Om kvalitet och starta nytt företag

Jag, AnnasKaos och en icke bloggande vän har startat ett företag tillsammans. Ni kommer bli inblandade i det också..så småningom. Sjukt roligt kommer vi att ha i höst.

Hur som. En duktig fotograf ska ta en gruppbild på oss och vi har bestämt att klä oss lite classy and tasty. Lite conservative goes slightly sexy, men på ett distinkt sätt.

Alltså blir det skräddarsydd kavaj och byxor. Och under kavajen kommer man ana en korsett.

Så i helgen surfade jag runt och letade korsetter. Hamnade bara på sidor som säljer dildos och andra ”hjälpmedel”.

Bild lånad från snyggunder.se

Jag blir aningen mörkrädd när jag läser följande:

Korsett Silver

En mycket vacker korsett i silver och svart. Korsetten är av hög kvalitet och säljs till ett riktigt bra pris. Levereras med matchande stringtrosor och finns i storlekar från small till XL.

 Pris: 269kr 239kr (Spara 11%)

My God, den är inte bara av hög kvalitet, jag får den för 239 kr och sparar hela 11%. Och som bonus får jag ett par stringtrosor. Så bra. Om man vill ha nåt som ska av 32 sekunder senare i bingen.

Jag behöver en korsett som man kan använda många gånger, utan att den kostar en årslön. Varför kommer ni förstå senare. Och i min värld får man vad man betalar för, så har ni andra tips?

4

48 responses to “Om kvalitet och starta nytt företag

 1. PGW skriver:

  Nu minns jag inte vad butiken heter, men de ligger längst upp hos PUB. De har riktiga korsetter, sägs ha duktig personal och där kan du få en liten piska på köpet om du vill också, kanske praktiskt i hallrenoveringstider? Agent provocateur kan ha också, men jag är inte säker på om de är bra på korsetter. En korsett är mer bygge än sömnad om man ser till hur de är konstruerade. Har länk till en tysk firma också, men det är knepigt att inte få prova tycker jag, annars sägs de vara bra.

  1. Chihuahuakvinnan skriver:

   Det måste vara Pom Pom Parlour du tänker på.
   De har flyttat från pub till Fridhemsgatan 45 i närheten av fridhemsplan.

   http://www.pompomparlour.com/

   1. PGW skriver:

    Just dem tänkte jag på! Hade missat att de hade flyttat, bra att du hade koll och förstod vad jag menade 🙂

 2. Liz i+Lux skriver:

  Din eminenta BH-butik har med all säkerhet en finemang korsett i högsta kvalité.

  NK har säkert också, ska inte vara några problem att hitta. Säger jag som sitter i Luxemburg 🙂 Men man har väl köpt korsetter i sina dar…

  /Liz i Lux

 3. Frua skriver:

  Jag sydde min:) Du kanske vill ha beskrivningen?? Jag menar, du har ju inget annat för dig eller hur?!? 🙂

 4. Gabbie skriver:

  Ajas i Sturegallerian! Köpte min bröllopskorsett där för 800 till 900 kr i mitten av 90-talet. Så ja, jag tror man får vad man betalar för i just detta sammanhang. Mycket bra kvalitet!

  Lycka till med företaget!

 5. svedski skriver:

  Här är ett stockholmbaserat företag, http://www.snofridholgersdotter.se/ , har för mig att de ligger i Gamla Stan. Köpte en korsett där för många år sen som jag dock lämnade tillbaka för att den inte riktigt passade. Sen lät jag en tjej i Täby sy upp en åt mig. Jag har för mig att hon tog 2 500 plus materialkostnad på några hundra, men då är den anpassad efter min kropp.

  1. svedski skriver:

   Nä, okej, ser att de flyttat nu, men de ligger på Grevgatan 68 så det är fortfarande mitt i stan 🙂

   Har även en och annan kompis som är utbildade i att sy korsetter. 😀

 6. Jahaa???? Nyfiken nu!!!!
  Kram

 7. Malin skriver:

  Kolla in här vettja —> http://violalahger.se/. Vet inte hur det är mer priser men jag vet att det är otroligt kunnigt folk som jobbar där. En före detta arbetskollega som är delägare.

 8. Ulrica skriver:

  Köp Spanx, håller in det mesta. Finns bla på Twilfit.
  Lycka till!

  /Ulrica

 9. Kristina skriver:

  Hej Mona, jag har en kompis som jobbar med scenkläder, kostumör. Typ klär artister till Mello osv. Hon har en svaghet för korsetter. Hon säger att ”underklädeskorsetter” inte har så bra hållbarhet, samt att de inte ser påklädda ut, utan ser ut som just underkläder. Hon hittar ofta korsetter i butiker som säljer hårdrockskläder. Dom håller och kostar inte så mycket. Det finns visst en på Drottninggatan efter PUB, tror jag. Kan ju finnas nåt i krokarna av Gamla Brogatan (du vet där vi köade för Puss&Kram…). Ring om du vill att jag kollar lite närmare tips.
  För övrigt så är Ajas i Sturegallerian stängd.

 10. Zelda skriver:

  Hej, inte ofta jag vågar göra mig hörd även om jag läser allt du skriver. Men nu måste jag få tycka till.
  Du ska absolut skaffa en måttsydd korsett. Kolla runt på nätet efter ateljeér, jag har inget specifikt tips.
  Men det är enbart en måttsydd korsett med ordentliga korsettfjädrar som klarar att hålla ”bopparna” på plats på ett vettigt sätt, speciellt om man är välutrustad 😉
  De kostar lite mer, men är väl värt pengarna. De har en stabilitet som du aldrig får om du köper en billig korsett.
  Och ett extra plus är ju att du då kan få precis den modell, färg och kvalitet som du själv vill ha. Hoppas du hittar någon bra ateljé. Och så förväntar vi oss såklart att få se en tjusig bild sen 🙂

 11. Linnea skriver:

  Den på bilden ser ut som nåt man ska ha på sig just för att den ska kläs av sekunden senare. Inget som ska vara på som välsittande klädesplagg altlså. Den ser väldigt stel ut med kass passform och stramt och pösigt tyg om vartannat. Ska du köpa en som är välsittande och bekväm så kolla runt och PROVA, inte köpta på nätet alltså.
  Lycka till! Korsetter gör magic för hängbröna! 😉

 12. Chihuahuakvinnan skriver:

  Ska man ha en bra korsett ska det vara metallskenor i den och inte plast som det är i de flesta av dessa billiga sängkammarkorsetter som blivit poppis.

  Sen beror det lite på vad du ska ha den till hur många skenor som är att rekommendera. 12 är vanligt men det finns 24 med (och mer eller mindre). De med 24 är vanligast att man använder om man vill träna om midjan till att korsett anpassa sig.
  Min rekommendation är i alla fall 12 metallskenor för då kan man forma om figuren snyggt och den håller in där den ska samt att den håller för att användas länge om man har bra kvalitet och sköter om den rätt.

  Rätt storlek på korsetten är det viktigaste av allt.
  Därför rekommenderar jag att du om du beställer online är noga med att mäta dig korrekt innan du beställer. Men helst gå in och få hjälp att ta fram vad du bör ha för storlek.
  I de flesta fall står det att man ska gå efter midjemåttet men även bopparnas storlek är viktig. Jag är hyfsat stor och har mega boppar (kan fortfarande gömma en kamera mellan dem) men har en liten midja i korsett så standardstorlekar funkar inte för mig. Därför jag rekommenderar att du ser till att få prova en korsett av bra kvalitet och kunnig personal då man inte vet hur ens kropp är konstruerad inför korsetter innan man testat.

  Kan rekommendera att du går till Pom Pom Parlour och provar ut vad du ska ha för storlek (och om du hittar nåt bra även köper det där). De ligger på Fridhemsgatan 45 i närheten av Fridhemsplan och är bra personal och har bra kvalitet på korsetterna. De har både såna som slutar under bysten (vilket kräver jäkla snygga boppar eller en jäkla bra bh till) och sådana som går upp över bysten.
  http://www.pompomparlour.com/

  Hittar du inget där så rekommenderar jag sidan nedan som min nästa korsett kommer att beställas från. Kontrollera dock att den du hittar har metallskenor då de även har billigare med plastskenor. Dock syns oftast skillnaden på priset, länken är till de med metallskenor.
  http://www.korsetten.se/sv/artiklar/korsetter-metallskenor-stalskenor/index.html

  Spelar inte priset någon roll utan bara kvalitet så kan man beställa från Vollers som även syr upp efter dina egna mått.
  http://www.vollers-corsets.com/

  Vill du ha hjälp/stöttning/peppning i ditt letande så är det bara att du hojtar till så ställer jag gärna upp, jag älskar korsetter 🙂

  1. Chihuahuakvinnan skriver:

   Glömde ju (eller snarare förträngde eftersom de är utanför min prisklass)
   Viola Lahger som även de har butik på Grevgatan 68 som du kan få hjälp att få fram rätt korsett till dig.

   http://violalahger.se/

 13. Gabbie skriver:

  Det var ju konstigt att Ajas har stängt! Men jag tror dig förstås, Kristina.
  Sturegallerian borde dock ändra:
  http://www.sturegallerian.se/ajas-shop/

 14. Kristina skriver:

  Att ajas är stängt är väldigt nytt, så dom har säkert bara inte hunnit. Det är nåt personligt som ligger till grund. Kanske hoppas man på att en ny ägare kan ta över.

 15. KajsaKatt skriver:

  http://www.loveburlesque.com/
  Jättebra kvalité på deras produkter.
  Dom har lite av deras korsetter på drottningg. 71 (tror jag det var).

  Lycka till!

 16. Kaos Anna skriver:

  Tur att man redan har en arsenal av korsetter 🙂

  1. MonasUniversum skriver:

   Jävla fubbo.

 17. Frida skriver:

  Camilla Thulin är väl annars en höjdare på korsetter! Blir också nyfiken på ert nya projekt.

 18. Maddi skriver:

  Dom här ska visst vara bra…
  http://www.ofcorsetis.com/

  // Maddi

 19. Trillingmamma skriver:

  Min dotters klasskamrater har ett ”UF” (Unga Företagare) http://www.nakeddesign.se och de syr och säljer RIKTIGA korsetter, både måttsydda och i färdiga storlekar av mycket hög kvalitet. De går Mode- Design på St Martins Gymnasium i Sumpan. Nu idag faktiskt ställer de ut på UF-mässan i Älvsjö och man kan köpa på plats, annars skickar de.

 20. Totte skriver:

  Oj. Den modellen har praktiserat på mitt jobb. Som är ett påklätt jobb dock.

 21. http://www.fauve.co.uk/lingerie/veronique/ss12/corset.aspx?colour=oyster

  Den här kan jag ta hem till dig. Eller dina vänner på GM. Stil och kvalitet utan föreläsning. 🙂

  1. MonasUniversum skriver:

   Åh tack, måste kolla detta noggrant! Sitter hemma och jobbar med en sjuk taliban. Återkommer på stört om jag hittar något.

   1. Behåfabrikanten skriver:

    Du vet var jag finns. Drar på mässa ons-sön men ring om du behöver hjälp.

 22. Cosmopolit skriver:

  Testa http://www.miodestino.co.uk. Deras on-lineshop funkar utmärkt.

 23. Cata L skriver:

  Du bara måste gå till http://www.scaramouche.se/. Kicki på Scaramouche i Gamla Stan is da shit! I en positiv bemärkelse. Gudomligt vackra klänningar, korsetter m.m. i hög kvalite och en underbar tjej! Tror att butiken blir enbart nätbutik till sommaren, så passa på och njut, kläm, prova och få en underbar upplevelse i Gamla Stan hos Scaramouche. Lova att du kollar in där! OK?

  1. MonasUniversum skriver:

   Jag går in på en gång!

  2. MonasUniversum skriver:

   Hon hade jättefina saker men om jag läser rätt så är det en nätbutik redan nu! Jag måste kunna prova korsetten.

   1. Cata L skriver:

    Butiken i Gamla Stan stänger i juni. Ring henne (mobilnumret finns på sajten) och kolla vilka tider hon är där. Du kommer inte ångra dej! 🙂

    1. Cata L skriver:

     Ta inte med talibanen, för då vill hon ha hela barnlagret. Mycket bling finns oxå! 😉

 24. La Signora skriver:

  Min väninna o jag är här när ni vill in på den italienska marknaden. Har redan företag men det vore kul att jobba med något nytt oxå what so ever och slippa gubbarna i industrin.
  Sjukt roligt låter bra för mig! Bara så att du vet alltså!

 25. Linn skriver:

  evasunderklader.se

  pärlan i söderhallarna där uppe, de har alla möjliga olika

  gamla stan har ju en fab underklädesbutik!

 26. TinaLill skriver:

  En helt annan undran men dock relevant. Hur 17 ska du hinna ha ytterligare en business i rullning? Har ditt dygn fler timmar än mitt??? Vill gärna veta hemligheten för jag skulle behöva några x-tra timmar på dygnet.

  1. MonasUniversum skriver:

   Åh, det här är så kul så det kommer jag hinna. På kvällstid. Vi kör inte igång på allvar förrän i höst. I will tell you more later.

 27. gudinnan skriver:

  Asch jag köpte en för 50:- på lindex för 100 år sen den håller än…sen att det med åren blivit tittut hål för vårtan å mer eller mindre grenlös för att knapparna på något mysko sätt har försvunnit är ju bara en bi sak i sammanhanget.

 28. mitasol skriver:

  Min favorit av alla underklädesbutiker är Samiras, har inte köpt en korsett sedan jag började gå där men vet att de har en del. De beställer även hem. Tyvärr har de ingen hemsida, men kolla in alla positiva omdömen som finns på Rejta…

  http://www.rejta.se/omdome/102601/Samira+Sabris+Underkl%C3%A4der

 29. Birgitta skriver:

  Skit i allt korsett snack! Vad ar det for slags foretag som ni ska starta?
  Har det en massa XXX fore el. efter namnet?
  Och vill jag verkligen bli inblandat i det??? Questions, Questions..

  Lycka till!

  1. MonasUniversum skriver:

   Haha, jag har vara väntat på att nån ska fråga det, och det tog jävligt lång tid! Nä, inget som har med sex att göra. På nåt sätt. Snarare nöjesbranschen..på annat sätt.

   1. Birgitta skriver:

    I’m always thinking outside the box..
    Moulin Rouge kankse?

    1. MonasUniversum skriver:

     Me like!

 30. Lilli skriver:

  Jag har precis den där, från tradera! Tack för en härlig blogg!

 31. Lilli skriver:

  Hej sköna böna! Jag har just den där korsetten, köpt på tradera..! Tack för en härlig blogg!

 32. Victoria skriver:

  Jag säger också evasunderklader.se

  Har handlat av dem ett gäng gånger och det är svårt att handla underkläder på nätet, men ringer man och frågar så är de suuuupernajs att prata med. Det är dessutom en schysst blandning av porno och finkorsetter, och jag bara älskar deras ”funktionella underkläder”.

  Om det inte passar, bara att skicka tillbaka utan kostnad och prata sig med dem lite till. Nej, jag jobbar inte där, jag har bara dyrkat butiken ett par år ;o)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *