När femtioåriga tanter gör i brallan på riktigt

Jag har haft ont i magen i ett par dagar men då vi har extremt mycket ordrar att packa har det inte varit läge att känna efter. Har tänkt att det berott på att jag möjligen inte skött matintaget ordentligt. Skulle vara ledig igår men det gick inte.

 

Stod i hissen och kände att jag nog borde ha stannat hemma i alla fall. IMG_1748Hinner inte ens få av mig jackan förrän det är dags att gå på toa. Följande 4 timmar spenderas mellan toa och packbord. Däremellan ta samtal från kunder. Denna vecka har vi bara varit tre stycken på jobbet så risken för att jag redan smittat någon tidigare i veckan var rätt överhängande. Jag är sällan sjuk och ser därför inte varningstecknen lika snabbt som normala människor. Alltså var det ingen idé att gå hem på en gång, skadan var redan skedd.

 

Står och packar när jag känner att en fis är omöjlig att stoppa. Hjälper den på traven med att trycka på lite extra. Ähum. Årets sämsta beslut. Kastar mig in på rummet, greppar datorväskan, Nisse och springer nedför trapporna till bilen. Kände ju liksom att det inte var läge att stanna kvar på jobbet. Det blev bara blötare och blötare i brallan.

 

Sitter i bilen och önskar att jag hade gasmask åt både mig och stackars Nisse. Drog ned fönstren så att vi inte skulle kvävas av stanken. Det här med skinnsäten … väry good shit … just saying. Hade dragit upp dyrjackan till armhålorna innan jag satte mig. För att vara på den säkra sidan.IMG_1760

Det tar 11 minuter från dörr till dörr. Jag var hemma på 7. Slänger av mig jackan i hallen, skiter i att ta av Nisse kopplet. Springer upp för trapporna med honom i hasorna, in på toa och blev sittande … ett tag.

 

Tar en dusch när jag är klar, plockar ihop mina kläder, lutar mig ned för att stoppa in allt i tvättmaskinen då helvetet brakar löst igen. Jag svär på mina barn: i samma ögonblick som jag böjer kroppen för att trycka in tvätten öppnas pruttgruvan igen. Fanns inte en chans i hääällvättää att jag kunde knipa ihop. Rakt över badrumsmattan. Insåg samtidigt att det måste ha varit en syn för gudarna: gammal kärring lutar sig och kaskadbajsar. Sexigt.

 

Jag har en hund som ogärna är mer än 10 cm ifrån mig. Ever. Tittar på honom när han tvärvänder och går ut från badrummet. Okej, jag fattade. The stank from the death liksom. Hejdå matte, jag drar.

 

In i duschen igen. På med kläder. Går ned för trappan. Hinner två meter till innan jag känner att det är dags igen. Lucky me for having tre toaletter i det här huset.

 

En timme senare är det bara att ge upp, då hade jag säkert knallat en kilometer fram och tillbaka. Hämtar datorn och blir sittande i ena badrummet. Liksom ingen idé att röra sig ur fläcken. IMG_1762Märklig känsla att sitta på toa och svara på jobbmail. Ringer maken. Som har ont i magen. Grattis.

 

Lägger mig till slut i soffan och dör av smärta. IMG_1766Nisse, som brukar vara asjobbig fattade galoppen för han låg blixtstilla intill.IMG_1775Till slut slaggade vi båda in i ett par timmar.IMG_1803Maken kom hem tidigt och hela familjen lade sig i soffan för att se en film. ”Den är skitbra” sa filmchefen. Och det var den, men jag har levt med min man i typ 18 år så jag vet hans svagheter. En av dom är skådespelerskan Anne Hathaway. Han tycker att hon är svinsnygg …IMG_1800Man kan ju undra om han tycker att jag är i samma kategori. Let’s hope not…

 

Lade upp en bild på instagram, när jag satt på toa och fick sms från bästa kompisen. Jag var tvungen att gnälla lite.IMG_1795

Resten av kvällen spenderades ömsom på toa och ömsom i horisontalläge. Jag är gastric bypass-opererad och liksom måååånga med mig så kan jag inte kräkas. Alltså använder vi oss av andra lösningar och det krävdes inte många högskolepoäng för att fatta att jag har Vinterkräksjukan. Men bakvägen.

 

Middagen bestod av ägg. Klarade ett, sen var det kört. Somliga andra var desto mer nyfiken på äggen. Sniff, sniff, vad är det där …IMG_1819Verkar vara konstiga kulor som dessutom är snorvarma. IMG_1824”Kan du förklara vad det är för nåt, eller?!”IMG_1822

Förlåt alla jag har träffat och kramat den här veckan, jag visste inte … och ni kan ju sjukskriva er från jobbet redan nu.

 

Just telling.

1

38 responses to “När femtioåriga tanter gör i brallan på riktigt

 1. katta skriver:

  Jag DÖÖÖÖÖÖR! Sitter på sonens innebandy träning och skrattar så tårarna sprutar. Folk tittar på mig o jag kan inte sluta skratta!!!! Skadeglädjen är den sanna glädjen!! Mohshaha??????

 2. Skåne-Mia skriver:

  Älskar att du bjuder på denna händelse! Humorn förenar oss ?
  Krya på dig!

 3. Camilla skriver:

  Men alltså … förlåt … men jag skrattar så jag fan trillar av stolen! 😀
  Dock så tycker jag ju grönjefulskt synd om dig. Been there done that liksom förut. Hela processen av att bara ge upp och flytta in i badrummet är ju bara för patetiskt om än nödvändigt. Enda trösten är ju att när allt är över från båda prutten och munnen så har man blixtbantat ned sig de där sista envisa kilona – och de brukar hålla sig borta ett tag också för att man är LIVRÄDD för att äta ett BRA tag efter att man har blivit frisk.
  Men Mona – krya på dig och ta hand om dig! 🙂

 4. Ragdoll skriver:

  Löv jo för att du bjuder på dig själv! Krya på dig!

 5. Helena m. 4 skriver:

  …men ägg…?!??
  Vad hände med Oldschool-kurer som rostat bröd och ev. lite saft…
  Blir illamående av att bara tänka på varma ägg – och jag är frisk… ??????

 6. Catrin skriver:

  Stackare!! du är helt underbar. Finns ingen som är så öppen om bajs som du and i love it
  Hoppas det lugnat ner sig ?

 7. Elinor Sternving skriver:

  F´låt Mona men jag asgarvar av detta inlägg, din målande beskrivning är ”skitrolig” :-), krya på dig, kram!

 8. sara skriver:

  Och för två dagar sedan satt jag och reflekterade över att det var längesen du haft ett bajs-relaterat blogginlägg, tänkte skriva en kommentar om det men lät bli. Nu kom det! Förlåt. 🙂

 9. Smultronblomman skriver:

  Blåbärssoppa är det som gäller när man har diarré. Proviva blåbär är ett alternativ. Du får i dig lite stabiliserande bakterier. Själv börjar jag nästan kräkas av Proviva, men maken tar det när han varit magsjuk.

 10. Elin Caesar skriver:

  Herrejisses din stackare 🙁 men sjuksköterskan i mig undrar varför i hela glödheta du äter ägg när du är kass i magen? Inte direkt känt för att göra saker bättre? Men ja, såklart om det är det enda du får i dig så är det så. Men jag skulle försöka koncentrera mig på t.ex. avslagen cola (zero om det funkar för dig), blåbärssoppa och sådant. Lättsmälta grejer som kroppen kan ta upp snabbt. Krya på dig oavsett!

 11. Johanna skriver:

  Kör magsjuka här också. 5-åringen startade i tisdags så vi trodde vi hade klarat oss men ikke. Inatt var det min tur. Nu ber vi bara en bön att vår 4-månaders klarar sig ??

 12. Alex skriver:

  Så ärlig & öppen, vet ingen som skulle ge den målande beskrivningen du ger.
  Krya på sig nu❤️

 13. Henna skriver:

  Jag dör ??? Been there Done that. Krya!

 14. Marianne Pettersson skriver:

  Bästa botemedlet är ett glas vatten med en tesked potatismjöl. Så får du stopp på det hela.

 15. Ia skriver:

  Ha ha ha, tack för förmiddagens skratt 🙂 Tårarna rinner och katten stirrar och undrar vad det är för fel på mig. TACK för alla dina roliga inlägg. Hoppas du mår bättre idag och inte behöver besöka toaletten lika många gånger som i går…Krya på dig!

  1. Mona skriver:

   Jag.Mår.Inte.Bättre.

   Mvh
   The Queen of Bajs

 16. Annika K skriver:

  Men din stackare 🙁

  Men varför ägg? Gott annars men nu???

  1. Mona skriver:

   Tänkte att det skulle vara … ähum … mjukt för magen.

   1. Annika K skriver:

    Näääää :/

    Blåbärssoppa och avslagen cola.
    Sen rostat vitt bröd… Osv

    Hoppas det gett sig nu

 17. Camilla skriver:

  Alltså…förlåt men… Jag skrattar så tårarna rinner?
  Nästan i klass med när Du satt/sprang på toa i Eran pop up Bromma för några år sedan…
  Krya på Dig, Hoppas Du snart mår bättre!!!!

 18. Irre skriver:

  Gu vilken syn, ändan i vädret och bajset kommer hahaha men krya på dig

 19. PJAK/Anna skriver:

  Hmmm nu måste jag nu nästan vara snäll fast du la en korkskruv i dagens lucka….. som komplement till veckans tidigare ha-det-mysigt-på- egen-hand-tema……..

  Krya på dig!!

 20. Isabella skriver:

  Hoppas att du mår bättre och att resten av familjen klarat sig. Själv har jag en kronisk tarmsjukdom, Mb Crohns och när jag mår som sämst och ska förklara hur det är brukar jag jämställa det med vinterkräksjukan. Vet precis hur det känns att skita ner/på sig. Tur att du har bil och nära hem

 21. Helėne skriver:

  Tack snälla Mona för århundradets skratt, älskar att du bjuder så mycket på dig själv ?. Hoppas du mår bättre nu och får en trevlig helg.
  Kram❤

 22. Kristin skriver:

  HAHAHAHAHAHA…. HAHAHA… HAHAHA… KAN… HAHAHA… INTE… HAHAHA… SLUTA… HAHAHA… GARVA…HAHAHAHA… PÅ RIKTIGT… FÖRLÅT… HAHAHA…

 23. Anne skriver:

  Meh nu fick ju jag ont i magen! (av skratt)
  Däremot känns det som att jag är innerligt tacksam över att inte beställt nåt från er, finns risk att det finns annat med i paketet än det man beställt…

 24. Josefine skriver:

  Jag har också åkt på den supertrevliga vinterkräksjukan nu. Inatt vaknade jag till och skulle bara lägga en liten fis. Tji fick jag, va tvungen att bädda rent och skura väggen 4 inatt. Jefla tur att jag är singel.

 25. Micaela skriver:

  Stackare! Men hur kan man komma på tanken att stoppa i sig ägg vid en magsjuka *ryyyser* Hoppas du är bättre nu.

 26. tina skriver:

  Men…du kan väl spy? Du brukar ju göra det lite då och då:) krya på dig!

  1. monasuni skriver:

   Extremt svårt och det ska mycket till. Tyvärr eftersom jag föredrar att spy.

 27. Maria skriver:

  Har du sett scenen i ”…och så kom Polly?” Man kan säga att det är spot on.
  ”I sharted” ?

 28. Bondens fru skriver:

  Sist jag hade vinterkräksjuka befann jag mig på Arholma i Stockholms skärgård. Vi var där för att gå på fina vännernas bröllop (Bonden var bestman). Tjoho så kul det var att spy (och skita på sig) där det endast fanns utedass. Jag missade bröllopet och var livrädd att jag hade smittat någon på middagen kvällen innan bröllopet. Eftersom vi var fem personal och x antal barn på jobbet som fick det samma natt så var jag ju säker på att det var jag som hade smittan med mig.

  Men nu till dig; KRYA PÅ DIG! Jag såg nyss flera av era smidesproduktet i Aftonbladets ”Hemma”-tidning. Kul!

 29. Susanne skriver:

  Men Mona, din stackare! Det är det jobbigaste som finns, usch och fy. Förstår att du kan hålla dig för skratt, men du får ursäkta att vi som läser skrattar gott åt den utförliga och igenkänningsbara beskrivningen. Hoppas verkligen att du snart kryar på dig. Sen vill jag bara kommentera sista bilden på Nisse, alltså de ögonen!❤❤❤. Så vackert huvud och blick!
  Krya på dig! Ät ägg om du vill även om jag och många andra ifrågasätter att äta ägg i ditt läge. Man kan äta precis vad man vill säger de som vet och kan. Men glöm inte att dricka så mycket du kan, du förlorar vätska. Kram

 30. Tant T skriver:

  Stackare…hade mitt i februari o vi gbpade som inte kan kräkas…DÅ kunde jag så fort jag fick i mig en tesked vatten. Detta då det slutat komma bakvägen (smidigt att ha ett blöjbarn i familjen så jag kunde låna skydd) Slutade med att jag tog mig till akuten o krävde dropp vilket proverna verifierade att jag behövde. Jag hade inte de 5 kilona att tappa som försvann på 3 dagar. Bästa känslan, som jag delgav doktorn när han frågade om jag mådde bättre, var när jag återfuktats såpass att kinderna släppte från tänderna…

 31. Jessica skriver:

  Förlåt, men fy f-m vad jag skrattade. Tack för att du bjuder på dig själv! Hoppas du mår bättre nu.

 32. Johanna skriver:

  Krya på dig……. men….. skrattar så jag gråter …..? löv y Mona????

 33. Ann-Sofie skriver:

  Förlåt men så här kul har jag inte haft på länge! Du är helt jäkla underbar när du bjuder på dig själv. Tack och krya på dig!

 34. sofia skriver:

  Men stackars dig, Mona. Jag tycker så synd om dig SAMTIDIGT SOM JAG SKRATTAR SÅ JAG GRÅTER. Sitter i lunchrummet på jobbet och kollegorna tittar på mig och skakar på huvudet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *