29 responses to “Och ni tycker att jag ska ta det lugnt?!

 1. Elisabeth skriver:

  Så ser min hall ut också. Barnen har inte förstått vad dom snygga krokarna på väggen är till för. Det första jag gör är att plocka, när jag sen kommer in undrar mannen varför jag är så sur alltid…… vad säger man !

  1. MonasUniversum skriver:

   Hall? Det är KÖKSINGÅNGEN! Fatta att jag blir hysterisk!

   1. Elisabeth skriver:

    Jag hade gått bananas…. Blunda och lägg dig på soffan.

 2. Hebba skriver:

  Oj oj jag skulle få världens utbrott. Jag är gravt allergisk mot oordnign. Varje sak har en egen plats och skall där vara! Tack och lov är vi rätt lika i familjen. Frånsett i makens förråd….

  1. MonasUniversum skriver:

   Du, är det något vi bråkar om så är det ”min anala inställning till ordning och reda”! Sånt här får mig att explodera. Fullkomligt.

 3. gudinnan skriver:

  Det där behöver du inte använda armarna för att städa…öppna ytterdörren sparka ut skiten lås dörren så DONE!

  1. Sari skriver:

   Heja Gudinnan, du verkar vara en ”matchmake in heaven” till Mona! Hoppas hon lyssnar på dina goda råd..

 4. Singelmamman skriver:

  Ok. Här ger till och med jag dig rätt. Det där är INTE ok.

 5. Ja jag håller med, sparka undan skiten med fötterna och lägg dig på soffan igen! 😀

 6. Asa skriver:

  Tar jag helt fel eller skymtar man till höger makens odlingslada som han köpte för ett tag sedan? Du ska inte misströsta helt; sa kan det se ut hos oss ocksa om det vill sig illa…… Jag skulle välja alternativet att sticka iväg ett par dagar sa kan de se sk-n själv och du kan läka dina armar i fred!

  1. MonasUniversum skriver:

   Haha, du har så rätt. Det är nära nu..

 7. Mats skriver:

  Chill, baby, chill ! Annars får du inte bara ont i armarna utan även i huvet.

  Ta på solbrillorna och ploga dig ut genom dörren och sätt dig på nåt fik.
  Njut istället för att vara upprörd.

 8. Camilla skriver:

  Men ni har ju ingen förvaaaaaring…. 😀

 9. Christina skriver:

  Så där kan det se ut hemma hos mig också, och jag har bara en son. Man kan bli tokig för mindre, förstår dig. Kram

 10. Ankib skriver:

  Hemskt när inte alla är lika ording&redapoliser. Jag vet själv hur det är. I det här läget hade jag tagit fram den svarta sopsäcken och öst ner alltihop! Fråga sen när de kommer hem om det är något de ska ha eller om det ska till soptippen.
  Kram Anki

  1. Cari skriver:

   Anki, så där gjorde jag också när mina barn var 6 och 8 år.
   Så fort jag kom till deras rum med den svarta sopsäcken så sprang de fort som fan, med tårar i söta barnaögon, och bad ”Mamma, Mamma, snälla, snälla, snälla, Mamma..”, samtidigt som de plockade upp grejerna från golvet. De visste vad regeln var: Allting som låg på golvet ska in i sopsäcken.

   Just det.. det hände bara 2 gånger.
   En för att träna, och en för att markera att jag menade allvar.

   Mitt hus har varit rent sen dess.
   (De är 19 och 21 år nu).

 11. m skriver:

  Tycker att jag skymtar några av dina grejer också i röran, träskorna från syster lycklig och datorväska t ex, antar att de inte tillhör maken 😉

  Och sådär ser det ofta ut här hemma, orkar inte bry mig längre, har viktigare saker för mig; som att se på teve t ex, eller måla naglar. Blundar man tillräckligt länge så är det alltid någon annan som stör sig på skiten 😉

 12. Hannah skriver:

  Ursäkta mig, men bor det inte TRE vuxna till i huset?! Inte ok att det ser ut så bara för att du inte plockar. När mina två kusinbarn började högstadiet fick de varsin dag att städa/plocka undan och laga maten. Nu går de på gymnasiet och har två dagar var. De hjälper inte till hemma, utan familjen hjälps åt. Nu har de två söner som är självständiga och kan laga mat/tvätta när de ska flytta hemifrån och en mamma som inte är slutkörd varje kväll…

 13. Katarina skriver:

  Hihi anar man makens planteringspotta till höger?! Ställ ut den i rabatten…på vägen till hammocken 🙂 ta med en go´ljudbok till öronen!

 14. Christer skriver:

  Håller med m, några av grejerna ser ut att vara dina…. 🙂

 15. Mjaou skriver:

  Använd huvudingången och låt resten av familjen använda köksingången. Då slipper du åtminstone se röran. Eller bättre, åk nånstans och vila dig tills armarna blivit läkta.

 16. FrökenGunilla skriver:

  Res bort! familjen klarar sig. du får vila. hitta en kompis i en annan del av landet som gladeligt tar emot dig. Hade du inte kontakter i malmö? DRA!! FORT!! 😉

 17. Helena m. 4 skriver:

  BLUNDA !
  (men då kanske du snubblar…)

 18. Anna/PJAK skriver:

  Den röran kräver semester från hemmet! Låt maken välja på att plocka iordning eller hyra dig ett hotellrum på något hyfsat spa!

  (Tyvärr tror jag att han kommer att plocka dock. De tendera att bli snåla……)

 19. Tina (reserven ;)) skriver:

  Är det TRE par träskor jag skymtar…? Dina? Hihi… Fast allvarligt, så där ser det ut hos oss. Jämt. Överallt. Typ. Men jag är riktigt bra på att organisera och städa. När jag orkar.

 20. Mimmi L skriver:

  Jag får utslag av att se sånt där! Tycker jag går och plockar jämt hemma, kan ju skylla på att två av familjemedlemmarna är under 3,5år i alla fall.

 21. ChristinaW skriver:

  Men herregud! Jag tyckte du sa att det bor tre vuxna till i ditt hus?! Vad är det för fel på dem – varför kan inte de sköta vanligt ”håll-ordning-hyfs”???
  Dags för allvarliga samtal tycker jag det låter som…
  Lycka till och ge dig inte!

 22. PGW skriver:

  Ser att Anki redan är inne på min linje, svarta sopsäckar. Blå Ikea-kassar kan också funka. Skyffla. Akta armarna dock!

 23. Mami skriver:

  Wow! Me like El Corte Inglés-påsen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *