När man tror att man är en skitbra mamma

För ett par veckor sedan kom det en fin trälåda till jobbet. Det var en tack-present från en leverantör och innehöll allt från goda korvar, brödstick till saft. Allt italienskt. Somrigt och fint. Jag tog hem lådan och plockade upp alla grejer.

 

I förra veckan skulle jag på ett viktigt möte. Talibanen har sommarlov och den dagen var hon hemma med en kompis. De skulle ned och bada. Innan jag går tar jag fram den italienska saftflaskan och går ut på altanen. Talar om att de kan ta med sig den och lite annat till stranden. Säger att hon inte på några villkor får störa mig under mötet. Hoppar in i bilen och drar iväg.

 

Hinner hälsa på de jag ska ha mötet med när telefonen ringer. Det är talibanen. Jag vägrar att svara. Hon är väääldigt lik sin pappa när det kommer till att skita i vad jag säger om att inte bli störd. Hon ger sig inte. Det ringer och ringer. Tills slut får jag krupp och svarar:

 

”Ja, xx, är det viktigt, jag sitter i möte …” Sjukt irriterad.

 

”Mammaaaa, du har gett oss ALKOHOL!”

 

”VA?”

 

”JA, DET STÅR ATT DET ÄR 32%. DET VAR JÄTTEÄCKLIGT!”

 

Jag ba’: ”Ehh, oj, ehh, förlåt” Host host. Hur f-n gick d e t till?

 

När jag kommer hem tittar jag lite noggrannare på flaskan … och noterar samtidigt att de fått i sig en del.IMG_3011

”Limonchello”. Okej. Aldrig hört talas om men det är tydligen snorstark italiensk citronshot som ska drickas iskall. Grattis. Idiot.

 

”Mamma, tänk om vi hade blivit FULLA!” 

 

Well, det enda jag tänkte på var; ”tack gode Gud för att de är 13 år. Hade dom varit 15 hade de inte sagt ett knyst utan gömt flaskan i byrålådan för andra tillfällen!”

 

 

2

21 responses to “När man tror att man är en skitbra mamma

 1. Jessica melgar skriver:

  Oooo, knepigt.
  MEN det där är asgott!!! Lägg flaskan i frysen, servera som snaps mellan rätterna vid finmiddag.
  I Lööv it

 2. Ragdoll skriver:

  😂😂😂

 3. Helena skriver:

  Underbart 😂😂😂😂
  Fast det är oftast gott. Kyl den men göm den då.

 4. Therese skriver:

  Haha men dom har ju druckit jättemycket från flaskan! Dom måste blivit fulla 🙂

 5. Gudinnan skriver:

  Ja blandade dom det med vatten som man ska göra med saft fattar jag att det vart väldigt vidrigt…

 6. Henna skriver:

  😂😂😂 Härlig mamma!

 7. Helené Tranebacke skriver:

  Hahahahaha

 8. ÅsaC skriver:

  Iskall Limoncello är jättegott på sommaren.

 9. Marie skriver:

  Skål!

 10. Pi@ skriver:

  Men alltså… Hur ofta kommer saften färdigblandad i flaskorna? 😀

  1. monasuni skriver:

   De blandade ut den och drack…

 11. Sophie skriver:

  Tänk om jag hade en sådan mamma när jag var ”liten”, 😂😂😂

 12. Karolin skriver:

  Tack för dagens skratt! ! Underbart! !

 13. Marie skriver:

  Hahaha 😂🙈🙊

 14. Vespa Vulgaris skriver:

  Utspädd Limoncello måste ju ha smakat hur äckligt som helst!

 15. Bibbi skriver:

  Fniss och fnitter. Det där kan inte ha smakat gott för dem. Jag tycker nästan synd om tjejerna. 😀
  Men Mona, du var ju i Rom för inte så länge sedan. Blev inte ni serverade ett glas Limoncello efter maten där? Det blev jag och mitt resesällskap blivit vid båda resorna dit.
  Skrattar fortfarande. 😀 😀 😀

  1. Mona skriver:

   Näpp, det blev vi inte. Eller ja, det vet jag förresten inte. Jag höll mig till bubbel.

 16. Norpan skriver:

  Och priset som Årets Mamma går till *trumvirvel* MONA *applåder och visslingar*. HAHA har svårt att sluta skratta, men kan villigt erkänna att jag hade kunnat göra detsamma, har inte heller hört talas om den drycken 😀

 17. sofia skriver:

  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 18. Malin skriver:

  Ett par bekanta åkte på all inklusive m sin treåring. Treåringen drack saft. Röd saft. Det visade sig vara sangria. Upp på rummet med berusad unge som övergick till bakfull… Väl utspädd sangria som tur var men de kände sig inte som parents of the year 😁

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *