17 responses to “Om då och nu

 1. Cosmopolit skriver:

  Det kallas för ”Moores Law”.

 2. Marie skriver:

  Åh fy vad surt! Tänk vilken fin resa du kunde ha fått för de pengarna istället. Nästan jorden runt;)

 3. Rijo skriver:

  Ingen aning….

  Vår kostade 16,000 för några år sen och kostar dyra 4000 nu….. suck….
  Kanske skulle man slå till och köpa en ny TV?? De är ju skitbilliga just nu! =)

 4. Johanna skriver:

  Saker å ting utvecklades…

 5. Malin Johansson skriver:

  Teknikens Utveckling hände! 🙂

  Vad kostade första VHS på 80-talet.. flera tusen… Nu får du en Blu-Ray DVD under 500 kr …. Vad kostade första mobiltelefonerna… Har vänner som köpte mobiltelefon till bilen (stor som en resväska) med NMT (istället för GSM- långt innan 3G/4G) för sisådär en 50 000 kr…. Idag kan man köpa en för 300 kr på ICA (om man inte ska ha senaste med alla finesser förstås…) Jag köpte min första dator för närmare 10 000 kr – den hade 8 MB minne. Min MacBook idag har 300GB.

  Tekniken är fantastisk…

  God Fortsättning…

 6. Annamaria skriver:

  Min man skyller på att det vi köpt är KVALITÉ, ….för om man kollar lite så är det INTE det märket vi har som är billigt utan vi har då förstås det finare, dyrare märket som har mycket bättre hållbarhet…..säger gubben alltså……så vi står här med 2 stycken 52 tums och en nyinköpt 65 tums OCH en bioduk, hejochhå så mycket tv-tittande vi ska hålla på med…..

  Annamaria

  1. mamski skriver:

   hahaha – vi har platt tv i kök, gillestuga + båda vardagsrummen – i ena vardagsrummet har vi en mellanstor å den storleken var så ovanlig att vi betalade mer för den än för den största… men som Mr Lee säger – den som betalade dyrt för några år sen har betalat utveckligen…. – med min alt sämre syn är jag jätteglad åt de stora skärmarna 😉

 7. Raggoparden skriver:

  Kineser och andra lågavlönade slavarbetare kom in i bilden..

  1. MonasUniversum skriver:

   Exakt!

 8. pangis skriver:

  Det vanliga.. Är man för snabbt ute med att handla ny teknik betalar man det sjudubbla.. Bättre vänta ngt år har jag lärt mig:-) Krya på sig!

 9. Mr Lee skriver:

  Skulle hellre säga att de som köpte en för 42000 för några år sedan bekostat utvecklingen åt de som betalar 4000 idag.

 10. Annaa M skriver:

  Usch. Vi gav visserligen ”bara” 12 000 för den 42:a jag överraskade barnen med inför julen 2006. Men det var mycket pengar för mig – och den var aldrig ens bra. Filmer som haft utmärkt kvalitet i den gamla tjocka suddades ut till svart smet på den stora skärmen. Sen gick den sönder efter 3½ år. Efter att ha kalkylerat och rådgjort förpassades den till de sälla TV-markerna och jag gick till butiken och köpte en lite mindre men mycket bättre för 3 000 spänn.

  99 spänn är billigaste mobilerna nere i nu. Lagom för vissa damer i 21:årsåldern att lägga ifrån sig i mörka barhörn eller tappa under kissbuskar.

 11. Mimi skriver:

  Teknik halveras i pris på ett och ett halvt år. Först ut är en cool looser. Vi hör till denkategorin!

 12. e-beth skriver:

  Hjälp vad mkt pengar för en tv! Mer än vad min bil kostade och den är ändå fullt fungerande sen många år tbx och jag använder den dagligen både för jobb och privat, men en tv kan liksom aldrig vara värt så mkt…för mig alltså…tycker aldrig jag har tid att titta nå nämnvärt på tvn iaf. Sen kan jag ju förstå att om man har råd och tittar mkt på film å tv å sånt så kanske det kan vara värt det.
  Jag är iofs glad åt att folk runt omkring oss köpte platt-tv när de kostade runt 20.000 för då var det plötsligt massa som ville bli av med sina fullt fungerande tjock-tvn så jag och kidsen fick varsin:-)

 13. Marielle skriver:

  frågan e ju hur mycket ni skulle få för den idag om ni skulle sälja den på blocket…500kr?
  Tjocktv funkar bra i vårt hem å gör nog så några år till…

 14. Victoria skriver:

  Världen blev bättre! 😀

 15. shrin skriver:

  Som någon redan nämnt: Kineser!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *