När man går all in, eller Gataeu: släng er i väggen!

På torsdag är det två år sen som jag gjorde min gastric bypass-operation och därmed blivit av med 43 äckliga fettokilon.

Så när läsaren Mr Lee dök upp på kontoret idag, med en påse semlor, så tänkte jag passa på att fira det.

Jag har aldrig hört talas om Europa Bagarn förr, kanske mest för att jag tror att dom bakar till affärer och inte till konditorier. Och jag har never ever köpt en semla i sån här köpekartong förut.

Och med tanke på mig och mina fördomar om saker och ting så väntade jag med en ordinär torr semla med no taste at all.

Grädde är lite för mycket för min mage, så jag fick skrapa bort lite.

Semlan var busfärsk och jag svär på att jag inte har fått betalat för att säga det, men holy shit vad god den var! Gataeu’s semmelbagare borde skämmas, eller ringa upp Europa Bagarn och gå en kurs. Tyvärr vet jag inte var de säljs men håll utkik i alla matvarubutiker ni besöker för det var verkligen värt pengarna…höll jag på att säga. Tack Mr Lee/Robert för att du kom med dom. ALLA på kontoret tyckte dom var kalasgoda!

Den var så god att jag åt upp hela, utan att tänka mig för:

Plötsligt var tallriken tom och jag kände på en gång att det nog inte var så bra det här. En kvart senare var jag på en inbokad 2-års kontroll på St Görans sjukhus.

När jag sitter i väntrummet så får jag värsta dumpingen. (För er oinvigda: av kraftigt intag av socker så får man svår hjärtklappning och grymma svettningar…plus lite yrsel på det. Man mår fruktansvärt dåligt och tror att man ska dö varje gång. Det pågår i ca 20-30 min, sen blir allt som vanligt. Vid lite mindre sockerintag: man blir svårt sömnig och det försvinner också på samma tid.) Som tur är så drabbas jag sällan av den svåra varianten…för att jag passar mig.) 

Det var så illa att jag var tvungen att lägga mig här i väntrummet och vila en stund.

 Inte alls pinsamt bland övriga väntande patienter! Jag kände mig som ett park-fyllo.

 

2

20 responses to “När man går all in, eller Gataeu: släng er i väggen!

 1. Mr Lee skriver:

  Kul att de föll frun i smaken!

  Nästa gång skall du få testa deras blåbärs semlor. 🙂

  (De säljs i välsorterade matvarubutiker i Stockholmsområdet.)

  1. MonasUniversum skriver:

   Va, blåbär?!! Vet du att jag äter tre askar blåbär varje vecka?!!

   Och håll med om att semlorna var svingoda?!

   1. Mr Lee skriver:

    Det är just det jag vet!

    Jepp, de är en referens i semmel-världen!

 2. Madde skriver:

  Testa ICA maxi! Deras blåbärsemlor är supergoda! (tål inte mandel så testar alternativen)

 3. Agneta skriver:

  Gillar dig Mona

 4. Catten skriver:

  Europabagaren ligger i Solna…
  Du kanske kan handla direkt från dem?

  Annars brukar Willys o hemköp ha dem…

 5. svedski skriver:

  Min kompis fick ett migränanfall på väg hem en gång. Hon mådde så illa att hon inte kunde ta sig upp från bänken hon låg på två meter in till tunnelbanetåget så hon var fast på gamla stans station och såg tåg efter tåg hem tuffa förbi utan att kunna ta sig in. Eftersom hon var i övre tonåren och det var midsommarafton (mitt på dan, men ändå) antog alla att hon var full och ingen hjälpte.

  Till slut kom hon hem dock.

  Men man ska inte döma öh… fyllona efter… öh, fördomarna… typ… Eller nått…

 6. Sandra skriver:

  Håller med dig.. Europabagarns semlor är godare än vad man kan tro!
  Jag lyxade till det i dag med en minisemla från Gataeu – perfekt för mig som oxå är GBP-opad.. Men fy så besviken jag blev.. den var inte alls särskilt god.

  Jobbigt läge med dumpning där och då.. men lite avis är jag allt.. Jag kan äta en hel vanlig semla utan någon som helst dumping-känsla. Det är OBRA!

 7. taxichaffisen skriver:

  Alkohol är bara en förfinad variant av socker.
  Fyllo som fyllo…
  😉

 8. gudinnan skriver:

  Frågan är ju…skulle dom karva bort både gäddhänget och fettvalken på ryggen?!

  1. MonasUniversum skriver:

   Hehe, jag ska fråga om han kan ta valkARNA på ryggen också. Om det ingår i priset liksom..=)

 9. Elin skriver:

  Såg dom europa bagarns semlor på Lidl :O)

  Du e grym Mona, i adoooore u!!

 10. shrin skriver:

  Vilken sten har du bott under? Europa Bagarn ser man ju i varje affär!

  1. MonasUniversum skriver:

   Ameh, jag handlar ju bara på CityGross, och de bakar själva!

 11. Eva skriver:

  Åh vad typiskt att dumpa lagom till 2-årskontrollen! Firar snart 1 år som GBP opererad och har haft ett fåtal såna dumpar, går fasen inte att beskriva hur trött man blir! 😀

 12. gunillak skriver:

  Håll i hatten för tusan men dessa semlor fanns i denna by oxå! Jag äter eg inte semlor men nu ska jag göra det…fan ta nån om dom inte är goda! 🙂

  1. MonasUniversum skriver:

   Ujuj, se bara till att dom är färska så kommer du inte att bli missnöjd! (Fråga när dom fick in dom.)

   1. gunillak skriver:

    Dom va färska för dagen…men va det gott?…… *trumvirvel*…Jajamensan! Så nu har jag ätit årets enda semla…tror fan att jag har tvångstankar som måste äta en om året trots att det inte är nån favorit. Skitkorkat. 🙂

    1. MonasUniversum skriver:

     Haha, där ser du. Jag tror dessutom att mina kom direkt från bakbordet då bageriet ligger i närheten av jobbet. Jag hade lite problem med mandelmassan, mest för att den är så söt och jag har ju, som bekant, problem med socker…

     1. gunillak skriver:

      Jag är ingen fanatiker av mandelmassa…eller grädde…eller bulle…tvångstankar va det ja.

      Ännu mer idiotiskt att äta en semla som man eg inte tycker om när man är slav under viktminskningsprogram men det kan man ju inte säga högt.

      Just shoot me för fan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *