Morr

Har just kommit hem efter att ha storhandlat. Köpte på mig shitloads med ingefära men när jag packade upp så insåg jag att påsen mest troligt ligger kvar i butiken. Orka åka tillbaka.

ingefara_460x330

Jag har fått för mig att jag ska börja äta skitmycket så har ni många och bra recept på det, please dela med er. Träffade någon härom veckan som sa att ingefära hjälper mot precis ALLT!

0

19 responses to “Morr

  1. M@rie skriver:

    Blanda en liter vatten med riven ingefära samt citron eller lime och drick. Supernyttigt samt gott!!

  2. Sara skriver:

    Behövs inget recept. Riv ca en matsked och höll i ett stort glas vatten tillsammans med ca en matsked citronsaft. Finns ekologisk på flaska. Glöm inte citronen – annars smakar det inte så gott.

  3. Monica skriver:

    Jag har lite svårt för färsk ingefära då det är en ganska skarp smak.
    Men nu använder jag den i min smoothie.

    Skär en knappt halv cm av ingefäran och skär bort skalet.
    Skär ner den i små små bitar ju mindre desto bättre (tycker jag). Lägg ner det i bägaren, tillbringare eller vad du nu använder.
    1 dl nat. yoghurt
    1 banan
    1 näve babyspenat

    Mixa ihop och drick.

    Ibland lägger jag i en halv tsk spirulina pulver (finns på ICA)
    och någon msk chiafrön

    Men man kan ha i vilken smaksättare som helst tex hallon blåbär you name it. Det enda är väl att det beroende på vad man tillsätter kan få en lite taskig osmaklig färg. Men smaken påverkas ju inte.

  4. Pipan skriver:

    Min man delar en avokado, hackar en massa ingefära och lägger i ”skålarna” och häller i olivolja, salt och peppar. Inte min grej men mannen är aldrig sjuk.

  5. Susanne skriver:

    Jag tar en INGEFÄRSSHOT varje dag.
    Inte det godaste men jag har inte blivit sjuk än….

    1. Mona skriver:

      Meh, du kan ju fan inte skriva så där utan att ge mig ett recept!

      1. Susanne skriver:

        Sorry 🙂 Här kommer receptet:
        Detta recept ger 1 liter och du kan förvara det i en flaska i kylen i upp till 1 månad.RECEPT 1 LITER INGEFÄRSSHOT200 g färsk ingefära1 l vatten½ dl honung2 st citroner4 tsk malen gurkmeja1 tsk kanelGör såhär:Koka 1 liter vatten. Riv ingefäran grovt, låt skalet sitta på. Låt det kokta vattnet svalna till runt 60 grader, detta för att man inte ska förstöra allt det nyttiga och fantastiska i ingefäran och de andra ingredienserna. Lägg i den rivna ingefäran och låt dra i ca 20 minuter. Sila av ingefäran och ha sedan i honungen. Låt svalna helt. Pressa i citronerna, ha i gurkmejan och kanelen. Rör om ordentligt, häll upp i flaska med tätslutande lock.In i kylen.

        1. Ulrika skriver:

          Ingefära shot är grymt och med lite chili i!

        2. Marina skriver:

          Provade shotsreceptet. Hjälpas, man får inte vara en fegis för o få i sig den! Men hoppas det gör susen mot den onda halsen. (Barnen spottade o fräste. Sonen 7 år trodde han skulle förvandlas till någon annan person. Precis som i Harry Potter 😀. Så vi väntar o ser vad som händer…)

  6. Linda skriver:

    Riv 200gr ingefära med skal. Häll över 1 L kokat vatten som svalnat något. Låt dra ca30 min. Pressa i 1 ekologisk citron samt 0,5dl honung (mer om du gillar sött). Sila i en ren flaska och förvara i kylen. Jag och dricker en shot varje morgon det första jag gör. Det är även mycket gott att hälla en skvätt i teet. Skaka flaskan innan drycken hälls upp.
    Garanterat ett bra recept för en uppiggande start på dagen! Drycken håller minst 2 veckor i kylen. Lycka till!

  7. Annki Lilja skriver:

    tidningenhembakat.se
    sök recept ingefärsshot. Enkelt, behöver ej kokas

  8. Cattis skriver:

    jag har hittat ett jättebra recept på Ingefärsshoots, den behöver inte kokas. Håller två veckor i kylen.
    Grejen är att smaka av med honung, i receptet står att det är beroendeframkallande. Första gången smakade det äckligt men nu kan jag inte vara utan! En varje dag eller varför inte bland lite i bubbelvatten !
    Här finns receptet
    http://www.traning40plus.se/halsa-2/ingefara-shot-med-citron-och-honung-raw-food/

  9. Marie skriver:

    Ingefärsshot.
    Drick en shot morgon och kväll.
    Men tänk på att ingefäran får INTE kokas, då kokas nyttigheter bort.
    Låt det dra i 20-30 min i jättevarmt vatten.
    Honungen ska inte i förrän vattnet är under 40 grader, annars förstörs nyttigheter där med.
    Står sig upp till 1 månad i kylskåp i en flaska.

    1 liter kokt vatten ( låt svalna lite innan ingefäran läggs i )
    200 g riven ingefära ( behöver inte skala ingefäran men tvätta den )
    1-2 pressade citroner
    1/2 dl honung.

  10. Camilla skriver:

    Jag har i ingefära i mycket mat. Soppa och stekt ris b la, sen tipsade jag ju dig om favoritjuicen (apelsin, ananas och ingefära).
    Min favoritsoppa är lätt att göra! Koka upp vatten med selleri (2 stänger), purjolök (en liten), rödlök (en pytteliten), 2 cm ingefära, 2-4 vitlöksklyftor, 1 stor morot, torkad oregano och lite kycklingbuljong, du behöver inte hacka grönsakerna utan bara skala och slänga ner, då slipper du ”äckliga” bitar. Släng i kyckling, antingen delar om du hill eller bara tärnat kycklingbröst och några tärnade potatisar och mågra hela svartpepparkorn, smaka sen av med salt och ev. mer buljongtärning. Sjukt gott och inga farliga grönsaker (vill man kan man slanta moroten om man nu äter sånt. Tadaaa!
    Gillar man stekt ris kan man ta och steka riven ingefära, vårlök och paprika. Sen lite kyckling/kött/korv som man kryddar med salt, peppar, spiskummin och lite soya, sen vänder man ner riset som blivit över dan innan och har i soya lite åt gången tills smaken är som man vill ha den, färdig middag på 10 min!
    Har förövrigt knappt haft migrän eller varit förkyld sen jag började äta ingefära i allt.

  11. Eva skriver:

    Själv dricker jag varje morgon ett stort glas vatten med 1 tsk riven färsk ingefära ock 1 msk pressad citron.
    En bra start på dagen!

  12. Molls skriver:

    Surt att glömma grejer man betalt för kvar i butiken, ingefära är dessbättre relativt billigt numer, typ 30:-/kg.
    Ingefärsshots som andra tipsat om är ju givet, jag brukar också köra i juicern (eller råsaftcentrifugen som det hette förr) med stjälkselleri, gurka, morot, äpple + spenatblad eller rödbeta (färsk eller förkokt). Nu blev det nog lite grönsaksöverdos för vissa, hehe, men testa och uteslut sellerin =) och sätt till mer frukt.
    Till grillat/stekt kött eller lax gör vi kall sås på gräddfil eller yoghurt med riven ingefära, chili och limesaft och -skal, samt vitlök om man så önskar.

  13. Ragdoll skriver:

    Jag har alltid en bit ingefära i frysen, smidigt att riva ner i te eller i mat. Fick tipset av nån tv-kock, kommer inte ihåg vem dock.
    Halsontkuren, varmt vatten, honung, lime och lite ingefära. Fungerar finfint.

  14. Helena skriver:

    Världens godaste kycklingrätt!
    Riv skalet av 2 lime, ingefära i storlek av en tumme, blanda med crème fraiche, en kycklingbuljongtärning och lite vatten. Smaksätt med limejuicen och flytande honung, lite salt o peppar, låt det puttra.
    Stek kycklingfiléer, vi brukar strimla dem först, och servera allt med ris och en god sallad. Mums, nu blev jag hungrig…

  15. Ulrika skriver:

    Jag brukar köpa ingefäradroppar i hälsokostaffären. Några droppar i lite vatten, den shoten kan man ta flera gånger per dag. Finns ingefäratuggummi också, samt pastiller att suga på, de är bra mot illamådende också. Ginjer heter produkten, Lime Pharma heter företaget. https://www.facebook.com/Lime-Pharma-AB-378069409061165/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *