När man får lära sig något nytt om Botox … som få vet!

I morse åkte jag in till Jenny på ArtFace för att ta bort lite tråkiga sura veck i fejset. IMG_3937När jag klev in i behandlingsrummet hann jag tänka att Jennys rock var lite i största laget …. den brukar vara tajt. …IMG_3940

… tills jag såg att hon hade en 18 nummer för stor eftersom det bor någon i hennes mage! Jag, egoisten ba’; ”Nämen näääää, det går ju inte … men jag då?!” 

 

Jenny skrattade och lovade att hon inte kommer vara mammaledig mer än ett par veckor. Pjuuuhh!  (Himla tur för mig att hon har en jättebra make som vill vara hemma…)

IMG_3941 (1)Magen var uppenbarligen också förklaringen till hennes … ähum … not too sexy shoes. Jag är van att se henne i piffiga Tory Burch-ballerinas…IMG_3942Hon började med en Milkpeel-behandling för att ta bort all skit i ansiktet. Det sticker lite men är hur skönt som helst efteråt. Sen markerade hon var hon skulle sticka in Botoxet.IMG_3951IMG_3954… och så fram med sprutan.IMG_3960

Jenny har börjat med en ny grej: EVRF-behandling. För oss med små eller medelstora kärl i ansiktet. En liten yttepytte nål som hon stick i kärlet och poff …  så försvinner det efter några dagar.IMG_3963 (1)IMG_3966

Det sticker lite, men gör inte alls ont eftersom nålen är så tunn. De kärl hon tar bort kommer aldrig tillbaka, men det kan givetvis bildas nya … om man har otur. IMG_3967

Efter det var det dags att ta bort min sura mun.  Jag får sådana där extremt fula surkärrings-veck runt munnen och ser alltid så jäkla arg ut. Det är ett år sedan Jenny fixade bort dom senast.IMG_3968

Är något trött på att höra ”är du sur?” och sedan jag började ta bort dom mår jag mycket bättre. IMG_3972Hon fixade till min läpplinje också.IMG_3983Jag gör inte injektioner för att se yngre ut, endast, med betoning på endast, för att förstärka mina grunddrag. Eller snarare förbättra eftersom de blir sämre med åren. Om en månad ska jag tillbaka och se om något behöver korrigeras.

 

Jo just det, det här med Botox. Jenny berättade för mig att det finns tusentals kvinnor som har problem med urinläckage och jag vet att ingreppet i Fiffi för att fixa det gör hyfsat ont. Har flera kompisar som gjort det. Nu berättade hon att man tydligen kan använda botox för att fixa det. Läs det härHelt otroligt, hade ingen aning om det, eller är jag sist på bollen? 

 

Jenny berättade vidare att de flesta förknippar Botox med skönhetsfixning, men det har länge använts mot mycket mer viktiga saker. Migrän är ett annat område. Eller om man har spasmer så kan man få bort det.

 

Hur som. Jag gör mer än gärna reklam för Jenny eftersom hon är svinduktig. Hennes specialitet, som mycket få i den här branschen kan/klarar av är att få bort eller tokminska påsar under ögonen. Kolla skillnaden för den här kvinnan: img_0887

Det är två år mellan dessa bilder!

 

Sen hade jag ingen aning om att man kan fixa så kallad Gummy Smile med Botox. De finns ju de som lider oerhört för att för mycket av tandköttet visas när de ler. Två små stick så får man ett bra mycket bekvämare leende.

img_7588

Det är som sagt få som klarar det här och jag är så sjukt glad över att jag, via Tinna … en bloggläsare, hittade Jenny. Hon är sjuksköterska och certifierad. Utbildar andra och har ett extremt gott renommé i branschen. Om ni säger att ni kommer från mig får ni rabatt. För det får jag!  Dock kan jag inte rekommendera henne om ni är ute efter ankläppar och andra lite too-much-ingrepp, sånt gör hon inte.

 

HÄR hittar ni henne. Skynda er för i juni tänker hon föda barn! (Bokar ni på nätet så tror jag att man kan skriva att ni kommer via mig.)

1

28 responses to “När man får lära sig något nytt om Botox … som få vet!

 1. Bodil Hanson skriver:

  Den däringa surtruten lider jag oxå av, så himla tradigt att alltid se sur och arg ut. Är det någon som vet någon seriös sprutare i Blekinge så skriv gärna det här!

  1. monasuni skriver:

   Eller så skypar du med Jenny och kommer hit. Så har en annan av mina läsare gjort!

  2. monasuni skriver:

   Och gör du det ska vi fika!

   1. Bodil Hanson skriver:

    Låter najs, men skitlångt iväg jue ..!

    1. Mona skriver:

     Ameh, du måste ju till storstan nåååågongång ju!

     1. Bodil Hanson skriver:

      Får jobba på min Stockholmsfobi ..livrädd för tunnelbanor och hur man ska hitta i den Stora Staden .. Går för tusan vilse i mitt eget hem på 125 kvm …
      Mvh ” föddfullständigtbefriadifrånlokalsinne”

     2. Mona skriver:

      Alltså, du kommer inte ångra dig en sekund, jag lovar. Och du k o m m e r att hitta!

 2. Lisbeth skriver:

  Men Mona! Tittade på första bilden innan behandlingen och tänkte på min mormor som jag växte upp hos. Glömmer aldrig hennes tjat om att jag inte fick rynka pannan för då skulle jag se ut som en Bulldog med massa rynkor i pannan när jag blev stor. Vete gudarna men kanske hade hon rätt för det finns inte många där i pannan fast jag ska fylla 60 år

 3. Ingela skriver:

  Ett annat viktigt område för botox är hyperhidros/överdriven svettning. Tyvärr är vi som behöver denna behandling motarbetade av Landstinget så vi flyger till Köpenhamn eller Oslo för att få behandling (lika vård för medborgare inom EU). Då går det istället på Försäkringskassans budget….

  1. monasuni skriver:

   Va, det var det värsta jag har hört!

 4. Biggan skriver:

  Jag har inga problem att hoppa bungyjump eller kyssa en boa eller för den del en spindel. Men min stora fobi är sprutor. Får jag se en så springer jag fortare än Sanna Kallur. Fy fabian för att spruta i nervgift i fejjan. Nä då ser jag hellre lite sur ut. Men tur att alla får göra som dom vill. Valet är fritt. Det är nog bara jag som är väldigt gammalmodig och tråkig som gillar mina rynkor. Huvudsaken att var och en trivs med livet. En sådan tur att vi har kommit så långt att man kan välja. Kram

  1. monasuni skriver:

   Jag tycker att rynkor runt ögonen är det finaste som finns men än så länge har jag inga, tyvärr!

 5. Maria skriver:

  Jag fick under åtta års tid botox i mina ben, vars muskler är spastiska pga en CP-skada. 25-30 injektioner, maxdos per kg kroppsvikt, fyra gånger per år. Reaktionerna jag fick när jag som 15-åring bad om ledigt från skolan eftersom jag skulle iväg och få botox. Ansiktet granskades noggrant vill jag lova! ? Numera är det mer eller mindre standard att barn med liknande hjärnskador erbjuds botoxbehandling från mycket tidig ålder. Jag slutade dock för några år sedan, då effekten minskade. Som jag har förstått det bildar man antikroppar mot giftet med tiden. Bra att möjligheten finns hursomhelst!

 6. Kompis skriver:

  Bra att du gjorde hela pannan! Så funkar inte ansiktsmimiken så bra, så när någon säger ngt urkorkat så ser man aningens mer likgiltig ut! #typnärmanharnychef ?

  1. monasuni skriver:

   Nädu, mina rynkor i pannan kommer vara kvar!?

 7. Åsa skriver:

  Var och fixade mina argrynkor i pannan för tredje gången i tisdags samt fyllde ut mina labialkratrar vid näsan och munnen. Så jäkla skönt att möjligheterna finns. Jag har kompisar som är lika gamla som jag, 45, som knappt har några rynkor alls och vissa har till och med rökt i flera år (jag röker inte alls) så ödets lott faller verkligen olika. Men, liksom dig så vägrar jag botox i pannrynkorna eftersom de inte stör mig det minsta, kråksparkarna får också vara kvar.

 8. Marie skriver:

  Japp, det där med att få bort migrän med Botox är en väldigt positiv bieffekt som jag upptäckte när jag började med att Botoxa min 11 i pannan.
  Har haft migrän i hela mitt liv (dock en ganska lindrig variant som kunde hållas i schakt med tabletter).
  När jag började ta Botox i pannan så försvann migränen och jag har inte behövt att ta mina tabletter sedan dess.
  Fantastiskt!

  1. Mona skriver:

   Helt fantastiskt, men det tycks vara få som vet om det..

   1. Alex skriver:

    Tråkigt nog så fungerar inte botox på min migrän, jag var hos Jenny i Måndags och fixade mina påsar under ögonen.
    Mer än nöjd???

 9. Chris skriver:

  Botox för migrän..
  Vet att det kan ges, men väldigt restriktivt verkar det som att det görs. Vore ju toppen att få 2 effekter i 1 behandling!! ?

 10. Lotta skriver:

  Trevligt för dig att hon endast tänker lägga några veckor på sin mammaledighet, men varför skaffa barn överhuvudtaget? Förstår mig inte på dessa som absolut vill ha barn men inte vara hemma. Den tiden går inte i repris.

  1. monasuni skriver:

   Åh, hon kommer kombinera det bra. Hennes man vill ta det största ansvaret denna gång, vilket jag tycker är fantastiskt!

   1. Micaela skriver:

    Barnet har väl en pappa?

    1. monasuni skriver:

     En bra sådan dessutom!

  2. Pudeltanten skriver:

   Jättekonstig kommentar, när man inte vet ett sk*t om hur personens liv ser ut.

 11. åsa skriver:

  oh. my. god. ALDRIG vetat att man kan fixa till sitt smile på det viset.
  har alltid mått dåligt över att man ser så mycket av mitt tandkött när jag ler, så helst skrattar eller ler jag inte alls. men kan säga att när jag skriver detta så gråter jag. tänk om mina barn äntligen skulle kunna få en GLAD mamma!!! ska kolla upp detta GENAST.
  thank you honey!

  1. Mona skriver:

   Jag veeet, hade ingen aning heller. Jenny berättade att man behöver två stick, ett på varje sida på överläppen, sen är det klart!

 12. Eva skriver:

  Åh det med små kärl som bara poffar bort lät ju väldigt intressant. Har massa ytliga kärl på mina kinder. Inte så fint.
  Men så är jag en liten hare som inte vet om jag vågar. Rädd att det ska bli ännu fulare om man sticker nålar i.
  Och så bor jag ju inte i Stockholm. Undra om det finns nån här på västkusten som är duktig?
  Tack Mona för allt du tipsar om som man inte visste fanns. Och om du provar först så kanske man vågar testa själv, haha. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *