Trashiga naglar och när smaken överraskar

Oj vad det var svårt att åka till jobbet och vara glad igår. Fifasen så trött jag är på den här kylan. Varje morgon intalar jag mig själv att det ska bli en JÄTTEBRA dag. Tills jag kliver ut från huset och förfryser nipplarna av mig.

 

Och fastän jag är femtio år så har jag fortfarande inte insett att jag inte kan göra ett jefla skit åt vädret. Fortsätter att sura som en jädra femåring. Varje dag. IMG_4277Kom till jobbet och var i alla fall glad över att få träffa 24-åringen. I tjänsten. Hon jobbar ju hos oss men har varit sjukskriven i ett par veckor och jag har saknat henne på dagarna. En timme efter att hon kom fick hon ett migränanfall. Vi drog till apoteket direkt för att hon skulle få i sig medicin men migränen hann bryta ut. Lyckligtvis har vi en så kallad sängbyrå, en säng gömd i en byrå, som man fäller ut, så hon kunde ligga där mellan spyattackerna.

 

Gick från jobbet tidigt för att köra talibanen till tandläkaren. I väntrummet satt jag och förfasade mig över mitt trashigt avskavda nagellack. Målade naglarna för tre dagar sedan och trots överlack så har det inte hållit. Sånt här får mig kräkfärdig.IMG_4284

Tillbaka hem, ut med Nisse, på med träningskläder. Alltså talibanen. Körde henne till dansskolan. Satt där i två timmar sen järnet hem. Av med kläderna. Alltså jag. På med myskläder och direkt ned till spisen. Vi har Linas Matkasse men när det är sena träningskvällar så orkar jag inte hacka, hacka, hacka..och fixa, som man måste göra. Även om det är asgod mat.

 

Igår blev det något jag aldrig ätit förut och som jag verkligen inte trodde skulle vara någon särskild höjdare. Kycklingpinnar.                                   IMG_4286

… men dra åt helvitti SÅ gott det var! Drog ihop en vitlökssås (creme fraiche, två vitlökar och örtsalt) och konstaterade att det här kommer bli vår snabbmat här hemma i fortsättningen. Äntligen behöver jag aldrig mer servera färdiga köttbullar när det är bråttom (talibanen hatar hemmagjorda…tyvärr). Halleluja!IMG_4287Rotade runt lite i badrumsskåpet och hittade en bortglömd låda med gellack. Hej och hå vad glad jag blev. IMG_4290De har ju tyvärr slutat sälja det här eftersom många fick lite tråkiga reaktioner. Dock har jag aldrig haft några problem men lär ju få slänga värmelampan då det inte går att köpa nagellack. Eller vet ni om det funkar med andra märken?IMG_4288TACK förresten för alla tips på Instagram om vad jag ska ha för hållbart nagellack. Kommer testa flera av dom.

 

Idag tisdagen den 16 februari och guess what? Det är mer vinter än någonsin, 10 minus. På med leendet och iväg till jobbet. Packa TanCan till er. Packa ljus. Uppdatera hemsidorna. Köra talibanen till dansträning. Ut och äta med kompis som inte vill synas här.

 

… allt medan vinterjefeln fortsätter.

6

17 responses to “Trashiga naglar och när smaken överraskar

 1. Kajsa skriver:

  Hej! Jag älskar gellack och kommer inte sluta använda det, de har inte stoppat försäljningen av det i Norge, så känner du någon som bor där så be dem skicka några lack med posten. Så gör jag 🙂 Tack för en underhållande blogg ! KRAAM!!

  1. Mona skriver:

   Åhh, är det sant! Fuck att jag inte visste det för ett par veckor sedan när jag var där! Och du, tack för komplimangen!

   1. Katarina skriver:

    Beställ direkt från http://www.depend.no. Ofta har de även erbjudande om ett gratis lack på köpet om du köper tre.

  2. Amanda skriver:

   Finns att beställa via internet också, det brukar jag göra! 🙂

  3. Charlotte skriver:

   Köper mina gellack på Depend.no, funkar jättebra, ingen extra leveranskostnad eller liknande!

 2. Eb skriver:

  *host host* versace *host*

  Tänker på J, drar i trådar, men har inte hört nåt än. Eller har det löst sig?

 3. Charlotte skriver:

  Jag använder Alessandro Striplac (gellack), finns endast på Kicks eller på vissa nätbutiker. Sitter jättebra 7-10 dagar (något kortare än Depend som kunde sitta 2 veckor) och skavs inte av överhuvudtaget. Med den lampan ska man sitta 60 sek istället för 30 som man gör med Depend. En stor fördel mot Depend (som jag också hade tidigare) är att man enkelt pillar upp en flik och drar bort lacket när man tar bort det! Nackdelen är att ett lack kostar 179kr, men klart värt det mot att gå på salong.

 4. Gunsan skriver:

  Hej Mona!
  Jag har en kompis vars dotter också har migrän (riktigt kraftig) och hon åker till Akkis med jämna mellanrum och får Botox insprutat i pannan, och det hjälper! Men det tog tid innan läkaren skrev remiss på det, tror hon var inlagd nästan två veckor innan det skedde. Tänkte på 24-åringen som ju också har väldiga problem med det.
  Hej då!

 5. Jag misstänker starkt att enda anledningen till att det finns vinter är för att vi ska ha nåt att gnälla över! Vad skulle det annars finnas för skäl till nåt så hemskt??

 6. Mallan nr2 skriver:

  Depend Norge har webshop så det är bara att shoppa loss 🙂

 7. Linda skriver:

  Hej! Det funkar superbra att beställa gellack från Norge! Gå in på http://www.depend.no och beställ, inga konstigheter!

  Tack för en underbar blogg!

 8. Inger skriver:

  Jag tycker Essies Gel Setter är överlägset bäst!! Essies vanliga lack är oxå bäst. Kör underlack, 2 lager lack o sist Gel Setter. Håller 1 vecka, sen tycker jag man behöver lacka om oavsett skav, då jag hatar utväxtkanten som blir. Fattar inte alla som kan gå omkring med flera mm utväxt nedtill, huva. Kan även tipsa om att Du ska svänga in på Sephora o köpa deras verktyg som Du tar bort fula nagelband med, toppenpryl verkligen. Mvh ”Nagelpolisen”

 9. Adriansbacke skriver:

  Lampan funkar med andra gellack också. 🙂
  Håller med om att Alessandros Striplac är bra. Så lätt att ta bort när man väl vill.
  /Maria

 10. Bibbi skriver:

  Tyvärr tillhör jag skaran som fick stora blåsor runt naglarna och på större delen av fingertopparna av Gellack. Det har lett till att jag inte ens kan använda vanligt nagellack längre utan får köra au naturelle resten av livet.

  1. Mona skriver:

   Nä fyfan vad tråkigt. Undrar dock hur det kommer sig att några få reagerade. Är det kombon lampan och kemikalierna, eller kemikalierna i sig…vet du?

  2. Åsagåsa skriver:

   Har också problem m utslag av div kemikalier. Har fått tips om två nagellack som funkar för mig?: dels Une (finns bl.a. på Åhléns) samt Clinique. Men Clinique har tydl slutat sälja sin allergiserie i Norden tyvärr. Båda lovar pengarna tillbaka om det inte skulle funka f dig. Lycka till – nagelnörd javisst 🙂

 11. Frk_M skriver:

  Tipsar också om Alessandro striplac. Du hittar mer info här http://www.striplac.de/?lang=sv-se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *