Om dagen då man återigen förstod att man aldrig blir en Top Model

Joråsatt, igår var det dags. Fotografering med Anna-Starwoman, Matplats-Victoria och The Queen of Beauty herself.

Alltså, dom här brudarna är inte att leka med. Tre små ljuvliga varelser. Sen klampade jag in. Efter att ha burit värsta tunga megaväskan, packad med LV-väskor och en magnumflaska med Champagne,  tre trappor upp i ett väry suspekt område, för att inte hitta någon skylt med studionamnet, och då gå ned hela vägen igen. Ringde Peter som sa att jag skulle upp till andra våningen. Stånk och stön.

Så när jag kliver in där och alla är på plats, så flåsar jag som en flodhäst och svetten lackar. Oj vilket bra intryck. Men det stoppade inte där;

När jag fick reda på den här fotograferingen så fick jag lite småpanik. How to look good liksom. Sen kom jag på nåt genialt: i Bromma Blocks (gallerian där vi har vår tillfälliga butik) så finns Make up Store. I förrgår gick jag dit och frågade om de möjligen kunde ge mig en fnask-sminkning. Tror till och med att jag sa nåt värre, men det låter mildare om jag skriver ”fnask”. Detta eftersom jag minsann hört att man måste vara hårt sminkad för att det ska se bra ut på bild. Gärna med lite lösögonfransar också.

Så igår morse gled jag in där och satte mig framför spegeln. Och höll på att dö: jeezusjeflachrist vilken belysning. Jag såg ut att vara mellan 80 och döden. Höll på att bryta ihop där och då.

Himla smart att fota så att blixten hamnade i fejset.

Hur som helst. Jag bad om hookersminkning och you bet att jag fick det. Alltså, sminkningen var jättebra gjord, men jag är närmare femtio än fyrtio ( oj, det där kändes inte så kul att skriva, det gjorde ont i hela handen) och då ska man inte ha svartsotade ögon. Jag såg förjävlig ut. I bilen på väg ut till studion så tittade jag mig i spegeln och noterade att den ena lösfransen hade lossnat på ett ställe så jag satt med ett pekfinker tryckt i ögat resten av vägen. Det såg inte alls skumt ut och det hjälpte..not.

Och där har ni bilden av hur jag ser ut när jag stövlar in och träffar Anna och Victoria för första gången. Så.himla.bra. Hannah var snäll och sa att jag såg bra ut, Peter såg bara ut som om han fick kalla kårar och kom nog på hur mycket han älskar sin fru. Inga sexdrömmar om mig där inte. Not ever in hell.

Och sen var det dags. Men hur jag än poserar så kommer jag aldrig att vänja mig vid en kamera. Jag avskyr det. På riktigt.

Anna Starwoman, söt som socker.

Victoria-Matplatsen. Kolla vad snygg hon är!

Och Hannah-panna. Om jag blir flata någon gång så ska jag hångla med henne.

 Men först måste jag ha ihjäl den här snubben. Det här är Peter, hennes man. Han gillar inte att vara med på bild. Tror ni jag skiter i det!

Och en bild till, häpp!

Sen skulle vi fotas och det tog ett tag. Somliga var inte till sin fördel direkt, så det blev många bilder. Och ÄNDÅ lyckas man se för bedrövlig ut. Här kommer lite smakprov.

Victoria, som skriver en matblogg, hade en stekpanna som rekvisita.

Anna, som är Starwoman, bor i Hammarby Sjöstad, och bloggar om det..och inredning, så hon hade inredningstidningar. Jag hade som sagt ett gäng väskor, en megastor Ullareds-trunk och en flaska champagne. Trunken skulle ”ta” för mycket av bilden, så vi nöjde oss med bubblet.

Jamen ni ser ju. No wonder att fotograden hade problem, men han sa att han gillade mina stövlar. Det gör alla män har jag märkt. Det är ju kul att man har något som tilltalar dom…

 Här var det dock Hannah som fotade.

Jag har för övrigt snott nästan alla bilder från henne.

Och samma sekund som det hela var över så slet jag av mig lösögonfransarna.

 

Jag såg f-n ut som ett sämre bedagat luder. Ögonen var helt rödsprängda. Nästa gång jag fotas så får det bli El Naturell. I dont give a shit.

(Talibanen ba’: ”mamma, du är så….mörk. Ska det vara så där?)

1

57 responses to “Om dagen då man återigen förstod att man aldrig blir en Top Model

 1. monika skriver:

  Vilken härlig start på dagen att öppna upp din blogg ! Herrejäsus vad jag gillar den !

  1. MonasUniversum skriver:

   Och herrejäsus som jag gillar er som läser!

 2. gudinnan skriver:

  Att bli matt i handen av att skriva hur gammal du börjar bli är ett tecken på artros inget att va orolig för! Bara att vänja sig,

  1. MonasUniversum skriver:

   Så jävla snabb man kan vara då!

   1. gudinnan skriver:

    Snabb? Nja effektiv snarare!

 3. Victoria skriver:

  Mona du var vacker som en dag!! Ska maila över några bilder strax 🙂

  Kram på dig och kul att ses!!

  1. MonasUniversum skriver:

   Haha, du är för snäll du. Men det var jättekul att ses!

   1. Victoria skriver:

    vad har du för mail??? har en jättefin bild. nästan inte photoshoppad alls 😉

    1. Victoria skriver:

     måste kila så jag postar bilden i min blogg så får du sno den där om du vill. ha en bra dag!!!

    2. MonasUniversum skriver:

     Haha, ”nästan inte photoshoppad alls”. I love you. mona@hemslojdsprodukter.se

 4. Kicki skriver:

  Du bara MÅSTE kolla denna hemsida.

  http://www.evainparadiso.se/35368901

  1. MonasUniversum skriver:

   Jag vet, det är kopior. Men bra kopior, har jag hört.

 5. Avantgirl skriver:

  Upp med självförtroendet! Jag tycker du ser jättebra ut!
  Man är oftast så himla självkritisk bara..
  Trevlig helg!

 6. annamia skriver:

  De är skitsnygga töser, inte snack om annat. Men va faan, du är läcker Mona! Sett det andras bilder med o du är snygg! Var stolt!!! Kan tro att maken din är stolt som tusan.
  Sen att ha med sig nåt som återspeglar sig själv….tja hade ju utan tvekan mest önskat att jag haft champagne. Bra där. Stekpannan o tidningar…not. Fast i verkligheten är det nog mer det som stämmer.

  Duuuu…inte kan du göra nån som är så söt nåt illa 😉

 7. Kristina skriver:

  Härligt att se dig med utsläppt hår. 10 år yngre på momangen = närmare 40 än 30.

 8. Annelie skriver:

  Men hallå! Vi är jämngamla 1-0 till dig.

 9. Mr Lee skriver:

  Tog du inte dina rosa Snickers med knäskydd?

 10. compagnietmarie skriver:

  Snyggare, fräckare, attityd, häftigare, coolare än alla andra;););)
  o de är allt det där osså;)

 11. Hannah skriver:

  Men Mona, Du är ju skit snygg!
  Och haka inte upp dig på ålder dear. De är bara siffror och inget som säger något om en som person.
  Kram på dig!

 12. Issa skriver:

  Men din jäkla dåre, det var ju skitsnyggt med svartsotade ögon! I alla fall på håll 😉

  Och håret ska behållas utsläppt!
  Puss och kram

 13. Annelie skriver:

  Du har gjort min morgon! Hittills har inte morgonen flutit helt till belåtenhet men jag får skylla mig själv. Hur smart är det att klippa luggen efter att man städat badrummet och dusvhat? Särskilt när allt ärf gjort före frukost och man är en sjukt matberoende person.

 14. Liz skriver:

  Jag minns en gång när jag skulle gå en bikinivisning med ett gäng docksöta, rågblonda blåögda flickor som alla fick neutrala toner i sminket medan undertecknad fick knallblå (tänk IKEA-blå) läppar av en lyrisk svt-sminkös som var exalterad över att äntligen få vara kreativ med mina ”tuffa drag”. Sen var det bara att halka ut på catwalken där 800 pers stod och trängdes för kvällen som visningens officiella träsktroll. Skitkul, verkligen.

  Jag tyckte iaf att du blev fin på bilderna! Och håret blev fantastiskt!

 15. Ninnibeth skriver:

  Får jag välja mellan söt & läcker så vet jag vad jag väljer! Du kan sopa golvet med dom där sockerpillren vilken dag som helst ju!

 16. Ninna skriver:

  Men Mona!
  Du var ju skitsnygg. Och det är första gången jag verkligen såg stövlarna. De var ju asläckra!!!!!

 17. Viveka skriver:

  Varför är du så hård mot dig själv? Du är ju riktigt snygg! Önskar att jag såg hälften så bra ut.

 18. smultronblomman skriver:

  Det där såg väl inte så hemskt ut? När jag läte mig ner genom inlägget hade jag förväntat mig något superfnaskigt. Du är ju skitsnygg!! Jag var på Model Lab som turnerade i buschen för ett par veckor sedan. Jag är ett år äldre än du, tror jag, och bad om en make som trollade bort ett par år. Själv tycker jag att jag blev riktigt snygg på ett par bilder. La en som profilbild på min FB.

  1. tantt skriver:

   Ok – jag ÄR blond men jag läste ”en make som trollar bort” som i ”en äkta man som trollar bort” o tyckte det var lite udda…fast det borde funka det med. Skaffar man sig en gammal ful äkta man så ser man nog också yngre ut 🙂
   Förstår dock inte varför allas vår ”Miss Universum” hakat upp sig på åldern när hon ser bättre ut än många yngre donnor o roligare är hon också 😉

   1. smultronblomman skriver:

    *Skrattar gott*. Ibland tänkter jag snabbare än jag skriver och i det här fallet skulle jag nog skrivit ”make up”. Medger att jag sjlv nog också fastnat på det uttrycket.
    Mona är ju urtjusig och håller med om att jag inte fattar vad hon ”klagar” på!! 🙂 Både snygg, sexig och med mycket roligare aktiviteter än vad en tröttkörd ”kärring” på landsbygden har. ;)>

 19. Eva-Lotta skriver:

  Satfläsk va snyggt bälte du har på dig..:)

 20. MagganN skriver:

  Du har ingenting att klaga på, skön som en sommardag, och skriver underbara bloggar, här har du en ny läsare , krammis!

 21. marita57 skriver:

  Nu måste jag gå in här och kommentera.Brukar läsa men sen blir det inte mycket mer;)) Du är jättesöt Mona och superfiin och skiitrolig så kom inte och säg ngt.annat.Ha en go helg.Kram från Skånelan Ps..Jag ska bli bättre på att kommentera dina alltid roliga inlägg.Kram.

  1. marita57 skriver:

   Och förresten jag är snart 55 så kom inte här o tro att du är gammal;))

 22. Butta skriver:

  Det spelar nog tydligen ingen roll hur snygg man är, man klankar ner på sig iallafall. Tittade på Annas blogg också, samma sak där!
  Jag har aldrig sett dig med utslaget hår, och du var minst lika snygg som blondinerna, du vet väl ”blondies have more fun, but brunettes are funnier”. (ja, jag är också brunett;)

  Butta

 23. helena skriver:

  HAHAHAHAHAHAHAHAAAA! För första gången skrattar jag högt på jobbet. Kommer skriva ut detta inlägg och ha i plånboken för trista dagar. Du är bara bäst.

 24. Mimi skriver:

  Du är ju snygg, ju! Fatta! Jag ser hellre ut som du än någon av de där blonderade brudarna. Du har ju karaktär! Om jag blir flata så ringer jag garanterat dig! Kul att du hade färg på dina kläder, inte bara vit-grå-svart-fegt-ordinärt. Och du ser mycket trevligare ut, någon som man skulle vilja bli vän med. Serru! Ta åt dig nu, jag är sanningssägare.

  1. MonasUniversum skriver:

   Tack så jättemycket för fina ord Mimi. Jag blir glad åt allas snälla kommentarer, även om jag kanske inte delar era åsikter fullt ut!

 25. Christina skriver:

  Inte för att det syns så väl på de här fotona, men kanske just därför tror jag inte sminkningen var så överdriven utan det ligger något i det där med att man ska vara superdupersminkad för att det ska synas på kort. Skitsnygg är du i vilket fall oavsett vad du själv tycker! 🙂

 26. raggoparden skriver:

  Bra klädselval! Äntligen visar du midja+höfter, ingen långtröja! Applåd!
  Och snygg i håret, även om jag tror du skulle bli ännu snyggare i lite uppklippt 🙂

  1. MonasUniversum skriver:

   Tack. Men jag vet inte om jag vågar. Måste prova en peruk.

 27. Christina M skriver:

  Om jag ser ut som dig när jag är 40 så kommer jag vara lycklig! Men om de skulle ställa mig (25 år) bredvid de där blonda donnorna så skulle jag se ut som skabb. Vem gör inte det bredvid en graaf? Fast snyggast var kamerakillen och honom slår du för du har större bröst! Naturlag! 😉

  Dessutom tar jag tillbaka min tidigare kommentar där jag sa att skorna var ”to much”. De är ju perfekta! Gud så snygga.

  1. MonasUniversum skriver:

   Okej, vi börjar med det viktigaste: skorna/stövlarna. De ÄR to die for! Och jag håller med: Hannah är så inihelskotta vacker. Och blir ännu vackrare när hon öppnar munnen för hon är verkligen, v e r k l i g e n, en genuint god människa.

 28. bondmoran skriver:

  Jag behöver inte säga att du är snygg för det har alla andra redan gjort 🙂 Men jag håller med dem 🙂
  Men jag fnissade som en liten gnu när jag såg näst sista bilden för det ser ut som om du inte har några armar…. haha. Man ser ärmarna på tröjan men inget som kommer ut ur dem.

 29. Mads skriver:

  Hej Mona!
  Jag tycker ni alla var as-snygga på bilderna!
  Men måste bara säga en sak, den orange tröjan gick inte riktigt ihop med stövlarnas färgkombination.
  I övrigt så är du fantastisk! Love you!

  Kram!

  1. MonasUniversum skriver:

   Tack, men johoda, det du inte ser, som inte framgår, är att det är orange:t, jävla ord det där, på dom!

 30. Petronella skriver:

  Ok de väna blondinerna är väl lite söta,får väl ge dem det.. Men ack så tråkiga (förlåt, menar förstås bara inte sååå spännande) Du däremot! Snyggo!

  1. MonasUniversum skriver:

   Tack kära du. Jag kan helt ärligt säga att Hannah nog är den snyggaste människa jag någonsin träffat. Kanske också för att hon har ett vackert hjärta.

 31. Susanna skriver:

  Men va f*n!! Här lallar jag runt i gamla inlägg och så kan jag inte se bilderna!!? Nu är jag ju sjuuuukt nyfiken på hur du såg ut!!

  1. MonasUniversum skriver:

   Det finns inga bilder på mig då!

   1. MissK skriver:

    När ska du egentligen ta tag i o fixa de gamla bilderna…
    väntar ju på de så jag kan läsa ikapp mig på de gamla inläggen men vill ju se bilderna

    1. MonasUniversum skriver:

     Tänkte göra det i Turkiet☺

     1. MissK skriver:

      mmm….. var det inte det någon planerade att hon skulle gjort förra året hon va i Turkiet .)

     2. MonasUniversum skriver:

      Du och ditt jävla hästminne! Jag har i alla fall gjort september 2011! Nu är det vara okt-april kvar…typ 500 inlägg!

   2. Susanna skriver:

    Meeeh… Det har ju legat bilder här, det är ju tomma rutor. Det kan säkert kallas falsk… nånting! Att frestas med tomma rutor så där, så man blir skitnyfiken på fnasksminket och allt!!

    1. MonasUniversum skriver:

     Jaha, men då är det nog ett av de 500 inlägg där alla bilder ”försvann” när jag bytte från en annan bloggportal, till den här. Jag misstänkte dock att det skulle ske, så jag var smart nog och kopierade allting. Problemet är bara att det tar ååååår och dar att fixa varje inlägg. Har i alla fall gjort klart en av 7 månader! Och när jag är klar med allt så kommer jag blogga om det…så att ni vet!

     1. MissK skriver:

      Men nu har du ju 2 veckor på dig i Turkiet att fixa :p

     2. MonasUniversum skriver:

      Det hade jag förra sommaren också, hehe…men det var roligare att semestra! Nämen allvarligt, det där hänger över mig ständigt så jag måste fixa till det nu!

    2. MissK skriver:

     HA HA

     Det fattar väl jag med, fast med tanke på alla dina femhundrafemtioelva arbetsuppgifter/budbilsstinauppgifter osv osv du har så är du fan värd det 😀

     Även om dina inlägg e ganska roliga mellan varven så är de ännu bättre med kommentarer så får läsa om de sen när du fixat klart de om några år lr så :p

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *