria skriver:

  All styrka och kramar till dig och din familj! Fortsätt att vaka över dina barn som den vargmamma du är! Du är stark!

 546. Nettan skriver:

  Jag saknar ord. Sänder styrka och kramar till dig och din familj. <3
  Karma!

 547. Inga skriver:

  Tack för att ni delar med er! Jag möter nästan dagligen utsatta barn i mitt arbete och vet att din dotter kommer vara en stor tillgång för andra utsatta barn! Du är en stor tillgång för henne, utan dig hade hon inte stått där hon står i dag. All respekt till er som står mitt i helvetet och ändå väljer att arbeta för att någon annan förhoppningsvis ska slippa genomgå samma sak.

 548. Maria skriver:

  Vilken hemsk läsning, men väl valda ord. Karma säger jag bara.
  Det låter som om din Johanna verkligen är rätt person för att hjälpa sig själv, andra och att jobba inom psykologivärlden framöver. Du är en klok och insiktsfull mamma och allt kommer att kännas mindre jobbigt för dig snart hoppas jag. Varma kramar till er båda!

 549. Pernilla H skriver:

  Blev helt mållös och tårarna trillade när jag läste ditt gripande inlägg i morse. INGEN ska behöva utsättas för det din dotter har gått/går igenom. Det är så vidrigt och jag förstår verkligen varför du mått/mår så dåligt. Du är en fantastisk mamma som gör ALLT för dina fina döttrar, det har man förstått genom att följa din blogg. Är så modigt och starkt av er att dela med er till oss om det fruktansvärda som hänt. Ni kan inte påverka det som tidigare hänt men jag är övertygad om att ni kommer vända detta till ngt positivt. Fatta mig rätt det finns inget positivt i det hon varit med om. Men om hon kan hjälpa andra personer som varit med om ngt liknande så är det förhoppningsvis en liten tröst i allt det jobbiga. Är övertygad om att Johanna kommer göra STOR skillnad för många i framtiden!! Vilken stark tjej hon är❤❤❤Karma till er. Kram Pernilla Hedberg

 550. My skriver:

  Jag finner inga ord….
  All kärlek och styrka till dig Mona, vackra Johanna och hela din familj.

 551. Ensamma mamman skriver:

  Så fruktansvärt hemskt, så fruktansvärt VANLIGT!
  Har själv varit gift med en pedofil och våldsman. Min dotter tog sitt liv efter en förstörd barndom. Hennes syskon försöker överleva. Men lojaliteten mot föräldrar är stor. Samhällets hjälp för utsatta barn, obefintlig. Jag kämpar för att syskonen ska överleva.
  Själv lever jag, för överleva gör man inte. Har själv blivit utsatt som barn och nu mina barn. Det sociala arvet är svårt att bryta. Myndigheterna bara tittar på. Bedrövligt för att vara Sverige 2016.

 552. Anna skriver:

  Mår illa och gråter. Fruktansvärt!

 553. Anna Aminoff skriver:

 554. Lena skriver:

  Kära Mona, vilken bottenlös smärta ni måste känna. Ofattbart. Mina tankar är med er båda. ❤️

 555. Jenny skriver:

  Helvete oxå. Sä jäkla sjukt. Jag blir så arg! #kämpa! #kram

 556. Mirelle skriver:

  ❤️❤️❤️

 557. Emma skriver:

  Om han har ett barn i ett nytt förhållande så finns det risk för att det barnet blir sexuellt utnyttjad. Gör en orosanmälan på det barnet till socialtjänsten. Du kan då rädda det barnet…

 558. Annah skriver:

  Tack för dina ord, din beskrivda upplevelse av de två åren, av din fantastiska dotter – tack.
  Jag är 44 nu, jag var fem första gången jag blev utsatt, min mor såg inte, ville inte. Så var det.
  Jag är här nu, stark som få, men tyst, hur berättar man?
  Därför, tack! För att du berättar och din dotter.

 559. Py skriver:

  F-n…vad säger man?
  Tack Johanna för att du lät Mamma Mona berätta!
  Tack Mona för att du berättar!
  Försök jobba bort skulden du känner, för hur kan man någonsin komma på tanken att ens man/ex man gör något sånt?

 560. Lotta skriver:

  Finns inga ord att skriva. All styrka till Johanna och dig!
  ❤️❤️❤️

 561. Ammis skriver:

  Jag tror på KARMA . Styrka till er <3 Modigt. Mycket kärlek till hela familjen <3 Klok och vacker dotter <3
  Kram Ammis

 562. Kim skriver:

  Helt brutalt och otroligt starkt av din dotter och dig att låta oss ta del av det här. Inget vi skriver kan lindra, men jag är övertygad om att Johanna i sin styrka och med din kärlek kommer klara detta. Jag är i chock men känner sådan smärta i hjärtat efter att ha läst. Vill bara att ni ska veta att jag beundrar er styrka!
  Karma❤️

 563. Sabina skriver:

  😭 Bra att han hängs ut.. Modig Johanna 💕 Jag har så undrat vad som hände för två år sedan.. Men detta fanns liksom inte på kartan.. Styrkekramar till er alla i familjen!

 564. Sari skriver:

  Så fruktasvärt! Finns egentligen inga ord som passar att skriva här förutom att jag är ledsen över allt det hemska som Johanna, du och alla andra utsatta drabbats av. Du kan känna dig stolt som lyckats uppfostra dottern till en otroligt fantastisk och stark person trots sina erfarenheter. Jag önskar er allt gott!

 565. MY skriver:

  Ett mycket starkt o välskrivet inlägg. Du är ingen dålig mamma – det här sjuka beteendet syns inte på sjuka människor som döljer sina handlingar väl. Vi utsatta barn förstår utan att någon säger oss skamm o skuld. Jag skyddade min mamma, på nått konstigt naivt sätt ville jag inte förstöra hennes relation till sin pappa. Har själv mött mina barndoms demoner från djupet av mitt inre kring 23-24 årsålder. Min morfar var utövare, men aldrig fullbordat våldtäkt… Men det hade satt djupa spår, när jag mådde som värst stod jag just i valet att bära hemligheten o inte orka leva eller släppa fram allt o försöka bygga upp mig själv. Jag var 5-6 år då han fångade mig o hångel kysste o tafsade hårt. Det att öppna upp kostade en heldel o även misstro o tvivel från omgivningen. Även min mamma trodde inte det kunde vara sant. De som väljer att inte tro… tror jag inte kan hantera konflikten som uppstår. Men det som betydde mkt för mig, var stödet från min moster som också varit utsatt som barn o levt med rädslan. Hon lät min mamma få del av hennes historia, men än idag vet inte hennes man o egna barn nått. Precis som jag att hamna i ensam där han skulle få tillfället att göra mer än det tillräckligt vidriga han gjorde. Har aldrig frågat henne om detaljerna, men bara det att hon bad min mamma tro på varenda ord jag sagt. Men jag anmälde aldrig, utan höll godmin för mormors skull. Men det sjuka beteendet försvinner nog aldrig… förrän människan blir så gammal att livskraften o demensen slår in. Det kostade oxå mig ett 7 år långt förhållande, han kunde inte hantera mitt sätt att inte gå vidare. Trodde själv inte att anmälan för nått som hänt 10 år innan sist skulle lett någon vart. Jag höll tyst för länge. Starkt av er att både anmäla o vara så här uppen om allt. Har själv efter år av djupt personligt helvete utbildat mig inom psykologi. Precis som din dotter valde jag bort mediciner o det gick att ta sig igenom helvetet utan dessa. Ångesten har släppt greppet om min själ. Lycka till båda! Men oxå släpp ilskan o agget mot honom… annars ger ni han oförtjänt plats i era liv.

 566. Tina skriver:

  Mona, sluta döma dig själv så hårt! Vi mödrar tror att vi känner våra barn så väl, men de är precis som alla andra människor, de kan dölja det de inte klarar att förmedla. Jag är också ett av dessa barn. Har också blivit sexuellt utnyttjad av min far. Packade ner det i väldigt många år, visste vad som hänt, men höll det för mig själv. Tills jag var i 45-årsåldern. Då hade det pockat på i flera år och då gick det inte längre att hindra. Men så mycken skada det gjort både mig och även mina närstående att hålla inne det så länge. Din dotter är så mycket starkare, jag vet att det är en klen tröst för dig, men att hon nu klarar att släppa ut vad som hänt, ger henne faktiskt en större chans att kunna leva ett hyfsat liv framöver. Att läsa det här inlägget var tufft, men jag beundrar både dig och din dotter. Men åter; döm inte dig själv så hårt för vad du inte visste. Fortsätt bara som jag förstår att du redan gör; finns där. Det som varit kan man ju inte ändra på, man kan bara göra det man kan, just nu! ALL min sympati till er båda!

 567. Tanja - På Selmas .... skriver:

  Jag har ju följt dig i några år nu, och jag får erkänna att jag undrat vad som skett. Minns att du skrev en gång i samband m att ni letade bostad till dottern att hon inte kunde bo hos er och det funderade jag över. Nu förstår jag. Jag reagerade som alla andra; chock! Har läst högt för min man, det här borde alla vuxna läsa för att förstå att det verkligen händer. Precis som många andra har jag så in i h-e svårt att förstå denna styvmamma/fru, visst att hon förlorar kontrollen över barnet, men kan man verkligen sova i samma hus, leva ett liv ihop med en sådan man när man vet vad som hänt?! Hon måste vara väääldigt bra på att förränga saker … Men karma innefattar även henne – man tar fan inte sin hand ifrån sitt styvbarn i detta läge.

  Jag skulle vilja skriva något klokt, något trösterikt, men en präst lärde mig en gång att man inte kan trösta någon som har sorg för det enda personen vill är att det som skett ska vara ogjort, och det kan man inte hjälpa hen med. Så jag skickar många kramar och mycket värme till er och hoppas att du känner alla dina läsare som backar dig <3 Jag håller med dig om att Elaine E gjort något fantastiskt när hon gav ut sin bok och berättade sin historia, senast nu i veckan tog jag upp det på ett föräldramöte och frågade hur förskolan såg på det hon skrivit om, men du och din dotter gör något lika stort och hedervärt nu. Och som så många andra skrivit före mig; du är allt annat än en kass mamma. Tänk om jag hade en sån mamma som du, som verkligen ställer upp för din dotter på alla sätt man kan tänka sig. All kärlek & styrka till dig och din dotter!!

 568. Helén Ledel skriver:

  Fantastiskt starkt av er att dela detta! Det finns ingen bot för pedofiler, avlivning är det som gäller. Vad är det för fel på nuvarande fru? Lågbegåvad? Högst troligt. Hoppas de även läser kommentarerna de där bägge, tillika deras anhöriga! Hade man, som du säger, varit oskyldig hade man ju blivit rabiat över anklagelsen. Varför skulle dottern ljuga? Hans rätt att kalla sig pappa har utslocknat.
  Bästa Johanna❤️du har bästa mamma med dig i detta. Hoppas att du känner stöd från oss bloggläsare, kända och okända i detta helvete för det är det vi vill förmedla.

 569. Livet just nu skriver:

  Jag är ledsen för er skull.

  Verkligen.

  Hoppas vi alla kan se fram emot ett nytt, blankt år,
  Kram till er alla! <3

 570. Maria skriver:

  Jag är helt tagen! Tagen av båda ert mod att berätta om det här. Så otroligt starkt! Och jag vet att det är lätt att säga när man läser det utifrån, men känn ingen skam. Det är ALDRIG den som blir utsatts fel och det är heller ALDRIG den andre förälderns fel, det är ALLTID förövarens fel, och han är den enda som ska känna skam. Sen är det ju självklart lätt att säga så utifrån när man läst en text och desto svårare när man har upplevt det själv, och att anklaga sig själv för att inte ha märkt nåt eller klandra sig själv för att man inte såg och kunde stoppa det, MEN jag tror att det är viktigt att höra för er att det är inte ert fel.

  Stort tack till dig och din dotter som berättar om det här. Att det händer en av fem är så katastrofalt hemskt eftersom man aldrig hör om det. Vilka är dem där en av fem? Jag jobbar på en förskola med en barngrupp på 25 barn, vilket statistiskt betyder att 5 barn i min grupp blir utsatta för sexuella övergrepp. Vilka är dem? Vi måste prata mer om det här i samhället! Vi måste få utbildning i hur vi ska prata om de här i förskolor och skolor, så att barn känner sig trygga även utanför hemmet och kan våga öppna upp och berätta för nån.

  Min kompis blev utsatt av en kille för ett år sen. Han umgicks i samma krets som oss och när hon väl berättade vad som hänt, vilket hon endast gjorde för att hon märkte att hon inte var den enda som hade blivit utsatt av den här killen och hon ville förhindra att det skulle hända andra tjejer i framtiden, så tog vårt umgängeskrets han sida, och tyckte att ”det var väl inte så farligt” och ”hon överdriver ju såklart”. Och uteslöt min kompis istället för att acceptera att han var problemet. Varför är det alltid så? Alla känner ett våldtäktsoffer men ingen känner en våldtäcksman…

  Hur som helst! Stort tack för inlägget och all kärlek till dig, din dotter och hela er familj❤️

 571. Agnes skriver:

  Jag blir rädd av att läsa kommentarerna, så många som blivit utsatta för liknande hemskheter av personen som ska vara ens trygghet i livet.

  Tack för er styrka Johanna och Mona! Tack vare att ni delar med er om detta fruktansvärda kommer jag hålla ögonen öppna med barn i min närhet och försöka stötta dem så att de känner förtroende att berätta om något liknande skulle hända dem. Stor kram och mycket kärlek till er.

 572. Karin B skriver:

  Så starkt och så modigt av dig att dela med dig av detta! All heder åt dig och din dotter! Vilken hemsk far han var!

 573. katarina skriver:

  Det finns inte mycket att säga.. Så fruktansvärt.
  Det som skrämmer mig dock är alla kommentarer från andra utsatta som berättar att de har syskon som också varit utsatta som de inte vetat om… Hur går det så säkert att veta att han inte ger sig på dem…

  Jag förstår att hon exfrun inte går. Som någon skrev. Utan åtal kommer han att få vårdnad om småsyskonen också..,

 574. A skriver:

  ❤️

 575. Cathrine skriver:

  Men herregud.. Vilken fantastisk, modig och vuxen tjej du har! All kärlek till er!

  Och det där aset.. Jag har inte ord. Och hela hans familj som väljer bort sitt barnbarn, styvdotter, storasyster.. Vilka jävla kräk..

 576. Therese skriver:

  💞

 577. PiaFia skriver:

  Åh, tårarna rinner och jag känner igen allt. Jag fyller nu 52 och blev ”illa behandlad” när jag var i 8- 12årsåldern. Tack Mona och din vackra dotter som satte ord på det som jag stampat ner så lång tid! Det här är så viktigt!

 578. Isabelle skriver:

  Usch det gör ont i hela kroppen att läsa detta… 😔
  Jag har själv varit med om en våldtäkt (inte av min egen far dock) men jag vet hur det förändrar hela ens livsvärld…
  Din dotter verkar vara en väldigt klok och modig människa, precis som du skriver… Hon ska vara glad att hon har dig och du att du har henne… Skulden kommer nog aldrig att försvinna, men ni kan välja att göra varje dag till den allra bästa! Ang pappan så hoppas jag att jan aldrig n å g o n s i n kan lägga sig och sova med gott samvete igen… för att inte skriva några saker man kommer ångra så är det lika bra att avsluta här… Tack för att ni delar med er, om en otroligt viktigt ämne!

 579. Mia skriver:

  Hej! Samma sak här min dotter var dock 4 år när hon berättade. Detta var 14 år sedan och jag slåss numera med att försöka ta upp resterna av vad han gjort genom att båda tjejerna mår väldigt dåligt psykiskt pga av hans övergrepp! Bra jobbat att skriva om det vi behöver prata om detta så att vi som råkar ut för detta inte smutskastas vilket ofta händer. Man går runt med skuldkänslor ändå utan att andra människor som veta sanningen agerar genom att försvinna från ens närhet eller utesluta mina barn från aktiviteter od som skett genom år en ”de kan man ju umgås med hon är en dålig mamma som inte ens fattade” är ord jag hört för många gånger i mitt liv! Jag tog barnen till skyddat boende på engång och de har inte träffat honom sedan dess förutom på påtvingade överbevade besök som sociala tvingade oss till innan vårdnadstvisten var över där han miste både umgängesrätt och vårdnaden som tur var! Tyvärr blev han inte dömd då mina döttrar på 4 år och 2 år inte var trovärdiga enligt åklagaren! JO anmält det men det gick inte vidare ändå. STARKT AV DIG! Fortsätt kämpa på och tankar till din vackra dotter!

 580. Katrin L Nyberg skriver:

  Johanna vilket mod du har som kliver fram och delar med dig om dina fruktansvärda upplevelser. Ledsamt att se i kommentarerna att du med flera är drabbade men det är precis detta du vill förmedla. Kliv fram berätta, bryt tystnaden. Mona och Johanna ni är två enormt starka kvinnor med ett stort hjärta och vi är många här som är med er. Tack för att ni delar med er🙏

 581. Julia skriver:

  Kramar till er båda från en läsare! Starkt att berätta<3

 582. Rebecca skriver:

  Åh Mona !
  Det finns inga ord för vad han utsatt din dotter för ! Det är vidrigt !! Men en sak är säker Karma kommer ta honom det bara är så ,. Hemskt hur rättssamhället uppenbarligen fungerar det borde va en no brainer ! Lås in kasta bort nyckeln …

  Hänga ut honom ja det är ju fan det minsta han förtjänar när han borde flås och kastreras offentligt ,. Hoppas hans karriär och socialaliv rasar som ett korthus ,

  All styrka och kärlek till din familj ❤️

 583. Isabell skriver:

  Kära Mona och Johanna. Jag vet inte vad jag ska säga. Vill säga. Om jag ens kan säga något..
  Tack, för er ärlighet och för ert mod! För att du Mona även lyckas framföra Johannas hopp och styrka om framtiden, inte i de ord du skrivit utan i den känsla och kärlek som skiner igenom i din text. Johanna: jag är en 27-åring som aldrig kan förstå vad du varit med om, men din livsvilja och den glädje som du ändå verkar ha hittat i ditt liv berör mig på ett sätt som jag önskar kunde nå ut till hela världen. Att du kämpar vidare gör att jag tror på livet igen. Håll ut Mona -det blir bättre.

 584. Emma skriver:

  Åh, mitt hjärta gör ont. Ge din dotter världens längsta kram från mig med, hon är fantastisk! Och hur du än väljer att agera, vi verkar vara många på din sida. All kärlek!

 585. Ann-Marie skriver:

  Stackars er, vilken mardröm ni levt, lever i! Detta hade jag inte ens i min vildaste fantasi kunnat gissa var anledningen till att du gick i däck för ett par år sedan. Undrar så varför det inte han bli en fällande dom?! Hur kan en förälder göra så här mot sina barn? Och att det tydligen inte är så ovanligt. Många frågor i mitt huvud nu. Tack för att ni orkar gå ut o berätta. Ni är så starka! Önskar er allt gott. 💞

 586. Helen skriver:

  Saknar ord för detta fruktansvärda… detta får bara inte hända. Och ändå gör det det. Hela jävla tiden… över hela världen. Kan inte i min fruktansvärdaste fantasi föreställa mig både din o dotterns smärta. Din ilska är totalt begriplig, hade antagligen själv inte nöjt mig med att hänga ut honom, vilket du gör fullkomligt rätt i, utan gått en våldsammare väg. Måtte han brinna i helvetet med alla andra pedofiläckel. Jordens avskum. All heder till dig o din dotter!

 587. Mona skriver:

  Att du inte såg, eller förstod för länge sedan, är lika sannolikt som att en morgon vakna på en annan planet i universum. Du har också blivit utsatt för ett oerhört övergrepp – din dåvarande man. Fruktansvärt. Hans nuvarande fru är värsta sortens medlöpare! För hon vet,,,Hade hon haft kärlek, skulle hon ha stöttat din dotter och med sin kärlek, skyddat andra barn från att bli utsatta för samma hemska handling. Ett barn kan inte fantisera om övergrepp med konstaterade fysiska men! Att myndigheterna vägrar att dömma är också ett svek. Vad har vi experter till, om dom inte via samtal ska kunna bedömma sanningshalten i din dotters berättelse? Och därefter dömma. Kvinnor som vägrar inse – vägrar se sanningen, är inga-riktiga-människor-dom-är-bara-små-lortar (liknande sagt av Astrid Lindgren om futtiga människor). Min systers granne åkte i fängelse efter en stor pedofilhärva. Sambon (2 barn med mannen) valde att under fängelsetiden gifta sig med pedofilen! Trots att hon tog helt avstånd när han åkte in. Sa´ att hon aldrig ville ha med pedofilen att göra. Så länge SMÅ kvinnor finns, lever pedofilerna kvar – men Mona, hur skulle du ha kunnat se det omöjliga? Du har av kärlek berättat en otroligt mörk historia, som fick en god vän i USA att reagera. Hans frus PATIENTER är till ca 80% sexuellt utnyttjade som barn! Kvinnor, sluta vara medlöpare till förövaren,,,nästa offer kan vara ditt barn!

 588. Linda skriver:

  saknar ord & nästan skäms över mina gissningar vad som var så hemskt när jag läst din blogg tidigare. Vilket helvete! Bra att du/ni berättar! Inte svårt att förstå från vem din dotter fått sin klokskap från. Önskar henne allt i form av lycka & välgång – det är dags att karma står på hennes sida nu.

 589. Lillmarre skriver:

  Har skrivit, raderat, skrivit, raderat, skrivit o raderat igen, men känner att vad jag än skriver känns det futtigt. Läst ditt inlägg om och om igen.
  Otroligt starkt av J och dig. Samt resten av er familj och vänner!
  Hjältinna! Förebild! Fantastisk!
  Jag delar, pratar i lyfter detta fantastiskt viktiga ämne.
  J innehar en sån styrka så jag blir mållös!
  Hon kommer gå långt!
  Tänker på er o har gjort det länge!
  Oändlig kärlek till er! ❤

 590. sanna skriver:

  Vet nästan inte vad jag ska skriva. Jag får så ont i hjärtat av detta och kan inte ens föreställa mig vilket helvete ni genomgått. Men fan vad det här behövde skrivas! Tack för att du orkade och tog dig tid.
  Du och din dotter, all kärlek och styrka till er.
  Må svinet få vad han förtjänar.

 591. Bibbi skriver:

  Det här var så jäkla tungt att läsa så jag fick ta det i omgångar. Jag kunde inte ens lägga en kommentar samma dag. Magen knöt sig, tårarna rann och jag ville slänga mig i bilen och åka bort till er och krama om er båda två, hårt och länge.
  Jag förstår de som blir mordiska mot honom men jag blir ännu mer förbannad på rättsväsendet som inte tar tag i det och låter det gå till rättegång. Ja, ja, han måste ju leva resten av sitt liv medveten om vad han gjort och har vi tur så äter det upp honom inifrån. Ibland tycker jag det är synd att de gamla straffen Spöstraff, Gatlopp, Skampåle m.fl. är avskaffade. De hade funkat bra i sådana här lägen.
  Att Johanna har orkat? Vilken mental styrka den tjejen har. Jag har inte orkar lyssna på podden än men ska göra det så fort jag känner att jag kan. Skickar över en himlans massa kramar till er båda, ja till resten av familjen också. <3

 592. Anni skriver:

  Vilken fantastisk dotter du har uppfostrat och vad stark du är som går ut med det här. Fler skulle behöva göra exakt det för det är ALDRIG offrens fel och inte heller ditt…som du själv skriver, du gick igenom det du hade och du gjorde det du i hjärtat trodde var bäst för ditt barn. Mer kan ingen människa göra med den informationen du hade då.
  Jag önskar dig, din dotter och er familj all lycka i era fortsatta färd mot framtiden.
  Massa styrkekramar och massor av kärlek 💕

 593. Astrid skriver:

  Herregud. Allas mardröm. Min mardröm. Är så fruktansvärt rädd för att mina döttrar ska bli utnyttjade just för att det är så sjukt vanligt. Försöker hitta sätt att dels lära mig se men även hur jag uppfostrar dem med rätt till sin kropp och att våga berätta. Men det är så sjukt svårt. Facit riskerar ju alltid att komma långt i efterhand.

  All styrka till er. Och du gör helt rätt. Häng ut aset.

 594. Eva skriver:

  Tack för att du delar med dig av detta.
  Du skriver flera gånger under din berättelse att du är en dålig mamma, att du borde ha förstått vad som hände mm.
  Du är den bästa mamman en dotter kan önska sig eftersom du TROR på din dotter.
  Min mamma trodde inte på mig, jag väntade i över 15 år med att berätta.
  Den värsta smärtan ett barn kan känna när en förälder svikit är att den andra också gör det. Hela min ”trygghet” försvann.

 595. Emelie skriver:

  Men varför får du mig att gråta så? Tårarna kom när åklagaren lade ner fallet. Så mycket ilska. Min våldtäktsman går fri p.g.a. ”ord mot ord” grejen.

 596. Linda skriver:

  ❤️❤️❤️

 597. Anna skriver:

  ❤️❤️❤️❤️

 598. Erica skriver:

  All styrka till er❤️

 599. Louise skriver:

  <3

 600. Kim skriver:

  Så fruktansvärt. Mådde illa när jag läste… Önskar er allt gott. Jag tycker din dotter är så modig!

 601. Camilla B skriver:

  kram till er alla i familjen. Tack för att ni delar med er❤️Gör mig så ont 😢

 602. Suzanne skriver:

  Jag beundrar din dotter och dig! BEUNDRAR! Det finns inga belöningar som motsvarar det fruktansvärda. När omgivningen inte vill tro och väljer tro det de själva önskar, det går ju inte bevisa. Känner så igen mig. Levde med en man, en väldigt abusive, använder just det engelska ordet, eftersom den svenska benämningen ”våldsam” är så missvisande. Inte slog han direkt, men den psykiska terrorn, den som skadade mig ända in i märgen, det hade varit så mycket enklare att värja sig för slag än den mentala nedmalningen. Men just den där lilla saken ”inte kan väl han som är så trevlig si eller så hygglig så.. ” gärna uttalar sig ”vänner” som ”vet” hur det är… Skam åt alla dem som viftar med sitt ”jag har inte sett nått så då fanns det inte” skygglappar som ursäkt istället för stötta dem som är utsatta. Så må era gamla ”vänner” ect läsa detta… jag önskar dem ta in varje ord och begrunda vilka dem är. Jag tror på bättre värld för just vem du är, till vem du stöttat din dotter att vara. Allt styrka, när det är mörkt och oändligt må du se ljus. All heder att ni pratar om det, för det kommer hjälpa mängder utav dessa ”en av fem” att komma ur hemska situationer. Kunskap och medvetenhet är enda enda boten mot sjuka beteenden som skadar. Det är så lite jag kan bidra med, men hoppas att glada tillrop om hur imponerad jag är kan lyfta en liten tung tanke mot dra ner.

 603. Tanja Lundin skriver:

  <3 Stor kram Mona och Johanna <3

 604. Sanna N skriver:

  All 💘 till er!

 605. Emmasusanna skriver:

  Herregud ❤️ Jag säger som dom flesta andra FYFAN vilket helvete!

  Johanna du är en av dom vackraste tjejerna jag någonsin sett och du verkar ha ett underbart hjärta! Ta tillvara på det, du kommer att gå extremt långt 💪🏻❤️

  Mona hur tänkte du dom dagarna du gick omkring och trodde att det var nuvarande maken? Var du hemma och levde med honom som vanligt utan att säga någonting åt honom?? Eller kom du hem och blev fly förbannad? Eller höll du dig undan? Fy jag kan inte ens föreställa mig den känslan 😭

 606. Sofia skriver:

  All kärlek och styrka till er! Önskar er läkning och hälsa! 💗💗💗
  Önskar världen en våg av feministisk kraft som ändrar vår jord från ett patriarkat till ett jämställt samhälle där alla är lika värda, viktiga och respekterade.
  Johanna, starka fantastiska kvinna! Din styrka, mod och empati är hopp för världen.

 607. Maria skriver:

  Hej Mona,
  Det här är utan tvekan det viktigaste och modigaste inlägget du skrivit under de över 6 åren jag hängt här. Även fast jag läst inlägget flera gånger kan jag knappt ta in vad som står där. Det är så ofattbart fruktansvärt hemskt det som hänt din dotter och bara insikten att det dessutom händer så många andra, det här som ingen någonsin ska behöva uppleva, skapar sådana starka känslor hos mig. Ni är båda oerhört modiga som lyfter denna viktiga fråga. Jag önskar dig, dottern och såklart hela familjen allt det bästa framöver.

 608. Veronica Björk skriver:

  Jag blev så otroligt illa berörd av det ni varit med om och finner inga ord som kan trösta. Jag beundrar ert mod & er styrka och hoppas innerligt att både din dotter och du får hjälp och stöttning i framtiden. Ni förtjänar att få vara lyckliga. Kram från en medmänniska. ❤

 609. Ylva A skriver:

  Instämmer med så många kloka kommentarer. Samtidigt som jag blir mållös av det viktiga inlägget.
  Så: KARMA!

 610. Elisabeth skriver:

  Detta var bland det mest vedervärdiga jag läst. Tårarna rinner.
  ALL styrka i världen till dig å din dotter. Och din familj.
  Många kramar❤❤❤❤❤

 611. Elin skriver:

  Saknar ord! ❤️❤️❤️

 612. CC skriver:

  Läste igår å blev såklart riktigt illa berörd.
  Ville kommentera, men kunde inte få ur mig orden.
  Tänkte att jag försöker idag igen…..men inte fan går det lättare idag….
  Så, det blir helt enkelt bara; kärlek till er! <3

 613. s. skriver:

  <3 till dig och till Johanna från någon som råkade hamna här genom en länk på twitter.

 614. Ulrika skriver:

  ❤️

 615. E Hiltersson skriver:

  Jo dom värderar ju kvinnor högt dom där.

 616. Emma skriver:

  Tårar som rinner. Hjärta som bultar. Rysningar. Illamående. Oförståelse.
  Så otroligt stark dotter! Håll ihop och kämpa tillsammans!
  All kärlek ❤️

 617. sebastian skriver:

  Tack för att du vågar tala om det här. Jag blir otroligt rörd och känner med dig, i all frustration du beskriver har jag sett mig själv. Jag var ett offer själv, startade http://vågatala.nu/ och har valt att vända motgång till framgång.

  Keep it up, du är mod.

  Sebastian

 618. illr skriver:

  Må gudarna skapat mörka otäcka platser för män som denna i efterlivet (eftersom straffen i detta är så få)… min mamma blev utsatt som barn under mina morföräldrars fyllefester. Jag tycker de är helt naturligt med barnsliga hämndtankar.. De ska dö.. plågsamt !

 619. Andrea skriver:

  Ett barn och en mammas värsta mardröm! Bra att ni hänger ut aset som utsatt din dotter för detta fruktansvärda! Men vet du, jag tror du kan ha fel angående att han skulle må jättedåligt över det han gjort för hade han det så hade han aldrig utsatt henne för något sådant från början. Bra att din dotter vill arbeta med att vara terapeut åt peddosar, det är ju en störning att vara peddo och vill den ha hjälp så är det väl bra om den inte vill utsätta ett barn för något och ist söker hjälp då.

 620. Anna skriver:

  Bra skrivet!! Helt rätt att hänga ut honom, fruktansvärt det han har gjort!
  Ni verkar vara starka tillsammans, fortsätt med det! All styrka till er❤️

 621. Lotta skriver:

  Jag blev helt tagen av ditt inlägg. Jag läste mening efter mening, ord efter ord. Har aldrig läst din blogg tidigare. Fast en sak vet jag. Du är ingen dålig mamma! Man ser INTE allt. Barn är så duktiga på att dölja saker. När jag läste din text kom en hemsk minnesbild upp ur huvudet. Min lillasyster kom hem till mig en dag för snart 30 år sedan och berättade att hennes bästa kompis bror hade skjutit deras bonuspappa. Det kom då fram att han skjutit honom när han fått reda på att bonuspappan hade våldtagit deras mamma. Då RANN flera års ilska och hat över! Bonuspappan hade förgripit sig på både hans syster och honom när de var yngre. Man får inte ta livet av någon och lagen i sina egna händer men jag förstod honom. Det gjorde jag verkligen. Jag förstår dig! All heder till dig och din dotter som vågar stå upp för er själva och berätta. Detta behövs komma upp till ytan! Tusen varma kramar till er! Kommer att börja läsa din blogg nu. Önskar bara att jag gjort det redan tidigare. Tack för att ni vägrar lägga locket på!

  Lotta

 622. Micke skriver:

  Det finns inga straff som är hårda nog för ett sånt kräk som ditt x. Bara o hoppas på att karma slår hårt . Att tiden läker alla sår är tyvärr skitsnack men det blir lättare med tiden.

 623. Kinna Skoglund skriver:

  Tack för ditt och din dotters mod att våga berätta…hälsa din fina dotter att hon kommer hjälpa många många andra att slippa gå igenom det helvete hon behövt lida sig igenom. All kärlek och styrka till er!

 624. Gina skriver:

  Alldeles mållös. Jag har stött på det i ngn form av närhet förut också, utan att på ngt sätt vara drabbad (den snubben, som jag och mängder av andra respekterat och beundrat högt, tog dock livet av sig). Sådan ondska det finns.

 625. Mamman skriver:

  Mina barn var med om samma skit under flera år, ett Svin förstörde deras barndom och berövade deras tillit till vuxna ! Om du vill prata så kan du kontakta mig ! Jag förstår hur du känner och jag vet vilket hat du bär på, vilken ledsamhet du har i hjärtat, vilken sorg som tynger en för att ens eget barn har har blivit utsatt för något så fruktansvärt ! Ja givetvis är det fruktansvärt då det drabbar andras barn också !!

 626. Anna K skriver:

  Vilken chock, vilken mardröm. Vilken otroligt modig och stark dotter du har som delar med sig av det ohyggliga hon har varit med om.
  All styrka och kärlek till er ❤️

 627. Kaisa skriver:

  All kärlek och styrka till er. Har läst din blogg till och från sedan du tog över rapporteringen av Innan du fanns-förlossningen. Minns att Johanna tog studenten i samma veva. Sedan dess har jag varit här och hälsat på då och då och alltid uppskattat dina inlägg. Men inget har berört som detta. Jag har också liknande trauman som jag kämpar med än i dag och det jag vet är att får man styrka från en person så räcker det långt – din dotters styrka kommer nog från dig för du har den i dig. Det märks att du är en stark person Mona.
  Så glad och tacksam för att detta ämne lyfts. Du är fantastisk Johanna!
  Kärlek till er alla.

 628. N skriver:

  Hej! Vill bara säga mona att du är en jättebra mamma. Bråka inte med din dotter, hon behöver inte känna mer press än vad hon redan gör. Jag har också blivit sexuellt trakasserad av min styvfader redan som 5 åring och de är vad jag minns, man vet aldrig vad han har gjort tidigare än de då min mamma o han gifte sig när jag var 2. Jag är än idag är tvungen och träffa o se honom eftersom min egna mamma valde att stanna med honom trots att han han gjort samma sak med min halvsyster som är hans biologiska dotter. Så till skillnad från min mamma så stod du upp för din dotter medans min mamma kallade mig för lögnare och en galning. Första gången jag berättade så var jag 10 så hon har vetat om det länge. Hon fick även min bror och hela världen att vända sig emot mig och min bror attackerade mig gång på gång för att slå mig pga detta när jag dessutom precis hade fött. (Jag bodde med familjen inkl styvfader då jag inte hittade lägenhet) jag har alltid varit en stark person men när jag precis hade fött och inte hade någonstans o ta vägen så utnyttjade de detta tillfälle till att sänka mig helt. Hade jag vetat tidigare att min mamma hade dessa tankar om mig så hade jag stuckit längesen. Det slutade när jag var 11 och idag är jag 20. Min familj beteer sig fortfarande som en happy family och jag är den som har hamnat i deprisson. Min man tycker inte att jag borde prata om detta alls mer och de gör ingen i min omkrets, det är ett ämne man alltså ”inte pratar om”.. bortsett från all misshandel jag fick av min mamma och styvfadern. Det var allt från att slå mig i någon timme med bälte, stoppa in en chili i min mun när jag var 6-7 , slog mig med olika köksredskap, osv osv.. finns jättemycket. Jag hoppas att du har läst detta så ni vet att ni är långt ifrån ensamma. Du är en riktig mamma Mona. Jag önskade att min mamma reagerade som dig, men istället så gjorde hon mig galen och besatt av demor och min lillasyster bara tog efter. Det svider fortfarande i mig att hon inte reagerade som dig

 629. Susanne Gustavsson skriver:

  Jag gråter med dig. Jag blir bara så arg när människor vänder ryggen till de som har det så jobbigt. Att inte våga, vilja tro på sanningen. Tycker du gör rätt. Välj vänner noga. Kram till din man som stöttar dig. Och kram till att du fått en så stark dotter. Många kramar till dig!!!

 630. Johanna skriver:

  Detta ger mig styrka! Har nyss avslutat en relation med med fd sambo som slog, trakasserade och våldtog mig under 2 års tid. 2 år tog det innan jag insåg att detta går inte. Jag var bara 18 år. Hade aldrig varit kär i någon annan förut och trodde att det var mig det var fel på. Jag förtjänade det. Jag väntar som du på rätt tillfälla att hänga ut honom. Att alla ska då veta, men det är rätt nyligt anmälan gjordes så måste vänta. När jag får läsa andra som har haft ett tufft liv får jag styrka. Jag har haft en väldigt bra barndom, men Johanna ska vara stolt över sig själv att hon vågade berätta! Det krävs mod för det!
  Kram till er! ❤️

 631. Tone skriver:

  Så otroligt starkt inlägg och tack för att du delar med dej. Massa varma kramar till Johanna och dej och även övriga i familjen.

 632. Magdalena skriver:

  Jag saknar ord… Men inte kärlek. Skickar mina tankar till dig och er ♡

 633. Karin skriver:

  Styrkekramar<3

 634. Lovisa S skriver:

  Hej Mona. Jag vet inte vad jag ska säga, jag är helt stum. Någon av mina vänner hade gillat ditt blogginlägg som var länkat på facebook och jag tyckte det verkade intressant och började läsa. När jag läst hela inlägget och lyssnat på podden var jag helt säker….Johanna gick i min klass från 1:an till 5:an därefter parallellklass 5:an till 9:an. Vi var aldrig riktigt nära vänner under lågstadiet men började umgås i samma kompisgäng i högstadiet. Jag hade aldrig kunnat ana vad som pågick då Johanna alltid var omringad av vänner och killar eftersom hon både var söt och shyst!
  Jag har inget nummer eftersom jag bor utomlands och förlorade kontakten med de flesta som jag växte upp med. Men jag vill så gärna tala om för henne hur mycket jag respekterar henne och det hon gått igenom. Jag mår så illa att någonting så fruktansvärt kunnat försegå så pass nära utan att man ens hade en tanke, en känsla för att någonting var så fel. Jag träffade henne sista gången på bussen från brommaplan för sex år sedan, precis innan jag lämnade Sverige. Då var hon som hon alltid varit, glad, trevlig, social och snygg. Jag är så imponerad av henne. Så oerhört start. Så fruktansvärt ödmjuk och intelligent. Om du ser dethär Johanna; Du är en förebild, jag önskar bara att jag kunnat hjälpa dig!

  1. monasuni skriver:

   Tack Lovisa, hon kommer bli glad över dina ord!

 635. Sofia skriver:

  <3

 636. Pernilla skriver:

  men härregud vilket helvete ni har gått / går igenom.

  styrka o kärlek till er!!

 637. Barbara skriver:

  Har inte läst din blogg tidigare, hittade inlägget genom Lady Dahmer. Är 22 år och har själv varit med om sexuellt utnyttjande som barn, inte av min pappa men av någon som mamma länge trodde var hennes bästa vän. Detta pågick också under flera år och hon grubblar än idag om varför hon inte såg några tecken på mig om vad som pågick. Man döljer det så väl att det inte syns och precis som din dotter så skapade jag egna distraktioner för att ta mig igenom dagarna. Men inte en enda gång, har jag varit arg eller skyllt på min mamma för detta. Hon är och kommer alltid att vara världens bästa i mina ögon och det som hände var omöjligt för alla att se, även dom runt omkring.
  Är inte min avsikt att berätta hela min livshistoria nu, utan att säga till dig som mamma(för jag har behövt se min mamma på samma sätt som du har mått) att det inte var ditt fel. Att du inte såg var inte ditt fel. Min mammas största rädsla har varit att jag har hatat henne under alla år då hon inte sett eller märk. Men det har jag inte, jag har älskat henne lika starkt varje dag som jag alltid har gjort.

 638. Rebecka skriver:

  Jag är helt mållös. Fyfan. Kämpa!

 639. Moa skriver:

  Känner igen vissa saker då jag också blivit utnyttjad som barn. Orkar inte läsa allt.
  Men starkt av er att orka gå vidare och det betyder massor att ha en mamma som står på sin sida.
  Styrka till er!

 640. M skriver:

  Fruktansvärt att åklagaren lade ner fallet! Om din dotter har fysiska men efter övergreppen så är det väl ett bevis!
  Men jag antar att det bara är ett bevis på att övergreppen har skett, inte att det är han som är förövaren…
  Hur som helst, starkt av dig att dela med dig om detta. Jag tycker det är viktigt att prata om sånt som annars är ”tabu”. För att bryta normen, för att komma någonstans så måste man börja med att tala om det! Jag är övertygad om att detta kan hjälpa fler i samma situation att våga berätta!

  Stay strong!

 641. Övergiven skriver:

  Jag har också blivit sexuellt utnyttjad som barn, av vår granne (som vi fortsatte att umgås med trots att jag berättat för mina föräldrar). Det anmäldes inte, mamma sa inte ett ord (tycktes inte bry sig) och pappa verkade tvivla på det jag sa, i kombination med att han var helt handlingsförlamad och lät det bara vara. Jag hade ätstörningar mellan 11-19 års ålder, var nära att dö vid ett tillfälle, men även det fick jag lösa helt själv, trots att det i sig var ett rop på hjälp och kärlek. Det värsta som kan hända ett barn, är inte enskilda händelser av ofredande eller ens våld. Det värsta som kan hända ett barn, är att under lång tid (kanske hela sin uppväxt, som i mitt fall) bli totalt negligerad, att inte ha någon trygghet i sin omgivning någonstans, att inte få kärlek och bekräftelse. Ännu värre blir det när samhället i form av skola och vård sviker lika mycket. Om du har gett din dotter känslomässig förståelse, någon att spegla sig i – så är hon inte ”förstörd för livet”, som du kallar det. Det tar tid att knäcka en människa. Inte ens efter min uppväxt, som varit en ensam kamp för livet, var jag knäckt. Men efter tio år till av svek från både familjen och samhället, är jag det. Som det verkar i din dotters fall, så är scenariot annorlunda. Det FINNS kärlek, det FINNS förståelse osv – det som är nödvändigt för läkande.

  1. Åsa A skriver:

   <3 <3 <3

 642. Elisabeth D skriver:

  Jag är en av de läsarna som hängt på din blogg länge men väldigt sällan kommenterar. Men även om du inte känner igen mig, så känns det på mitt håll som att jag verkligen känner dig och din familj. Blir därför oerhört ledsen och arg när jag läser om vad som hänt Johanna och i förlängning resten av familjen. Kan inte föreställa mig vilket helvete det måste vara för er – det finns verkligen inga ord. Jag önskar er all styrka och mod och hoppas att det blir lättare att hantera med tiden, trots att det så klart är fruktansvärt svårt att bearbeta. Enormous love to you all! <3

 643. Jessica skriver:

  Läser ditt inlägg och tårarna bara strömmar. Att ens barn våldtas och dessutom av sin far, måste vara en mors värsta mardröm.
  Må pedofilen drabbas av karma tusen gånger om. Att som mor välja att stanna kvar hos en pedofil är något som övergår mitt förstånd. Jag hoppas verkligen hon har möjlighet att skydda barnen som tvingas att bo tillsammans med en pedofil!
  Många styrkekramar till dig, Johanna och resten av familjen.

 644. kia skriver:

  Din dotter. Jag är så ledsen för vad hon har varit med om, men så glad att människor som hon finns. Godhjärtade, fantastiska människor. Jag känner inte din dotter, men hon gör mig oerhört stolt. Stolt att det finns såna människor.

  1. Mona skriver:

   Tack. Och jag är den stoltaste av alla. Hon är fin. Hela vägen in.

 645. gia skriver:

  kan någon säga annat en styrka till Er. att stjäla ens barn själ på detta vis skall bara inte finnas och tyvärr så finns det HÄR omkring oss!!! Så modig dotter du har JOHANNA!! och din styrka att berätta. bara att se din dotters ögon räcker att säga EN KÄMPE! Lova ta hand om henne ! om dig ! och hoppas att han som har gjort detta horribla skall få känna på hur mycket smärta i livet han har åstadkommit en helt harmlös själ, hoppas han få känna all den smärta. Jag anser tyvärr att det inte finns något bot mot dessa hemska beteende!!! LÅS IN DEM ALLA TILLSAMMANS BYGG EN STOR MUR OMKRING DEM OCH LÅT DEM LEVA PÅ VARANDRA!!!!! MAN KOMMER IN MED INTE UT UR DESSA MURAR. ibland undrar jag ?? hurdana är vi människor-
  Önskar er all hjälp ni kan få och att ni skall kunna leva med denna tragedi med att kunna omvandla den till styrka!! viket ni redan har börjat med .

  ta hand om varandra
  //gia

 646. Åsa skriver:

  Fy fan. Vilket monster att ha gjort så mot fina Johanna. Karma kommer verkligen ta han tillslut. Han kommer få lida så mycket i sitt nästa liv. Förhoppningsvis i detta liv också. Medans ni två bara kommer få det bättre. För det förtjänar ni. Fortsätt som ni gör, ni verkar vara fantastiska människor, kärlek och kramar <3

 647. Hilda skriver:

  Om jag får ge dig ett enda råd. Nu vet jag iofs inte vad som hänt men jag tycker, återuppta kontakten och vänskapen med Magdalena. Anledningen att jag tror det vore en bra idé är följande: Ni har båda haft 2års helvete fast på olika sätt. Ni hade en vänskap tidigare som syntes tydligt hur stark den var och som jag tror många bara kan drömma om. Ni kan hitta stöd och tröst i varandra tror jag. Är det något man behöver mkt av i kriser så är det vänner. Du som behöver komma bort och andas ett tag. Åk till henne i Spanien. Förlåt om jag lade mig i tror bara det kan vara bra för er båda.

 648. Therese skriver:

  Tårarna bara rinner ner. Vilken dotter du har. Så stark trotts det hon har gått igenom och starkt av dig att gå ut med detta. Har inga ord annat än att säga hur starka och modiga ni är.

 649. Jag finner inte ord för ondskan din dotter blivit utsatt för, det gör mig så oerhört ledsen!
  Många kramar till dig och din vackra dotter!

  Många kramar Emilia <3

 650. Lina skriver:

  Hur kan vi skydda våra älskade barn?
  Våra barn är det käraste vi har, ingen ska få göra de illa. Men hur ska man kunna hjälpa när man inte ser pusselbitarna och kan stoppa i tid? Din blogg får mig att fundera på ev hur lite jag vet om verkligheten och sanningar. Tänk om något barn/vuxen i min närhet bär på något liknande och jag inte ser det. Det skär i hjärtat…
  Tack för att du delar med dig av er avgrunds historia, tårarna rinner.

 651. Monica skriver:

  Fortsätt kämpa. Många behöver läsa och förstå att detta händer inte bara nån annan långt borta utan mitt ibland oss där vi minst anar. Din dotter är modig, du är modig. All kärlek och lycka till er båda i ert kämpande. Många Kramar <3

 652. Ka skriver:

  Fantastiskt gripande läsning och skön på samma gång…….3 år har det gått för mig, hoppas jag en dag också får tillåtelse av min dotter att sprida skiten ut i världen!

 653. Agneta skriver:

  Läser din blogg varje dag sedan många år men en liten weekend-trip gjorde att jag inte hade wifi utan läser detta först idag.
  Tårarna rinner och jag förstått knapp vad du berättar. Det är så grymt det ni varit med om, ta hand om varann och extra många kramar till din fina dotter! Din blogg har gett mig många skratt genom åren, även senaste åren fast du själv inte tycker du är rolig längre men det är du! Känns som jag känner dig och därför har jag då och då funderat vad det är du råkat ut för. Inte i min vildaste fantasi var dock detta ett alternativ. Tack för att du delar med dig och gode Gud låt det hjälpa andra som är i samma situation. Inget barn ska behöva utsättas för detta, föräldrar ska ju vara det tryggaste ett barn har.
  All kärlek till dig, Johanna, Talibanen och maken för vad ni går igenom

 654. A skriver:

  Om det vore mitt barn han gett sig på skulle jag ha skadat honom så pass att han blev rullstolsburen i resten av sitt liv – oförmögen att kommunicera med omvärlden! Att döda den jäveln vore att befria honom! Vilket stört jävla vider!

 655. Lasse skriver:

  Som trebarnsfar (varav en är en underbar tjej 8 år gammal) så sliter denna berättelse hjärtat ur kroppen på mig . Jag hoppas att mina sympatier i denna tragedi kan vara om ens det minsta stöd, för någon eller alla, av er familj.
  Att jag skulle vilja få ner din exman i en kampsportslokal och ”träna” lite, hjälper varken dig eller någon annan men kan inte annat än känna en stark ilska mot människor som inte respekterar barn och gör ALLT för deras välmående och säkerhet.
  Hälsa dottern tusenfalt och ha all lycka i er väg tillbaka till så ”normal” vardag som ni till slut lyckas skapa för er själva .

  1. Mona skriver:

   Tack Lasse.

 656. Lotta skriver:

  TACK!
  Tusen tack för ert mod att dela med er av detta. Ni hjälper mig kämpa mig igenom ännu en dag.
  Och jag lovar, jag ska våga dela med mig av min historia också. Så länge vi lider i det tysta kommer det fortsätta vara ett fåtal som vågar anmäla/prata om sina våldtäckter, övergrepp och mentala sjukdommar. När vi väl vågar prata om allt och slutar försöka visa upp en sådan ”perfekt fasad” kommer världen bli så mycket vackrare.
  Jag önskar er all lycka i världen.
  <3

 657. Linda skriver:

  Finns inga ord som är dem rätta att skriva, men jag blir så rörd utav dig som mamma att du HAR reagerat, det är många tecken på en sund och kärleksfull moder även om du kanske motsätter dig dem beskrivningarna. Det var fruktansvärt att som mamma läsa detta vad en fader kan utsätta sitt barn för, men så VIKTIGT att du berättat. Dessa jäfla fasader alltså. Jag tänker på din dotter och vill att du berättar för henne att hon är en helt underbar fantastisk människa, såsom Du. All kärlek till Er!

 658. Cecilia Roos skriver:

  Vilket mod! Av er båda…sen om jag får vill jag säga att jag personligen tycker att det inte är trots att det blev nedlagt du ska hänga ut honom. Det är pga att det blev nedlagt du ska hänga ut honom. Så att människor vet och kan skydda sina barn. Så jag väntar med spänning på namn och bild. Det är mer än vidrigt att hans barn får bo med honom. Socialen omhänderta barn på löpande band på de mest lösa grunder men detta är ok. Det är som att låta dom bo med en som mördat sitt äldsta barn men tycka det är okej för att han ju faktiskt inte mördat dom ÄNNU.

 659. Kattis skriver:

  All styrka, ALL kärlek till er.
  Jag är mållös.
  Kram.

 660. Anna skriver:

  Det tog mig säkra två timmar att läsa det. Har gråtit och kräkts. Min morbror förgrep sig på mig i många år( från det att jag var nio tills det jag var 17 ) . Då jag försökte berätta det för min mamma så sade hon att jag gjorde allt för att få uppmärksamhet. Gullemamma. Jag sommarjobbade på hans krog en hel sommar och han tog alla chanser. Jag åt allt jag kom åt för att dämpa ångesten .Och fick skäll då jag kom hem. För jag var jue så fet. Det hela gick över då jag tog fram en kniv i restaurangköket.
  Du gör så djefvla rätt som hänger ut honom ! Och alla styrka till din dotter och till dig som skrev.

 661. Linnea skriver:

  Så otroligt hemskt. Men för att ge perspektiv till hans fru så tror jag att jag hade gjort samma som henne, för det innebär att hon har större kontroll på vad han gör och på deras barn. Tar hon ut skilsmässa så måste hon lämna ungarna varannan vecka till en pedofil… Utan att kunna göra nått åt det. Styrkekramar till dig och din modiga och starka dotter 💚💚💚

 662. Mio skriver:

  Hej. Jag har aldrig läst din blogg innan utan hamnade här via en annan blogg. Det finns inte ord nog för all avsky jag känner när jag läser inlägget, fy faaan. All kärlek till dig och din dotter, vilken otroligt stark människa hon måste vara som klarat sig igenom allt detta. STORA KRAMAR TILL ER

  1. Mona skriver:

   Tack Mio!

 663. Tina Johansson skriver:

  Mona <3
  jag slutade läsa alla bloggar för ett tag sedan, var tvungen att lägga min tid och energi på annat. Idag snubblade jag över detta inlägget… och det gör ont i hela mig. På något sätt känns det som om jag känner både dig och Johanna.
  Att det var något fruktansvärt anade jag. Att det var så här illa kunde jag inte i min vildaste fantasi ana.
  Stor kram till hela familjen!

  Själv har jag det bra, blir bättre och bättre på att prioritera, och välja min hälsa först. Har man varit i ohälsa vill man liksom inte dit igen. Jag är vansinnigt stolt över mig själv som nu om några veckor gått ett helt år i skolan, ett år kvar.

  Var rädd om dig!

 664. Mia skriver:

  Så djävla bra skrivet och så rätt… häng ut äcklet och må han och hans likar brinna i helvetet, alldeles för många har klarat sig alldeles för länge och för ofta och allt för många har till och med hunnit dö innan det kommit ut titta på Patrik Sjöberg story (om det ens kommer ut)!! Men dessa storys måste tyvärr berättas för det är alldeles för många som inte vill tro och veta ens i dag i vårat upplysta samhälle!!! Mitt hjärta värker för din dotters och din skull!
  All kärlek till er <3 <3 3<

 665. Carina Wallin skriver:

  Det finns inte ord. Tack till dig, Mona och till din dotter Johanna som delar med er av det hemska. Så starkt av er och framförallt av dig , Johanna, det kommer att hjälpa fler som varit och är din ”situation”, som lever sitt liv som du gjort. Lycka till med din framtid, för den är din, du är STARK! Kärlek till dig Mona och din familj och mycket kärlek till dig Johanna ❤️ Stora och många kramar 💕

 666. Anna skriver:

  Tycker att det är bra att sånt här kommer ut och dras fram i ljuset. För de utsattas skull. Vansinnigt starkt av din dotter och dig. Hon har rätt att få prata öppet om det hon varit med om, att slippa tiga och mörka. Kunna lägga sin energi och kraft på sig själv och sitt liv istället för att bevara en hemlighet så stor och outhärdlig.

 667. Amanda skriver:

  Tusen styrkekramar till dig och din dotter.

 668. Linda M. skriver:

  Jag kom på min sambo (pappan till min 1åriga dotter) med att skriva grovt sexuella saker med (bara den där kvällen då jag såg det – alltså kan det vara betydligt fler) 13st unga tjejer, yngre än 18, säkert 16. kanske yngre än det med. Han bad dom skicka bilder på sina kroppar, sina könsorgan, han äcklade sig så in i norden att jag inte kan beskriva bättre än såhär.

  Jag har känt på mig att det är något med honom, jag har trott att han varit deprimerad, över sin barndom, blev slagen och halvt om halvt dränkt av sin far och hela släkten hjälpte till att dölja för allmänheten och ingen hjälpte barnet, honom alltså. Nu är han snart 30år. Jag skickade honom i terapi när jag blev gravid men det har liksom inte hjälpt, dom har bara behandlat honom som deprimerad och skrivit ut piller efter piller utan att knappt ens träffa honom.

  Han påstår att han aldrig tänkt tanken på att det är olagligt att göra som han gjort, utge sig för att vara 17år (dessutom tjej) för att få andra ännu yngre att skicka privata bilder.. Han påstår att han inte förstått att det är att vara otrogen. Och jag påstår att han inte bara är otrogen, att han är pedofil om han tänder så på så pass yngre flickor. Jag är själv 28, och mig har han inte velat ha sex med på 1,5år.

  Han har sexchattat med de där småtjejerna om kvällarna, när vår dotter legat (ofta vaken) i sin spjälsäng bredvid. Och jag själv som hela tiden poängterat att ”egentid är viktigt” och suttit uppe lite längre om kvällarna för att just, få ha lite egentid. Känner mig som världens största idiot. Han har aldrig haft vår sovrumsdörr stängd. Och jag har hört dom båda. Han brukar somna och snarka ljudligt väldigt fort efter han lagt sig.. inte som en annan som alltid ligger och vrider sig.

  Jag vet inte riktigt vad det är jag vill få ut av att skriva det här.
  Jag skickade honom till sin psykolog och krävde att få vara med på mötet efter jag kommit på honom. Han blev bara skickad vidare till annan psykmottagning i större stad, där hade dom inte heller tid för honom och skrev ut honom. Idag var vi på ett annat sjukhus och jag försökte fråga personalen om dom såg samma paraleller som jag gör, för jag blev påsatt av min styvpappa som barn. Jag ser stora och starka röda trådar mellan det han gör och vad min styvpappa gjorde med mig. Jag blir rädd och är rädd och vill skrika och springa bort med vårt barn. Hur stor chans är det att det finns ett samband mellan en snart 30åring som tittar på 16åriga tjejer på nätet och låtsas själv vara flicka – och en man som skulle kunna tänka sig sätta på sitt eget barn. Eller hennes vänner i framtiden. Jag vet inte vad jag frågar!!!…………jag vet inte vad jag undrar!!!!……………………. förstår du?

 669. carina sandberg skriver:

  jag blev å betagen av denna berättelse så jag bara läste o läste,brukar annars scrolla förbi,men du vännen,du har gjort helt rätt,häng ut faanstyget,folk som känner honom eller bara vet vem han är ska även dom veta vilket svin han är,usch o fy,finns inga ord…..hans egna barn…..där går gränsen. Stå på dig,du har all rätt i världen o göra detta kram till dig o din fina dotter.

 670. Karin skriver:

  vår familj har varit med i liknande situation som med dej och din dotter. fadern är avliden sen några år tillbaka men ärren efter det han gjorde finns fortfarande kvar och kommer alltid göra men hon kämpar på min syster. så jag vill säga stå på dej för dej och din dotter. stor kram på er och hoppas ni får må bättre än ni gjort…

 671. Linda skriver:

  Hur fan kan man ge sig på oskyldiga barn, vidriga människor , man kan inte bota sådana det enda de förtjänar är att aldrig mer få se dagens ljus.
  Jag kunde inte läsa inlägget eller, jag läste en del ord så vet jag vad där står utan att behöva läsa det mest vidriga, jag blir så arg så fruktansvärt arg.
  häng ut honom, varför ska du tänka på honom, han tänkte inte på barnet han gav sig på, att hon ska leva med detta.
  Jag hoppas att mannen detta gäller får ett rent helvete till liv, det är det enda han förtjänar, och sen kan han och alla andra pedofiler ruttna i helvetet.
  All kärlek å styrka till dig å din dotter,

  1. Mona skriver:

   Han lever i förnekelse. Han har givetvis sett till att alla vänner och bekanta tror att jag är en galen exfru som hittat på allt med hjälp av min dotter. Han är extremt trevlig och lätt att tro på. Jag hatar honom inte, den tiden har passerat. Däremot är jag besviken och ledsen över hur illa han har skadat henne. Den jag däremot hatar är hans fru. Hon har varit med hos psykologer och har fått ta del i detalj över vad han har gjort med henne och lovade henne stöd, men försvann och valde att ta sin makes parti. Hon har också sett till att vända syskonen mot min dotter och det kommer jag aldrig förlåta henne för. Min exman lever redan med vad han har gjort och när jag såg honom på håll för ett tag sedan konstaterade jag att han åldrats 20 år. För mig som känner honom så var det så tydligt att han lever med det han har gjort varje dag. Även om han ljuger för andra.

 672. Heléna Elsiedotter skriver:

  Hejsan! Läste detta inatt. Vilket helvet ni går igenom. Jag tycker att du är stark din dotter är enormt stark. Jag kan inte föreställa mig detta, men kan sätta mig in i vissa saker. Det du har skrivit är chokerande, men väl skrivet. Jsg vet inte vad jag hade gjort om min son skulle ha blivit utsatt för detta. Men ger dig en stor eloge för det du gör nu för att hjälpa din dotter å hänger ut förövaren. Det är väldigt starkt gjort. Skälv har jag blivit antastad av olika personer, var av en i släkten å en i familjen (dock inte min pappa). Jag finner inga ord på hur jag kan skriva för att stötta er, men tror verkligen att ni gör det på rätt sätt. Säger det igen å kan sägsa det många gånger, att trots att man faller ner i svackor (psykiskt), så är ni jävligt starka. En massa styrkekramar till erbåda eller et alla tre. 💖💖💖💖💖

  1. Mona skriver:

   Tack snälla du.

 673. Linus skriver:

  Läste detta nu ikväll , blev chockad 🙁
  Styrkekramar till din dotter <3
  Han kommer leva i förnekelse tills den dan, han lämnar detta jordeliv.

  1. Mona skriver:

   Tack Linus. Vi som känner honom kan dock lätt se att han är väl medveten om vad han har gjort eftersom han har åldrats 20 år sedan jag lät allt explodera här inne.