När universumskan äntligen hittar rätt

Reklam, samarbete, nytt intresseområde …  eller vad jag nu ska kalla det …

 

Gillar du inte att fotografera så kan du hoppa över det här inlägget.

 

Hade det inte varit för flera av er läsares rekommendationer hade jag aldrig införskaffat en Lumix-kamera från Panasonic. Sedan länge har jag insett att jag måste bli bättre på mina bilder här inne i bloggen. Att fota med en iPhone suger. Jag har två kameror sedan tidigare; en jättestor proffskamera … orka släpa med sig .. och en mindre systemkamera av känt märke. Den lilla tyckte jag var lite rolig i början, tills jag insåg att jag är för korkad för att lära mig alla finesser. Det var alldeles för meckigt. Är inte intresserad. Vill knäppa, och poff poff så får man ett bra kort. I den kameran, liksom i alla systemkameror, får man det man ser. Det vill säga: du tittar genom linsen, trycker av och så får du den bilden du ser. Men icke med den här. Mer om det senare.IMG_4716

Igår åkte jag ut till Panasonics huvudkontor för att träffa Niklas. Han är deras fotoproffs och jag har terroriserat honom med att jag vill komma förbi och få en lite utförligare snabbkurs. Mitt problem är att jag har en teflonhjärna: all info går lika fort ut som in. När det handlar om teknik. Jag måste praktisera saker och ting för att det ska fastna.IMG_4717Niklas var superschysst och såg till att fixa till så att kamerans bilder automatiskt förs över till min dator, iPad och telefon. Tyckte lite synd om honom eftersom jag är supertrög när det gäller sånt här. Han hade dock en ängels tålamod och låtsades inte alls om att han hundra gånger hellre ville sitta utomhus och äta mjukglass i sommarvärmen än att lära en trög kärring om hur en superanvändarvänlig kamera funkar!IMG_4719Till skillnad från förra gången vi sågs, när jag hämtade kameran och fick en 10-minuters kurs, så var jag smart nu och spelade in det han sa. Himla fiffigt.

 

Det smarta med den här kameran är att du ställer in effekten du vill ha innan du knäpper. P1010308Alltså. Vill du ha en svartvit bild, trycker du på knappen för det innan du tar bilden. Dessutom kan du välja olika tema. Här valde jag romantiskt. P1010286P1010287P1010293Jag knatade omkring i trädgården och fotade som en babian. P1010292P1010298P1010301P1010290P1010260P1010253P1010304Alltså, TACK alla ni som tipsade om den här kameran! Jag är så jäkla glad över att jag ä n t l i g e n kan lära mig att ta bra foton med en kamera som man inte behöver vara yrkesfotograf för att kunna hantera! Det fina är att även om den används av proffs så funkar den verkligen för oss glada amatörer! Trodde aldrig nånsin att jag skulle fixa det utan en ABF-kurs. Typ. IMG_4809

Och TACK Niklas för att du stod ut med mig en timme!

 

Mvh

Sveriges nya Lennart Nilsson … just wait!

 

13

19 responses to “När universumskan äntligen hittar rätt

 1. Jessica skriver:

  Var har du köpt stenen med grodan?

  1. Mona skriver:

   Det är en lampa! Har tagit hem den från Kina. Skulle börja sälja såna men fick inte tillräckligt många sålda på mässan jag ställde ut den på. Tog hem ett gäng olika modeller som jag sen sålde ut till er bloggläsare. Jag älskar den men vi var tvungna att ta hem en hel container och jag vågade inte chansa..

   1. Jessica skriver:

    Har du nån till salu?

 2. Marianne Pettersson skriver:

  Otroligt vilken skärpa det är i bilderna. Jag fotar med Ifone 6 men det här gör stt jag också vill ha en sån kamera. Jag fotar mycket på konserter och det blir inte alltid så bra skärpa då. Tyvärr lider även jag av teflonhjärna så om jag köper en sån hoppas jag på en videokurs av dig senare. Är i Spanien nu men kommer hem i slutet av augusti men bara för 5 dagar.

  1. Mona skriver:

   DMC-GX80, köp den, du lär inte ångra dig!

 3. Madeleine skriver:

  Vad heter den mer än Panasonic Lumix?!

 4. Nea skriver:

  Måste erkänna att jag mer fick morden i Midsummer vibbar än romantik av din folktomma trädgård med vinjetering i kanterna 😉

 5. Åsa skriver:

  Berätta gärna vad din kameramodell heter? Håller på att kolla upp ny… Tack!

 6. Susanne Kleveros skriver:

  Vilken modell pa kameran ar det? 🙂

 7. Malin skriver:

  Fina bilder! Exakt vad heter modellen på kameran?

 8. Madde skriver:

  *Nyfiken*

  Vilken modell har du?

  1. Mona skriver:

   DMC-GX80!

 9. Hahaha, Sveriges nya Lennart , jag döör. Då vet jag vad du planerar att fotografera 😉
  Spännande, har sett hans utställning i Stockholm för hundra år sedan och bläddrat sönder hans fina bok Ett barn blir till
  Kram J

 10. Mr Lee skriver:

  Ser mer ut som du inspirerats av Jens Assur. Annars känner du väl Bingo lite? 😉

  1. Mona skriver:

   Hehe, just wait baby! Nämen allvarligt, det är hur kul som helst, men det kommer ta tid innan jag blir duktig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *