Minnen och sköna Mirka

Igår parkerade jag Nisse i en fulltankad bil och drog till Uppsala. Herregud, det ligger ju långt som sa*tan hemifrån. Typ 5 mil.

 

Mitt första besök var hos Synoptik för att träffa Lina, eller Linus som hon heter för oss som var med i Guatemala förra året.IMG_2593

Linus har fixat en varsin fotobok till Guatemala-gänget och jag var där för att hämta min, och de andras som kommer från Stockholm. IMG_2595

Vi hade en så sjuuukt rolig, intressant, givande resa och vår sammanhållning var grym … enligt John, som är grundaren till Vision For All och som själv jobbar på Synoptik/Optiker Utan Gränser. Jag ska ju åka nu igen, i mars-april och denna gång bär det av till Nicaragua. Jag kommer strax att börja tjata om den resan här i bloggen och tvinga er att börja samla in glasögon som vi kan ta med oss.

 

Pussade Linus hejdå och satte mig i bilen mot Björklinge för att hälsa på Mirka, den så kallade Trettonbarnsmamman. Amen KOLLA vädret! Någon tyckte att jag var tramsig som klagar men jag är världens frusmes. Hatar verkligen att frysa och jag har blivit värre med åren. Gnälligare alltså. IMG_2599

Nisse hatar det också. Vill inte gå ut och när han håller på att sprängas av kiss och bajs så tvingar vi honom. Han går 8 meter, gör sina behov, sen skuttar han på tre ben. I bästa fall. I sämsta fall hoppar han rakt upp i famnen och vägrar att gå en centimeter. Idag ska jag köpa tossor till honom. Köpte på GeKås i somras, men de var för små. Skiter i vad folk säger, han fryser ju fan ihjäl. Veterinären sa att han behöver täcke och sånt eftersom han inte har något underhudsfett.

 

Väl hos Mirka såg vi ungefär så här mycket av våra hundar innan de försvann. De var inte stilla en enda sekund.IMG_2602

Peter var hemma också och var egentligen på väg ut för att bygga en snöbana, eller vad han babblade om, till barnen, men jag tvingade honom att hålla mig och Mirka sällskap. Han var inte så nödbedd eftersom han gillar mig, hehe!

 

Mirka däremot, hon gillar v i s p g r ä d d e i kaffet. Hon är ju f-n inte klok! Apäckligt ju.IMG_2604

Hon har för övrigt tatuerat sina ögonbryn. Jag har velat göra det i ett par år nu men väntar på att se om någon får några biverkningar, eller något annat, innan jag själv gör det. Sen vill jag hitta någon som är extremt bra också. Mirkas tjej är fullbokad ett halvår framåt, så det är bara att glömma.

 

Några timmar senare var jag på väg hem igen. Efter en halvtimme hör jag hur Nisse börjar hulka sen kommer spyan år 2016. Helvitti som han kräktes. Som tur var har jag lagt en yllepläd i den bilkorg han har, så det var bara att ta in och tvätta när vi kom hem. Men, innan vi var hemma så fick jag sitta i kräkstank. Holy moses som det luktade! IMG_2608Stackars Nisse. Han sov som en gris när vi kom hem men vaknade och kräktes igen. Måste ha fått i sig något hos Mirka. Småtjejerna gick omkring med salta pinnar och känner jag Nisse rätt så var det inga problem att sno dom från dessa 70 centimetersbönor! Nisse var dessutom så artig att han avslutade besöket med att kissa i en av sängarna. Han som ALDRIG kissar inomhus. Luckily hade just den sängen kisslakan.

 

Väl hemma tittade jag i albumet från Guatemala. OJ som jag längtar tillbaka!IMG_2609IMG_2610IMG_2612IMG_2613Fina Linus, TACK för att du fixade det här till oss, det är verkligen ett minne för livet och nästa gäng kommer ha svårt för att slå oss!

 

Idag torsdag. Jobba ett par timmar med att städa ur den lånade lokalen sen måste jag ta itu med mässförberedelser. Nästa vecka ska alla monterutrustning packas sen är det mässor i två veckor.

 

Blääääk!

16

10 responses to “Minnen och sköna Mirka

 1. Anne skriver:

  Mona! God fortsättning! Oh Gud… Jag har glasögon att skicka med. Lådorna dignar. Kram Anne

  1. Mona skriver:

   God fortsättning själv bästa Brommaförfattaren! Åh vad bra att du vill vara med och samla in. Åk över till BB med dom!

 2. Om Nisse gärna vill markera inne där det bor en annan hund (eller oavsett anledning egentligen) så är kanske något du ska ta tag i innan han gör det till en vana, för desto mer befäst beteendet blir desto svårare är det att träna bort. Tricket är att ha stenkoll på honom och kunna bryta aktiviteten med ett ”nej” eller motsvarande så fort han ens tänker tanken, och gärna omgående förpassa Nisse utomhus och uppmana honom att kissa där istället. Att bestraffa i efterhand är meningslöst så det gäller att vara med när det händer.
  Charlotta

 3. Ankie skriver:

  Avstånden är lite annorlunda här uppe i norr, här kör vi 5 mil enkel väg till jobbet varje dag ?

 4. Haderittan skriver:

  Jag som inte ens har hund sitter nu och kollar hundkläder! Du som gillar bling; det finns hundskor för vintern i silver som är fodrade med päls. Det du! I Stockholm dessutom, på chicdog.se. Mycket bling där….men jag kan ju inte skaffa hund bara för att det är så roligt att shoppa……saknar goset förstås. Blir avis när jag ser er mysa i soffan.

  1. Mona skriver:

   Ska kolla om han gillar de jag har köpt och vänjer han sig kan du ge dig på att jag ska in till Chicdog.se!

 5. Marianne Pettersson skriver:

  Om det var till Uppsala är det nog 8 mil och om du kör 5 mil kommer du bara till Arlanda, om jag inte minns fel från tiden i en taxi eller limo mellan dessa orter. Hälsningar från en f.d. Brommabo och numera Las Palmas +23 grader.

  1. Mona skriver:

   Du, var din sista mening nödvändig?! Jag ska på allvar om värdera saker och ting och försöka komma på vad jag kan försörja mig med via nätet, så att jag kan bo i Spanien. Sjukt trött på det här!

   … och du har rätt. Dessutom är det ännu längre bort till Björklinge, där Mirka bor!

 6. Lena skriver:

  Hej!
  Ville bara berätta att jag lämnade in ett gäng glasögon som blivit kvarglömda på min arbetsplats inom vården och inte hämtats på ett år. Det var tack vare dig och bloggen som jag visste om att jag kunde göra precis så!
  Allt gott!

  1. Mona skriver:

   TACK snälla Lena. Om du bara visste vilken glädje de kommer bli för andra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *