När man ska lära sig en ny kamera

Jag försöker lära mig min nya kamera och det är hur kul som helst … men, jag känner att jag skulle behöva gå en riktig fotokurs. Någon som har tips på en bra i Stockholm? Jag har världens bästa kamera och vill lära mig att utnyttja den till fullo. Flera av er har frågat vad det är för någon och det är en Lumix GX80 från Panasonic. Många av er rekommenderade den när jag efterlyste en bra kamera och som vanligt lyssnar jag eftersom jag alltid får bra råd från er.

 

Bästa kameran jag någonsin haft då den är avancerad men funkar för teknikidioter som mig. Känner att jag är lite för feg för att våga trycka på alla knappar även om Niklas på Lumix, som jag tvingade till mig en teknikkurs av, säger att ”det är bara att trycka på, du kan inte ha sönder den!”P1010606P1010627P1010607P1010608P1010619P1010610P1010574Skärmavbild 2016-07-31 kl. 11.34.05

(Min fina Säpo-fru!)

 
Som synes har jag en hel del att lära och vill verkligen gå en kurs, så please: hit me med förslag!

0

12 responses to “När man ska lära sig en ny kamera

 1. MaritaBw skriver:

  Fotografiska museet har fotokurser. Kolla hemsidan.

 2. Caroline i Solna skriver:

  Fotografiska museet har superbra kurser. Det kommer du få många tips om 🙂

 3. Malde skriver:

  Fotografiska har fotokurser, det vet jag. Har ingen koll på om det enbart är för systemkameror. Gissar att de flesta studieförbunden har fotokurser, t ex ABF, Medborgarskolan och andra. Kolla in kursbroschyrerna som brukar trilla in i brevlådan nu under augusti.

 4. Malin skriver:

  Jag gav min man en fotokurs med Bingo Rimer i julklapp. Han lärde sig jättemycket och hade superkul hela dagen! Dyrt men värt pengarna enligt maken.

 5. Malin skriver:

  Fotografiska har kurser =)

 6. Annit skriver:

  Jag är på (men med en annan kamera) när du hittar en bra intensivkurs 😉

 7. Mell skriver:

  Jag har gått en teknikkurs på tre kvällar på Medborgarskolan för några år sedan. Superbra kurs där man lär sig den tekniska aspekten av att fotografera med digitalsystemkamera. (vet att teknik troligtvis inte är din starka sida men väl värt ett försök i alla fall 🙂 ) Den kursledare jag hade var mycket pedagogisk och det fanns många riktigt otekniska i gruppen som förstod och hängde med.
  http://www.medborgarskolan.se/arrangemang/?aid=896193&mid=180&sgid=48

  Tittade lite till bland deras kurser och hittade den här som jag skulle vilja gå. Allt för att lära sig lite mer om bildkomposition
  http://www.medborgarskolan.se/arrangemang/?aid=896193&mid=180&sgid=48

  Men jag tycker du redan har ett öga för komposition. Gillar verkligen bilden på badhytterna samt den på paraplyerna i färg! 🙂

  (hälsningar från en kärring som tyvärr är alldeles för tyst här inne och kommenterar allt för sällan fastän hon hängt här i alla år som du bloggat <3 )

  1. monasuni skriver:

   😘

 8. Helena m. 4 (fd. Mitt-i-Spenaten) skriver:

  Jag kan skicka dig ett tips på en supermegabra fotograf, men osäker på om han har kurser… Rätt flexibel kille dock (och rolig) så har en tid kan han säkert hjälpa till…

  1. monasuni skriver:

   Please do!

   1. Helena m. 4 (fd. Mitt-i-Spenaten) skriver:

    Har skickat honom ett mess på FB, så jag hoppas att han hör av sig snart… Njut av skuggan så länge 😉

 9. Ebon Jansson skriver:

  Kan inget om foto, men jag tycker att dina bilder vara superfina! 🙂 Ha en bra semester!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *