När en tant ska köpa jeans apropå åldersnoja

När jag klev in i den lokala klädaffären här i hooden igår så hade jag inga större förväntningar. Den här butiken säljer numer ut kollektioner och har bara öppet då och då. Förr köpte jag alltid mina jeans här.

Svarta jeans. Eller bruna. Blå jeans är inte min grej. Utan att ljuga så har jag nog inte haft blåjeans på mig sen de hette Puss&Kram och då fattar ju vissa av er gamla stockholmare att det var en stund sen. För er andra så var Puss&Kram en butik som fanns på den tiden Maria ammade Jesus.

Hur som. Damen som jobbar extra i den här affären är cirkus 68 år. Hon går alltid runt och nynnar svinhögt och jag blir lika irro varje gång. För hon är tondöv. Och kör samma nynning hela tiden.

Jag knallar runt och bläddrar bland byxorna när hon kommer fram med ett par blå jeans och undrar om de kan vara intressanta.

Njae, blåa jeans är inte riktigt min grej.”

”Nä det är klart, det är ju kanske lite ungdomligt med just blåfärgade jeans.”

Jag tittar på henne.

Tittar på jeansen.

Mm, men…dom är i och för sig väldigt snygga…jag kanske ska prova dom i alla fall…”

Exakt 4 minuter senare låg dom i en påse i bilen.

Ungdomligt my ass.

9

27 responses to “När en tant ska köpa jeans apropå åldersnoja

 1. kakan skriver:

  Äsch, du är ju ungdomlig, klart du ska ha blåa blingade jeans!

 2. Zandra skriver:

  Ja, dom är snygga. Vilket märke är det??

  1. MonasUniversum skriver:

   Gardeur. Kärringjeans men satan så snyggt de sitter!

 3. Åsa skriver:

  Haha, snacka om att hon lurade dig!
  /åsa

 4. Susjos skriver:

  Haha!!!! 😉

 5. Helena m. 4 skriver:

  Ha ha ha – skrev just om åldersnoja i morse,
  inte min dock…
  http://mittispenaten.blogspot.se/2012/04/det-har-med-kriser.html

 6. carina carrol skriver:

  Driven försäljerska!

 7. Kristina skriver:

  Tant vet vilka knappar hon skall trycka på.

  Fatta att det kunde vara så, på Puss & Kram och Gul & Blå-tiden. Långa långa köer utanför. Sjukt vad pengar dom måste ha tjänat då.
  Min favomodell hette Marilyn, vill jag minnas. Hög midja och supertighta. Svarta.
  Å så höga klackar och så den sär krogen, vad den nu hette där Friskis&Svettis Hornstull ligger. Sista pendeln gick tio över tolv.

  1. MonasUniversum skriver:

   Jamen jaaaaa, MARILYN was da shit! Så himla snygga! Oj vilken nostaligtripp jag fick nu! Och jag föredrog Puss & Kram framför gul och blå. Minns du loggan? Hela märket var ljusblått.

   Chap & Clack, eller hur dom nu stavade, var det väl? Eller var det Domino?

   1. Kristina skriver:

    Tänkte på Domino, chap&clack var på Sturegatan, här i stan inte i Sumpan för där låg Lorry.
    Å vi inser att det var förra seklet.

 8. Sanna skriver:

  Haha!
  Min mamma (född -59) berättade att när hon fick sitt första sommarjobb på bruket i Frövi så sparade hon nästan hela lönen för att åka till Örebro och köpa Jeans på just Puss och kram. Dom skulle visst vara så jävla tajta att det var omöjigt att få på sig dom om man inte intog horisontalläge.. Jag är glad att jag är född efter att stetchjeansen uppfanns 😉

  1. MonasUniversum skriver:

   Åh, jag visste inte att de hade flera butiker, kul?!

   Och så noterar jag inte att din mamma är född 1959….

 9. majja skriver:

  Smart tant som visste precis vilka knappar hon skulle trycka på. 😉
  Sen ÄR de säkert väldigt snygga på också – eller?! Du känner dig säkert minst tio år yngre..

 10. gudinnan skriver:

  Jaså får tant ner sin kudde utan dun i ett par blå jeans själv äger jag bara blåa jeans för jag är ju några år yngre än tant så jag kommer ju undan i många år till…

  1. MonasUniversum skriver:

   Du ska alltid vara värst. Skata.

 11. Carola skriver:

  Mina första riktiga jeans var ett par Puss & Kram, från Puss & Kram-butiken i Göteborg (inte bara i Stockholm alltså), fast själv bodde jag i Uddevalla och fick åka ner med mor och far och med en del tjat och övertalning få ett par. 169:- kostade dom, det var jättedyrt! tyckte i alla fall mamma.
  Supertajta, utsvängda nertill, skithöga i midjan och stela, men heeeeelt underbara! Jag hade dem tills de bara var i trasor (blev säkert avklippta shorts till slut också) och tror faktiskt jag har den där etiketten från fickan kvar. 1975 eller 1976 var det och jag gick i 7:an!

 12. Lisbeth skriver:

  Nej dra på trissor! Är du så gammal? De märket köpte jag i en liten håla som heter Östersund när jag var i mina bättre år. Inte de bästa för de har jag nu.

 13. Ancan skriver:

  ”Super Slim Fit”, står det det på märket där bak och man lyckas tråckla ner röven i dem är det bara att slå till! 😉
  Man kanske skulle kolla in den däringa affären vid tillfälle..

 14. Anette skriver:

  Smaken är ju olika men allvarligt, bruna jeans!!! Det tycker jag är tantvarning. Bra att den lallande damen fick dig att köpa ett par blå.

 15. Katarina skriver:

  Det var tider det när Puss & Kram fanns. Jag åkte alltid dit med någon kompis, det gick inte att åka dit själv, då man behävde hjälp med att tra upp gylfen på de tajta byxorna. Till de höga jeansen skulle det vara silkepolo och armeskjorta från Impo (eller hur det nu stavades) eller så skulle det vara en blommig bussarong från Gul & Blå, då låg butiken vid passagen, kommer inte ihåg vad det hette mer men jag gillade när butiken låg där. Oj vad nostalgisk jag blev. Trevlig helg!

 16. Elle skriver:

  Puss & Kram….. vilka minnen….. Vi var ett gäng tjejer som åkte ner ända från Norrland för att köpa…….. Vet du vad ? Jo vi är fortfarande ganska uppgående och unga så man väljer själv hur gammal man är 😉 Go helg och kram 😉

 17. Sanna skriver:

  Du kan låta bli att notera att min mamma född -59 som hade puss och kram jeans även har två och alldeles strax tre barnbarn 😉

  1. MonasUniversum skriver:

   Amen FYFAN, det där sista hörde jag fan inte. Jagärintegammaljagärintegammaljagärintegammal.

   1. Sanna skriver:

    Sorry, kunde inte låta bli 😉

    Men ärligt så är man inte äldre än man känner sig. Ålder är en siffra 🙂

    1. MonasUniversum skriver:

     Mmm, jag vet…att alla säger det…men jag har panik. Fast det går nog över..vilket år som helst.

 18. Annette skriver:

  Hahaha …. tanten har bra försäljningstaktik ….. jeansen ser snygga ut! Kram

 19. Christine skriver:

  Hej,
  Hänglåsen är en kärleksförklaring. Folk går dit och sätter dit ett hänglås och slänger nyckeln i vattnet. Detta fenomen finns på fler platser i världen.
  Romantiskt va?! 😉
  /Christine

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *