Nya erfarenheter på ålderns höst

Igår var vi bjudna på middag hos goda vänner. Maken har varit på solskenshumör i flera dagar och härom dagen frågade jag om han skaffat sig en älskarinna och i så fall går det jättebra att fortsätta med henne om det är hon som får honom att kvittra som en kanariefågel.

 

En av hans mindre goda egenskaper är att han a l d r i g kan lyssna färdigt på en låt. När han är på topphumör och ska spela musik tror han att han är 25 år och en världskänd dj. Byter låt var 30:e sekund. IMG_2466Jag blir lika tokig varje gång. ”Kan jag få lyssna färdigt!”IMG_2470Våra vänner har gått all in den här julen när det kommer till gran. En blinkande Las Vegas-gran i femtioelva tusen färger. Till och med jag, som älskar att sticka ut, harklade mig.IMG_2474

Eftersom vi var sena satte vi oss till bords på en gång.IMG_2477

Våra kompisar är ute och reser en hel del och senaste långt-bort-i-stan-resan gick till Ecuador. ”Vi tänkte bjuda på en förrätt som vi åt där.” Jag noterade att det stod en skål med popcorn på bordet och fattade ingenting.IMG_2479Förrätten bestod av en soppa. När den serverades sa jag ”jag vill inte veta vad som är i för då kommer jag inte att äta!” Är skitpetig med konstiga grönsaker och annat skit som man kan göra soppa av och eftersom det är väldigt nära vänner så kan jag säga precis så utan att skämmas. IMG_2478Det visade sig att man skulle blanda popcornen i soppan. Jag var väry skeptisk men tänkte att, well, jag lär ju inte dö i alla fall. IMG_2480

Soppan bestod av morot, palsternacka, selleri, sambal oelek och blandningen med popcornen var ASGOD! IMG_2481Vännerna berättade att just det här med att blanda popcorn i soppor är väldigt vanligt i Ecuador. Alltså, h u r kommer man ens på idén?!

 

Mitt i allt ringde Christina. Skatan var bara tvungen att påminna mig om att hon just precis då var på väg att checka in på Arlanda. Flyga businessclass till Bali för att träffa sina döttrar. Även om hon är väl värd resan kunde jag inte låta bli att säga att jag hatar henne. Nu har jag i och för sig varit på Bali men man kan ju säga att det var några år sedan man flög business och kunde sova sig igenom ett långflyg.

IMG_2485

Det var länge sedan jag och maken hade så kul på middagen och på vägen hem hade han käkat mer fågelfrön. Jag körde och han sjöng ballader för mig. Aningen påstruken.

 

Hemma väntade talibanen, kusin vitamin och Nisse. IMG_2461

Tidigare under kvällen fick jag ett sms från talibanen: ”Mamma, vi tittar på en JÄTTEBRA film som heter ”Änglagård”!”  Haha, snacka om flashback!

 

Mitt chalkpaint-målade skåp är färdigt och jag är kanonnöjd!IMG_2486Idag ska jag ge mig på det här skåpet.IMG_2458Och lite senare idag ska jag till Jenny på FaceArt för min tredje Dermapen-behandling. Man vet att det ger resultat när någon härom dagen sa: ”Vad fräsch du är i hyn, har du gjort nåt?” Såg nyss på tv:n att det är poppis med ansiktsvård. IMG_2492

Masker är bra (kör ju Maybeautys svarta mask en gång i månaden) även om Dermapen är mer bestående.

 

Vad ska ni göra idag?

1

23 responses to “Nya erfarenheter på ålderns höst

 1. Ragdoll skriver:

  Skitarg i världen eftersom jag ska jobba imorgon och vill njuta av min ledighet så länge jag kan. Slutkörd kan man säga…

  1. Ragdoll skriver:

   Skita i världen och inte skitarg! Jävla autocorrect!

 2. Katja skriver:

  Idag ska jag fira min födelsedag hela dagen lång 😀

 3. Emma skriver:

  Vad fint skåpet blev! Vad heter färgen och vilket märke?

 4. Tina skriver:

  Vilken spännande rätt! Kan man tänka sig att få receptet kanske?

  1. Mona skriver:

   Ska se om jag kan fixa det!

 5. Popcornsoppa, det var nåt nytt!!
  Vad snyggt skåpet blev!! Börjar titta på möbler här hemma, om jag inte har nåt jag kanske ska ta och måla om. Fast i vitt!

  1. Mona skriver:

   Det fina är att man kan måla på ALLT: tyg, plast, järn, whatever!

 6. havrefras skriver:

  Ska sparka på gubben att han får tummen ur att skruva upp två krokar i tvättstugan som fallit ner. Upp igen MED PLUGG denna gång. Ska övervaka. Mitt enda mission idag.

 7. Jag kan inte låta bli att undra vad du ska kalla tiden när du är 95, om du nu som en ungdomlig och ärtig 50-åring kallar den för ”ålderns höst”. 😀 Jag hoppas du bloggar i 45 år till så min nyfikenhet kan stillas. 😉
  Charlotta

 8. Cari skriver:

  Ceviche (fisk marinerad i bland annat lime) äter man också med popcorn. Peruanskt. Gott.

 9. Emma skriver:

  Jag har halva dagen förfasat mig över vilka kostnader det kommer bli framöver när vi ska måla om vår bastu… eller ja gillestuga från fulfuru till finvitt. Lär väl måsta börja med panelgrund och den är ju inte direkt gratis ????

  1. Eb skriver:

   Trösta er med att ni kommer bespara er de synskador som åsynen av all furu skulle orsaka. 😉 Allvarligt talat så är nog vitfärgen den bästa investering ni kommer göra år 2016.

 10. Annika K skriver:

  Är uppe i Åre.
  Dels pysslar vi om dottern som bröt atmosfär nån vecka sen (hon bor här uppe) och dels roar vi oss med att äta god mat o köra snöskoter.

  Men imorgon bär det av hemåt

 11. Marianne Pettersson skriver:

  Har just kommit hem från Las Canteras. Fikat druckit lite vitt vin i strålande solsken och +30 gr. Ska åka till Gamla Stan i Las Palmas, träffa kompisar och lyssna till musik.

 12. Idag ryggläge med mina 2 killar efter ohyggligt tidig morgon ( kl 04.00 satt jag i bilen mot Cphmn). Äntligen hemma i Spanien igen;-) Flytta hit Mona;)
  Kram Jess

  1. Mona skriver:

   Alltså, jag är inte nödbedd, trust me. Måste bara göra mig av med make och barn först, hehe!

 13. PJAK/Anna skriver:

  Idag tog jag maken med på en promenad till närmaste affär ca 3km bort, testat att äta dajm mousse, målat och har bara bröddegen kvar att göra frukost bröd av. Sen tror jag det får bli en kortare promenad igen. Har ingen hund så jag får ta med maken i stället……

 14. Anna skriver:

  Skåpet blev så snyggt:) Behöver man inte slipa möblerna innan det är dags för att måla med den färgen?

  1. Mona skriver:

   Näpp, behöver inte göra ett skit. Jag använde dock målartvätt och torkade rent det först men det går säkert liga bra med vatten.

 15. Christina H skriver:

  God fortsättning på det nya året! Tack för all glädje du skänker mig. Har varit internetbefriad en dryg vecka….och överlevde u.a. Skåpet blev jättefint. Oftast tycker jag att man skall bevara det ursprungliga vackra, men detta blev ju kanon! Och Toarps-kronan på matbordet hos vännerna (anknytning till Suhäradsbygden?) är lika vackert juldekorerad som min! 😉

 16. Christina H skriver:

  Tappade ett J. Skall vara Sjuhärad…
  Häpp!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *