Morgonrutiner i Italien

Vi bor på 4-stjärnigt men frukosten (och internet) suger hårt här. Varje morgon går vi ned med förhoppningen om att föregående morgon var ett misstag, men icke. Så här såg det ut 08.15 i går morse och det fylldes inte på. 


Älskar man konstgjorda pannkakor så är det här det perfekta stället. Testade ett par första morgonen men vi höll på att kräkas. Någon av er skrev att italienare inte har några frukostvanor, så måste det nog vara för det här är nog det äckligaste jag ätit.


… så vi går ut på stan och letar upp något mysigt italienskt café istället. 


… och på vägen tillbaka passar jag på att fota dörrar. 


Ni som läst mig ett tag vet ju min obsession för det.


Det är för övrigt fantastiskt vackert här.
Till och med det här blir vackert när man är på bra humör. 


För att inte tala om det här!

Idag ska vi ägna dagen åt väry viktiga saker … konsumtionsvaror … hehe, you will see.

0

12 responses to “Morgonrutiner i Italien

 1. LiziLux skriver:

  I Italien så tar man en capuccino och en ”cornetto” till frukost, de har som någon redan nämnt inga frukostvanor. Gå in på en bar, de brukar ha fantastiska mackor som de grillar åt dig, och nybakade cornetto (croissant).
  Minns du ”utväxtsprayen” jag tipsade dig om, från l’Oreal? Den finns i Sverige, kompisar till mig har köpt den.
  Må så gott!

  Liz i Lux

  1. Pudeltanten skriver:

   Utväxtspray? Berätta!

   1. monasuni skriver:

    Svinbra, finns på Åhléns!

   2. LiziLux skriver:

    L’Oreal, en spray som du sprayar i benan eller tinningarna som döljer utväxten. Världens bästa produkt! Har minimerat mina frisörbesök och sparat många sköna slantar! Köp den!

 2. Smultronblomman skriver:

  När man äter Nutella på frukostmackan så kan man lätt säga att fruostvanorna är annorlunda där. Bättre att gå ut på stan och få en riktig macka i stället. Vackra miljöer och ni ser ut att njuta av livet! Najs!

 3. Linda skriver:

  Bildbevis kommer hoppas jag?! Från en märkesshoppaholic till en annan – happy shopping! 💖👜 Man kan nämligen a l d r i g ha för många handväskor. Det kallas en samling, och den är fantastisk! 😘

 4. Pipan skriver:

  På ett hotell i Rimini 2007 serverades det elva olika sorters kakor och sötbröd till frukost. På dem kunde man breda nutella eller marmelad. Kaffe fanns så klart. =) Då var jag överlycklig men i dag, med barn och så där, hade jag börjat gråta.

 5. Frk_M skriver:

  Samtidigt är det väl charmigt att de inte blir som ”alla andra”?
  Med tanke på att man äter senare än vi på kvällen med ett antal rätter så räcker kaffe och cornetto tycker jag. Näringsmässigt kanske det är tveksamt dock 🙂

  När de turistar till sig brukar det finnas lite yoghurt och cornflakes alt det bröd du fotat. Italiensk yoghurt brukar vara len som bara den och supergod.

 6. Anne-Lie Askelin skriver:

  I Helsingör finns det väldigt många fina dörrar. Danskarna kan!

 7. A-C skriver:

  Efter första veckan med obefintlig frukost (typ skorpor med marmelad och kaffe) på det hotell vi bodde på i Italien, upptäckte vi att det gick att få cappuchino, kokta ägg och yoghurt också. Om man frågade. De tyckte inte det var någon ide att ställa fram det, för de tyckte det var så konstigt att någon öht kunde vilja ha sådant att äta tidigt på morgonen…

 8. Cari skriver:

  Var i Italien är ni?

  1. monasuni skriver:

   Toscana!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *