När inte alla dagar är roliga och man bara vill skrika

Jag håller ett högt tempo nu. Jobbar som en gnu. Svarar på mail, skickar mail, packar ordrar, badar i beställningar av bajssprejer och leker budbil. img_8878Det här med fina naglar och stå på ett lager är inte bästa kombon. img_8896Sätter mig i bilen och konstaterar att det är sommar i Stockholm. Jag hinner inte njuta. Måste jobba, jobba, jobba. img_8893Köra lånade lådor och andra ärenden. img_8899Sen till lokala blomsteraffären.img_8898img_8900Min bror fyllde 50 igår och eftersom hans present ännu inte har kommit fick vi ta med oss en liten snart-så-kommer-den-present.

 

Kvällen tillbringades hos honom med mycket skratt. Det behövdes för jag mår skit. 25-åringen mår jätte-jättedåligt och jag har svårt att andas varje dag. Jag ler, lagar, mat, shoppar, träffar människor, städar huset …  och stänger av rubbet. Men jag mår skit. När ens barn är trasigt så går man sönder själv. Det finns inget jefla klister världen som hjälper ett våldtaget barn.

sad-woman-mountain-amp-clouds

Jag slutade att hata min exman för länge sen men ibland väller det över en. Hur fan kan man göra sitt barn så illa?! Hur fan kan man svika sitt eget barn?!

 

Och jag såg inte ett jävla skit. Kan.Inte.Laga.Henne.

 

Men, det är bara att köra på. Jag sladdar ner i diket mellan varven men reser mig alltid.

 

Tisdag. Ny dag. Kämpa.

1

58 responses to “När inte alla dagar är roliga och man bara vill skrika

 1. Bitta skriver:

  ♥️♥️♥️♥️

 2. Linda skriver:

  Du måste inte orka allt Mona. Även om det känns så. Fortsätter du så kommer du sladda ner i diket och ut på åkern. Och då tar det lång tid innan du är uppe igen. din familj o vänner behöver dej mer än vad vi läsare behöver bajssprej o jackor. Vi finns och väntar när du har tid och ork. Tänk på DIG! Kram ( från en som aldrig kommenterar)

  1. Maria skriver:

   Håller med Linda, BROMSA innan det är försent!!!
   Massor av kramar både till dig och dottern. <3 <3<3

 3. Ellinor skriver:

  Du har så himla rätt – när ens barn mår dåligt är känner man sig som en gammal dåligluktande disktrasa…. Hoppas så att ni båda får börja må bättre! Stor kram från norrland/Ella

 4. Ragdoll skriver:

  Jag förstår att du mår dåligt när din dotter gör det men du måste vara rädd om dig själv också! Du måste ta hand om dig! Ta det från en som alltid kört på i 390 km/h och vägrade inse att jag måste sätta mig och min hälsa främst och det slutade inte väl. ❤❤❤

 5. Carola skriver:

  Ja, det är svårt att förstå när man själv gör allt för att hjälpa sina barn.
  Styrkekramar till Er båda och resten av familjen. :>

 6. Ulrika skriver:

  <3 <3 <3 <3

 7. Mia skriver:

  Hej Mona,

  Såklart kan jag inte förstå vad du och dottern går igenom eftersom jag inte varit där. Ser vad du läser och känner med er. Många mår skit av olika anledningar och oftast syns det inte utanpå en. För många skulle det nog vara bra att ”prata” om det så här som du gör. Very soon är det fredag och då skålar vi i champagne igen eller hur? Tills dess ta hand om er och pussa 🐶

  Kramar

 8. Jenny skriver:

  Gråter när jag läser och vill bara skicka lite styrka genom 1:or och 0:or. Opersonligt blir det tyvärr men bättre än inget. Du har så rätt, inget klister hjälper. Du kan bara fortsätta älska henne och finnas där. Lyssna när hon behöver det, prata när hon behöver höra. Och ta hand om dig däremellan. Inget blir bättre om du kraschar och du måste ta hand om dig även om jag förstår att det känns underprioriterat. Stor styrkekram!

 9. Carina skriver:

  Som jag lider med henne och alla andra barn som just nu befinner sig i helvetet. Det gör fysiskt ont i mig när jag tänker på alla försvarslösa barn som jag inte kan rädda. 🙁

 10. Åsa skriver:

  >3 <3 <3

 11. Karin skriver:

  Sänder många styrkekramar till er båda

 12. Marina skriver:

  Varma energifyllda styrkekramar till er båda ❤️

 13. LenaB skriver:

  ♡♥♡ KRAM! ♡♥♡

 14. Ulrika F skriver:

  Kram! Tog med lite värme hem från Spanien, hoppas den omfamnar och lindrar lite i alla fall ❤️

 15. Annika skriver:

  Jag tänker att man är som den där leksaksclownen med rund botten. Den puttas ner. Igen och igen. Men vad clownen vet är att när man är nere så är enda vägen upp.
  Kramar till er från djupet av mitt hjärta!

 16. Mini skriver:

  Tänker på er båda och känner så mycket med er! Vill bara att ni ska veta hur mycket ni betyder, att ni berättat och belyst, det har ni gjort för oss alla! Förstår att det är skit, och extra skit ibland, tyvärr är det så. Men kom ihåg det där citatet du funderade på att beställa: this too shall pass
  Eller det kommer i alla fall inte fortsätta göra lika ont, jag vet!
  Största Kramen till er

 17. Madeleine skriver:

  Kram till er båda.

 18. Jennifer skriver:

  Åh Mona, jag önskar att jag kunde göra något för er… <3 Hör av dig så kan jag komma och bädda ner dig i soffan en kväll och laga middag åt dig. Jag vet inte alls vad ni går igenom men jag vet hur det är att vara "den starka" som faktiskt inte orkar mer. Som bara vill rasa ihop i någons famn. Någon som klappar en på huvudet och lovar att allt ska bli bra. Styrkekram från mig till dig

 19. mamski skriver:

  <3 <3 <3

 20. Agda skriver:

  Tänker ofta på henne, vad hon fick gå igenom och vad hon går igenom nu.
  Tänker mycket även på dig,
  hur du känner och hur du mår.
  Måste vara väldigt, väldigt psykiskt jobbigt.
  Hälsningar och kram från Skåne till er båda två.

 21. Sanna skriver:

  ❤️❤️❤️

 22. Gudinnan skriver:

  Tänker på er ofta!
  Skänker en kram å styrka å en axel att luta sig emot

 23. Charlotta skriver:

  Dottern är inte din att laga Mona, hon är din att älska. Lagandet måste hon få göra själv, i sin egen takt och på det sätt som hon bäst behöver. Den resan är inte spikrak, den går upp och den går ner, ibland går den flera steg framåt och ibland några steg bakåt. Men hon är klok och stark, din dotter, och du kan lita på att hon kommer att hitta rätt väg, just den vägen hon behöver gå för att känna sig hel och stark igen. Det enda du kan och ska göra under tiden är att se henne, lyssna på henne, bekräfta henne, och framförallt älska henne, och det vet jag att du gör på allra bästa sätt. Stora kramar till er båda!

  1. Ylva skriver:

   Vilka kloka ord! Att det man kan göra är att älska och finnas till <3

  2. Sari skriver:

   Instämmer, så bra skrivet. Sköt om er i hela familjen!

  3. Rijo skriver:

   Så rätt tänkt. Mona, bara älska henne innerligt så ska du se att livet kommer på rätt väg för henne med. Ta hand om dig, så du kan älska henne (och din lilla dansartjej). Annars kan det hända att du tar slut och det är nog inte det du vill.
   Har haft jobbiga år med min dotter och de kan endast läka sig själva hur ont det är gör i mammasjälen….. Kram till er alla!!

 24. Mallan skriver:

  💜💜💜💜 till er båda!

 25. Susanne skriver:

  STOR KRAM!

 26. Anna skriver:

  Det gör ont att läsa detta. Hur ont ska det då inte göra att uppleva det? Varmaste kramarna till er båda från mig. <3

 27. Malin skriver:

  ❤️❤️❤️

 28. Anne skriver:

  Kärlek till er Mona. Nej, det går inte att laga. Men jag lovar att det gör mycket att du finns där för henne . Stor kram ❤️

 29. Carina skriver:

  Förnekar han helt? Eller har han något sätt försökt hjälpa henne (sitt eget barn) framåt i hennes helvete?

 30. Inger skriver:

  Undrar varför gud skapade vissa med hjärnan så långt ner?

 31. Birgitta skriver:

  Lyssna på de goda råd du har fått. Du måste få ta det lite lugnt också innan du kör dej själv i väggen. Och du, att du älskar din dotter hjärtinnerligt går inte att ta miste på.

  Kramar till er båda

 32. ninni skriver:

  Kramar i massor till er och du måste inte orka allt, du är ju trots allt bara människa, ingen robot.
  En parentes, jackan kom idag, helt underbar

 33. Lotta skriver:

  ❤️❤️❤️

 34. Louise skriver:

  ❤️ Kram ❤️ Ta det lugnt nu… Hoppas att dottern får bra hjälp oxå…

 35. Ragdoll skriver:

  Då mina kommerntarer, återigen, inte kommer med så skriver jag igen. Du måste inte vara stark jämt! Du måste stanna upp och andas lite även om det innebär att du så också måste känna. Ta hand om dig Mona! Jag förstår att du mår dåligt när dottern gör det men du måste också tillåta dig att må dåligt ibland!

 36. Eva skriver:

  Ja det värsta som finns är nog om ens barn mår dåligt.
  Då skulle man gå sönder av oro.
  Stor kram till er.

 37. Cecilia skriver:

  Jag berättade för min mamma att hennes nya kommit till mig på natten. Hon valde att blunda, förneka, sa att han gått i sömnen.. Hin visste men inget dåligt samvete..? ! Jag frågade henne nu 35 år senare, och hon svarar , jag förstod väl inte bättre!! Min syster blev utsatt av våran morfar i 8 år!! Utan att nån märkte! Vi såg att hon mådde dåligt, men visste inte varför… Så du behöver inte ha dåligt samvete, då du inte visste el förstod! Svårt att få reda på då barn är specialister på att dölja, för dom tror att felet är deras, tyvärr! Kramar till er alla💕💕

  1. Mona skriver:

   Usch, jag får så JÄVLA ont i magen av dina ord. HUR kunde hon bara blunda? Helt jävla oförlåtligt. Hur mår du idag?

 38. Lisa Johansson skriver:

  Från en medsyster till en annan…. <3 . Finns faktiskt inga ord

 39. Bibbi skriver:

  Det är möjligen inte så att du gräver ner dig i jobb när du mår dåligt för att slippa tänka och känna för mycket?
  Glöm inte bort att andas också. Att hämta sig från den smällen kommer att ta tid, lång tid men det brukar lätta lite så småningom.
  Världens största kram till dottern och dig.

 40. Mammy skriver:

  All kärlek till er ❤️❤️❤️

 41. Anni skriver:

  Jag skulle nog aldrig slutat hata honom. Särskilt inte som hans liv rullar på som vanligt och erat är fördärvat. Har han ens förlorat nåt? Fru, jobb, vänner?

  1. Mona skriver:

   Han lever sitt vanliga liv. Helt och hållet. Dock har han åldrats 20 år sedan det här exploderade. Märkligt med tanke på att han anser sig fullkomligt oskyldig.

 42. Emma skriver:

  Kärlek och styrka till både dig och dottern💕

 43. Bondens fru skriver:

  Många kramar till dottern och dig och även till Talibanen och maken. Tänker att detta är svårt för er alla. Kan inte ens föreställa mig. ❤️❤️❤️

 44. Eva N skriver:

  Styrkekramar till dottern och dig <3 <3 Samt till övriga familjen <3

 45. Tara skriver:

  Blir ledsen för er skull, Mona.
  Önskar er bättre dagar inom väldigt kort tid 💕
  Kram

 46. Hanna skriver:

  Håller din dotter på med något estetiskt? Sjunger hon? Jag är ganska säker på att hon har en estetisk ådra och att hon borde satsa helhjärtat på det för hon har vad vi kallar DET! Hon lyser som en stjärna och för personer som är stjärnor så är estetisk verksamhet en kanal för välmående så uppmuntra henne gärna att skapa mer!! 🙂

  1. Mona skriver:

   Hon h a r en estetisk ådra, dock ej sång, mer ”materialmässigt”. Tack för tipset om att uppmuntra den delen.

 47. Sara skriver:

  Jag säger som Charlotta. Det viktigaste du kan göra är att lyssna, tala om för henne hur underbar hon är och älska henne. Läka måste hon göra själv tyvärr.
  Jag har inte varit i hennes sits, men jag har varit på botten, med självmordsförsök och självakadande pga väldigt låg självkänsla. Min mamma har mått otroligt dåligt över detta då hon inte kunnat göra nått för att hjälpa mig. Och för mig bottnar det i 6 år av mobbing. Som ingen såg, inte ens min älskade mamma. Jag försöker få henne att förstå att det inte var hennes fel, det är mobbarnas fel. Och att det bästa hon kan göra för mig är att älska mig.
  Precis som du gör med din dotter!! Bara vetskapen att du finns där och älskar och tror på henne räcker. Det är allt du kan göra. Och ta hand om dig! Så du orkar finnas där för henne.

  Oj så långt det blev… Hoppas du förstår vad jag vill få fram. Många kramar till er alla!! ❤️

 48. SkruttAnn skriver:

  Finns det ingen ”förening”, stödgrupp eller liknande för personer som varit utsatta för sexuella övergrepp? Även om det finns böcker om ämnet, man kan gå i terapi o.s.v. så tror jag att det är ovärderligt att prata med såna som varit/är i samma sits, personer som varit med om samma sak. Jag tror inte att någon annan kan förstå till 100 %.

  1. Mona skriver:

   Jo, men där får man bara gå typ 10 ggr. Det gjorde hon för drygt 1 år sen. Problemet är att det är väldigt få som är utbildade inom det här och efterfrågan på vård är beyond your imagination…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *