När min bäbis fyller 13 år och den godaste maten ever

Igår fyllde talibanen 13 år. Fast, tonåring har hon varit de senaste tre åren. Fifan vilket humör. Jag och maken har ett jäkla temperament, men den här, ujuj. Dubbelt upp av oss båda upphöjt till 82. IMG_5607Visste att det inte skulle bli så lätt att hitta en bakelse här så jag tog det säkra före det osäkra och köpte en ICA-muffins där hemma och tryckte ned i resväskan. IMG_5611Talibanen ville inte alls fira sin födelsedag utomlands men då maken fyller 50 i morgon och han absolut inte ville vara hemma plus det faktum att det inte är så bra att dra någonstans över huvud taget just nu pga förberedelser inför våra mässor nu i augusti, var vi tvungna att åka iväg ett specifikt datum.

 

Hon har länge haft ett och samma önskemål överst på sin skulle-vilja-ha-i-födelsedagspresent-lista. Dock har hon samtidigt vetat att den önskan mest troligt aldrig skulle gå i uppfyllelse. Överraskningen blev därför total.IMG_5626För med ett par föräldrar som hade lite dåligt samvete över att tvinga iväg henne från kompisarna på sin födelsedag, bestämde vi oss för att göra henne lite extra glad. Hon fick en ny telefon. Kan möjligen tyckas att hon är bortskämd men då hon jobbar extremt mycket med bilder, redigering och annat tycker vi att hon är värd just den telefonen. Hon hjälper mig med allt tekniskt och ju mer redskap hon har för sånt, desto mer lär hon sig … och då har jag väry mycket nytta av det. Win win liksom. Och finns det något bättre än att se sitt barn väldigt, väldigt glad även om det är en materiell anledning till den glädjen?

 

Vi bor på ett all inclusive-hotell men bestämde att dagen till ära skulle åka in till stan och äta på en restaurang. IMG_5738Bad hotellpersonalen om tips och gjorde oss fina sedan åkte vi in till staden Gela. IMG_5754Den stora gågatan var täckt med paraplyer och det var SÅ vackert!IMG_5752IMG_5766IMG_5753IMG_5771Fråga mig inte vad restaurangen hette, det har jag glömt. Vi klev in och satte oss till bords. Då visste jag inte att vi var en kvart ifrån att få uppleva den största gastronomiska upplevelsen någon av oss tidigare erfarit.IMG_5775Ägaren/kocken, vad han nu hette, pratade n o l l engelska. Den här restaurangen ligger inte så att man lätt kan hitta den utan man måste ha fått ett tips om den. IMG_5788Han babblade på och vi förstod inte ett skit. Jag fick lite panik och messade snabbt till en kompis som bor i norra Italien sedan 30 år. Innan jag hann få svar från henne hade vi ändå lyckats genomföra en beställning. Vi visste inte riktigt på vad, men det fick bli en överraskning.IMG_5778IMG_5784

Mina vänner, detta må se rätt trist ut men HERREGUD i himlen så gott det var! Alla tre satt och stönade om vartannat. Jag har aldrig, a l d r i g, ätit så god mat och då har jag rest över halva världen i ett tidigare liv och ätit på ett antal Guide Michelin-restauranger and you name it. Det var så gott att jag var tvungen att messa Tinna och be henne skriva ett långt tack på italienska, som jag kunde visa honom. Han blev rörd och babblade på utan att jag fattade vad han sa.

IMG_5783 (1)

Till maten drack jag det här. To die for. Måste kolla om jag kan beställa hem via Systembolaget.

 

Tyvärr kunde vi inte stanna kvar för efterrätt då vi hade lämnat Nisse på rummet. Jag är noga med hur länge han är ensam så det var turbo tillbaka till hotellet. Lyckligtvis noterade jag att han hade sovit hela tiden och inte tagit skada på något sätt. IMG_5792Resten av kvällen tillbringade vi vid poolen. Mätta och belåtna och jag är tämligen övertygad om att talibanen aldrig någonsin kommer glömma sin 13-års dag.

 

Sweet Lord, jag har äntligen fått tagit del av det omtalade italienska köket.

3

20 responses to “När min bäbis fyller 13 år och den godaste maten ever

 1. SkruttAnn skriver:

  Bra val på telefon, har själv precis bytt upp mig. Kameran är SÅ mycket bättre än på tidigare iPhone’s

 2. Alex skriver:

  Hon är så värd en bra telefon i present, med tanke på hur hon får hjälpa sin arma moder👍❤️

  Det finns rätt många Proseco på bolaget från den leverantören, jag beställer lite.
  Du har haft så rätt förr ❤️💋❤️

  1. Mona skriver:

   VA, har du hittat exakt den flaskan? Helvitti, måste hem och beställa jag med. Har så taskigt nät här och åker ut hela tiden!

   1. Alex skriver:

    Har inte hittat precis DEN flaskan, men många från samma hus👍❤️

 3. Örnen skriver:

  Men Italien är väl som här i Frankrike. Hundarna får hänga med precis överallt. Vår Molly älskar restbesöken, får inte bara smarr fr oss men även fr andra restgäster 👍

  1. Mona skriver:

   Jag visste inte det. Är lite för ”svensk” för att fatta. Tinna, min italienska svenskkompis säger samma sak..

 4. Ninnie skriver:

  Italiensk mat….. Godare kan det inte bli. Särskilt inte om man går till de restauranger som lokalbefolkningen rekommenderar, då hittar man de verkliga pärlorna till matställen

 5. mamski skriver:

  Grattis till Taliban å Mr Universum 😉
  Kan restaurangens namn möjligen stå på certifikatet från Tripadvisor – det som syns bakom ägaren? kram på er

  1. Mona skriver:

   Japp, det stämmer. Och lite längre upp finns en svart/vit tavla utanför en entré där jag tror att namnet också står… Ägaren höll upp 4 fingrar och sa något om ”Tripadvisor”. Tror att det var att han i fyra år har fått topputmärkelse därifrån.

 6. Stort grattis till både duktig Taliban och tålig make. Jag vet inte om det är för ni äntligen kunnat lämna en del gamla problem bakom er eller för att mörka hemligheter fått komma upp i ljuset eller om det är något annat, men du ser banne mig yngre och snyggare ut på varenda bild du lagt upp de senaste veckorna Mona. Ibland är jag inte ens säker på om det är du eller äldsta dottern, så vad det än är du gör så fungerar det. 🙂
  Charlotta

 7. Tara skriver:

  Jävlar vilken snygging på sista kortet!

  Tycker inte det är konstigt att hon fick telefonen när hon fyllde – ”värre” när barn får ngt så dyrt ”bara-sådär” isf..

 8. Bitta skriver:

  Grattis till tonåringen och 50-åringen 😊

 9. Gnu skriver:

  Verkligen supersnygg pa sista bilden! Alskar din blogg o laser den varje dag trots att jag inte ar svensk och bor inte i Sverige.Ha en mycket trevlig resa!

 10. Maja S skriver:

  Kanonpresent!
  När man fyller år så ska det vara woooow 🙂
  Grattis till Talibanen o maken 🙂

 11. Annelie skriver:

  Jösses vad snygg du är Mona!

 12. eva skriver:

  varför är det massa paraplyer överallt??

 13. Marita skriver:

  Via appen Vivino fick jag en träff på ett bubbel som jag beställt via vinguiden förut, ett toppenvin. skickar länken till vinguiden, flaskan ser lite annorlunda men det borde vara detta
  https://www.vinguiden.com/produkter/mionetto-valdobbiadene-prosecco-superiore/

 14. Eva N skriver:

  Grattis till talibanen 😊

 15. Heléne skriver:

  Ser att flera redan tipsat om att vovvar är välkomna på restauranger i Medelhavsländerna. Och så är det verkligen. Jag vill även tipsa om att det även i Stockholms innerstad (kan inte uttala mig om andra områden) ofta är helt ok att ta med hunden på restaurang/cafe. Såvida krogen inte har öppet kök (typ sushibarer där maten tillreds ute i kroglokalen) är det inga hinder enligt livsmedelslagstiftningen, utan det är upp till varje krögare/caféägare att avgöra om hundar är välkomna eller ej. Kan säga att restauranger som inte välkomnar även min tax går fetbort för mig. Läs gärna på bloggen och FB-sidan Hundvänliga Stockholm för många tips. Och innan någon förfasar sig så vill jag säga att nä, det är inte någon partyrunda jag tar med taxen på, utan en stillsam bit mat i lugn miljö. På Grand Hotell mfl ställen ”serveras” automatiskt vattenskål. Me like. Till skillnad från förortsgalleriorna så har också innerstadsgalleriorna hajat grejen och välkomnar hundar (Fältöversten, Gallerian, NK, Mood mfl). Alltså handlar och fikar jag och många med mig där. Och nej taxen är inte runtdragen på maratonshopping utan sitter i sin kasse om jag handlar nåt, och sedan prydligt bredvid mig om vi fikar.

  1. monasuni skriver:

   Tack, det här hade jag ingen aning om!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *