My husband in a nutshell

Jag är gift sedan dackefejden men min make upphör aldrig att förvåna mig. Jag har varit borta i princip varje kväll den här veckan och därmed inte haft så stor koll på mat och hushållssysslor. Öppnar kylskåpet härom dagen och får se det här.IMG_0564”Vad är det här?!”

 

”Det vart lite pyttipanna över härom dagen så jag ställde in det”. 

 

Ehh. Okej.

 

Har jag sagt att han kommer från en liten byhåla väry, väry nära den småländska gränsen?

1

33 responses to “My husband in a nutshell

 1. Smultronblomman skriver:

  Det händer även om man är gift med en västerbottning.
  Fast han bor ju i Småland nu och så man skulle kunna tro han blivit präktigt indoktrinerad. Snålfrans brukar jag kalla honom.
  Jo, det är bra att vara ekonomisk, men måste det gränsa till besatthet????

  1. Elenor skriver:

   Ha, ha jag fattar vad du menar, är själv från Västerbotten och jag tror jag fick det med modersmjölken…
   den där ”ekonomiska” genen;)
   Hälsa gubben!

 2. M@rie skriver:

  Jag tror att han bara vill slippa diska skålen jag.

  1. HelenaB skriver:

   Det tror jag med 🙂

 3. Camilla skriver:

  Haha fantastiskt or not!!! Känner igen det där…har en man som har pippi på att ställa in glas med mjölk som barnen ej druckit upp…tror du någon dricker det 😉

  Hälsningar ifrån de småländska skogarna…

 4. Carolina skriver:

  Åh, gud, min man är precis likadan! ”Det kan vara bra att ha som ett litet snacks” får jag jämt som förklaring. Men det har inte hänt på 15 år att han faktiskt tar detta lilla snack… Ha. Ha.

 5. Cicci skriver:

  Haha. Inte ens nisse skulle bli mätt på de där små bitarna. Men bra att han tog den största skålen och inte en liten burk. Tack för skrattet.

 6. Mr Lee skriver:

  Någon som är liten i maten… 🙂

 7. Rebecka skriver:

  Bra tanke m@rie!
  Min man är inte speciellt snål, men lat så innihelvete!
  Skulle oxå kunna göra så för att slippa diska skålen

 8. Gabby skriver:

  HAHAHAHAHA….. det där gjorde verkligen min dag! Tack för den! ”Det blev en liten portion över…” Och som att det inte vore nog valde han ut den största tallrik han kunde hitta! Hahahaha…

 9. Nelly skriver:

  Jag tycker du har en jättebra make!
  Han tänker på att du gjort din magoperation och att du skall äta små portioner
  Sedan kan man ju tänka – bättre sent än aldrig!

 10. Malin skriver:

  Hahaha 😂
  Ja det var inte mycket ställa in i kylen, och i den skålen dessutom….😂

 11. Linda skriver:

  Måste vara manligt fenomen. Min man ställer in tomma mjölkpaket – man vet ju aldrig när de sista 5 dropparna kan komma till pass. Barnets ej urdruckna mjölkglas samt ej uppätna skål med mjölk o flingor hamnar också där. Låt inget förfaras etc etc.

 12. Karin skriver:

  Tror du lurar oss med en jättetallrik. Hälsa honom att det är pensionärsvarning på det där.

  1. Mona skriver:

   Haha, det är en liten jävla skål, det var därför jag satte ett finger på så att det skulle framgå!

   1. Karin skriver:

    Ok. Då är det pensionärsvarning till 100%. Som när min mamma hälsat på och kylen är full av små byttor.

 13. J skriver:

  😂😂😂😂 😍

 14. Norpan skriver:

  Sjukt kul att se skillnaden mellan dotterns och makens tänk på hur mycket ”lite” är 🙂
  Dottern vill att du lagar byxorna ”lite”, som har hål strora som norra jordklotet, medans maken spar en portion mat som är mindre än ”lite” att mätta en rumpnisse i Ronja Rövardotter. Varför inte slå ihop kombinationerna? Ta skålen och råååka snubbla så du spiller den ”lilla” portionen som är kvar på byxorna. Kommer bli fettfläckar de luxe och dottern vill inte använda dom mer. Dessutom blir det makens fel ;D Problemet löst ;D

 15. Mikaela skriver:

  Den som spar han har… Näe, jag tror mer på att latmasken slog till! Slippa diska hela den stora tallriken… 😂😂😂

 16. Biggan skriver:

  Jag är en riktig densomsparhanhar. Lördagar äts det rester i huset. Då plockas allehanda byttor (plastbyttor med lock inte en jäkla skitig tallrik) fram med veckans godsaker. Men den där löjliga skvätten hade till och med jag slängt. Det är ju tur att han är så godhjärtad på andra sätt. Annars hade jag nog lagt det i en plastpåse. Slagit in med tallrik och allt och gett det till honom i födelsedagspresent.

 17. Hönan Agda skriver:

  Ha ha ha……………..känner så väl igen det.
  Igår hade min man sparat en ytte-pytte liten potatis i en tvåliters gryta.
  Min kommentar var direkt…”inte ens lönt att ge katten”
  Dessutom har vi hund också.
  Var naturligtvis för att slippa diska, men HALLÅ !!!!
  Hälsningar Skåne.

 18. Susanne skriver:

  Det måste vara latmasken och ingen annan som gjort detta. Ingen människa ska väl inbilla oss att det där kommer att ätas upp, aldrig!? Nej, faller inte under ”kan-vara-bra-att-ha kategorin utan bör läggas i kategorin ”jag-orkar-bara-inte- diska-den-skålen.
  Jag har löst problemet förnämligt hemma: och ”förbjudit” skålar och karrotter i kylen. Mat som ska sparas läggs direkt över i matlådor, även om det inte är kompletta måltider. Där fångar man faktiskt rätt många latmaskar. Det blir ju ett helt extra moment att ta fram en matlåda och sedan lyckas hitta ett matchande lock till. Det gör man inte för fem små tärningar potatis!!!!
  Ett helt annat problem jag har när jag läser bloggen vilket uteslutande sker från min mobil är att när jag skrollar texten och läser inläggen så lyckas jag ofta av misstag öppna bilden jag ska skrolla förbi. Så trycker jag på backa-ett-steg-”knappen” och då slängs jag ur hela bloggen 😠
  Alltid! Varje dag samma problem! Gör ni andra så med? Eller kan jag göra annorlunda?
  Sista grejen jag också vill gnälla på när jag är igång är de stora dryga reklaminlägg som dyker upp och lägger sig över Monas inlägg. Otroligt irriterande är de och man börjar leta kryss och backning, MEN DET STÖR LÄSNINGEN. Kan jag blockera den reklamen?

  Annars älskar jag Monas Universum och måste uppdatera dagligen. Igenkänningsfaktorn är skrämmande nära 100 % och jag har läst bloggen varje dag sedan 2012😍😍😍

  1. Mona skriver:

   I know … det där med reklamen som lägger sig över. Vet inte hur dom ska lösa det men jag har tjatat! Och du, TACK för att du hänger här inne. Du är en av alla tusentals läsare som får mig att palla. Just so you know!

   1. Susanne skriver:

  2. Båthuspernilla skriver:

   Det där med att krysset för att stänga en bild man (råkat) klickat upp inte går att komma åt från mobilen har jag börjat hantera genom att trycka på ”hem” i menyraden högst upp. Då åker jag åtminstone inte ut ur bloggen helt.

   1. Anna skriver:

    Man kan hitta krysset från mobilen men det gömmer sig långt ut på kanten uppe tillhör. Åtminstone för mig som använder Chrome från en Samsung Galaxy S5.. har dock upptäckt ett enklare sätt att stänga bilden och det är att klicka på skärmen igen. Vet inte om det bara fungerar om man klickar på det svarta runt bilden men det blev betydligt enklare än att backa bort från bloggen hela tiden.

    1. Anna skriver:

     Bah.. tillhör ska vara till höger

   2. Susanne skriver:

    Ok, tack för tipset! Bra att man frågar så man får hjälp av klokare människor, så drygt att åka ur varje gång. Men tipset nedan att bara trycka på det svarta runtom var ännu smidigare 😊

 19. SophiE skriver:

  Jahahaha … Åt du nu upp resterna?;)

  1. Mona skriver:

   Skulle inte tro det, jag slängde det.

 20. Smultron skriver:

  Haha! Underbart!
  Den som spar han har 😉

 21. Helen skriver:

  Känner igen det där från min svärmor som är från Småland. Hon kan inte kasta mat. En gång hittade jag en tallrik i kylskåpet med EN potatisklyfta på. Hon har tvingat sin son att äta upp glassen som var kvar, fast jag redan hällt vatten i skålen. När barnen var små så såg vi alltid till att ta bort alla öppnade barnmatsburkar när hon var på ingång, annars hamnade innehållet i vår mat. Hon blandade hejvilt och det kunde bli kokt torsk med persikopuré. Ha ha, älskar svärmor men inte hennes kokkonst.

  1. Linn skriver:

   Hahaha!!!! Jag dör 😂😂😂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *