Torsdagsfilosofi

Augusti till februari är vår jobbigaste period på kontoret. Då har vi sjukt mycket att göra. Och det är ju kul. Dock känner jag att det är roligare och roligare att jobba direkt med konsumenter. Vår huvudsyssla är grossistverksamhet inom heminredning. Vi säljer alltså till butiker.

 

Ju mer jag lär känna er och ju mer gehör jag får för saker och ting jag frågar er till råds om, desto roligare är det att göra business direkt med er. Jag frågar om en vara är bra eller anus, ni svarar och jag gör alltid som majoriteten av er säger när det gäller inköp av varor. Maken blir ibland skitförbannad eftersom han har sina egna bestämda åsikter om vissa saker, men han får ALLTID ge sig när det kommer till er. Det är ni som lär mig vad marknaden vill  ha, vilket jag är sjukt tacksam över. Försöker dela med mig så gott det går i form av att sälja billigare, eller ha kampanjer. Vi håller på att bygga upp företaget, vilket tar en evinnerlig tid och kräver mycket pengar. Varje korvöre som blir över går till återinvestering. (Mina shoppingstunder myglar jag med så att maken inte ska märka.) Det kostar otroliga pengar för ett företag att expandera. Bara våra mässor två gånger om året kostar närmare en halv miljon. Sinnesjukt dyrt men än så länge nödvändigt för att växa. Tyvärr.

 

Sakta går det, men åt rätt håll. Under flera år har vi gått på nit efter nit, blivit blåsta av människor, gjort felinvesteringar, haft taskiga marknadsbedömningar, varit osams om och med f d kompanjoner … och så vidare. Jag har alltid hållit en stor distans till de viktiga, avgörande och många gånger felaktiga beslut som maken tagit genom åren eftersom jag varit fullkomligt ointresserad att vara med på ledningsnivå. Men, sedan en tid tillbaka har jag involverat mig mer och mer. För att jag inser att han inte alltid har rätt …

 

En liten knöl kvar på vägen, men den är borta under 2016 och vi känner att vi äntligen är på rätt väg.

 

 

Jag har inte berättat det för er tidigare men för några månader sedan köpte vi en ny verksamhet. En hemsida med klockor, Klocknet.se. En helt främmande bransch för oss, men väldigt rolig. (Ska se till att få en direktlänk dit här uppe i menyn.) Just nu jobbar vi för att få in flera märken och de är på ingång. Klockbranschen är mycket speciell. 90% av de hemsidor som t ex säljer Michael Kors- och Marc Jacobs-klockor, är inte auktoriserade av dom själva. Det vill säga: de hemsidorna köper dessa märkesklockor ”svart”.

 

Vi skulle kunna göra samma sak, men har valt att vara 100% seriösa. Vi tror att det lönar sig i längden, även om det är tufft i början. Drömmen var först att få in Rolex men det visade sig att man måste vara en fysisk urbutik/urmakare för att få sälja dom. Vilket jag i och för sig kan förstå. Hur som, det är en väldigt rolig ny bransch för oss och jag ser fram emot utvecklingen där. Ska se till att vi har lite kampanjer där för er, även om leverantörerna är extremt restriktiva med sånt.

 

När jag blir rik ska jag b a r a jobba med välgörenhet. Alltså, då behöver jag ingen inkomst för att kunna jobba med olika projekt på heltid. Det är mitt mål. Då är det min tur att ge tillbaka.

 

Tack för att ni finns. Ni lär mig så mycket och en dag ska jag berätta hela min historia för er. Nu till jobbet!IMG_1305

0

23 responses to “Torsdagsfilosofi

 1. Bitta skriver:

  Tack för du finns 🙂

 2. MJ skriver:

  Och bara för det hittade jag en sjukt snygg klocka!!! Men jag har fan inte råååd just nu!! Suck… Typsikt ;/

 3. Elinor Sternving skriver:

  Du är så jefla cool, fasen va jag gillar dig <3 Kör på och lycka till!!! Hälsa maken att han är ganska cool han också, hehe…. Kram

 4. Monika skriver:

  Heja dig Mona! Jag stöttar så långt jag orkar 🙂

  1. Mona skriver:

   Thank you darlo!

 5. Eva skriver:

  Trodde att marknaden var död för klockor numera. ”folk” kollar ju mobilen varannan sekund och skyller på när de tar med den till möte att de inte har någon klocka.

  Hälsar ”ja jag e gammal” och har haft klocka sedan 7-årsdagen 🙂

  1. Mona skriver:

   Det är den. Idag har man en klocka som ett smycke..=)

 6. Loppan skriver:

  Hrm, nu skall jag vara saklig och inte meningen att låta elak. Men era hemsidor – utseende och känsla måste ni jobba mycket mer med.

  1. Mona skriver:

   Jag vet. Vår prio har alltid varit grossistverksamheten. Dock ska du veta att så som t ex Klocknet ser ut, så säljer det bäst. Enligt förståsigpåare. Jag håller dock inte alls med…

   1. Loppan skriver:

    Förstasigpåaren ovan dvs jag håller icke med och jag jobbar med produkt design och webb. Färgerna och menyn på klocksidan är under all kritik. Att sedan ha en sida som säljer klockor och heter klockwhatever men som ocksa säljer krimskrams som glajjor… big nono! Och jag hoppas du förstår att jag inte skriver för att vara elak. Den som har sagt att det är en bra hemsida borde skjutas. sorry!

    1. monasuni skriver:

     ?

 7. Cari skriver:

  Gillar dig, din blogg och det ni gör och säljer.
  Och saknar er pop-up butik i Bromma Blocks i år. Så kul att träffa dig.
  Hoppas den kommer tillbaka. Eller en annan fysisk butik.

 8. Anne M skriver:

  Ibland blir det väldigt tydligt varför jag läst din blogg i ”huttifjutton” år. Det här inlägget är ett jättebra exempel på hur speciell du är. ?

 9. Smultronblomman skriver:

  Hur går det med boken? Jag ser fram emot den. Jag fattar inte att du och maken orkar jobba i detta tempo och dessutom hinner ni engagera er i Talibanens aktiviteter helhjärtat. Jag är djupt imponerad! Jag tycker det är kul att få möjlighet att köpa dina grejer.

  1. Mona skriver:

   Det går inte så bra alls. Jag kom av mig när något tråkigt hände och måste komma ur det först. Och få tillåtelse att skriva om det…

   ..tack Lotta❤

 10. Marie skriver:

  Men Mona, har för mig att du älskar potatis! Ska alla knölar bort 2016? (dom/potatis är ju nääästan grönsaker dessutom 😛 )

  1. Mona skriver:

   Haha, jättekul hörru!

 11. Tina Sjöström skriver:

  Läser dig slaviskt varje dag, flera ggr ? Älskar dina tyckare tankar. Stor Kram från Tina (som har blivit mormor)❤️

 12. Desirée skriver:

  Kram på dig fina du!

 13. Anna skriver:

  Inga funderingar på Citizen klockor?? Och jo jag använder min klocka som armband. (Mörk tavla, hyfsat liten och med men massa gnistrande stenar runt urtavlan……) Snyggaste armbandet jag har 🙂

 14. Maria skriver:

  Om vi fördelar jordens tillgångar bättre så slipper vi hålla på med välgörenhet, kan aldrig vara hållbart att bygga ett samhälle på allmosor, hälsan hos befolkningen kan bara bli stabil om vi lever jämlikt! Spännande om din historia,den före under eller efter Jordbro?

  1. Mona skriver:

   Det var exakt vad Hans Rosling också sa!

   Efter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *