När man shoppar sig lycklig, eller smaken är som baken

Man var ju inte på topphumör igår direkt och eftersom det var -4 grader när jag lämnade huset så satt jag på mig mina asvarma Skechers.

Alltså, man vinner ju inget pris som Veckans Sexbomb, men jag var frussen så vem bryr sig. Två timmar senare höll jag på att dö svett-döden eftersom det plötsligt blev 6 plusgrader. Jag såg ut som en ärkefjant. Träffar Tina för en snabblunch och för att tanka lite kompiskärlek. Vi är bra på det hon och jag.

Åker fram och tillbaka och fixar med en massa saker när jag i en bilkö plötsligt tittar till höger och noterar att jag är utanför Laura Ashley-butiken på Karlavägen här i Stockholm.En av mina favoritbutiker. Rea-skyltar över hela fönstret. Nämen hoppsan, Gud hör bön….starka makter kallar. Parkerar bilen och går in.

Och folk får säga vad de vill för det finns fanimej inget bättre botemedel mot depression än shopping. Går därifrån en kvart senare med ett gäng champagneglas. I väntan på de med Swarovski-stenarna ni vet…

Sen vidare ut på stan i olika ärenden. När jag åker förbi den så kallade Svampen vid Stureplan i Stockholm så flög f-n i mig. Jag har en kompis som har en väskaffär i Sturegallerian, Tous, men jag har aldrig varit där, så jag parkerar och kliver in. Rakt in i väskhimlen.

Jag samlar ju på Louis Vuitton-Mulberry och Gucci. För att jag är ett ytligt väsk-fnask. Som bara för så sent som för nåt år sen, för första gången på tre sekler, köpte en väska (av en montergranne på Norge-mässan) bara för att den var snygg, och utan att det var nåt särskilt märke. Jag fick f-n nästan gå i terapi för det. Då fattar ni hur äckligt ytlig jag är. Kompisar undrar om jag är helt felvaggad: ”du har ju inga problem att åka till Ullared och tokhandla varje sommar, men att köpa en väska som det inte står Louis Vuitton på verkar vara farliga grejer!”

Så för första gången i hela mitt skitgamla liv går jag in i en väskaffär som inte har nåt med LV-Gucci-Mulberry att göra. On my scout honor. Ni som bor i Stockholm, har ni varit där? Jag känner Kristina, men jag har som sagt aldrig haft tid att komma förbi hennes butik.

Jag hittade massor av superfina väskor…och smycken…och sjalar…och allt möjligt! Men, det var väska jag var ute efter. Och jag kan ärligt säga att jag trodde varenda väska skulle kosta 5000 spänn, men hon har väskor för alla plånböcker. Det låter ju så flashigt när man säger att man har en butik mitt på Sturelplan. Att det automatiskt gör att om man inte har en fet plånbok, så går man inte in. Well, man ska inte döma hunden efter håren. Tyvärr så syns inga priser på hemsidan, men på Kristinas blogg brukar hon skriva vad saker och ting kostar, och ni som bor i Stockholm: gå dit! Jag har inte varit i Sturegallerian på hundra år så det var en nice upplevelse. En bra fredagsutflykt så här på röda helgdagar!

I alla fall, tillbaka till mitt väskletande. Världsviktiga saker.

Sedan länge så har jag varit ute efter en brun/beige väska och spanade genast in den där bruna här ovanför till vänster. Skitsnygg.

Men Kristina tyckte att jag var tråkig. Hon tyckte att jag skulle vara lite wild´n crazy. Så jag gick all in…

Vad sägs om en knall-lila/cerise?!

Försökte fota hemma, men det blev inga bra bilder som ni ser…

Jag tycker att jag var svinmodig nu så håll gärna med! Och som av en händelse så passar dom sketabra till mina favoritstövlar, eller vad säger du Annika-med-sktitråkig-smak?!  Jag noterar att ljuset på väskan är klart missvisande, för de passar verkligen ihop. Samma färg som i den lila/rosa blomman i stövlarna.

Sen är det en annan sak som jag går igång på när jag handlar. P a k e t e r i n g e n. Jag älskar när man får en snygg påse.

…och i påsen så ligger en dustbag med väskan. Det andas lite lyx och är aningens roligare än en plastpåse från H&M.

Jag hittade en till väska, tyvärr är den inte lika snygg på bild som i verkligheten. Ha-tarmen värkte hårt kan jag säga, men jag insåg blixtsnabbt att jag skulle få problem om jag kom hem med två. Han är ju dessvärre inte helt dum i huvudet den där man är gift med.

Faktum är att jag tycker den är skitful på bild. Jag funderar på att, om jag får ett bra pris av Kristina så kan jag köpa två.(Den kostar 1100 kr så det är ingen skitväska direkt.) En till mig själv (såklart) och sen lotta ut en. Som tack för lång och trogen (läs)tjänst. Eller fråga Kristina om hon vill sponsra så har vi en tävling. (Får man göra sånt tro?) Asså, om ni är intresserade förstås?!

Fast, jag måste nog vänta ett par veckor tills maken har glömt den första väskan. Och det här inlägget. Ja, det är så jag jobbar här hemma. Hans übertaskiga minne har hjälpt mig a lot genom åren. ”Vadå, det var ju skitlänge sen jag köpte en väska…ju..”

Och dessutom har han taskig smak: när jag kom hem och visade champagne-glasen så frågade han om jag skämtade. ”Det ser ju för fan ut som pancho-glas, skva dricka ur dom där?!”.

Han kan gå och dö.

1

44 responses to “När man shoppar sig lycklig, eller smaken är som baken

 1. Fröken Hulda skriver:

  Jag älskar BÅDA väskorna. Har en av världens minsta plånböcker men är likt förbannat tokig i väskor, plånböcker och skor. Vill va tokrik en enda dag och fylla på väsk-/plånbok- och skoförråd. EN DAG… det är väl inte för mycket begärt?

 2. Eva-Lotta skriver:

  Den rosa var ascool…den kan jag tänka mig själv,jag var på väskmässa i Milano i våras…Den skulle du gå på…..typ 5 hallar med så snygga väskor som man aldrig sett i hela sitt liv…man nästan döööör:)….

 3. Äsch – skit på dig gubben! Glasen är skitsnygga!

 4. Frua skriver:

  Löv den lila väska, men vad är det för material i den? Eftersom den såg lite.. hårig ut på bilden:)

 5. Annika skriver:

  Skitsnygga glas!! 🙂

  Älskar också väskor! Ooooolalaaaa….

  Snygg färg på den nya väskan.. den kommer att matcha dins stövlar galant 🙂

  Jag vågar dock inte prova såna färger… svart, bruna osv.. säkra kort.. Annars blir de bara hängande i garderoben.

  Tous…Den butiken MÅSTE jag bara kolla in nästa gång jag är i Stockholm 🙂

 6. En kvinna kan aldrig få för många väskor!! Eller skor!! Well done!!

 7. taxichaffisen skriver:

  Hur stor är den svarta väskan?
  Vad kostar den?
  Måste ha!

  Har för övrigt 1,5 timme att slå ihjäl i Uppsala just nu. Undrar vad Krondåren skulle tipsa om en sen lördag eftermiddag…?

 8. Helene skriver:

  Men älska glasen, jättejättefina. Hoppas att de är go’druckna också.

 9. ragdoll skriver:

  Jag är säkert den enda människa av kvinnligt kön som inte går igång på vare sig kläder, väskor, smink eller andra tjejiga saker…

  1. tantt skriver:

   Nej jag lovar, du är inte ensam – vi är minst två 😛

   1. Anneth skriver:

    Make that three! 😉

    1. ragdoll skriver:

     I´m not alone! I löööv it! 😀

     1. Mimi skriver:

      Fyrklöver! Men jag skulle vilja vara intesserad, tycker det är snyggt med tjusiga damer, fast vill inte vara en själv. Lägger mina pengar på resor istället.

 10. Matilda skriver:

  Kan man få för många väskor? Det trodde inte jag…

 11. Åsa L skriver:

  Skitsnygga glas och skitsnygg väska, särskilt väskan!
  Verkar vara ett ställe att titta in på nästa gång man är i stora staden! Väskor kan man aldrig få för många av.

 12. Katarina skriver:

  Hej Mona, googla på tårtpinglan. Hon har gjort en tårta som ser ut som en LV väska, tänkte på dig när jag såg den… / Katarina

 13. Rijo skriver:

  Asså, näst efter diamanter, så är väl väskor a girls best friend?? I´m all in om du önskar lotta ut en. Min väskarsenal är inte så stor som jag önskar nämligen hehehe…. Go helg Mona! Drick champa ur de snygga glasen tycker jag oxå! ;=)

 14. helma skriver:

  Ett svar till ragdoll (mitt första svar verkade inte funka).
  Det finns i alla fall EN kvinna till (jag) som inte går igång på shopping. Väska använder jag nästan aldrig utan knölar ner telefon, plånbok, nycklar och cerat i fickorna. Man får sååå fin form då i mellanregionen av kroppen, men orka bry sig liksom. Jag fullkomligt HATAR att handla skor t ex (som ju alla kvinnor ”ska” tycka om). Det bästa med att gå på stan är att fika!! Maken är mycket nöjd över att jag är så billig i drift (så han kan ha råd att köpa en TRAKTOR)!!

  1. ragdoll skriver:

   Så skönt att jag inte är ensam! Jag hatar att köpa kläder och sånt tjafs! Handlar bara när jag måste och det blir vääääääldigt sällan. Tyckte inte ens det var roligt att köpa barnkläder när junior var liten. Skor ska vi inte prata om, köper jag bara när jag absolut måste eftersom de andra gått sönder.

 15. åsa skriver:

  Åh, jag vill tävla om den väskan, snygg tycker jag!

 16. Angelica skriver:

  Hurru dom där champangglasen du vill ha, 6 styckna har jag i fin fin förpackning som vi aldrig använder…:-)

 17. Anneth skriver:

  Jag är lite fräck och tycker att du ska bli sponsrad med ytterligare en chocklilarosa väska så att du kan lotta ut den – till och med JAG, som äger en (EN!) sliten gammal svart väska för 199 spänn från KappAhl och för det mesta högaktningsfullt skiter i sånt där bjäfs vill ha den… 😉

 18. IMB skriver:

  T o m jag gamla tant tycker att väskorna är jätte- jättefina, Om du ska lotta ut måste jag bara ta chansen. Jag är inte någon som lägger så mycket pengar på väskor men dessa är ju bara asfina.

 19. Anonym skriver:

  true story: barnens kusin pratar i sömnen å nyfiken som hon är så skaffade hon en app till sin telefon som startade och spelade in sovljud/prat. det blev ett tvärt slut på det när hon hörde vad hon sagt i sömnen : ”men hundra handväskor är ju inte så mycket….” 🙂 jodå hon samlar på väskor 😉

 20. mamski skriver:

  True story: barnens kusin pratar i sömne å det vet hon om. Nyfiken som hon är så skaffade hon en app till sin mobil som startade när hon började låta i sömnen. En av de första ljuden: ”men hundra hnadväskor är ju inte så mycket…” 🙂 jodå – hon samlar på handväskor 😉

 21. camilla skriver:

  HATAR KRUSSIDULLSKIT på glas…
  MEN dom var SKEEETA FINA.
  Camilla

 22. Livet just+nu skriver:

  Jösses. Jag måste vara den tråkigaste kärringen ever. Jag har EN brun och EN svart väska. För att matcha stövlarna.

  Har aldrig funderat på att jag behöver en till, jag har ju så att det räcker. Hur många färger kan man ha på stövlarna egentligen? Sen såg jag dina.

  Kanske jag skulle köpa en väska till…

 23. Kennelflickan skriver:

  En utlottning låter finfint! Men om man håller med maken om pancho-glasen så har man ingen chans att vinna va? 😉

  1. MonasUniversum skriver:

   Jävligt liten…jävligt liten!

 24. Madde skriver:

  Hellre för varm om fötterna än för kall, en annan får liksom hålla till godo med ett par skitiga vita gympadojor för jag har en skruv lös (i foten alltså)
  Enda paret skor som inte dödar min deformerad fot (se själv) –>

  http://schaferlyan.blogspot.com/2012/01/kommer-forfrysa-fotterna.html

  Grymt snygga glas och väskor *gillar mkt*

 25. Madde skriver:

  men vilken skitsnygg svart väska (ja även den du köpte är as-snygg)……får kanske ta sig en tur till ”vår 2:a” huvudstad 😉 är ju med i Köpenhamn här nere…… ska förvisso till Uppsala i maj o det är ju inte så långt mellan !!
  Jag tycker klart att du ska bli sponsrad föe en tävling. hon får ju mega reklam 😉
  Bryt nu inte ryggen i allt flyttande…….
  kram Madde

 26. annika skriver:

  Vaddå skittråkig smak?!?!! Jag tycker ju att den där rosa väskan är jättefräck!
  Dessutom så skulle jag gärna vinna den där gråsvarta – för att jag faktiskt här delar samma smak som dig! Fast du får gärna lotta ut den rosa också, till mig.
  Å jag har en åsikt vad gäller garderob – väskor och skor kan man aldrig få för mycket av!!!

  1. MonasUniversum skriver:

   Asså, nu är det ju så att väskan inhandlades enbart för att matcha mina stövlar…..så jag var rätt övertygad om att du skulle kräkas lite!

   1. annika skriver:

    Pilutta dig!

 27. CB skriver:

  Den cerisa väskan är jättesnygg! Tur att affärskvinnan övertalade dig att skippa den bruna, tycker jag.

 28. MONA skriver:

  Men shit Mona du gör ju FEL.
  När jag köper något jag…ehh…kanske inte borde så lägger jag det lång in i garderoben och där får det ligga ett tag.
  När jag sen tar fram det och han frågar om jag har shoppat så svarar jag helt sanningsenligt att ”det var läänge sedan”.
  Fast det händer inte så ofta längre. Alla mina pengar går åt till att köpa hockeyutrustning till sonen numera.
  Jag har EN väska och skulle nog aldrig unna mig en ny för över 1000 kr även om jag hittar någon jag blir kär i.

  Jag tycker btw att den inte alls ser så tokig ut på bilden. Helt rätt modell för min smak.
  Jag kommer absolut vara med om det blir en utlottning 🙂

 29. ElisabethT skriver:

  Så här i januariträsket hade det suttit fint med en ny väska över axeln.Det hade piggat upp mig.

  Kram

 30. A-C skriver:

  Vikten av att ha en bra handväska kan inte underskatts. Jag är en halv människa utan min handväska, hela mitt liv ligger där i röran. Sover alltid med handväskan på golvet brevid sängen. Glasögon, läppvalla, telefon etc ligger ju redan där så varför packa upp liksom… En gång när jag var på fest på en båt (fast förtöjd vid en brygga) så råkade jag trilla i. Var visserligen pruttfull men jag blev iknuffad av en olyckshändelse. Handväskan hängde naturligtvis på min axel och följede med ner i Östersjön. Det kändes helt absurt att ligga där nere och simma upp mot ytan med handväskan. Men det gick bra, bara 2 bilnycklar försvann ur den öppna ytterfickan men väskan blev ren och fin, dock lite stel när den väl torkade

 31. Lisbeth skriver:

  Varför kan jag inte bara tycka att något är snyggt. Nej då jag ska in i väskan och kolla foder och fack innan jag kan tycka till. En sjuklig vana som jag bara använder på väskor som tur är. Skulle se konstigt om jag pillade innanför allt jag skulle köpa
  Men nu gör jag något jag aldrig gjort: Väskan du köpte var skitsnygg

  1. Kristina skriver:

   Då är Tous väskor perfekta för dig. De har alla knallfärgade foder. Jag tror Monas väska har knallrosa foder… Eller orange. Hur som, tanken är att man skall hitta sina prylar i den. Vilket man inte gör i en väska med svart foder.

   1. MonasUniversum skriver:

    Näpp, mitt foder är knall-mintgrönt. Så jäkla snyggt!

 32. shrin skriver:

  Gick du in i sturegallerian med dom där skorna? Hahaha!
  Det skulle inte ens jag göra och jag har inte särskilt höga krav på mig själv.

  Den svarta väskan va skit snygg!!
  Men glasen… såg ut som något min farmor skulle kunna haft hemma. (inget bra betyg)

 33. LiSe skriver:

  Väskan och stövlarna skitsnygga ihop! Bra köp! Glasen… säger bara nej, mer vill du inte höra :-/ kram LiSe

  1. MonasUniversum skriver:

   Skitpå’re

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *