När man har en fixar-sig-själv-dag

Gårdagen startade som vanligt med att jag åkte till jobbet och packade ordrar. Några timmar senare var det dags för besök hos Sveriges snyggaste tandläkare, Tove.img_1053 Garvar lika mycket varje gång jag ska dit: himla bra att de har tre olika knappar att trycka på i porten. Det vore ju jobbigt om man kom fel….img_1058Igår var det dags att sätta i tandställningen. I stället för den sedvanliga ”rälsen” så kör jag något som heter Invisalign. Genomskinliga plastskenor. De ska bytas ut kontinuerligt och jag kommer vara färdig om 1.5 år.img_1054-1Jag gör det för att höja mitt min överkäke. Den ”ligger över” alla tänder i underkäken, se ovan. Tove limmade fast små pluppar på några av tänderna. De är till för att hålla kvar skenorna. img_1065Sen blev det åka av. img_1057img_1061img_1060Ska tillbaka om två veckor och byta skenor. När jag har vant mig kommer jag få byta själv. img_1067Skenorna är genomskinliga och i början läspar man lite. img_1071Tove sa att jag ”kommer vara lite öm i nån dag eller två”, sen skickade hon i väg med med en påse med en informationsfolder tjock som en bibel och två förvaringsaskar. img_1255Jag ska ha på mig skenorna dygnet runt med undantag för när jag äter och när jag borstar tänderna. Det sägs att man slutar att småäta när man har dessa.  Detta eftersom det är lite knöligt att ta ut och sätt in dom hela tiden.

img_1080

Åkte in till Wilmer-Malin för att äta lunch. Hon hade bland annat broccoli-soppa. ”Aldrig i helvete, fifan så äckligt!”, sa jag. Men hon var påstridig. ”Mona, du måste smaka!” img_1077”Max en sked” sa jag, men hon hällde upp en halv skål. Jag smakade. Det var okej, så länge jag höll andan. img_1078Malin garvade och gick och hämtade lite Sydstadssoppa gjord på sötpotatis. Hon hade lite över från dagen före. Svingod! img_1079Det var knökfullt som alltid vid lunch så jag slängde i mig soppan för att låta andra sitta, sen tog Malin och jag kaffet utanför. img_1082Malin hade varit hos doktorn med sina pappa tidigare på morgonen. Samma doktor som inte ville fixa en röntgen som hade kunnat upptäcka den cancer han har. Det här besöket spelade Malin in och jag fick lyssna. Kan ju säga så här: det kommer bli finfint underlag i den anmälan Malin kommer göra mot honom. Vilket jävla rövhål. Hur som. Malin tog saken i egna händer och drog iväg till det sjukhus i Stockholm som är specialiserade på den här sortens canceroperationer, möttes av ett nej-men-man-kan-inte-komma-hit-och boka-besök-allt-måste-ha-sin-gilla-pappersgång. Tills hon drog storyn. Hej och hå, idag ska Voja få träffa en cancerläkare där.

img_1085

Jag pussade Malin hejdå och åkte till Filler-Jenny.img_1085Det var dags att fixa sur-rynkorna kring munnen och arg-rynka mellan ögonbrynen. img_1102img_1086Älskar för övrig att se mina bajssprejer på rätt ställen!img_1108Jag har börjat få pigmentfläckar som tränger sig upp underifrån. Ser ut som om någon har spottat snus i ansiktet på mig. Vid nästa besök ska vi testa något som heter Dermapen Cryo, en metod där man fryser bort fläckarna. Igår gjorde Jenny en kemisk peeling.img_1121img_1118Jag gillar när det sticker i huden, då vet man att det är nåt som händer. img_1257Fick med mig speciella pads så att jag kan köra en minivariant av kemisk peeling hemma. Börjar i nästa vecka och ska göra varje dag. Detta för att se om pigmenten blir mindre. img_1166Efter peelingen körde hon Botox på mina surställen. Ska prata mer om det i helgen tänkte jag. img_1196Måste berätta en rolig sak. När jag satt och väntade på att få komma in noterade jag att det stod nån sorts kylgrej med dricka på bänken. Frågade Jenny var det var. Hon berättade att hon har en hel del män som kommer. Stora, starka, tuffa karlar som ”nämen, nä, jag har inga problem med nålar” för att två minuter senare svimma under behandlingen. Då får dom kall söt dricka för att piggna till. SOM jag garvade. img_1195Kramade Jenny hejdå och drog vidare.

img_1201Åkte ut till Frans-Linda och fixade nya fransar. Sen hamnade jag i eftermiddagsköerna. img_1206Men det gjorde inte så mycket eftersom Fnulan-Malin ringde och pratade skit. Vi ska åka till Kenya i november och det ser jag verkligen fram emot. Jag har känt Malin länge men vi har inte varit så officiella med det. Sen att hon är skåning gör inte saken sämre heller! img_1225Järnet hem, svida om och så iväg till Hamburger Börs med Mirka för att se nypremiären av Alcazar. Väl där fick jag träffa den här och den här bönan för första gången. Supertrevligaimg_1254

Har ni möjlighet så gå och titta på den här showen. OTROLIGT bra!

 

Nu fredag. Måste förbereda inför Viking Line-trippen i morgon!

0

7 responses to “När man har en fixar-sig-själv-dag

 1. Stella skriver:

  Hittar ingen prislista på Jennys sida?
  Kram

 2. Eb skriver:

  Det är väl snarare ledsamt att ”stora, starka, tuffa karlar” har en manlighetsnorm att leva upp till och att den normen gör det svårt för dem att erkänna rädsla eller svaghet? Tänk, vad jobbigt att behöva undvika att ge ett ”mesigt” intryck och samtidigt riskera att bli skrattad åt vid ett misslyckande att upprätthålla imagen?

  1. Mona skriver:

   Fast, jag fattade det mer som att de själva inte trodde att det skulle vara någon fara!😂

   1. Eb skriver:

    Aha! Ja, då hamnar det i lite annan dager.

 3. MosterM skriver:

  Kul med tandställningen , ska bli kul att se förvandling. Jenny körde den pennan på mina pigmentfläckar, du vet fläckar som är lite svagt gul/bruna. Funkade super bra och jag är ju som du solariegenerationen….:-). Ha det så kul på kryssning så himla trist att inte kunna hänga med. Nu ska jag titta på EllosTv, är du nya Oprah?

  1. Mona skriver:

   Haha, skulle inte tro att jag är det. Jag trodde att jag var det. Före inspelningarna.

 4. Fnulan skriver:

  Sötnöt!!! LÄNGTAR!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *