När man älskar pranks

Ni vet ju att jag ställer ut på en så kallad fackmässa två gånger om året, januari och augusti. Formex heter den och den är alltså bara för inköpare.

 

När mässdagarna är över så är man tokslut. Det är jättejobbigt att vara trevlig fyra dagar på raken … hehe. Nämen allvarligt, det ä r jobbigt. Det tar 3-4 dagar att bygga upp en monter, för flera av oss, men sista dagen tar det typ 3-4 timmar att packa ihop. Jeflar som det går undan.

 

Roligast på mässorna är montergrannarna. Oftast lär man känna varandra ganska bra eftersom man brukar få samma monterplats. Jag har haft en galning som granne intill vår ena monter i några år. Maria som äger Reunion Home. Hon har sålt mycket keramik från Marocko men nu gått över mer och mer till textilier (ni är många som har handlat hennes handdukar via mig). Maria och jag har samma humor. Hon är för övrigt helt störd i huvudet. Hon blir dessutom alltid färdig med rivandet av sin monter före mig. Då ler hon skadeglatt, pussar mig hejdå och åker hem till Skåne. Allt medan jag står kvar och packar ner. Sur som f-n.

 

Men, det är då jag passar på. Kvar i hennes monter står burar och pallar med allt hon haft på mässan och som DHL kör ned några dagar senare. Jag sticker ner allt möjligt bråte som lite extra minnen från mässan. Utställare slänger nämligen alla möjliga grejer som de haft som dekoration. Det kan vara skitfula blommor, pinnar, galgar and you name it.

 

På den senaste mässan behövde jag inte rota runt i några papperskorgar. I min monter hade jag nämligen shitloads med rödkål. Stooora kålhuvuden. Tänkte att, ”gu’ så bra, då har hon lite att äta till hösten” och tryckte ned ett gäng bland hennes pinaler. Vad jag inte visste då var att, pga en flytt så skulle dessa grejer inte packas upp på en gång, som hon brukar göra, utan de skulle magasineras tills hon fick tillgång till sitt nya lager.

 

Mässan avslutades i augusti. Nu är det oktober. Igår fick jag det nedan sms när jag befann mig på Mall of Scandinavia, en galleria här i Stockholm.

mavbild-2016-10-01-kl-16-56-51

HERREGUD som jag skrattade. Rakt ut. Folk omkring mig stirrade så jag var tvungen att åka ned till garaget för att lugna ned mig och spela in en video till henne (som inte går att se här).

ska%cc%88rmavbild-2016-10-01-kl-16-57-14

Jag kan ju säga så här; jag kommer vakta varenda pinal dygnet runt på nästa mässa för våra practical jokes sträcker sig även under mässdagarna. Kommer inte ens våga gå på toaletten, that’s for sure.

 

Fifan, jag skrattar fortfarande. Det måste lukta förjefligt!

0

22 responses to “När man älskar pranks

 1. Eb skriver:

  En person som fortfarande älskar den som förpestat ens levebröd med ruttna kålollon måste ha stort tålamod (alt. ohälsosamt starka psykiska försvar 😉 ). Jag ser fram emot att få läsa om fortsättningen på det här ”kriget”… Hoppas du får faaan för det här, hahaha.

  1. Mona skriver:

   Haha, lucky me att hon platsat in det som var viktigt. Dock kan jag räkna med en grym hämnd!

 2. Malin B skriver:

  Fy attans!!!
  Din kompis är inte sann på riktigt om hon fortfarande gillar dig. Det måste STINKA om varje textil som var där.

  1. Mona skriver:

   Hahaha, jag vet men som tur är älskar hon mig och hon behöver verkligen lite glädje i sitt liv. Sen brukar hon plasta in allt viktigt…

 3. Tove skriver:

  Skrattar också😂. Älskar såna här ”elaka-skämt-man-kan-göra-för-att-man-vet-att-man-älskar-varandra” Men den här var tuff. Kållukt är överkurs. Definitivt All over the place… Men blir hon sur, så har du ju alltid oss. Som älskar dig oavsett (möjligtvis pga att vår relation är luktfri:)

  1. Mona skriver:

   Alltså, jag vet på riktigt hur dålig kål luktar men jag gissar att jag ska vara tacksam över att jag inte vet det, hahaha!

 4. Kompis skriver:

  Nej, mässan är inte det minsta jobbig. Det är vårat levebröd, du får fan sluta klaga på det.
  Utan den hade vi fått packa ihop och tackat för oss.

  1. Mona skriver:

   Mässan är skitjobbig. Tycker jag. För jag är ingen mässmänniska. För jag hatar att stå still. Så jo, jag kommer alltid att klaga på det. Och ja, en del av leverbrödet men inte allt!=) (Om det går som jag vill så är januari mitt sista Formex!)

 5. Ragdoll skriver:

  Ha, ha, ha! Jag läste monstergrannar! Och det kan man väl kalla dig?! Ha, ha, ha! Underbart!

 6. Lotta skriver:

  Är hon på väg till filmfrukost?

  1. Mona skriver:

   Mmm..MEN VA, nu ser jag din emailadress, det är ju DU!! Har bestämt date med Marie…

 7. Monika skriver:

  Jag tyckte inte det var roligt alls…… äckligt med ruttet kål som kunde förstöra mycket….ett dåligt skämt…..
  De tidigare pranksen var roliga men detta var att gå för långt….Tur för dig att du har en sådan förlåtande vän.

  1. Mona skriver:

   Well, det är den här nivån vi gillar!

 8. Lotta skriver:

  😉

 9. Charlotta skriver:

  Alla är vi olika. Personligen gör jag en mental notering att aldrig ”parkera” bredvid någon av er under några längre stunder, oavsett om det är på en p-plats, mässa eller i toakö. In i den avdelningen sträcker sig nämligen inte min humor, tvärtom är det där jag börjar bli farlig på riktigt. Just sayin’! 😉

  1. Mona skriver:

   Well, man får anpassa sina pranks efter den som ska bli utsatt, väry viktigt!

   1. Mona skriver:

    …och det ska tilläggas att jag räknade med att hon skulle packa upp burarna på en gång. Tokglömde att hon skulle flytta hela sitt lager och därför lät hon mässgrejerna stå…

 10. M skriver:

  Tycker att du ska skicka en stor, fet blombukett till henne!

  1. Mona skriver:

   Jag kan ju säga så här: det kunde lika gärna ha varit jag! Hon och jag är av samma skrot och korn…

 11. Norpan skriver:

  HAHAHAHAHA tack för dagens skratt ;-D
  Om det är sådär du tar hand om grönsaker så förstår jag varför du inte vill äta dom ;-D

 12. Birgitta skriver:

  NI är ju inte kloka nånstans😃😃😃😃😃😃. Tackar dock för skrattet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *