Norge – dag 3

Det gick lite fort när jag packade min resväska hemma så självklart glömde jag mina nya fina blommiga stövlar. Dom här, fast i röd upplaga.

Så jag fick se ut som en lallare i stället. Väry pinsamt.

Men jag hade i alla fall en blingbling-tröja på mig. Alltid nåt.

Mässan öppnade alltså igår och först då får man lite tid att lyfta blicken och kolla runt i grannmontrarna och det är helt omöjligt att inte handla. Omöchlit. Som den här fiffiga grejen: ett halsband som man kan haka fast en liten väska på. Om man vill. Perfekt för mobilen, kreditkort, lite sedlar och trutvalla.

Eftersom jag ibland bär knall-lila glasögon så köpte jag den lila varianten. Insåg senare att jag nog måste ha lite fler färger. Typ den här:

Och så var det det här med väskor. Jag försökte, men kunde inte låta bli dessa två nedan:

Det syns inte men denna är knallröd

Och en av dom här på bänken, men har inte bestämt mig för vilken färg ännu.

Herregud, tänk om man vore rik, jag skulle kunna handla hur mycket som helst. För man b e h ö v e r ju verkligen allt det här, inte sant?!

Sen kom det samtal från kontoret. Någon hade gått förbi mina tuppar på Formex och frågade om de fick hyra in några av dem till en reklaminspelning nästa vecka. Som om jag sa nej liksom. Problemet var bara att all vår monterutrustning anländer till Stockholm onsdag-torsdag, och inspelningen är på tisdag.

Alltså gick jag till några utställare som säljer papperspåsar med loggor på, och tiggde till mig två stycken. Sen upplyste jag maken och kollegan att de måste ta varsin tupp i handbagaget på söndag kväll när de åker hem.

Åke & Åsa

Med tanke på att dessa raringar är 50 cm höga så blev det inga hurrarop direkt.

I tre dagar har jag gått förbi denna monter och trott att det stått ”Halva Ballen” på loggan.

Först igår såg jag vad det egentligen står.

Efter en långlunch med AnnasKaos, en sittpaus hos Anna på Teddykompaniet, samt lite monterhäng hos våra norska kollegor, så kunde jag äntligen ta min resväska och åka ut till flygplatsen. Min längtan hem var starkare än det faktum att jag är skiträdd för att flyga.

På flygplatsen hittade jag en jättefin väska. Jag vet, jag är störd.

Den var det snyggaste jag sett på länge. Tills jag såg priset:

Jag skulle få aningen svårt att mörka det för maken, så jag gick in till sprithörnan i stället, och köpte champagne. En sort jag aldrig druckit förut…har ni?

På planet kunde man surfa om man ville så jag kollade mejlen. Himla konstig känsla att från den ena dagen, då folk påstod att man kunde störta om man har mobiler och datorer på, till nästa dag när det är lugna puckar kunna göra det här. Kändes olustigt så för säkerhets skull så hade jag öronen på helspänn och lyssnade efter eventuella nu-störtar-vi-och-dör-ljud.

Väl hemma så upptäckte jag att vi fått snö. Det gillar vi inte. Jag vill ha sommar. Nu. Drog iväg till CityGross då städerskorna panikmejlat om att jag måste köpa rengöringsmedel. Jag köpte allt jag såg.

21.30 var jag hemma. My home sweet home. Gick upp och bytte lakan. My home sweet home-lakan. To die for.

Efter hotellnätterna så känns det som om jag sovit i sandpapper.

Idag passade talibanen på att bli sjuk. Sedan hon var 3-4 år så har jag alltid skojat och sagt: ”i det här hushållet blir vi sjuka på fredagar, inga andra dagar. Sen är vi friska när måndagen kommer, bra så, okej?!.”

Så när talibanen går och hämtar termometern, koller tempen så ropar hon på mig ”mamma, jag har 38 grader…vad bra att det är fredag!”

Väldresserat barn…*host..host*

7

18 responses to “Norge – dag 3

 1. Maria skriver:

  Välkommen hem till Sverige!

 2. chrissan skriver:

  Och jag har två väldresserade barn. Båda passar på att vara sjuka idag – fredag. Värst är 10-åringen som slog till med en dubbelsidig öroninflammation.

 3. La Signora skriver:

  Tant Mona, du köpte väl inte den rosa väskan va? Börjar bli lite orolig….

 4. Kristina skriver:

  Beundrar sådana som dig som är flygrädda och ändå flyger. Hur bär du dig åt för att klara av det? Jag är också flygrädd och just därför vill jag inte flyga….
  Man blir liksom ngt begränsad!
  Kristina

 5. Jättefina stövlar med blomstermönstret på 🙂

 6. hey jonna skriver:

  Snygga du. Alltid en puma.
  Avis på alla väskor du kommer åt.
  Och så är jag nyfiken på det finska braiga schampot. 🙂
  Kram o trevlig helg!
  Jonna

 7. Dalkullan skriver:

  Jag skulle så hemskt gärna vilja va en liten en som fick plats i din väska och kunna få vara med dig en heldag….jag skulle nog skratta ihjäl mig!!!!!
  Talibanen är bäst, hihihihih

 8. Anna skriver:

  Väskor är till för att ägas! Av mig bl a. Fast just nu är jag rätt duktig. Har nog inte fler än tio….. Å andra sidan är det Kansas som gäller HELA februari. 🙂 Frågan är hur många flyttkartonger med kläder, skor och väskor som måste skickas med posten denna gången. För man får ju inte ta med mer än 2*23kg + 8kg handbagage……
  (Å andra sidan är det väldigt jobbigt att få med sig fler väskor hem från flygplatsen också. Är ju tyvärr inte bläckfisk.)

 9. Jenny skriver:

  Hej Mona ! Vart i stockholm kan man köpa osmia tvål som du sa var bra?

 10. Bondens fru skriver:

  Jag vet ju att Maken läser allt du skriver i bloggen, så jag hoppas att det även gäller kommentarerna..
  Alltså, till Maken:
  Din fru är fantastisk!! Köp Boss-väskan till Mona innan du reser hem, den är hon värd!!!! 😉

 11. Frida skriver:

  Hej Mona!

  Tack för en skit rolig blogg!!!

  Måste ju bara fråga vad tusan det stod på skylten?? För jag läste nämligen samma som dig…

  1. Ma1in skriver:

   samma här!

 12. Marina skriver:

  Hahaha, ”Halva ballen” rackarns va kul du är gumman!

 13. Ginger skriver:

  Laurent Perrier rosé är min favoritchampagne

 14. Ma1in skriver:

  ..och vad snygg den där tröjan var på snygga dig!
  (Stickat+bling funkade för den där tröjan helt klart.)

 15. Maria Ö-o skriver:

  Du glömde det viktigaste ( förrutom väskorna förståss) – vad står det på skylten?!

 16. jessica skriver:

  Halvor Bakke står det…
  Jessica/Kungsbacka

 17. shrin skriver:

  Tyckte du såg jätte fin ut på bilden UTAN dina blommiga stövlar… 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *