När man älskar sin finhood

Igår tog jag en långpromenad här i hooden och jag kan aldrig få nog när jag går förbi alla fina hus som finns. Är en megasucker för ytterdörrar (jag vet, ett väry konstigt intresse…) och funderar på att ge ut en bok med bilder på alla dörrar jag har plåtat world wide, haha!

 

Näväl, tillbaka till husen i hooden. Tänk om jag använt hjärnan lite mer när vi köpte vårt hus. Inte så smart att köpa ett trähus. Putsad fasad är så mycket finare. IMG_1879Det här nedan är mitt favorithus, det ligger på min gata och jag skulle LÄTT köpa det om det vore till salu. IMG_1898Jag går ofta förbi det här vita huset nedan och ryser lika mycket varje gång. Jag och min exmake var SÅ nära att köpa det, men vi hoppade av budgivningen som slog igenom taket. IMG_1880Lyckligtvis hamnade jag i det här huset med mitt livs kärlek i stället. Ett hyfsat sjabbigt hus med stor potential. Ska bara jobba ihop lite mer stålars först!

 

Släppte in Nisse i huset och drog in till stan. Maken hade fotbollscup hela dagen och talibanen var hos en kompis. Jag älskar att vara ensam. Det bästa jag vet. IMG_1886Gick in på ett fik på Kungsholmen, Wilmers Kaffebar, som ägs av någon jag kände i mitt förra liv … men som jag nu tänker öppna dörren för igen. Hon var inte där så jag passade på att provsmaka lite av utbudet.

 

Åt världens godaste avokadomacka och drack en supergod kaffe.IMG_1893

… medan jag kollade in fiket. IMG_1888Hon har alltid haft en förmåga att göra det hemtrevligt så jag var inte ett dugg förvånad över att jag trivdes. Tittade på den där gröna soffan länge och fick plötsligt ett svårt sug efter att fortsätta på min bok. IMG_1890IMG_1891

Jag började ju skriva på en bok för 2,5 år sedan men livet rämnade när 24-åringen berättade om sin pappas våldtäkter. Har inte skrivit en stavelse sedan dess men känner att jag skulle kunna fortsätta med boken här.

 

Åkte vidare hem till CityGross i Bromma. I går kväll skulle vi ha familjemiddag och jag var tvungen att storhandla.IMG_1897Järnet hem och fixa. IMG_1907Gjorde världens godaste kyckling- och potatissallad. IMG_1908Innan alla kom passade jag på att sitta i min ena hängstol.IMG_1905Hittade den (och den vita i bakgrunden) på en marknad i Nicaragua när jag var där nu i april. Den vita kunde man vika ihop till ett litet paket, men den här ovan, den tar skitmycket plats. ”Glöm det!” sa mina reskamrater. Men jag ville absolut ha den så kvinnan som sålde den fick helt enkelt montera isär den. I helgen satte jag ihop den och hängde upp den. Den se möjligen inte mycket ut för världen men jeflar i min lilla låda så skön den är att sitta i!IMG_1909Är för övrigt tacksam över ”K”, min kompis trädgårdsmästaren, som fixat så mycket blommor åt mig. Jag njuter verkligen av att hänga i min trädgård nu. Har i och för sig halva trädgården kvar att fixa, men det får bli lite senare i sommar. IMG_1903IMG_1904Idag är det tisdag. Älska att det var röd dag igår och att veckan redan börjat gå. På torsdag startar talibanens sommarlov. SOM hon har längtat. Hon är supertrött efter den här terminen och i höst börjar hon i 7:an. Min bäbis.

 

Hej tisdag. Nu kör vi!

1

11 responses to “När man älskar sin finhood

 1. Nilla skriver:

  Jäklar vad ung du ser ut på bilden där du sitter i din hängstol 🙂 Ha en härlig vecka! 🙂

 2. Linda P skriver:

  Min pöjk börjar också 7an i höst. Herre Gud vad tiden går. Han är numer en dm längre än mig och kan dela garderob med sin far. Skrämmande men underbart.
  Härliga stolar förresten, har letat som en galning efter liknande men de är snordyra och jag är snål. Tänkte bygga några istället (giv mig styrka)

  1. Mona skriver:

   Googlade såna stolar här hemma och jävlar så dyra de är. Min vita med fransar var dyrast och jag betalade drygt 100 kr på marknaden för den, och då var det en svindyr turistmarknad!

 3. Magdalena skriver:

  Snälla, ta tag i din bok och skriv klar den! Du ser strålande ut på bilderna, fortsätt njut av dagen!

 4. Sophie skriver:

  Vilka härliga bilder … och dina tallrikar! Jag vill ha!!! 😍Och visst är det skönt att få vara själv. 😄

 5. Det där fiket ser ut som ett perfekt stället för att skriva klart din bok. Och på tal om böcker, den här borde stå högst upp på din önskelista till Tomten. 🙂 http://www.goodreads.com/book/show/1621168.The_Language_of_Doors
  Charlotta

 6. Madeleine skriver:

  Glöm inte att vattna blommorna nu Mona! Den ena hortensian ser redan lite trött ut!

 7. Tove skriver:

  Dörrtips: Har en kompis som hade samma läggning, plåtade hundratals fantastiska dörrar. Först blev de liggande, men sedan satte hon ihop dem till en affisch, kanske 6 x 8 dörrar. Superfint! Man kan titta på den hur länge som helst.

  1. Mona skriver:

   Åh vilken bra idé, TACK!

 8. O. skriver:

  Ser jättefint ut i trädgården ju! Och håller med ‘Nilla’ ovan, du ser superung ut! (Y)
  Alltid lika fräsch dock!

  PS. Håller också med Magdalena om att jag riktigt längtar efter din bok! Skriv, skriv, skriv! (Y) DS.

  Kram!

  /O.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *