När maken är mer korkad än lovligt

Ibland är det halvjobbigt när man har läsare som är aningen smartare än man hade hoppats på. Jag skrev ju igår att jag vill ha en ny bil och att kravet är att den har runda ljus. Call me crazy men ja, jag vill ha en pluttliten bil som jag kan sätta fast såna här ögonfransar på.

Men, jag inser ju hur sjukt det låter och är, så när maken frågar varför jag absolut måste har runda ljus så mörkar jag och säger ”jamen jag tycker det är så fint”.  Vilket han så klart går på. Tills han går in i bloggen och läser vad några av er redan listat ut.

…och undrar om jag är tom i huvudet på riktigt.

Jag vidhåller att jag vill ha en liten bil. Dels för att vi har en Volvo XC90 och alltså inte behöver en stor bil, plus att en liten kostar ingenting. En begagnad så klart. Så jag tillbringar en stor del av dagen med att surfa bilar. Hittar nåt som heter Kvarndammen.se där man tydligen kan göra kap.

Har en kund i butiken när mobilen ringer. Som f-n. Jag svarar med ”har en kund” och lägger på. Det fortsätter att ringa…och ringa..och ringa. Men efter 15 år tillsammans så har jag svart bälte i att ignorera hans 20 samtal om dagen.

När kunden går så svarar jag.

Dåren har hittat in på Kvarndammens sida, där det pågår bilauktioner för fullt.

Varför svarar du inte?!”

”Jag kan väl för fan inte svara när jag står med kunder, vad villeru?”

”Jag skulle buda på en bil men du sket ju i att svara och nu är auktionen slut så nu missade vi den!”

Jag blev irro på mig själv för att vi kanske hade missat THE car så jag frågade vilket märke det var.

”Ehh, en Hummer…”

”En HUMMER?! Eru dum i huvet på riktigt, vi har pratat bubbla, Fiat och såna småbilar, hade du tänkt dela den på två då eller?!  Och hur ska vi få in den på uppfarten där din fula BMW står?!”

”Amen asså, det ordnar sig, dom är skitfina och det var ett jättebra pris..och då kan vi sälja jeepen.”

Alltså. Det är läge att lobotomera maken nu tror jag.

4

34 responses to “När maken är mer korkad än lovligt

 1. Victoria (som nu fördelar kommentarerna) skriver:

  Finns KVD hos er med? Annars har jag mycket bra kamrat som arbetar där…ifall han vill ha hummer när du vill ha nyckelpiga 😉

 2. -ME- skriver:

  Felåt, gjorde jag bort mig nu igen? Jag tyckte jag var lagom diffus så att du skulle fatta men inte de som inte sett dem. :S

 3. Ma1in skriver:

  Monas make: En Hummer att köra omkring i Sthlm/stadskörning med? Glömt räkna in drivmedelskostnad och de fina böterna som lär komma in pga svårt att hitta parkering stor nog?

 4. Ma1in skriver:

  Monas make: en Hummer i stadstrafik/Stockholm? Räknat in drivmedelskostnad samt alla p-böter som lär ”komma med på köpet” pga stor och svår att hitta parkeringsplats till?

 5. interNettan skriver:

  Fasiken va´ skönt att ni inte blev med hummer. Svindyrt med reservdelar. Oj vad det hade gjort ont på maken…Men han ska ha beröm för att han inte budade utan att få tag i dig, Mona.

 6. Kompis i Södern skriver:

  Till Maken:
  Har du tappat det helt?? Lyssna nu på Mona, liten bil, små kostnader, billig i drift:
  Jag har haft en Hummer liknande bil som jag bytte mot en Volvo XC60. Tror att jag halverade bränslekostnaderna, och då är det alla andra kostnader också som halverats.
  Money, money, money….

 7. pia skriver:

  Alltså Mona! Jag försöker pracka på dig min fina BMW men kolla in pernilla wahlgrens lilla fiat 500 Gucci collection på hennes blogg! Thats tha shit!

 8. gudinnan skriver:

  Jag vet inte men jag ser mig dig å maken…

  vad du än väljer ta en 4wd! HA HA HA AH HAAAA

 9. Liz i Lux skriver:

  Nämen, VAR köper man dessa ögonfransar??? Trodde att det var ett skämt! Måste ha till min bil! Var var var??? Min man blev inte ett dugg imponerad…. Tråkig gubbe!

  /Liz i Lux

   1. Åsa i Svedala skriver:

    http://carlashes.com/ fungerar bättre ;o)

    1. MonasUniversum skriver:

     Haha, thank you honey!

 10. Tess skriver:

  Haha vad lustigt. Såg en sån där bil idag med ögonfransar, fast det var en rosa skönhet istället 🙂

 11. Anette skriver:

  Alltså, jag trodde att du var en klok kvinna. (rolig oxå men det är du fortfarande) Varför ska du ha en bil med Ögonfransar, det har ju varit inne ett tag, tom i mitt lilla Kungsbacka. Köp en liten bil som du trivs med men utan blingbling för din egen skull…

  1. MonasUniversum skriver:

   Jamen jag v i l l! Dom är så söta. Två flugor i en smäll tänkte jag..

 12. Helén skriver:

  Hahahaha, jag tror jag dör. Underbart att komma hem och läsa din blogg och få gapskratta 🙂 Men du, det ser ut som att Hummern har runda lyktor iaf.

  Stor kram till världens bästa bloggerska!!

 13. Mrs Data skriver:

  Hummer ska man äta.
  Det måste väl ändå vara den fulaste bil som finns på planeten? Jag tror att en stridsvagn är estetiskt vackrare faktiskt.

  1. Tant T skriver:

   Hummer ÄR framtagen för militären från början så stridsvagn är väldigt passande.

   Jag vann en Suzuki Swift 2006 (uttagen 2007) o den är väldigt trevlig o pålitlig. Dock så har jag minsta motorn o eftersom jag bor på landet o i norrland så svär jag någon gång varje vinter o mumlar ”min nästa bil ska vara stor, fyrhjulsdriven o ha hög markfrigång”.
   Tänker aldrig göra mig av med ”Lilla Blå” som den heter men kommer behöva en annan bil från jul o något år framöver för barnvagnen går inte in…
   Har en veteranbubbla på gården som ska bli rosa o den kommer nog behöva ögonfransar 🙂

   Har blivit dålig på att kommentera (skäms lite) men ursäktar mig med att kombinationen GBP-opad o gravid tar på, är kopiöst trött o orkar helt enkelt inte men läser troget minst en gång om dagen.

   1. MonasUniversum skriver:

    VANN en bil? Vad i h-e, jag vinner aldrig något!
    Jag har nog noterat din frånvaro men ack så glad att höra att du ändå hat tid att läsa. Det är ändå det som är huvudsaken!

   2. Mrs Data skriver:

    Kunde väl tänka mig det att det var en militärbil, den ser ju ut som något som ska kunna gå över stock och sten. Vad man ska ha den till i stan är för mig obegripligt. Men vad vet väl jag? Jag har inte ens körkort.

    Annars tycker jag Fiat har söta bilar – ofta med runda lyktor.

 14. Vespa Vulgaris skriver:

  Jag är hopplöst efter när det gäller att blinga bilar. Jag inte ens hört talas om ”ögonfransar” på billyktor. Du borde söka för det där 😛

 15. BB skriver:

  Hahaha, vad kul det här var. Vilken härlig kommunikation ni har. Ögonfransar på en Hummer hade i.o.f.s. varit kul att se. Bäst du sköter bilaffärerna själv, Mona. Maken borde hålla sig till trädgårdssysslor. Älskar din blogg.

 16. Lalina skriver:

  Jag har haft en bubblacab och jag fullkomligt älskade den… Rekomenderas varmt.

 17. Sara skriver:

  Nej – ingen Hunmer! Skoj nån månad eller två men sen kostar den pengar, drar mkt drivmedel, bullrar så att man inte kan prata (kan iof vara bra med vissa medresenärer

 18. mamski skriver:

  sicken tur att du hade kunder 😉

 19. Mr Lee skriver:

  Skall du fortsätta vara lager, sop, flytt mm -ansvarig så skulle nog en lastbil vara ett bättre alternativ om han envisas med en stor bil.

  En bil med runda lysen:

  http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Fiat_Multipla_001.jpg

  Annars skulle en Mini-Clubman eller Countryman vara något för dig! (nästan runda lysen)

 20. Mr Lee skriver:

  Annars har nästan alla BMW modeller ”ögonbryn” som standard sedan 2004. Dock orange och lysande.

 21. Raggoparden skriver:

  En sån här saåklart:
  http://www.blocket.se/goteborg/Fiat_500c_Lounge_Edition_1_2_69hk_39411903.htm?ca=11&w=3&last=1

  Ok, ovala lysen, men det funkar med fransar på dom också. Och cab! Och kolla inredningen!

  1. MonasUniversum skriver:

   Jag vet, jag såg den och försöker sälja in den till maken…

 22. Matilda skriver:

  Min kusins kompis har faktiskt en bil med ögonfransar. Men de hade rektangulära ljus… och det finns ögonfransar anpassade efter dem också. Ifall du skulle vilja ha det vill säga. Tack för du livar upp dagen!

 23. Trollet skriver:

  Hej hopp i bilköparträsket! Hoppas att det går framåt där….. Men jag undrar vad hände med ” kära makens” gästinlägg??? Fick han stora skälvan eller fegade han bara ur?? Jag väntar med spänning på det…. // Trollet

 24. Vespa Vulgaris skriver:

  Idag såg jag min första bil med ögonfransar! Mona- du har öppnat mina ögon 😀

 25. Cecilia skriver:

  Tur du slapp Hummern. De är mest studsiga å otympliga. (Jodå, jag har studsat runt med en i LA så jag vet..) Den är ju grymt brutal, men det var ju inte en brutal bil du letade efter.
  Nostalgeek i Lidköping (nostalgeek.se) har haft ögonfransarna. Kolla där.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *