Min lediga fredag

Bestämde mig för att vara ledig igår och det är intressant hur en ledig dag kan se ut så här:img_0117

 1. Järnet ut till IKEA för att köpa nytt vintersovtäcke, matlådor, små avsminkningshanddukar samt ta reda på hur man gör för att beställa granitskivor. I nästa vecka börjar dom kakla badrummet och sen ska kommoderna upp. Handfaten ska stå på granitskivor … som jag inte har beställt. På ”mitt” IKEA har dom möblerat om. Ordentligt. Sprang runt som en gnu för att leta efter badrumsavdelningen och när jag väl hittade den så upplyste dom mig om att nej, de har ingen granit och att jag måste vända mig till deras köksavdelning, på en annan våning … där har dom det. Vid det laget var jag så sen av allt letande att jag bestämde mig för att komma tillbaka ett annat århundrade.

  img_0118img_0131img_0124img_0130


 2. Åkte från IKEA in till Snygg-Linda på Mateus. Jag hade beställt lite ny keramik och nu kunde jag hämta upp det. img_0132img_0120img_0125

  Fina va?! Gillade inte Bubble-serien först, men den är supersnygg.


 3. Pussade Linda hejdå och åkte till Wilmer Kaffebar för att slänga i mig en avokadomacka. img_0139

  Malins dotter och barnbarn Milou var där så vi fick en pratstund innan jag körde vidare.img_0136img_0152img_0142

 4. Efter Wilmer åkte jag ut till Nacka där Stockholm Showroom ligger. Det är ett modehus, eller vad man ska kalla det. Dit åker butiksägare för att köpa in kläder av olika märken.img_0143

  Jag var där för att träffa de som jobbar på klädmärkena Cream och Kaffe.img_0150


  Kicki, som har agenturen, bor i södra Sverige så hon har två Stockholmssäljare för dessa märken, Gunilla och Kattis. img_0154img_0212


  På Formex beställde jag en höstkappa från Cream och ett par byxor från Kaffe. Jag tackade tjejerna och åkte därifrån. Sitter i bilen när jag får mail om att nylanseringen av vår ena hemsida är klar och jag ombeds att gå in och titta. img_0157


  Får hicka när jag ser att det står ”Våran”. Ringer genast maken och säger att han måste fixa pronto. Jag är lite anal när det gäller just ”eran” och ”våran”. Även om det är ett talspråk så ser det förjevligt ut i skrift. Stackars medarbetaren i Borås, som är ungefär 100 år yngre än jag, var den skyldige och i den generationen så är det ”tillåtet”. img_0158img_0163

 5. Styrde kosan ut till Ekerö för att hälsa på Annika. Hon var från början en kund, och är fortfarande det, men vi har blivit vänner privat. Hon har Ekerös finaste inredningsbutik. img_0159img_0170img_0173img_0177

  Blev tokkär dessa kuddar! img_0178img_0167img_0171


  Hade tänkte köpa några sådana här ljuslyktor men de hade tagit slut på ett par dagar. Bara en stackare kvar men jag ville ha tre. Får vänta tills hon får in fler. img_0165


  Blev lite nyfiken på dessa ”ljus”. Det finns en hel del på marknaden, oftast skitkvalitet, men det här var något nytt. Man styr med fjärrkontroll och man kan ställa in dom på en timer. Kostar runt 500. Har inte råd just nu men ska definitivt införskaffa några stycken.  img_0168


  Annika frågade om jag ville ha te och när hon kom ut från kökspentryt med nån grönaktig historia undrade jag om hon varit ute i skogen och plockat egna teblad. Det såg skitäckligt ut men hej och hå så gott det var! Hon skickade med mig en tekartong hem. img_0203


  Hon säljer för övrigt världens finaste änglar, som jag har handlat förut. Perfekta ge-bort-presenter. Dessutom billiga. Jag pussade Annika hejdå och åkte vidare. img_0156img_0186

 6. Var tvungen att åka in till Martin Olsson och handla storpack. Idag ska talibanen ha sin första danstävling för terminen och då jag är lagledare och sitter nere vid tävlingsgolvet, dit inga föräldrar får vara, så försöker jag se till att ha med mig mellanmål till tjejerna. De har en tendens att glömma att äta och det krävs en hel del kolhydrater (och annat) när de tävlar. img_0180img_0179

  Letade efter en speciell sorts riskakor, men de hade inga.

 7. …så det var bara att dra till hovleverantören, CityGross. img_0190

  … och givetvis hade dom.

 8. Sen var det dags att hämta ut ett paket från Lo-Ika.img_0189

  På formex beställde jag armband och nu kunde jag inte hålla mig utan slet upp paketet vid ett trafikljus. img_0195


  Jag samlar på armband. På riktigt. Kan aldrig få för många. Hade glömt bort dom här och blev glatt överraskad!

 9. Åkte hem och packade upp allt. Mina fina byxor från Kaffe satt tyvärr inte alls lika bra som på säljaren Kattis. img_0209

  Hade beställt 38 men måste uppenbarligen gå upp en storlek.294290_1_3_140


  Så här ska dom sitta. Måste byta. Skit också, skulle haft dom idag. Apsköna dessutom.img_0196


  Däremot satt kappan som gjuten. Sjukt snygg!img_0208


 10. Eftersom vi börjar inspelningarna i morgon var jag tvungen att trycka i lite färg i håret. img_0205

 11. Fixade naglarna när jag ändå var igång. Plockade ut en lagom ofarlig färg men precis innan jag skulle börja måla ändrade jag mig och blev wild’n crazy. img_0206

  Här är dom superoljiga eftersom man smörjer in sig när man är klar. Sitter längre då. Kan för övrigt v a r m t rekommendera Lackryl. Bästa på marknaden.

 12. Sista grejen på schemat på min lediga dag var att fixa tvätten. img_0202

  Är så sjukt trött på att behöva kuta ned två våningar till tvättstugan. Jag är norra Europas lataste människa så när vi flyttade in här bestämde jag mig på stående fot att jag ville ha en extra tvättmaskin på sov-planet. I 14 år har jag tvättat där uppe men nu när de renoverar badrummet så har jag varit tvungen att tvätta nere i tvättstugan. Herregud, jag får ju bergis motion av att gå i alla trappor. Nästa vecka börjar dom kakla. Halleluja. I oktober är det färdigt och då har det gått exakt ett år sedan vi använde badrummet senast. Jag ska fan sova där inne när det är klart.


  Större delen av kvällen ägnade jag åt att ”prata” (via messenger) med Lizet. En av programledarkollegorna i det projekt som startar på söndag. Well, det var min lediga fredag det. Hann ju med hur mycket som helst!


  Nu är jag på väg till Fyrishovshallen i Uppsala. Danstävling hela dagen. Ser ni mig där så måste ni komma fram och säga hej. Det är lag på det.

0

20 responses to “Min lediga fredag

 1. Caroline skriver:

  Jag avskyr kommentarer i sociala medier där man frågar var kläder kommer ifrån och var de finns att köpa…
  Skaffa er en egen stil och använd google brukar jag tänka ; )

  Men nu kan jag inte hålla mig! Jag har googlat men inte hittat. Blusarna som Cream/Kaffe-brudarna har är såååå mycket JAG. Jag bara måste ha. Var kan jag hitta blusen?

  1. Mona skriver:

   Ujuj, kolla Kaffes hemsida. Kan inte länka nu, sitter på danstävling..

   1. Caroline skriver:

    Hittar de inte på deras hemsida. Den kanske kommer i nästa kollektion? *håller tummarna*

  2. Eva skriver:

   Det är väl just därför man frågar för att man ser nåt som man gillar och är ens stil.
   Det är ju samma med reklam! Man ser nåt man gillar så åker man dit eller letar upp det på nätet.
   Man tar ju inte på sig nåt klädesplagg som nån har på sig som man inte tycker om.
   Jag älskar att få inspiration från bilder och bloggare.
   Men jag har ju fortfarande miiin stil!

 2. Mr Lee skriver:

  Det är inne med tights. 😉

 3. Ziss skriver:

  Hej snygging 🙂
  Vad heter butiken på Ekerö ? Samlar på änglar å behöver lite nya nu när det känns lite tungt
  Kram Z

 4. Mo skriver:

  När jag försökte komma in i morse så fick jag upp You Are Banned fick hicka,tänkte om jag blivit utslängd,men jag kommenterar så sällan ,vet du vad som kan vara tokigt.Blev så glad när det fungerar igen puh!

 5. Pocahontas mother skriver:

  Vilken fredag! Skulle lätt kopiera den rakt av! Kappan så sjukt snygg! Armbanden jättefina!
  Hoppas det går bra för Talibanen i danstävlingen!
  Ha en underbar helg!

 6. M:et skriver:

  ”Jag är lite anal när det gäller just ”eran” och ”våran”. Även om det är ett talspråk så ser det förjevligt ut i skrift.” Ja! Detta! Kärlek! 😀

 7. Eb skriver:

  Laddade direkt för att kommentera det där ”våran” så det var skönt att du redan åtgärdat jävulskapet. (Sedan tror jag inte det är enbart en generationsfråga. Det brukar ha med fler variabler att göra, men skit i det just nu.)
  Sedan tycker jag det är roligt att du går från blingbling till folkdanslag-stajl (kappan). Om jag möter dig och du har den på dig får du lova att bjuda på en snurr och lite hambo-knäande. 😉 :-*
  (PS: Håller på att fördjupa mig i pedofili. Det har du/ ni fått mig att göra.)

 8. Camilla skriver:

  Det verkar vara jobbigt att vara ledig! 😉 En ledig dag för mig är att inte ens gå ut genom ytterdörren med en surfplatta och hund i knät! 🙂 Ev tvätta lite 😉

  1. Mona skriver:

   Åh, jag gillar såna dagar också men då måste jag vara helt ensam. Typ talibanen på landet och maken på jobbet. DÅ kan jag slappna av på riktigt.

 9. Labb tjejen skriver:

  Hej Mona,
  Första gången jag kommenterar men kände mig tvungen nu appropå riskakorna. Riskakor innehåller väldigt mycket arsenik. Livsmedelsverket har avrått barn under 6 år att överhuvudtaget äta riskakor. Vill bara tipsa om att det finns andra alternativ som tex bovetekakor som smakar exakt som riskakor. Eller varför inte knäckebröd av olika former? När man kokar ris ska man också alltid koka som man kokar pasta, mycket vatten som man sedan häller av. Det minskar arsenikhalten. Med vänlig hälsning labb tjejen.

  1. Mona skriver:

   ARSENIK?!! På riktigt?! Helvete. Gäller det även dom där majskakorna? Alla andra är ju risbaserade men just den sorten är majs? Oj, nu kom jag av mig. Skulle ha hälsat dig välkommen ut ur garderoben!

   1. Karin skriver:

    Arsenik finns naturligt i jorden och på vissa ställen mer än andra. Ris och allt annat som odlas kan ta upp arsenik under tiden det växer, men tror att iom att riskorn är så små och det behövs många till en komplett portion, kan det riskera bli lite väl hög koncentrerad hallt, speciellt om det handlar om ett litet barn ska äta. När det här kom upp på tapeten, förra hösten?, rekomenderade de att man skulle ge små barn måltider med ris max 2-3 ggr/v och helst skippa riskakor helt iom att det finns andra mellanmålsalternativ som är nyttigare.

 10. Lisbeth skriver:

  Måste bara få hjälp. Har googlat i några dygn för att hitta ljuslyktorna du fann på Ekerö. Eftersom jag bor i Sundsvall är det svårt att slinka in i butiken. Det är inte så att du har någon aning om vem som tillverkar dem. Lättare att hitta dem här och inom 20 mils omkrets.

  1. Mona skriver:

   Lisbeth, ring Annika i butiken och fråga. Säg att du läser bloggen.08-560 355 94… hon är supertrevlig!

   1. Lisbeth skriver:

    Tusen tack Det ska jag göra Ha en fin dag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *