När vissa samarbeten är roligare än andra

När jag var ung, på den tiden man hade kassettband och det fanns speciella telefonkiosker, way before mobiltelefonin, var det poppis att inte ha så mycket ögonbryn. Typ en minimal båge över ögat. Helst så korta som möjligt. Det ledde till åratal av noppande.

 

När jag kom till sans och insåg att man såg ut som en sumobrottare från yttre Karelen och började spara ut till normala ögonbryn var det too late för att få dom tillräckligt långa igen. Det jag noppat bort mellan ögonbrynen kom att för all framtid vara borta. Inget många har tänkt på kanske, men jag har alltid varit störd över att jag haft för korta ögonbryn.

 

För några år sedan blev det superpoppis att tatuera just ögonbryn. Eftersom jag är en feg jefel lutade jag mig tillbaka och tänkte att, liksom nya bilmodeller så medför det barnsjukdomar. Alltså väntar vi tills alla gjort de fel man kan göra, eller tills marknaden kommer med nya rön om vad som är bäst. Som i så många andra branscher finns det även klåpare och mindre duktiga när det kommer till ögonbrynsbranschen. Därför har jag dammsugit marknaden och läst om olika utövare, jämfört åsikter … och väntat tills rätt person skulle dyka upp.

 

Min kompis Lena, som är chäääf på Elisabethskolan här i Stockholm (privatskola där man utbildar sig till hudterapeut ) hörde av sig för ett par veckor sen och berättade att en av hennes f d elever, Jenna,  tydligen är svinduktig på bryn. Jag gick genast in på hennes Instagram och gillade vad jag såg. Det Jenna pysslar med är inte tatuering som i tatuering, nä, det kallas pigmentering. Inte livslångt bestående utan sitter i 1-3 år. Längd beroende på vad man har för hudtyp. Bra för oss som kanske vill ändra formen när vi har tröttnat, eller som är allmänt fega för att tatuera oss for life.

 

Hon berättade senare att hon blir beklämd när hon läser hur olika bloggare har tatuerat sig och då fått rekommendationer att de ska smörja in brynen med vaselin. Vaselin täpper igen och läkningsprocessen tar längre tid, vilket utövarna borde veta och därmed inte rekommendera. När hon sa det kände jag genast att jag var på rätt ställe. Älskar människor som vet vad de pratar om och som är noga i sitt yrkesutövande.

 

Bokade tid och igår morse var det dags. Vaknar till 14 minusgrader och höll på att frysa ihjäl på riktigt. Vi har fortfarande inte fått tag i en renoveringsfirma som ska riva och bygga om vårt badrum på övervåningen, varför det i normala fall varma golvet numer är kallare än kallast. Jag får fan frostskador när jag kliver in där. Vi kan nyttja toalett och handfat, men inte bad och dusch. Att kliva ur en varm säng och in i ett svinkallt badrum kan få vem som helst på skitdåligt humör.IMG_2911

Jenna håller till i Tumba, en förort utanför Stockholm. Via iPhones vägbeskrivning visste jag att det skulle ta 44 minuter från mig och då jag är noga med att alltid komma i tid så drog jag hemifrån nästan 1,5 timmar tidigare. Knappade in adressen i iPhone och åkte iväg. IMG_2916Kör och kör och kör. Mobilen säger åt mig att svänga in på en gata och så fort jag svänger in på nämnda gata ber den mig göra en u-sväng.IMG_2918

Jag kör tillbaka, och hamnar på samma gata med begäran om u-sväng igen. Skiter i det och fortsätter rakt fram. Tills vägen tar slut och jag har någon form av sjö mitt framför mig. IMG_2919

Nu börjar jag få panik eftersom jag ska vara på plats inom 10 minuter. Tittar en gång till på beskrivningen. Går in i almanackan och noterar att jag skrivit Dalhemsvägen istället för Dalvägen. Jefla idiot. Ställer in rätt adress och hamnar i något sorts industriområde. Ser skylten på den salong Jenna är inhyrd hos och ramlar in 2 minuter för sent. IMG_2921

Jenna börjar med att berätta om vad det är hon pysslar med. Det är alltså en semi-permanent tatuering med en teknik som kallas Taffy, en pigmentering. (Skitbra information finns HÄR!)IMG_2922Tekniken har funnits här sedan 2012 och den håller i upp till tre år, lite beroende på vad du har för hudtyp. Liksom ”riktig” tatuering får man inte vara gravid … ähum .. stor risk…eller äta blodförtunnande … inte heller aktuellt för min del.

 

Vidare berättade hon att det k a n bildas skorpor och ta upp till två veckor innan det läker. Under tiden kan också färgen försvinna fläckvis men det är också en av anledningarna till att man följer upp med ett återbesök inom 3 månader. Då justerar man det som behöver justeras och fyller på mer, om det behövs. Är man en riktigt duktig utövare gör man stråna lite glesare första gången, vilket hon givetvis alltid gör. Detta för att de inte ska läka ihop som en klump.

 

Jenna kunde konstatera redan nu att hon kommer använda en lite vassare kniv nästa gång, för att komma ner på djupet lite mer. Det är också superviktigt att veta att det är först efter återbesöket som det verkliga resultatet visar sig. Taffy-metoden är för övrigt godkänd av Läkemedelsverket, vilket är viktigt för min del, andra kanske skiter i sånt, men jag är petig när det kommer till grejer man stoppar in i kroppen. Likaså att man går till någon som är certifierad. Vilket Jenna är.

 

Hon började med att noppa mina egna bryn och sedan noga mäta och göra markeringar för pigmenteringen. Jag fick titta mig i spegeln och höll på att smälla av. ”Holy fuck, ska jag se ut så där?!” tänkte jag, men eftersom Lena rekommenderat henne (hon vet vilken jefla ragata jag är när det kommer till kvalitet) och Jennas bilder på Instagram talade för sig själv, slappnade jag av totalt och bestämde mig för att lita på att hon visste vad hon pysslade med.IMG_2928 När hon ritat klart tog hon fram ett steriliserat verktyg. Ser ut som en penna med en kniv längst ut. IMG_2931Sedan började hon skära. Kan säga att det kanske inte var det skönaste jag varit med om. Det kändes ända ned i Fiffi. Man kan få bedövning om man vill, men då finns det en risk att det blöder lättare och då blir det jobbigare med skorpor. Jag avstod därför. IMG_2932Hon rispade streck för streck och fyllde i med pigmenteringsfärg.IMG_2933IMG_2935

När det var klart torkades överskottet bort.IMG_2940Åh vilket härligt dagsljus … not.

IMG_2972

Även om jag inte kommer kunna se slutresultatet förrän om ett par veckor så är jag sjukt nöjd med hur det ser ut so far. …och skit i att jag börjar få grå hårstrån DÄR OCKSÅ, MORR!IMG_2954

Det hela tog ganska exakt två timmar. Färgen är initialt väldigt stark, men efter ett par veckor bleknar det och då framstår den ”riktiga” färgen. Nu har jag ä n t l i g e n fått ögonbryn som är anpassade efter mina ögon. OCH en normal bredd/längd på dom!

IMG_2951Har man tunna och nästan osynliga ögonbryn så måste det här vara rena drömmen. Tänk alla som håller på att fylla i brynen varje morgon. Orka liksom.

 

Det här kalaset kostar 3.500 kr och lyssna noga nu. Alla som pysslar med det här, som utbildar sig och börjar jobba tar 3.500 kr. From the beginning. De som är svinduktiga, som Jenna, är mycket dyrare. De ligger på en tusenlapp till .. ungefär. Jenna huserar i Tumba. Det gör att hon inte har någon dyr city-hyra och alltså kan hon fortsätta att ta 3.500 kr fast hon egentligen borde ligga på 4.500-4.800, som de andra på hennes nivå. Ni fattar. Jag kör ett samarbete med henne nu vilket innebär att ni får 500 kr i rabatt. Bra va?! HÄR bokar ni!

 

Till henne åker man bil, eller tar pendeltåget och går 7 minuter. Skitenkelt och jag kan VERKLIGEN varmt rekommendera henne. Lokalen hon hyr in sig i är super-superfräsch. Och madame herself är supertrevlig!IMG_2950Jag tycker att ni ska prova det här. I alla fall alla ni som är som jag: lite för fega för en permanent tatuering. När ni bokar tid hos henne så skriv ”Mona” i kommentaren, då får ni rabatten när ni betalar vid besöket. (Hon har även gratis konsultation, om ni känner er osäkra och vill prata om saken först.)

 

Jag är SÅ glad att jag väntade med att göra det här. Man ska aldrig hoppa på ”nymodigheter” innan marknaden och utbudet blivit stabilt. IMG_2953

Nu ska vi bara se om jag kommer se ut som värsta skorp-Stinan på mässan nästa vecka…

 

0

33 responses to “När vissa samarbeten är roligare än andra

 1. Karin L skriver:

  Välkommen till mina Hemtrakter. Tumba/Tullinge är fint. Du har tydligen snurrat runt vid Hamringe industriområde. Ligger vid Tullingesjön. Kanske ska passa på att ta en tur till Jenna då det är så nära. Såg ju ut som hon vet vad hon pysslar med.
  Snyggt blev det i alla fall.

  1. Mona skriver:

   Karin, på riktigt: gå till henne. Har sällan träffat någon så ung som har järnkoll och är så duktig… Såna där grejer brukar ju bli ”flugor” och allt och alla ska ju bli hudterapeuter för att det verkar så ”glammigt”, men hon brinner verkligen för vad hon gör.

 2. Bh-Helene skriver:

  Bus tittade på din badrumsbild. Garvade och undrade varför du skriker. 😀

 3. Ser superbra ut!! Själv behöver jag definitivt inte tatuera mer hår nånstans på kroppen….

 4. Annika skriver:

  Äntligen! 😀 😉

 5. Lotta skriver:

  Snyggt! Jag tillhör den skaran som fyller i brynen VARJE morgon, suck. Mina bryn har dessutom olika mycket strån, så ena brynet är det glesare med strån. Snyggt? Nix! Har också läst runt lite och är sugen på att fixa dem men väntar liiiiite till. Är livrädd att det blir ” för mycket”.

  Trots att du är ” nygjord ” så ser det väldigt bra ut 🙂 . Fegar ett tag till tror jag

  Ha en toppendag

 6. MammaLisa skriver:

  Snygga bryn!! Bara en fråga har du och M. Graaf slutat att umgås??

  1. Mona skriver:

   Tack, och ja.

 7. Eb skriver:

  Försök inte! Kassettband och telefonkiosker är från MIN tid. Din tid var väl rullbandspelare och telegraf?
  Det här är för en gång skull ett ingrepp (säger man så?) som jag tycker är bra att det finns. Kors i taket.

 8. Sandra Cliffmark skriver:

  Hej Mona!
  Jag är en av dom blondiner som typ föddes utan ögonbryn ?? nä men väldigt få hårstrån och genomskinliga typ och har fyllt i mina ögonbryn sen jag var 13 typ och är 32 nu och ska jag vara ärlig var jag aldrig ens duktig på det så ja det kunde se roligt ut haha, dessutom gick dom ju typ bort under dagen! Men förra året vågade jag mig oxå 3 d ögonbryn och det e fan det bästa jag gjort !! Fy fan vad skönt att slippa fylla i dom! och att vakna på morgonen eller gå ur en dusch och FORTFARANDE ha ögonbryn 🙂 nu har mina börjats ”suddats ut” så dax att fylla i men för vänta par månader då jag e gravid!

 9. Enna skriver:

  Trots att det är nygjort ser det riktigt bra ut. Hade jag vågat hade jag också gjort det direkt. Plus fransförlängning. Tänk vad skönt det hade varit att vakna på morgonen och sett fräsch ut.

  1. Mona skriver:

   Du vågar. DU VÅGAR!

 10. Nelly skriver:

  Skitsnyggt!
  Tror du att hon kan ha sitt erbjudande kvar i några månader för att se hur du ser om om ca tre månader.
  Sedan undrar jag – jag har gråa hårstrån – det kommer väl innebära att jag ändå måste fylla på med färg varje dag, vet du?
  //gunnel

  1. Mona skriver:

   Ähum, vet inte. Kolla med Jenna och berätta för mig sen!

   1. Alex skriver:

    De plockar man bara bort! ;))

    1. Nelly skriver:

     Då kommer man ju tills slut inte ha några egna bryn kvar!

 11. Laila skriver:

  Vart snyggt!
  Jag tycker du ska tanka hem waze till din telefon.
  Helt överlägset bra. Man kommer alltid rätt med den finemang appen 🙂

 12. Anne skriver:

  Nämen! Tant har blivit med ögonbryn.

  1. Mona skriver:

   Hahaha, det kan du skriva upp att jag har!

 13. Alex skriver:

  Som någon redan frågat om Maggan,eftresom jag följt er båda nu i några år,undrar jag verkligen vad som hänt,men det kanske är fööör personligt..
  Men jag är ledsen,för ni båda är heeelt fantastiska,med samma sjuka humor!
  Undrar vad som hände…
  Kramar

  1. Mona skriver:

   En tredje person är inblandad och jag tackade för kaffet. Magdalena kommer alltid att bo i mitt hjärta.

 14. Sara skriver:

  När jag blir rik, eller slutar vara sjukskriven ?, ska jag fixa ”eye-liner”. Det såg jag att hon oxå gör. Det ska kommas ihåg!!! Ögonbrynen däremot kunde få lasras bort lite på. ?
  Det blev verkligen tokfint på dig!!

 15. Husfruen skriver:

  Hon är säkert jätteduktig, och det ser mycket bra ut, men.
  certificerad betyder inte att man är legitimerad, det betyder att man gått en kurs som man säkerligen fått betala asmycket för och att man sedan får lov att arbeta med det företagets produkter och utföra det man lärt sig på kursen. Såg att Taffy kräver att man är hudterapeut och det är ju iaf bra, då har man läst lite anatomi och fysiologi samt lite mikrobiologi.
  Är man legitimerad är man övervakad av socialstyrelsen och om man gör fel kan man bli av med legitimationen.

  1. Mona skriver:

   Oj, såg inte att någon trodde att det betydde legitimerad. Certifierad är exakt det du säger. Dock känner jag till åtminstone två utövare som inte är certifierade och så länge man inte kan få en legitimation inom det här yrket så är en certifiering det jag går efter!=)

 16. Tove skriver:

  Tillhör också din generation som noppade bort sina ögonbryn och ångrar sig nu. Har inte gillat det jag sett med ögonbryn senaste tiden. Det och håret och läpparna och naglarna blir så pinsamt lika. Men det här lät ju hur bra som helst. Tusen tack för tipset!!

 17. Sara skriver:

  Funderar lite på ditt ”samarbete”, ordet antyder ju onekligen att det även finns någon vinning i det hela för dig, vill/behöver du inte lista dem som ”i samarbete med” eller hur det var du jobbade på att få till det? Se det inte som elak kritik, jag är bara genuint nyfiken hur det funkar & eftersom du skrivit om det några gånger och kritiserat fuskandet bland bloggare blev jag nyfiken på vad som gäller, om det ens finns regler.

  1. Mona skriver:

   Inga problem, fråga på du. Samarbetet består i att jag fick mina för en spottstyver och om jag var nöjd, vilket jag blev, skulle jag blogga om det. Min smala lycka i den här branschen, vilket mina långvariga läsare vet, är att jag a l d r i g skulle blogga om något jag inte är nöjd med, eller produkter jag själv inte gillar. Jag var också noga med att redan i rubriken visa att det var ett samarbete, liksom i taggningen. Många bloggare jobbar som så att de får en profit på antal bokningar deras läsare gör. Så jobbar jag aldrig. I synnerhet inte med småföretagare. Är det ett företag alla känner till, eller ja, de flesta, så debiterar jag en engångssumma som vi kommit överens om. Är jag på gott humör kan jag gå ned så lågt som till 10.000 för ett samarbetsinlägg, men då ska jag vara på jävligt gott humör. Jag vet exakt vad jag har för värde nämligen. Undrar du något mer så fråga på. Det är väldigt mycket hyschhysch kring sånt här och man ska helst inte prata om vad man kostar, men jag bryr mig inte. Ju större jag blir, ju mer transparant tycker jag att man kan vara.

 18. Heléne Jonsso skriver:

  Men, du var ju bara 300 m från mitt jobb! Kul att du fick smaka på lite av Botkyrka?

 19. Heléne Jonsson skriver:

  Å på Pudeltantens gamla gata…

  1. Pudeltanten skriver:

   Jaa, har bott en bit därifrån för drygt 10 år sen? Om jag inte tänker fel så håller en firma som gör bilburar till hundar till i samma byggnad. Bra grejer!

 20. thereze skriver:

  Mina hemtrakter! Det finns en tjej som heter Josefin (tror jag) som huserar i samma hus som är grymt duktig på ögonfransförlängning. Verkligen att rekommendera.

  1. jenna skriver:

   Om det är josefine Lagman som du tänker på som jobbade som hudterapeut på DanniLee’s finns hon ej kvar. Det är jag som ”tog över” hennes plats när hon slutade. På salongen finns endast jag som är hudterapeut och Taffy terapeut samt 6 frisörer! 🙂 /Jenna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *