När klockan går

Kom till jobbet igår och konstaterade att jag har 25 pallar kvar att packa. IMG_2355Jag hade lite panik och maken ringde till värden … som gav oss 5 dagars respit. Thank you Lord för det!

 

Firade det med att sluta tidigt och åka hem till Jack-Jane med lunch. För en gång skull är hon ledig och fick för sig att hon skulle måla sitt köksgolv vitt. Hur snyggt som helst.IMG_2378S o m jag älskar den här kvinnan! Fifan vad vi är bra på att peppa varandra!IMG_2377Efter lunchen åkte jag till IKEA. Man kan säga att jag inte var så ensam där.IMG_2380Två kassar med ramar, värmeljus och annat småskit, senare åkte jag hemåt.IMG_2381Passerade dock en butik jag aldrig varit inne i och som jag trodde hade gått i konkurs: Chilli.IMG_2383 Klev in och kollade runt lite. Kanske inte bästa kvalitetsaffären. Jag är på jakt efter nya matsalsstolar, liknande de här:IMG_2382Har surfat runt en del på nätet och sett att det finns två varianter som är exakt likadana: den ovan är tillverkad i Kina och den andra varianten är tillverkad i Europa. tuva-europa-version-ii-beige

Sjukt snygga. Ska bara övertala makejefeln som ogillar allt jag tycker är snyggt.

 

In på ICA för att köpa gourmetmiddag.IMG_2385

Kom hem, öppnade datorn och fick årets sista positiva överraskning: en av mina bloggläsare, som inte vill att jag skriver hennes namn, älskar betong och har det som fritidssysselsättning. I våras beställde jag två soffbord med stålunderrede av henne och jag visste att det skulle ta tid. Nu kom mailet där hon talade om att de är klara. SJUKT snygga! FullSizeRender (1)

Visst är hon duktig! Hon gör jobb på beställning så hör av er till mig om ni vill komma i kontakt med henne. Jag ska hämta dom i februari och s o m jag längtar!

 

Maken och jag har börjat kolla på en ny serie: Gåsmamman. Vansinnigt bra så den kan jag varmt rekommendera.

 

Nu ska jag ta fram målarpenslarna och testa Annie Sloans Chalk paint på ett svinfult skåp. Blir det bra kommer jag måla om rubbet i hela huset. Sjukt jefla trött på makens fula ekmöbler.

 

Vi hörs lite senare med ett nyårsinlägg!

5

15 responses to “När klockan går

 1. Yasmine skriver:

  Åhh det kommer att bli bra. Jag målade om mina köksskåp med Annie Sloan och det blev kanonbra =)

 2. sofia skriver:

  Men Mona. När du var ute i mina områden, varför kom du inte till Willys och sa hej?!?!
  Sen tycker jag inte att du ska måla om ekmöblerna. Jag älskar ek! Det känns ombonat men stilrent.
  Gott nytt år.

 3. Elin Arvegil skriver:

  5 dagars respit och du gjorde allt annat än packa de där pallarna? 😉

  1. Mona skriver:

   Japp. För jag behöver bara två dagar för att greja det, hehe! Mvh Speedy Gonzales

 4. Britten skriver:

  Gåsmamman har jag också sett och den var sketabra tycher je!

 5. Eva skriver:

  Vill gärna få rapport om hur det går med målningen. Får väl erkänna att det finns en å annan ekdetalj även i mitt hus.
  Gott Nytt År!

 6. Maria skriver:

  Lycka till med målningen, men tänk på att ek är lite knepigare att måla och träet kan blöda igenom om du har otur :/ man kan förhindra det med att spärrgrunda innan, finns speciellt lack för det, och sen är det bara att gå loss med Chalk paint! 🙂

 7. Mireille skriver:

  Inside möbler i Bromma bör ha dom stolarna. Går att special beställa de mesta hos dom. Vi e flera som har handlat där och är jätte nöjda! Gott nytt år på dig fina Mona!

  1. Mona skriver:

   TACK för bra tips. Var inne och kollade på hemsidan. Måste bara få reda på om de är tillverkade i Europa eller Kina. Eftersom vi använder våra stolar mycket vill jag ha lite kvalitet..

 8. Marie skriver:

  Glöm inte att spärra om det är oljad ek, det kommer att blöda igenom och bli flammigt annars tyvärr.

  1. Mona skriver:

   Ujuj, too late. Kan man fixa på nåt sätt? Har målat två gånger och ser att det är flammigt. Har både ljus och mörkt vax, hjälper det?

   1. Marie skriver:

    Det såg fint ut i inlägget. Trodde det var sån där kladdig ekblaffa som alla köpte för 8/10 år sedan. Är det flammigt så det ser ut som rosor underifrån? Då skulle du nog ha behövtvgrunda med spärr innan. Det kan också bli lite flammigt av att man inte rör om tillräckligt i färgen då den innehåller mycket pigment. Har du facebook finns en bra grupp med mycket tips, varning för målarberoende dock, som heter Chalk oaint i Monicas butik.

 9. Linda skriver:

  Skickar massor av gott nytt år kramar och önskar att ditt 2016 blir awsome!!! Berätta gärna när du målat, har en burk som skräpar här oxå, ska måla om sambons hemska ekbord mååååååste ta tag i det alltså…..

  Kram på dig!!
  Linda

 10. Susanne skriver:

  Hej Mona, vi har precis sett alla delar av Gåsmamman och jag kan bara hålla med dig, så sjukt jävla bra!!!!

  Gott Nytt År

 11. Tess skriver:

  Jävlar vad snygga borden var! Gåsmamman var en jättebra serie, Alexandra R är sjukt snygg 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *