Någon som säljer tid?

Vi ligger en dag efter. Trots att vi varit en person extra.

För det tar tid att klura ut hur allt ska stå. T ex hur man inte stänger in en monter och därmed måste flytta runt på inredning tills det ser bra ut. Till höger ser ni hur 4 personer står och funderar på hur problemet ska lösas.

Det tar sjukt mycket tid. Och gör att vi inte hinner med prismärkningen. Inte särskilt bra med tanke på att mässan öppnar…idag. Om tre timmar.

Sent igår eftermiddag dyker en pall varor upp i ena montern. Precis när vi var färdiga med placeringen av alla produkter. Ni som jobbat på mässor vet precis vad jag pratar om nu. I pallen finns schampo och tvålar….

…i somras var maken på mässa i Finland och träffade på ett finskt familjeföretag som tillverkar schampo och tvålar av extremt hög kvalitet. Inga tillsatser och annat skit, som vi vanliga använder dagligdags. Han tog med sig schampo hem och jag var lyrisk. Väry good stuff. Och det talades löst om att vi skulle börja sälja detta märke i Sverige. Löst.

Och plötsligt stod pallen där. Så bra. Vi har två montrar som är knökfulla med varor. Järnet iväg till det stora blågula varuhuset för att köpa glasvaser. Och lite annat smått och gott.

Som jag inte hade tid med det. Vi har dessutom ingen som helst information om produkterna. Eller ja, det har vi. På finska.

Jag är inte så bra på just finska. Typ inte alls. På några av produkterna har vi tur, då står det på svenska. Och by the time kunderna får sina varor så kommer alla etiketter vara på svenska, men det ställer onekligen till lite problem. Google translater kan mycket, men inte allt. Finska är ju inte nåt världsspråk direkt.

Asså, det är inte klart här ännu!

Asså, det är inte klart här ännu!

Så jag lämnar mässan på eftermiddagen för att åka hem och försöka översätta och göra lappar. Ringer chefen maken och frågar om vad det är mer exakt som gör dessa produkter så bra och får svaret: ”eh, vet inte, vi får ringa och kolla i morgon.” Och det är ju bra. Problemet är att när leverantören kommer till kontoret så har mässan öppnat och det är lite too late för mig att göra infolappar.

Men jag har en timme på mig att försöka få ihop något. Går så där kan jag säga. För sen var det dags att hämta upp en leverantör på hotell. Jag bokade ett rum åt honom på ett nybyggt hotell 50 meter från Bromma Flygplats. Av bekvämlighetsskäl: vi bor när och jag visste att vi skulle ha bråttom nu på morgonen och inte ha tid att harva runt bland bilköer inne i stan. Det argumentet  fick gå före skönhetssömn för en influgen engelsman.

Leverantören är ägaren till det företag som har vårt nya porslin. Märket har kommit att bli en stor succé i England och andra länder, varför han har stora förhoppningar för Sverige. Jag förväntar mig en ful, tråkig engelsman men hej och HÅ vad jag bedrog mig.

Eller så är det bara så enkelt att, man kan bli hur snygg/trevlig/rolig engelsman som helst, om man bara har med sig rätt present till somliga:

En man som vet hur en kvinna ska tas, that´s for sure. Vi åkte in till Gondolen och jag glömde bort att jag är GBP-opererad och beställde in en strawberry daiquiri.

Jag kan säga att, om jag hade dragit i mig hela, så hade jag knatat på hörntänderna hem. Jösses så god den var.

Jag försöker komma på ett roligt avslut på det här mediokra inlägget, men kan inte så jag säger hejdå, vi ses ikväll. Kan fortfarande inte mobilblogga. Är fortfarande jefligt irro för det.

Laters!

1

22 responses to “Någon som säljer tid?

 1. Myggan skriver:

  Hörru. Surfinnen är en jäkel på finska. Jag kanske kan hota honom att översätta 🙂
  Du ser väl mailadressen så maila mig bilder så går jag på honom.

 2. finlandssvensk skriver:

  kan hjälpa med finskan om det behövs…

 3. Ullis skriver:

  Lycka till i dag!

 4. Mammy skriver:

  Ser att det står bl a vildros, björk, honung, citron, mentol osv. Du får skicka texten till oss dina finskspråkiga bloggare!! 🙂

 5. Åsa skriver:

  Jag tänkte komma och säga hej till dej på mässan. Jag kommer att vara lite smånervös så ha lite överseende…. Men när jag nu lyckas att få komma dit så måste jag ju få ge dej en liten kram i alla fall!

 6. Fiffi skriver:

  Härlig blogg!

 7. Kristina skriver:

  För att klarlägga inlägget så krävs en bild på engelsmannen. Annars förstår vi inte…

  1. spenaten skriver:

   Instämmer å det grövsta – Bild bitte !

 8. FilMa skriver:

  Medioker???? Tror inte de va. Kollade på Golden Globe galan på tv´n i går kväll, mmmmmm säger jag bara. Många snygga karlar med grått stänk i håret. När man har kommit upp i åren, åren och åren kanske jag inte vill säga men det kan vara HUR sexigt som helst med lite grått hår. Har alltid föredragit lammkött. Min man är yngre än mig och jag vill att han ska hålla ett bra tag till. Lite som en bil….. många mil, slitage, växellåda som kärvar, svår att starta på morgonen mm. Men en gammal snygg porche i garaget skulle ju inte va helt fel!

  Kram på dig!

 9. Cissi skriver:

  vadå, varför skulle han vara medioker för att han är engelsman, va, va 😉

 10. Annika skriver:

  Avslutar man med en Strwberry Daquiri-bild så är man förlåten! Rock on!

 11. Ingrid skriver:

  OT

  Kom osökt att tänka på dig när jag läste det här 🙂 Gästtestare skulle väl vara något för dig?

  http://enbattreresa.apollo.se/projekt/gasttestare/

 12. Yvonne skriver:

  Ska bli kanonkul att se er monter på mässan. Ni har verkligen vackra saker.

 13. Eva skriver:

  Jaha, du skulle bett om hjälp tidigare ser jag. 😉 Jag hade kunnat översatt det åt dig. Det står bl.a :

  1533 Apelsin
  En piggt morotsröd luffa-glycerin tvål som doftar
  oemotståndligt gott av apelsin. Doften kommer från
  äkta apelsinskal samt eteriska oljor.

  Hälsingar Eva

 14. Butta skriver:

  Kan du inte skriva ut en prisLISTA och hänga på hyllan, måste alla varor vara prismärkta var och en för sig?

  Jag kan finska så här kommer en toppenöversättning, så det är ingen idé att någon klagar eller skrattar!!

  En genomskinlig Luffa-gycerintvål, inuti finns en tvättsvampsluffa-bit. Luffa får man från frukten av den sk tvättsvampen. Med Luffa-tvålen tvättas och peelas huden på ett skonsamt/milt sätt.

  Apelsin
  En pigg organefärgad luffa-glycerintvål som doftar oemotståndligt läckert av apelsin. Doften kommer av riktiga apelsinskal ihop med eteriska oljor.

  Lime
  Trendigt mossgrön luffa-glycerintvål som doftar fräscht av citrusfrukten lime. Doften kommer av riktiga limeskal tillsatt med eteriska oljor.

  Menthol
  Blå-turkosfärgad luffa-glycerintvål, doftar uppfriskande av menthol och mint. Doften kommer av naturlig menthol och ________ med tillsättning av eteriska oljor.

  Tjära
  Tjär-luffaglycerintvål, doft och färg kommer från finsk tjära.

  Citron
  Piggelingul och______________doftande. Doften kommer av citron______________, pressad av äkta citronolja. Den framställs av cocosris och rapsolja.

  Björk
  Färgen är murrigt grön på den luffa-tvål, som doftar otvetydigt av äkta björk. Toppen som bastu-present till både mannen och kvinnan. Framställs av cocosris och rapsolja.

  Sådärja, det streckade är där blixten har gjort texten nästan vit, jag kan inte se eller gissa vad som står där. Hoppas detta hjälper dig;)

  1. MonasUniversum skriver:

   Har jag sagt att jag älskar dig Butta?! Tack!

   Och tack ni andra också. Herrejösses, hur skulle jag klara mig utan er?!

   1. Butta skriver:

    Älskar dig med, därför gör jag det så gärna!

 15. Frida skriver:

  Vill gärna prova de finska vätskorna, shampot å det alltså. Återkom gärna med info var man kan inhandla dessa när det är möjligt, kram!

 16. hannamarie skriver:

  Hej.. ville bara tala om att jag har tänkt på dig så mycket idag. Vet inte varför.. du kanske behövde lite extra energi <3 /M

 17. Vespa Vulgaris skriver:

  Jag tycker också att de där tvålarna och framför allt schampot lät intressant.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *