Min man. The sämre version of Martin Timell

Ni som har läst mig länge behöver ju knappast någon förklaring. Ni andra kan ju söka på ”Timellski” här i bloggen, så får ni upp en hel del. Alltså, nu när jag själv rotar bland gamla inlägg så måste jag säga att jag är ju skitrolig. Herrgud vilka bra inlägg jag skriver mellan varven..hehe.

 

Men i alla fall, nu ska vi prata make och att bo i hus.

 

Härom dagen när jag kom hem så såg det ut så här i köket (ja, det här är vår ingång eftersom vi är lata och inte orkar gå runt huset till huvudentrén..):

 

Här ska en bild finnas men eftersom bloggen har bytt webbhotell ett par gånger, med klåpare till tekniker så har bilder i 9000 inlägg försvunnit …. du får fantisera fram en kanna…=)IMG_3411

Nu menar jag inte det fula golvet som ska bytas ut när vi river köket om 8 år..typ. Nä, jag menar den gröna kannan.

 

Jag har levt så länge med min man att jag inte ens höjer på ögonbrynen när jag kliver innanför dörren och ser den stå där. Jag bara suckar. För han är världens mest disträ:iga person. Om en tandborste ligger i kylskåpet, eller om det ligger handskar i badrummet, så lägger jag bara grejerna där de ska vara. Per automatik.

 

Så jag låter kannan stå där. Men kan ändå inte låta bli att undra eftersom han använder just den kannan för att fylla på sitt akvarium mellan varven.

 

Jag tänker att mannen säkert tar bort den när han snubblar över den lite senare när han kommer hem från jobbet.

 

Icke då. Hur kunde jag ens tro det.

 

Dagen efter kunde jag inte hålla mig.

 

”Du, varför står det en kanna på golvet i köket?”

 

”Jo, det läcker från taket.” (Vi har ett av badrummen precis ovanför.)

 

Jag fryser till is:

 

”VA?!”

 

”Ja, det droppar från taket, men det är nog ingen fara.”

 

Jag tittar på honom för att se om han sover och pratar i sömnen.

 

Skojar du, vadå ”nog ingen fara”?! Om det droppar från ett innertak SÅ ÄR DET VÄL JÄVLIGT MYCKET FARA?!”

 

”Nä, det är nog bara kondens.” säger han med en byggmästarviktig ton.

 

Alltså. Jag kan på riktigt sälja honom för en hundralapp.

 

Änybody?

 

0

54 responses to “Min man. The sämre version of Martin Timell

 1. carina skriver:

  En hundralapp!? Never in my Life!
  Min är för närvarande gratis…

 2. Hondjur skriver:

  Uh, Oh, aj! Det där lät spontant skitdyrt!
  Kanske läge att ta dit någon med lite mindre ton och mer kunskap?
  Innan det blir ännu dyrare menar jag?

 3. missk skriver:

  Ha ha ska villigt erkänna att jag intecens tänkte på att det stog en kanna på golvet innan jag läste det …. nej tack du kan behålla din make, har ingen nytta av honom med hans saknad av Timell kunskaper 😉

 4. Mr Lee skriver:

  Ehhhh. Så mycket kondens att det blir droppar som kommer igenom taket på våningen under… Jag skulle ringa försäkringsbolaget rätt omgående.

 5. Susanna skriver:

  Jag skrattar ihjäl mig!!!! Kondens??? Vad vrålkokade på spisens alla plattor?? I ett litet trångt utrymme? Nähä, inte det nej….

 6. Liz skriver:

  Efter att ha växt upp med en styvfarsa som ser silvertejp som det enda odiskutabla svaret på samtliga livets frågor får jag lite ont i magen. Sparka maken, bite the bullet och ring in ett proffs, oavsett smällen är det ändå billigare att åtgärda så snabbt som möjligt!

 7. Haderittan skriver:

  God jul och Gott Nytt År liksom, det där kan bli jefligt dyrt! Han som är så noga med kosingen borde nog oroa sig mer. Vill det sig illa kan ni inte använda varken kök eller badrum under en längre tid. Ring en rörmokare snarast.

  Vi hade en läcka mellan kök och badrum och de fick riva väggen och jag fick flytta ut i 5 månader för stommen måste torka först. Vardagsrummet som ligger utanför fick byta golv för det hade läckt ut. Tack och lov behövde jag bara betala självrisken för föreningen har ansvar för rör i väggen men ni bor ju inte i lägenhet.

 8. Maria skriver:

  Oj, jag förstår dig. hoppas det går bra med mannen, badrummet och julfriden 🙂

 9. Lotta skriver:

  Oj låter som en vattenskada…… Sorry men det där måste ni ta tag i bums, om man ej gör det så sprider sig vatten/fukt i övriga taket och det kan bli ruskigt dyrt och jävligt jobbigt.
  Någon kondens/fukt ska inte finnas någonstans utanför bad/dusch.Skulle plocka hem någon asap för ordentlig kontroll! MEN det är inte så att maken försöker lura brallorna av dig? För du borde ju se/känna om det är något i taket?
  Lycka till!
  L

 10. Nanny skriver:

  Nu är jag ingen byggmästare, men om ni har så mycket kondens inne att det droppar från taket är det nog ännu större anledning att ringa nån som vet nåt om nåt med hus än om det ”bara” läcker från ovanvåningen… Lycka till 🙂

 11. ulli skriver:

  oj då låter inte bra !!!!…..varken att det DROPPAR IFRÅN TAKET eller att MAKEN tror att det är KONDENS !!
  Hoppas de löser sig till det bästa och inte är så allvarligt

 12. Ojoj……den karl kan du vackert behålla…han låter dyr….
  Lycka till med toaletten och läckan….?
  kram Annorlunda Underbara

 13. Elenore skriver:

  Hej där, kontakta du försäkringsbolaget pronto, innan hela innertaket är fullt med vatten, (fast det verkar det ju redan vara om det släpper vatten till nedervåningen) undrar såååå hur maken tänker? 🙂

 14. PJAK/Anna skriver:

  Hmmm droppar från taket? Kondens? hmmmm jag hade personligen haft försäkringsbolag och byggare i mitt hus innan detta inlägg var ens en tanke i huvudet…… Nu är – tack och lov – min make likadan annars hade han fått välja försäkringsbolag/byggare eller skilsmässa. På stående fot! Huset med skulder hade dessutom varit överskrivna på honom innan dagen var slut dessutom. För det är väldans dyrt och allvarligt med takdropp.

 15. Tina Johansson skriver:

  Vågar jag fråga hur mycket vatten det kommit i kannan? Ni har inte tömt den än va?
  Men, vad jag vill minnas så har ni en bra försäkring, så jag skulle kolla det pronto!
  (…kommer ihåg din finfina klocka…)

 16. Annika K skriver:

  Droppar inne?? Kondens?
  Nä skulle inte tro det va.
  Det där får nog nån snabbt kolla upp :/

  Och nej tack, jag vill inte ha din make 😉

 17. mariainorge skriver:

  Skulle slå av huvudkran, ringa rörmokare och försäkringsbolaget j-t fort om det var i mitt hus….

 18. Gudinnan skriver:

  Bytet är taget du får min på köpet för en hundralapp!

  Du gnäller över lite vatten i en kanna…vad sägs om att ”glömt” besikta bilen å glömt bort att hans egna barn fyller år, glömmer köpa det man skickar han till affären för VARJE JÄVLA GÅNG! Kliver över tvätthögen ställer sina skor mitt innanför dörren, sätta i ny toa rulle när den andra tar slut? No no no never ever, påminna barn om läxor? Nä lägg det på mig så jag får va det evil stepmum.
  Nu brann det till å vart lite kortslutning på Hjärnkontoret.

  Vill inte se fanskapet på nåt år så se till å slit ut han ordentligt medans du har han…jag lovar att fostra din i tipp topp trim tills du får han tb!

 19. Marie skriver:

  Känns som att något rör gått sönder. Undra hur det ser ut under takplattan. Vojne vojne….
  Hände hemma hos oss, inte kul. Men tur i oturen att vi kunde laga det från taket istället för att riva hela badrummet. Lycka till!

 20. Cia skriver:

  Ööh näää det där är inte ett bra tecken, been there done that. Vi fick riva hela taket plus golv eftersom vattnet hade letat sig ner i väggarna. Och ja, även det började med lite smådropp ifrån taket. Ring nån-sån-där-som-vet nu!!! Och nä, för en hundring få du nog behålla honom. Fast lite småkul med kannan i hallen det måste jag säga, haha 🙂

 21. Den mannen verkar svårsåld…. 🙂 Anna

 22. Hannah skriver:

  Jösses! Ring en kunnig person direkt!!!!!

 23. Susanne skriver:

  Känns tryggt…NOT!!!
  Kolla upp omgående känner hur pengarna tickar iväg.
  Ha en bra dag!
  Kram

 24. Carola skriver:

  när det droppade från mitt tak så var det avloppet som rostat sönder…

 25. Marina skriver:

  Undrar om din och man råkar vara syskon utan att veta om det….

 26. Marina skriver:

  …och min man….skulle det stå!

 27. Humlan skriver:

  Jag gillar golvet!
  Annars kan jag väl tänka mig att du kan få en del reparerat när dom river ut pga denna ”kondens”… det är ju synd om det inte är på ett ställe som du vill ha reparerat!

 28. ÅsaC skriver:

  Nej tack, du får behålla honom själv. Gör som de andra redan har sagt. Ta kontakt med försäkringsbolaget och be att de gör en besiktning snarast möjligt.

 29. nina skriver:

  Jag behöver en karl. Kan man pruta på priset? 100 kr. verkar lite för mycket, tycker jag. 😉
  Vad sägs om 75 riksdaler?/Nina

  1. MonasUniversum skriver:

   Jag är på extra gott humör, du får honom för 50. Och då kör jag över honom personligen till dig!

   1. nina skriver:

    Åh, vad kul. Come on! Hahah …
    Billigt. Passar min plånbok.

 30. Malin J skriver:

  ……Har inga ord. Kondens? Allvarligt??Stäng av vattnet och ring försäkringsbolag och rörmokare omedelbums, Annars kan det bli riktigt dyrt det där. Speciellt om försäkringsbolaget får reda på att felet upptäcktes flera dagar innan de kontaktades och inga åtgärder gjordes för att förhindra att skadan förvärrades.
  Droppar det ifrån taket och det ligger ett badrum ovanför så ska första tanken vara :”Jävlar,var är huvudkranen, måste stänga av den fort som fan och vilket nr var det till rörmokaren?”
  inte: ”Det är nog kondens, ställer en kanna här så är det lugnt sedan”
  Nädu, den karln kan du behålla. *skakar uppgivet på huvudet*

 31. Starlet skriver:

  Alltså….
  Jag blev typ halvt vansinnig bara av att läsa detta, och då är det inte ens MIN man (som tackgodegud är händig!).

  Ps. Ditt butiksinlägg har blivit uppmärksammat av Bloggkommentatorerna.

 32. Mia skriver:

  Någon kommer att få ett nytt badrum inom d närmaste 🙁 RING RÖRMOKARE FÖR BÖVELEN!!!!
  Nej tack, vill inte ha maken din 😉 har lyckats snärja en RIKTIG handyman :)) och han släpper jag inte :))
  Kraaaam
  Mia

 33. Behå-Helene skriver:

  Hoppas inte det är något allvarligt…

 34. Lotta skriver:

  Mona du är verkligen väry rolig. Tur att du har din opraktiska man, så vi som läser dig får
  skratta åt hans tokigheter.

  //L8 ♥

 35. Sophie skriver:

  Dom skriver om dig på BK plus att någon kallade dig rasist i princip. I inlägget om Rambo Rimer.

  1. MonasUniversum skriver:

   Jag orkar inte ens gå in och titta. Rasist..vilka jävla idioter.

   1. Sophie skriver:

    Jag vet. SÅ jäkla sjukt. Men det är ju nya innegrejen bland alla vänsterdrivna PK-ister att kalla alla som inte följer deras norm för just rasist.

    Du är fantastisk. Glöm inte det!

    1. Lena skriver:

     Fostrad av SD? Låter enormt likt deras resonemang att de som reagerar över rasistiska tendenser är skällsordet PK. För visst är det trist och långtråkigt när man inte har några egna utstickande åsikter, som exempelvis att hoppas att ensamkommande flyktingbarn svälter ihjäl… Urtrist! Fy för alla vänsterdrivna PK, usch! *djupt ironisk, om nu någon skulle missa det* Tack och lov så är ändå de flesta PK, dvs de är inte rasister. Tack och lov ses antirasism fortfarande som PK i sverige. (Nu kan jag tillägga att jag inte tror att Mona är SD eller särskilt rasistisk MEN jag håller med om att det var jäkligt onödigt att dra in etniciteten hos den här kvinnan).

 36. Camilla F skriver:

  amenalltså nu nyfiknas jag ihjäl! Har du stängt av vattnet och ringt röris och hur står det till egentligen, är det vattenläcka och man oroar sig ju och håller tummar och tår att det ska vara ok men hur går det då?

 37. -ME- skriver:

  Eh, näe tack.För vi råkade ut för ”regn vid spisen” en dg för några år sen. Det tog i stort sett fyra månader och ett skyhögt blodtryck för att hålla rätt på lögnhalsiga hantverkare, jamsigt försäkringsbolag och inkompetent entreprenör för att få ordning på det badrummet.

  Du, det där golvet om du ska byta ut. Är det ett originalgolv? Vad i hela friden ska du i så fall byta ut det för?? Det blir SJUKT snyggt om rätt person använder en slipmaskin på det, och om ni sen nåtar och hårdvaxoljar det så kan ni gå in med geggiga gummistövlar (eller glittriga UGGs) bäst ni vill.

  1. MonasUniversum skriver:

   Inte ett original. Klåparen som bodde i huset innan var byggmästare, och byggde bort alla charm från 1922…

 38. Issa skriver:

  Sophie, men att kalla folk för vänstervridna pk-ister med en bitter ton för att verka nedlåtande är heeeelt ok.
  /vänstervriden pk-nisse som är less på översittarfasoner, vem de än kommer från.

  1. MonasUniversum skriver:

   Flickor, lugna och fina nu. Idag är en ny dag och jag har börjat om. Att le och respektera är det minst svåra här i livet.

 39. Krille skriver:

  Ring försäkringsbolaget plus att du jagar rätt på en bra snickare så får du ordning på torpet snart igen :-).

 40. Lotta m nio skriver:

  Drar mig till minnes en dag då jag kom från jobbet, för sisådär tio år sedan, öppnade ytterdörren och möts av ett tak som det rinner en fin stråle från. Rakt ner på mitt hallgolv! Tittar upp mot taket och ser hur hela jävla halltaket buktar o ser ut att falla över mig. Panik! I samma stund hörs ett illvrål från lägenheten ovanför där hyresvärden (hehe) bodde. Han hade börjat tappa upp ett bad och helt sonika glömt bort det 😉
  Hur han löste det? No idea… Vi hade precis köpt hus o flyttade ut rätt snart efter det.

  Hoppas det inte är nån större läcka ni fått!

  =)

 41. BIbbi skriver:

  Ni borde kolla det där droppet omgående. Vattenskador är INTE kul!
  Jag vet för jag jobbar på en firma som ”roar” sig med att reparera sådana åt div. försäkringsbolag.

 42. Malde skriver:

  Vattenskador är inte kul. Been there – done that…

 43. Åsa i Uppsala skriver:

  Jamen vad faan händer i taket nu då??

  1. MonasUniversum skriver:

   Det ska komma någon och kolla/fixa. Jag orkar inte ens tänka på det.

 44. Anders skriver:

  Suck! Är han på riktigt!!?

 45. Anne skriver:

  Men utan att veta så är väl badrummet 1 tr upp det i marmor som du vill renovera, dessutom slipper du vänta 8 år innan du river ut köket, nu kan du ”få” båda fixade i ett svept… ta med vanliga hallen oxå så har du ett helt kinderegg. 😉

 46. malin skriver:

  hör av dig om du behöver hjälp av en fukttekniker….. Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *