När man kör som en italienare

När jag konstaterade att maken bokat en hyrbil med manuell växellåda var jag ett frimärke ifrån att ta ut skilsmässa. Har kört automat i nästan 20 år och han v e t att jag får hicka bara jag ser en växelspak. Problemet nu var att bilfirman inte hade några automat-bilar så det var bara att tugga i sig. Och nog f-n har jag tuggat alltid. Kör med växelspakspedalen-vad-den-nu-hette-igen nedtryckt i golvet hela tiden.

 

För flera år sedan bilade vi här i Italien. Maken körde. Vid ett tillfälle var vi i Florens. Maken sa att det var det överjefligaste ställe han har kört bil i. Härom veckan, när jag var hos Malin på Wilmer Kaffebar, berättade hon att hon också kört bil i Florens. ”Aldrig mer!”

 

När jag hämtar ut hyrbilen härom kvällen säger tjejen bakom disken: ”I like to drive but never ever that I drive in the city of Florens!”

 

Gissa var vi bor.

img_1393.jpgimg_1394.jpg

Första dagen jag körde såg det ut så här. Näsan 32 cm från ratten. FIFAN så rädd jag var. Och varför i helskotta hade vi valt Florens av alla ställen? Hade tokglömt vad maken sagt om bilkörning där och när Malin sa det var resan redan bokad. IMG_5170

Fyra dagar senare såg det ut så här. Call me the Queen of the Roads!IMG_5175

Det är bara att kasta sig in i samma tempo och numera kan man säga att jag kör som en infödd, hehe!

 

Fast, det här med manuell växellåda kommer jag aldrig att vänja mig vid. Det går fetbort.

0

9 responses to “När man kör som en italienare

 1. Christina skriver:

  I Florens fick vi felkörningsböter! 8 månader senare. Svårt att läsa de italienska gatuskyltarna. Vi hade råkat köra på nån gata vid fel tidpunkt. Surt…

 2. Mia skriver:

  Håller med dig varför sitta och ”vispa” liksom när man kör bil😊

 3. Sophie skriver:

  Hahaha … det där känner jag igen! Behöver inte komma ända ner till Italien för att sitta så … räcker att jag närmar mig vilken ny byhåla som helst som jag inte känner till 😂
  Och du, det heter koppling, den där växelspakspedalen 😉😁

 4. Charlotte skriver:

  Jag och två kompisar bilade i Europa när vi var 19. Parkerade på en gata i Florens mitt i natten (det var bilar överallt på båda sidor av gatan) utanför en kompis hus, där vi skulle övernatta. Kommer ut kl 9 på morgonen efter och det är inte ett spår av en endaste bil 😱. Lyckas i alla fall till slut efter många om och men att lokalisera den på något ställe utanför stan, bortforslad. Vi fick betala en mindre böter men blev lovade att om kompisen som fick visa sitt pass skulle komma tillbaka till landet någon gång så skulle hon få betala en stor böter… Flummigt.

 5. Therese skriver:

  Är ni i Florens så måste ni besöka detta stället! https://www.instagram.com/hashtagrawvegan/ det är en Svensk tjej som startat detta rawfood stället i Florens. Hon har fått så mycket beröm för sin mat o glassar av kända Italienska kockar 🙂

 6. Elin skriver:

  Fattar jag trögt eller? Varför bokar du inte bilen själv?

  1. monasuni skriver:

   Hann inte!

 7. J skriver:

  Haha..”queen of the road” och din självbelåtna min då😃😄 Du har räddat min dag..går runt och småskrattar härhemma..familjen undrar vad som nu gjort mig så glad när jag nyss var så klimakteriegrinig..

 8. Anne skriver:

  Om du jörde med kopplingspedalen i botten hela tiden så förstår jag att du körde avslappnat. Ni har ju stått still i 4 dagar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *