När man överväger att bli flata

Igår hade maken och jag 15-årig bröllopsdag. Eftersom jag gör en hel del i vårt liv, som ser till att vi överlever på olika plan,  är jag så orättvis att jag tycker att j a g är den som ska firas eftersom det är j a g som står ut! Japp, sån är jag.  Me, me and me.

 

Visste att han hade glömt av gårdagen och har inga större förhoppningar. Mitt på dagen är det skolavslutning. Jag jobbar hemifrån så vi ses i kyrkan. I kön på väg in vänder jag mig till honom och säger ”grattis på bröllopsdagen!” Sen går vi in och lyssnar på talibanens skönsång.

 

Några timmar senare kommer ett blombud. Jag ler från öra till öra och tänker; well, ibland får man hjälpa de små raringarna på traven lite. Öppnar och upptäcker den mest fantastiska rosbuketten. 15 st långa mörkröda rosor. Me love. A lot. Kutar ned i källaren och hämtar en vas. Ställer i blommorna, njuter och tänker att det kan tänkas att det vaggas lite umgänge senare.IMG_1977

Sen slår det mig. Alltså, han har inte gett mig så vackra blommor på måååånga år. För dom är svindyra och han tycker att det bara är att slänga pengarna i sjön. Okej att det är 15 års-jubileum men inte ens han skulle slänga ut så mycket pengar i ”onödan”.

 

Jag vänder mig om och tittar på köksön, där omslagspappret ligger. Tänker att det icke synliga kortet måste ligga kvar, men det gör det inte. För det finns inget. Tänker att, well, det är tanken som räknas.

 

Sen ser jag det. Loggan på omslagspappret. Det är från K. Min trädgårdsmästarkompis. Hon som tillhör familjen som äger ett gäng blomsterbutiker. Hon med ett hjärta större än de flesta andras. Hon som alltid tänker på mig.

 

Jefla maken. Han kan fetglömma sex ett bra tag framöver.

3

14 responses to “När man överväger att bli flata

 1. Steffanie skriver:

  Fantastiska rosor! Men…varför har du lindat bandage runt vasen? 😉

  1. Mona skriver:

   Käften, det är en JÄTTEFIN keramikvas!😂

  2. Kicki skriver:

   haha ,klockren kommentar 🙂

  3. Ulrika skriver:

   Ha ha! 😀 Jag tyckte att det såg ut som om man ställt några toarullar ovanpå varandra! 😀

 2. Petra skriver:

  Men vad 17?? Vilken jäkla man du har!! Snåljåp!!
  Fast… tyvärr är min man precis lika dan:(. ”Varför ska man köpa blommor som ändå vissnar och som man sen får kasta?”
  Vi firar 15 årig bröllopsdag den 1 september i år, så jag kanske ska börja ge honom några pikar redan nu?
  För jag tänker lika som dig, att det är JAG som fixar så att allt det vardagliga fungerar med barn och hem, så det är givetvis Jag som ska ha blommor!!

 3. Tina skriver:

  Jag trodde du hade staplat upp 3 toarullar och satt ner rosorna i😂 förlåt😉

 4. Eb skriver:

  Vi hade också bröllopsdag igår och jag fick fina blommor. Själv hade jag nästan (bara nästan!) glömt alltihop, men helt klart att det är han som är vår Mona.

 5. M skriver:

  Haha, jag är glad att det är fler än jag som undrar över bandage-toarulls-vasen! 😀

  1. Mona skriver:

   Jävla skator!

 6. Åsa L skriver:

  För några år sedan satt vi soffan och tittade på dumburken när min man plötsligt utbrister ”Det är ju vår bröllopsdag idag!” Jag fick tänka efter två gånger innan jag insåg att det faktiskt var så. Så romantiska är vi!! 🙂

  1. Anna/PJAK skriver:

   Jag vägrar fira vår efter att ha blivit bjuden på McDonalds. Jag avskyr verkligen deras mat……. Då firar jag hellre inte alls

 7. Sara skriver:

  Åh, har talibanen haft drejning på slöjden?!

  1. Mona skriver:

   Kärring!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *