My wishlist

Vet ni hur inihelvitti tråkigt det är att frilägga bilder?

I synnerhet när man inte är särskilt begåvad.

Nä, men nu vet ni.

På Fru Universums önskelista till tomten:

1) Eftersom jag inte har råd att köpa en utbildad fotograf/layoutares tjänstr så vill jag ha en ung förmåga som är sjukt fotointresserad och vill träna på våra produkter och bygga upp en bildbank åt oss, innan h*n går ut i det riktiga layout-livet. Typ nån som pluggar och kan göra detta hos oss på sin fritid. Med egen utrustning. Anybody?

2) Tid. Tid att röja upp på kontoret och bygga hyllor.

3) Ännu mera tid att planera nästa års kampanjer.

4) En spa-weekend. Gärna ensam. Eller ja, maken kan få komma han också, men vi behöver kanske inte umgås hela tiden. Jag måste få tänka.

Det är ju fan att inte tomten finns på riktigt.

 

0

20 responses to “My wishlist

 1. towe skriver:

  Mm, ibland är det tråkigt men oftast kul. Jag kan hjälpa till! Jag är en fena i Photoshop! kram towe.

  1. MonasUniversum skriver:

   Åh du fina människa! Jag lär återkomma om jag inte hittar någon som kan köra hela racet: fota och frilägga.

 2. Mr Lee skriver:

  Men Mona, hur många gånger har jag inte förklarat att om du lägger upp och gör fotograferingen rätt så behöver du inte frilägga?

 3. rebellen75 skriver:

  Sök om att få en LIA student 🙂 (Lära i arbetet) Finns säkert någon YH-utbildning med inriktning fotograf/layoutares Då får personen sudiebidrag undertiden. Går ju alltid att prova
  Två av mina gamla studiekompisar har sin LIA på detta företag http://www.liaplats.se Vet inte hur de är men prova. Själv skaffade jag ett riktigt jobb ist 😀
  Lycka till med resten av önskelistan

 4. helma skriver:

  Ja tänk, visst är det konstigt, ny tid kommer hela tiden ändå tycks den aldrig räcka till!
  Jag vill också ha en spa-helg. Å definitivt utan maken. ÄLSKAR egentid!

 5. Att frilägga eller för den delen fota är inte speciellt svårt. Men jag bor inte i storstaden…

 6. PrettoMia skriver:

  Jag kan tyvärr inte hjälpa dig med din önskelista… Däremot var jag och shoppade i din butik idag i Bromma. Tyvärr var inte du där men jag fick mycket bra service i alla fall av en supertrevlig tjej 🙂 Jag tänkte lägga upp en bild på mitt inköp på min blogg och undrar om det är OK att jag länkar till din sida? Så folk vet vart jag gjort mitt fynd.

  Ha det gott!

 7. PrettoMia skriver:

  Jag kan tyvärr inte hjälpa dig med din önskelista… Däremot var jag och shoppade i din butik idag i Bromma. Tyvärr var inte du där men jag fick mycket bra service i alla fall av en supertrevlig tjej Jag tänkte lägga upp en bild på mitt inköp på min blogg och undrar om det är OK att jag länkar till din sida? Så folk vet vart jag gjort mitt fynd.

  Ha det gott!

  1. MonasUniversum skriver:

   Nämen vad synd att jag inte var där! Ja, Kajsa är superbra! Och länka på du!

 8. Gunilla skriver:

  Fasike, vad jag gillar ditt uttryck över allt o alla. Begåvning har du, hoppas du hittar någon som kan komplettera med fotografering o sånt:-)

 9. mamski skriver:

  jag är fena på ikeas ALLA skåp å hyllor …tomten kommer ju typ 24 dec – behöver du julklappen i förskott? jag kan nog smita en dag – det tar ju så lååååång tid att shoppa inför julen 🙂

 10. Chihuahuakvinnan skriver:

  Vad roligt det var att få träffa dig i person idag i butiken 🙂
  Lilla julmasken har hittat sin plats här hemma och är vansinnigt söt!

  Jag har jobbat med både fotografering och bildredigering.
  Mailar dig om det och med bild på mina hundar som jag lovade att du och talibanen skulle få se.

  Kram

  1. MonasUniversum skriver:

   Detsamma, jag blev väldigt glatt överraskad!

 11. Fredrika skriver:

  Tips. Har hört många nöjda kollegor som använder friläggningsföretag i Thailand. Ett exempel är http://www.frilagg.se. Där pratar de tydligen svenska om det skulle behövas. Snabbt, billigt, skickligt utförda friläggningar.
  Mvh Fredrika

 12. Maria Ö-o skriver:

  Klart tomten finns! Han kommer till oss varje jul och då menar jag ingen låtsatstomte med plastmask. Du skulle se vår tomte, då skulle du inte tvivla 😉

 13. William skriver:

  Hej!
  William heter jag. Jag är 19 år gammal och jobbar för närvarande som timabställd it konsult. Jag har hållet på en hel del ned både fotografering och tillbringat x antal timmar i photoshop. Har även läst foto på gymnasienivå i tre års tid. Tror att jag skulle kunna bidra en hel del! Hörde att du behövde hjälp med indesign också, vilket är ett program som jag kan relativt bra. Släng iväg ett mail till mig om du är intresserad!

 14. PGW skriver:

  Instämmer med flera ovan, skicka friläggningarna till Thailand. Eminent med tidsskillnaden, man skickar på kvällen, när du vaknar på morgonen är det klart!

  1. MonasUniversum skriver:

   Jo jag vet, men jag behöver ju samtidigt någon som tar alla bilderna…det behovet är större. Jag KAN frilägga, om jag anstränger mig, men det är ju så sablans tråkigt.

 15. FrauE skriver:

  Har ett företag som bara fixar sånt som ska fixas hos hyresgäster…. bara ringa på till oss! Eller maila! 070 4168819! Ring mig fastighetsservice heter vi, två kärringar är vi 😉 Jobbar i sthlm. Mkt på kungsholmen.

 16. Jessica skriver:

  Bjud upp Camilla ”gosedjursnörden” och mig på en trevlig helg/dagar så fixar jag bilderna så du slipper friläggningen, du behöver bara lite fri yta för ”the stuff”
  Jag är kanske lite sent ute, men man måste ju prova….

  Systern Jessica

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *