När man inte har tid för små valpar

För er nytillkomna lyssnare kan jag berätta att vi har en hundvalp som heter Nisse. En blandras. Eller ”en påse gott och blandat” som jag brukar säga när folk frågar vad han är för ras.

 

Eftersom maken och jag driver företag tillsammans har vi förmånen att kunna ha med Nisse på jobbet. Av någon anledning har den unge herrn fastnat för mig i familjen. Jag som aldrig skulle bli kär i en hund. Än mindre äga en. Han är som en klisterlapp i röven på mig. Jag kan inte gå en meter utan att han hänger i hasorna. Sedan han kom in i vårt liv i våras har jag börjat notera att han äger mig. Till 100%. Känslomässigt alltså. Jag är årets torsk när det kommer till det där jädra hundskrället.IMG_0498IMG_0489

Vi har lite mycket att göra just nu på jobbet. Så mycket att det inte finns en enda minut över till att lattja med en hund. Nu är det bara det basala som gäller: gå ut och bajsa-kissa och se till att det finns mat i hans skål. Han får liksom sköta sig själv.

 

… och man kan säga att det märks. Han passar på att gå bärsärk i våra lagerhyllor. Just nu har han dille på juldekorationer. IMG_0478Han går och hämtar dom i lådorna. IMG_0482IMG_0481Sen gömmer han sig och massakrerar dom. IMG_0479Och nä, han äter inte upp något. Bara tuggar och spottar ut. Den vita bollen där t ex; det är en frigolitkula som är klädd med filt. En julgransboll. Dom älskar han. Så mycket att vi inte har några kvar längre. Upptäckte jag idag. Han har dille på att tugga av filttyget på dom sen lämnar han kulan åt sitt öde. Ovan ett rödprickigt skelett intill. När han tuggat klart spottar han ut allt och hämtar någonting annat. Halva kontoret är fullt med halmstrån efter alla halmhjärtan han har tuggat sönder den här veckan.

 

Men jag antar att jag får skylla mig själv som inte har haft en sekund över på hela veckan. Å andra sidan tror jag inte att en veckas slyngelbeteende kommer förstöra min uppfostran på honom. För det är inte alls så att han styr mig för övrigt, även om jag är råtorsk på honom.

 

Han vet nämligen exakt vad han gör eftersom han aldrig skulle komma på tanken att börja tugga på skor eller andra ”viktiga” saker.

0

15 responses to “När man inte har tid för små valpar

 1. Bisse skriver:

  Hahahaha, hittar ingen på något åt en att göra får man väl fixa det själv! Nisse verkar ju inte rådlös iaf 😀

 2. ElisabethT skriver:

  Gott att ha en trogen vän i Nisse. Han känner att du behöver honom och hans närhet. Sann vänskap.
  Bra att han roar sig själv, så länge han inte tuggar i sig ” fel” saker.
  Köp en aktivitetsboll till honom som han kan leka med. Fyll den med godbitar som han får jobba för att komma åt. Eller ett ”hundschack” – det tror jag Nisse skulle gilla.
  Eller vik ihop en tom toapappersrulle – du kan ta de mannen inte orkar slänga- lägg en godsak i den och låt honom leka med den.

  kram

  1. Mona skriver:

   Åh, jag har a l l a saker du skriver om. När han tröttar på dom går han på dessa grejer. Saken är den att han gör aldrig det när det är ”normal” arbetsbörda och det är därför jag vet att att han vet att det han gör inte är lovligt.=)

   1. ElisabethT skriver:

    Och han är valp, då ska det busas lite.
    Kram

 3. Haderittan skriver:

  Det är klart Nisse har dig som #1! Han känner igen flockledaren =)

 4. Bra hund reder sig själv, klok är han också som spottar istället för att svälja. Fina bilder på dig och Nisse bland löven, jag tycker nog allt att ni liknar varandra ganska mycket. Nisse har lite mer upprättstående öron, men annars har ni samma pigga ögon, söta näsa och vänliga uttryck. Ni klär varandra helt enkelt. 🙂
  Charlotta

 5. Carina skriver:

  Underbar läsning!! Man blir varm i hjärtat när du beskriver din kärlek till Nisse. Och hans till dig!

 6. isa skriver:

  Hihi .. busen.. tänkte oxå tipsa om bollen…. fyll ett märgben (eller en kong) med nåt han gillar o magen tål (tex leverpastej ,mjukost, ) o lägg i frysen nån timme.. då har han aktivering ett tag iaf …

 7. Eva skriver:

  Fin han din lilla Nisse. Min son har en hund som vi har tagit till våra hjärtan. Skulle däremot aldrig vilja ha en hund och vara bunden på det sättet. Funkar dessutom inte då vi arbetar för oss att ha med nån hund på jobbet.
  Konstigt det där med att tugga på saker. Våran plutt har alltid frenetisk tuggat på sina leksaker tills dom går sönder och det har gått sönder ett antal leksaker. Men aldrig att han skulle ge sig på något annat. Varken skor, möbler eller dyligt. Inte ens om han skulle vara ensam 1-3 timmar. Men det är ju jättebra fast man tycker det är konstigt när han har sönder leksakerna till oigenkännlighet.

 8. Nina skriver:

  Hej

  Men gulle jycken! Han ser verkligen glad o busig ut. Ni har säkert provat med hundleksaker? Men tror det finns sånna som man gömme godis i. Han kanske behöver leka o stimuleras o är kanske för liten för att underhålla sig själv.
  Massor med kramar

  1. Mona skriver:

   Så sant, det är han. Men vi har massor med hundleksaker och egentillverkade leksaker. Alla ligger givetvis inte framme samtidigt. Hur som, det är sällan som vi har det som vi haft denna vecka så jag tror inte han lider av att få röja satan i några dagar.=)

 9. Sarah skriver:

  Tror jag skulle bli miljonär om jag fick 100kr för varje hund vi opererat som ”aldrig sväljer något”
  Hoppas Nisse är undantaget som bekräftar regeln

  1. monasuni skriver:

   Ujuj, det hoppas jag med. Men han låter rolig när han spottar/fräser ut det han har i munnen.

 10. Ernie skriver:

  Vår dumma foxterrier svalde en magnumglasspinne det blev till att besöka hospitalet men de påstod att den skulle komma ut den naturliga vägen efter 2 dygn och en skål olivolja så var det dags för nedkomsten,det blev en pojke.
  Efter det fick han bara paketglass.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *