När man har noll koll

Herregud, igår blev det fart på kärringen. Var ute i några ärenden och såg att flera här i finhooden hade fått upp all julbelysning. Blev superstressad och drog ned till källaren för att rota fram alla grejer. Ut och sätta upp fasadkransarna.IMG_1262IMG_1253Upp med julstjärnorna.IMG_1249Under hela tiden tänker jag ”sweet Lord, jag har a l d r i g tidigare glömt bort 1:a advent!” och skänker en tacksam tanke till en av grannarna. Det var i deras fönster jag först upptäckte vad det var för dag.IMG_1248Men, när jag var klart med allt ringde maken och frågade vad jag pysslat med under dagen medan han tillbringade sin söndag på jobbet. Jag berättade.

 

”Ehh, vadå 1:a advent, det är NÄSTA söndag!”

 

Så bra. Jefla grannar … och andra på byn. Men å andra sidan kan jag ta det lugnt i helgen…

 

För övrig är dessa svindyra icke-att-förväxlas-med-kopior adventsstakar det SÄMSTA köp jag ever har gjort.DSC00855Svårt sugen beställde jag 4 stycken för ett par år sedan. Maken blev tokig. ”Vafan ska du med dom till, vad är det för fel på de vi har?”

 

Men jag stod på mig. När de väl kom hem insåg jag A) de var alldeles för stora för våra fönster, inte alls som jag hade tänkt mig. B) de lyser knappt. Alltså, skenet är så svagt att jag blir lika jefla sur varje gång jag tittar på dom. Vilket är varje dag tills de åker ned efter nyår. Har försökt att köpa andra glödlampor men det hjälper inte. DSC00854Och inte kunde jag skicka tillbaka dom eftersom jag ställt till sånt sabla liv för att få dom.

 

Jäkla skitljusstakar.

1

13 responses to “När man har noll koll

 1. Emma skriver:

  Sälj dem! Finns alltid någon vill ha dem bara för att. Eller skyll på att de inte passar med de nya gardinerna el. dyl. Funkar fin fint hemma. ?

 2. Uli skriver:

  Juletid är rån första advent till 20dagknut. O sen kommer ”lillajul” också. Fattar inte att folk har så brått att ta fram julpynt o sen åker allr ner på juldan redan. Snacka om stress. Pynta i lugn o ro o ta bort ilugn o ro….

 3. Alex skriver:

  Samma hände mig igår!!! Men jag är fortfarande inte övertygad att det inte var 1.a Advent igår…

 4. Helena skriver:

  Det är säkert en transformator som gör att du har svagare ljus. En stor fyrkantig klump på elkabeln. Borde gå att byta ut till ”vanlig”. Du får åka till en specialbutik för belysning och fråga.

  1. Mona skriver:

   Åh, TACK för tipset!

 5. FrkM skriver:

  Då var du klar då ?
  Äh ljusstakarna har du ju haft ett par år nu så sälj dem vetja.

 6. Carina skriver:

  Sälj dom! Men jag vill inte ha dem 😉

 7. Dagens Eko skriver:

  Vad ska du ha för 2 av de vita höga stakarna ?

  1. Mona skriver:

   Du kan få köpa dom för 400 kr st inkl frakt. De kostar runt 850 st…(finns i flera storlekar, jag har den största).

   1. Maria skriver:

    Se där, jag har ju skrivit tidigare om att du borde ordna med en bloppis och sälja av saker du inte använder. Eller gör som Sofi Fahrman och skapa en shop på blocket ( eller om det är traderar ) och sälj dina prylar där. Sofi säljer sina märkeskläder och det ser ut att det fungerar bra. Det finns alltid läsare som är köpsugna och second hand är bästa sättet att handla.

   2. Ulrika F skriver:

    Jag kan köpa de andra två! Maila mig om du har möjlighet. Det funkar inte riktigt med ”nya kommentarer” funktionen har jag märkt. Mitt nys kök blir klart på fredag! Hurra ?

 8. Sanna skriver:

  Dom ÄR skitfula. Sälj dem bara.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *