När ”Moa” besöker Stockholm

Härom dagen hämtade jag och en kompis upp ”Moa” på Arlanda. Vi bestämde för länge sedan att hon skulle få komma till Stockholm, där hon egentligen aldrig varit med mer än på Centralstationen för att byta tåg.

Vi åkte raka vägen till Wilmer för att träffa Malin och äta lunch. Både blev helt frälsta i lokalen och Malins inredning av den.

Vi var så klart fler gånger på Wilmer och fick också hänga lite med Malins dotterdotter Milou!

Moa ville givetvis åka till Drottninggatan och se minnesplatsen för terrordådet. Hon har följt precis a l l t på tv:n och ville se hur det såg ut i verkligheten.

 

Moa är en frysfis och det har snöat till och från i Stockholm i flera dagar. Alltså var det här med att ”gå på stan” inget alternativ för henne utan hon föredrog att köra sightseeing från bilen. Väldigt skönt när man har problem med för mycket folk runt omkring. Hon ville se Söder, Östermalm, Djurgården, Kungsholmen och Kungsträdgården.

… och givetvis Gamla stan.

Hon ville till Bromma Blocks, där jag ofta hänger, så då bokade vi en lunch med Bajs-Malin så att de fick träffas.

Hon ville till Mall of Scandinavia, där vi var i flera timmar. 

Jag fick bjuda på kaffe på mitt älskade Espresso House.

Hon tyckte att Mall of Scandinavia var fantastiskt.

Vi gick och gick. Inga problem eftersom jag hade mina fina, gula blingpjuck!

Vi åt även en god middag på en av restaurangerna där.

 

Moa hälsar till er alla och kommer skriva ett inlägg till er lite längre fram i tiden. Jag kommer åka till henne om ett tag och då ta bilder på hennes lägenhet, som ni har STOR del i. Hon är otroligt tacksam för er hjälp och jag kommer behöva lite mer stöd från er snart. Ska bara kolla upp en sak först.

 

Fifan, jag önskar PÅ RIKTIGT att alla ni som stöttat henne på olika sätt, fick träffa henne och själva få uppleva den enorma tacksamhet hon känner för er. ❤️  En av dagarna kom det förresten fram en jättetrevlig bloggläsare och hälsade. Jag blir ju så jäkla glad när ni gör det. Vad hon inte visste var att det var Moa jag presenterade henne för.

 

Idag fredag. Står på en utförsäljning idag och i morgon. En MEGAförsäljning där man köper kläder (både till män och kvinnor) och smycken till SJUKT bra priser. ”Sample Sale” i Nacka.

 

På söndag ska jag dö i min fåtölj. Hela dagen. Men innan jag gör det ska jag hänga upp mina nya gardiner.

 

Ni kommer få en chock, haha!

 

 

30

26 responses to “När ”Moa” besöker Stockholm

 1. Bitta skriver:

  Underbart att höra , vilken gåva att få göra detta när man varit tvungen att leva isolerat mot sin vilja. Det kommer du Moa ( utgår från att du läser detta) leva på länge . Är övertygad om att det kommer mer positiva saker i ditt liv , det är dags för dig att få må bra och ha det bra. Helt underbart med din omtanke Mona .

 2. Mikaela skriver:

  Har missat allt om Moa, lägg gärna in en länk till tidigare inlägg om henne.
  Önskar henne all lycka!!

  1. Mona skriver:

   Hej Mikaela. Jag har skrivit om Moa i flera inlägg, du kan söka på hennes namn högst upp i sökrutan här, men det första inlägget är det här: http://www.monasuniversum.se/kan-vi-hjalpa-en-misshandlad-och-jagad-kvinna/

 3. Sarah skriver:

  Underbart o höra ! Längtar efter Moas blogginlägg ! Ha en fin helg M o M

 4. Charlotta skriver:

  Härlig läsning. Några dagar av att leva ”normalt” och få känna sig som en vanlig människa, förhoppningsvis kunna glömma bort sina omständigheter för några minuter då och då och bara ha roligt. Det förtjänar du verkligen Moa, det förjänar alla. Kram till Moa och Mona, och alla andra som i stort eller smått är och har varit delaktiga.

 5. Rijo skriver:

  Du måste hört mig…. Inatt (när jag som vanligt inte sov….) så tänkte jag just på hur det går för dig Moa =)) Kul att höra att du har kunnat komma ut lite <3.

 6. Tara skriver:

  Åh, vad härligt för ”Moa”! ❤️

  På tal om Kungsträdgården – när är det träden blommar så ljuvligt vackert? Har jag sån tur att de gör det under nästa helg, tro?

  1. Nanny skriver:

   Jag var där under påskhelgen och körsbärsträden stod vackert rosa och spred vårkänsla trots snöandet. Hoppas du hinner uppleva det innan allt blommat över. Kram till dig Moa. Var du än är så är vi många som önskar dig allt gott och en fin och lycklig framtid ❤

   1. Tara skriver:

    Tack ❤️ Åh, jag hoppas att jag hinner se det. Har bara sett på kort o tycker det ser så vackert ut.

  2. Caroline skriver:

   De blommar fortfarande, var där igår kväll. Nästa helg är kanske tveksamt dock.

 7. Norpan skriver:

  Så fantastiskt roligt för ”Moa”, tänker på henne ofta och undrar hur det går för henne 🙂
  Om hon är en frysis så hoppas jag att vinterkappan och vinterskorna, som jag skickade i klädkartongen, kommer väl till pass till hösten och vintern 🙂
  ”Moa” jag hoppas så hjärtinnerligt att du ska få känna dig fri och få börja leva ditt liv <3
  Hoppas också att du känner hur många vi är som står bakom dig och stöttar dig för att DU är VÄRDEFULL <3

 8. kristina skriver:

  Åh vad jag önskar att Moa kunde röra sig fritt ute bland folk utan att behöva vara rädd för exet.
  Blir varm i hjärtat när du tar med henne ut på roligheter så hon får lite positiv energi. All lycka till Moa och Mona.

 9. Laila skriver:

  Jag tänker oxå på Moa, Vad himla fint att hon kunde resa till dej å ni kunde göra dessa saker tillsammans.

  Jag var på Wilmer i förmiddags. Var ju tvungen å åka dit å smaka på den där Avocadomackan. God!
  Såg på deras meny att jag måste åka dit flera gånger…. Åh, så mycket gott det fanns på den.
  Blir många besök framöver.

 10. inger skriver:

  Vilken god människa du är Mona! Jag blir så glad över den omtänksamhet du har för Moa. Jag tänker ofta på henne och förstår, nej, men kan tänka vilket helvete hon har! Jag vet en stackars människa som levde i en bur, för en jävla idiot till karl. Mona du är fantastisk till att ta hand om människor. Jag ser framemot att få läsa Moas inlägg.

 11. Nilla skriver:

  Underbart! Vilken känsla det måste vara för Moa ❤ Stor kram till Er båda ❤

 12. Småländskan skriver:

  Så glad jag blir att Moa fått göra denna ”resa” med dig. Och så glad och tacksam jag är att kanske bidragit något lite till den. Du Mona och du Moa är fantastiska!

 13. Eva i Malmö skriver:

  Fantastiska Mona och fantastiska Moa! Så roligt att se att Ni gör ”stan”. Allt gott till Er båda och ser framemot gästbloggeriet:-).

 14. Elinor skriver:

  ❤️❤️❤️

 15. Line skriver:

  Väldigt spänt på gardinerna 😀

 16. Monica skriver:

  Jag är vanligtvis tyst som en mus här på bloggen, men har läst och följt dig i 8 år. VARJE kväll. Annars kan jag inte sova:))
  Det var jag som hälsade på dig och Moa på Parkeringen utanför Bromma Blocks. Om jag hade vetat att det var Moa så hade jag tveklöst skänkt en slant till henne där och då!! Men det kommer fler tillfällen ! Du är en inspiration Mona, snygg som fan, och en massa ÄLSK på dina gula blingbling skor. Skitsnygga!! Så glad att jag fick krama om dig. Ett kort möte , men det betydde massor för mig:)) You rock😁

  1. Mona skriver:

   Hej Monica! Ja, jag kunde inte säga något där och då eftersom det gick så fort och jag hade velat fråga Moa om lov att ”outa” henne först. Kommer behöva hjälp igen så håll utkik i bloggen de närmaste dagarna. TACK för dina jättefina komplimanger. Jag blir på riktigt så sjukt jävla glad när ni kommer fram, i synnerhet när ni som hängt här inne läge gör det!❤️

   1. Monica skriver:

    Jag håller koll Såklart, och ställer upp med det jag kan för Moa när det är dax❤ Kram till er båda från mig!

 17. Moa skriver:

  Jag blir så glad över att ni blir glada för min skull. ❤️ Hade underbara dagar i Stockholm, och det var väldigt skönt att få komma iväg, göra roliga saker, träffa fina människor och framförallt träffa människor överhuvudtaget. ❤️ För mig betydde den resan väldigt mycket på många sätt, och för ett par dagar fick jag känna mig lite som ”vem som helst”, det var STORT för mig. Min tacksamhet gentemot er läsare och Mona är större än jag kan förklara i ord. ❤️

  Kramar ”Moa”

 18. Bajsmalinvafan skriver:

  Mona va fan! När jag skaffar en välläst bajsblogg i framtiden ska jag lägga ut bilder på dig med fula miner ha ha…. Eller så ska jag bara lära mig att inte grimasera när du är i närheten ha ha… Du är grym i vart fall (i flera betydelser he he) som ser om Moa och Moa- du är grym som orkar, glöm aldrig att du är värdefull och viktig! Det är ni båda! Pöss!

  1. Mona skriver:

   I love you too baby!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *