När man ska till Nicaragua snart

Eftersom geografi inte är min starkaste gren var jag tvungen att googla lite. Zikaviruset håller bland annat till i Centralamerika och som en händelse råkar givetvis Nicaragua vara den största staten där.

 

Jefla tur att man inte är gravid.

 

mavbild 2016-03-08 kl. 22.40.22

 

Just saying.

1

14 responses to “När man ska till Nicaragua snart

 1. Anna/PJAK skriver:

  Kanske inte ens planerar en graviditet heller??

  1. Mona skriver:

   Host host, its a little bit too late och den butiken stängde jag för övrigt för länge sedan. Två räcker bra serru!

   1. PJAK/Anna skriver:

    Jag tyckte det räckte med en jag 😉

 2. Eb skriver:

  Vad händer med en om man får zika-virus i sig och inte är gravid? Händer inget alls då? D.v.s. är det bara farligt för foster?

  1. Mona skriver:

   Så har jag förstått det … att det inte är någon fara för oss ickeproducerande… Ambassadören sa också att de håller på med massinsatser (besprutningar) för att ta kål på dom.

   1. PJAK/Anna skriver:

    Och den är hälsosam?? Besprutningen alltså….

    1. monasuni skriver:

     Har jag lite svårt att tro…

 3. Smultronblomman skriver:

  Man misstänker att viruset orsakar fosterskador. Det är något jag inte riktigt tror på. Jag är inte fullt påläst, så jag ska inte påstå att jag vet. Dock har dessa fosterskador man nu ser i Brasilien, bland annat, har man inte sett i andra delar av världen där det också finns Zika. Jag befarar att det faktiskt kan vara insektsgifterna man använder mot myggorna som när Zika och andra smittspridande insekter. Vad som är rätt eller fel kommer nog fram förr eller senare.

  1. Christina skriver:

   Som jag förstått det är inte zikaviruset farligt i sig. I de länder där det funnits sedan länge har de flesta haft infektionen som små, och sedan är det ingen fara när man blir vuxen – om inte jag missförstått. Men nu har det kommit till Latinamerika, och alla smittas i vuxen ålder, och då blir det en helt annan sak.

  2. Camilla skriver:

   Det var ju några som påstod att Monsanto besprutat i just de områdena där flest missbildade barn fötts och att de därför sjukt snabbt kom på att det nog var Zika-virusets fel eftersom Monsanto knappast behöver mer negativ publicitet. Men vet inte riktigt vad jag ska tro om det.

   1. P skriver:

    Hm..väldigt intressant

 4. P skriver:

  Det finns en mygga som kan ge Denguefeber också, men det har ni väl koll på.

 5. Malde skriver:

  Hej Mona! Idag fredag har jag lämnat två par glasögon till Synoptik på Drottninggatan i Stockholm. De ville inte ha fodralen med, då de hört att det blir för mycket vikt i bagaget om fodralen är med. Dock tog de emot fodralen när jag sa att jag hade hört av dig att det var bra om fodralen var med. Sedan får du se hur det blir i verkligheten. Kan dock säga det att förra året när jag lämnade glasögon till samma butik var det mycket gladare miner och trevligare bemötande från den personen jag träffade då 🙂

  I alla fall önskar jag dig en bra resa med många fina upplevelser.

  1. Mona skriver:

   Åh, tack Marie! Och det här med fodralen stämmer till viss del. Vi som är där vet dock hur glada mottagarna blir när de får med ett fodral och vi försöker därför packa med oss så många som möjligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *