När kineser inte pratar samma storleksspråk som européer

Jag har beställt hem en massa nya prover från min cashmere-leverantör. Varit hyfsat noga med hur jag vill att plaggen ska se ut. Vid ett tillfälle skrev jag att storleken large i Kina inte kanske var så lik den i Skandinavien. Jag skrev därför, möjligen lite slarvigt, att jag vore väry happy om jag kunde få en viss tröja i ”european size large please”. Igår kom alla plagg. Superfina. Sen vecklade jag upp den specifika tröjan.

IMG_7043

… och jag undrar stillsamt om de har förväxlat Europa med USA.

 

För övrigt är det min icke så normala hund där i bakgrunden. Så där ser han alltid ut när han leker med allt han kommer över på kontoret. Den där bollen är en dekorationsboll (ofarlig) som han snott från vår julavdelning. Hans specialhörna här på kontoret.

 

Dåren.

2

16 responses to “När kineser inte pratar samma storleksspråk som européer

 1. Lovisa skriver:

  Åh! Den ser underbar ut! Dels är jag en tjockis, dels älskar jag oversizeade ”boxiga” tröjor!
  Snyggt när man har något tightare under. 🙂

  L

 2. Malin skriver:

  Den där tröjan som tog slut du vet – den med knappar bak, vad finns det för storlek i den sen när du får in den? Mvh Mulligochgärnavillha!

 3. Christina H skriver:

  Oj! Nu påminns jag om svunna tider då vi hade en zoo-afffär och importerade akvariefisk från Singapore. Funkade perfekt med de tre första leveranserna. Massa olika härliga fiskar och malar m.m. Fjärde gången beställde vi ”som tidigare” och fick 12 stora frigolitlådor med enbart rödciklider! Blir stooooora. Den MegaJätteIdiotRean glömmer jag aldrig……….

  1. Eb skriver:

   Usch, blir illamående vid tanken på att rea ut liv. Eller att forsla liv över halva jordklotet. Skönt att ni slutade med det.

 4. Maria h skriver:

  Haha, tjusigt! En fråga, jag beställde en mörkgrå poncho, den med knappar på sidan – vet du när det är leveranstid på den? Minns att det stod att ni väntade in dem i mitten av augusti – vet du om prognosen håller? *väntar med spänning på den*

  1. Mona skriver:

   Maria, vi håller på att maila ut till alla om att vi fått et senare leveransbesked: ”at the end of August”. Kan inte samköra mailutskicket varför vi måste skicka det en och en…Maila mig om du har frågor. Sorry, står med handen i målarburkar och målar mässinredning. mona@hemslojdsprodukter.se

   1. Maria skriver:

    Ingen fara, än är inte höstkylan här då den kommer behövas. Den kommer när den kommer – både ponchon & hösten. 🙌🏼

 5. Heidi skriver:

  Hahahah ser ut som nisse oxå skrattart storleken

  1. Heidi skriver:

   Åt!!! Ska det stå

 6. I mitt huvud skriver:

  Finns säkert nån stor person som har svårt att hitta kläder som kan tänkas vilja ha den!

 7. Camilla skriver:

  Då det är svinkallt här om kvällarna skulle jag bli överlycklig över en sån myströja att ha när jag kollar på mina telenovelas, men här är en tröja i storlek L synonymt med S eller möjligen M så jag kan fetglömma oversizetröjor.

 8. Anna skriver:

  Ha ha ha ha, gud så knasigt! Själv är jag väl st 42 och är för stor för många av Zara´s kläder i Large, men den där kan jag tälta i.
  Ps. Tack som fan för tipset på rean till dom UNDERBARA våfflade handdukarna!

 9. anni skriver:

  åh en sådan skulle jag behöva. är stor och det är tråkigt att inte hitta bra saker till en själv

 10. Sara skriver:

  Säg till om du vill sälja den, passar säkert perfekt på en fetknopp som mig

 11. Sofiafj skriver:

  Allt går att sälja med mördande reklam 🎵🎶🎶🎵 Kom och köp konserverad gröt 🎶🎵🎵🎶

 12. Elin skriver:

  Dagens skratt 🙂 Ni kan ju ha den som familjetröja…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *