Och nu ska vi jobba ihjäl oss lite

04.45 klev jag upp i morse, jippiiii så kul. Not. Med bilen full av hyllor från IKEA och annat skit, så sladdade jag in i Bromma Blocks garage där nån väntade på mig. Maken dök upp ett par timmar senare. Jag hade gjort ett sekundschema där monteringen av butiksinredningen skulle vara klar 12.00.

Jag borde ju givetvis tänkt på att maken skule blir den felande länken. Alltså, han är en Gud på Excel, men att sätta ihop möbler från IKEA är inte hans grej. Och då fick han den absolut minsta och lättaste delen. Som skulle ta max 20 minuter. För en normalbegåvad.

Här har han precis konstaterat att ”det är nåt fel på den här hylljäveln. Dom har byggt den fel.”  Självklart älskling, självklart.

Under 1,5 timmar så svors det värre än i en finsk bastu och det slutade med att han fick plocka isär allt och börja om från början. Med diverse skador på slutresultatet:

Då sa vi till honom att han fick koncentrera sig på nåt annat istället. Med mindre risk för skador. Som att lägga ut en gummimatta t ex.

Då kan inget gå sönder. Sen fick vi bära in alla hyllor.

Det här är ungefär som när vi har mässor: det är en sak i teorin, men när man står på plats så måste man flytta om femtioelva gånger innan man kan börja packa upp varorna.

Hela dagen gick och hundra gånger var vi på väg att packa upp datorn, som vi ska ha som kassa samt betalterminal och andra kassa-attiraljer, men något kom i vägen varje gång.  Och jag råkade dessutom instruera svägerskan fel, så prismärkningen tog dubbelt så lång tid.

Det här är svårt förstår ni. Vi är så vana vid att stå på fackmässor och då ska man ha ETT ex av varje produkt. Nu ska man helst ha flera….om man vill sälja. Man måste ha butikstänk med andra ord. Just därför har jag bett Syster Lycklig-Tina att ta sig ut till Bromma Blocks och fixa till det senare i veckan.

När vi gick hem, långt efter att gallerian hade stängt så var det en annorlunda feeling att gå omkring där utan att det fanns personal i butikerna/restaurangerna. Hade det funnits en DUX-butik så hade jag skitit i att åka hem, let me tell you.

Efter en 15 timmars arbetsdag så är man inte sådär jättehungrig, så min middag bestod av det här:

En mugg te och en skål blåbär. Bra så. Nu sängen. Ska vara på jobbet kl 7 i morgon. Bromma Blocks öppnar för allmänheten kl 10.00 och jag har inte en chans i helvitti att bli färdig i tid. Det får bli lite High Chaparal. Jag har större problem än så: jag måste ju ha riktiga kläder på mig. Herregud, jag är van att gå omkring som en parkarbetare. Helst i mina knallrosa arbetarbyxor. I morgon måste jag se ut som en normal människa. Hua.

…och jag fortfarande inte den blekaste om bredbandet funkar som utlovat. Eller alla apparater som ska meckas ihop med kassan.

Det blir nog spännande det här. Kom och hälsa på. Bottenvåningen: rulltrappan ned vid Delin. Men kom för f-n inte i morgon, då är det kaos.

1

14 responses to “Och nu ska vi jobba ihjäl oss lite

 1. Malde skriver:

  Har aldrig varit i Bromma Blocks, men ska gärna göra ett försök att komma dit bara för din skull. Men det kommer jag inte att hinna under måndag t o m fredag… Är osäker även på helgen då en närstående är mycket sjuk.

  Lycka till i alla fall!

  1. MonasUniversum skriver:

   Bästa Malde, har du tid så kom förbi. Jag håller för övrigt tummarna för din närstående. Låter inte så kul.

   1. Malde skriver:

    Tack. Vet du om att du är go’ och omtänksam? Det tycker jag i alla fall.

 2. Jenny skriver:

  Lycka till med allt!!! 😉

 3. Carina skriver:

  Lycka till, Mona!
  Kram Carina

 4. monika skriver:

  Attansskit att man bor så långt bort, detta kunde bli årets happening !!!
  Lycka till med allt nu 🙂
  monika

 5. Eva-Lotta skriver:

  Ja ,lycka till…det blir nog jättebra:) Kram!

 6. Ceciliah skriver:

  Att det där med ikea möbler delar landet… Jag är en fena på ikea möbler. Eller ja på Ikea över huvudtaget. Säg vad du vill ha så kan jag tala om vad möbeln heter… i princip 🙂

 7. Tess skriver:

  Låter som om ni haft fullt upp!
  Kan inte komma förbi idag men ska se till att komma och hälsa på.
  Kanske imorgon.
  Behövs det hjälp med nåt tråkjobb som uppackning, prismärkning eller annat så hjälper jag gärna till om jag ändå ska åka dit.
  Du har ju min mail så det e bara å säga till 🙂
  Jag har ändå inget roligt att göra dagtid.

  //Tess

 8. Carina skriver:

  Kul med lite insyn i andras jobb! Tänk vad många olika jobb det finns man inte har en aning om hur det går till. Antar att ni också har ”fikonspråk” i er branch som utomstående inte fattar nåt av 🙂 Som när min karl drar igång sitt datorsnack och jag bara förstår och, men, kanske, ja, nä…däremellan…då kontrar jag med ”mitt” fikonspråk kollegor emellan hehe.

  Lycka till med försäljningen! 🙂

 9. Maria G skriver:

  Lycka till Mona!
  M

 10. Lisbeth skriver:

  Klart impad av ”nästan klart resultatet” gjord av vad jag läst mig till riktiga amatörer. Ser det hälften så bra ut i verkligheten så då har du lyckats. Skymtade lite varor och är alla som mig att dom faller för varan och inte inredningen och personalen så ska du se att att kassakistan fylls på. Har ju aldrig varit där ute men för mig är ett köpcentrum ett ställe att handla på där man inte förväntar sig något puttenutt som i fina inredningsbutiken. I Nottingham handlade vi övervikt i en butik som hade det mesta i kartonger. Hur mycket snyggt som helst trots att man kunde tro att där handlar bara loosers.

 11. Ninna skriver:

  Nu ligger ju Brommahoodsen en bit ifrån Årstaskogen på andra sidan stan. Men man kanske skulle ta sig ur sin safezone bara för att få smygkika på bästa Mona!?!
  I vilket fall, lycka till!!! Det kommer gå skitbra.

 12. Mamman skriver:

  ja visst….kommer innan ni slår igen portarna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *