Med hjärna eller med magen

image

Handlar butiksinredning på IKEA, varje del väger mellan 12 och 33 kilo. Innan jag åkte frågade maken om jag behövde hjälp. Jag avstod med tanke på att han jämt ska lägga sig i och få en massa out of the plan-idéer.

Tror ni jag ångrar mig. Det är första gången jag handlar så mycket på IKEA att jag måste betala, fylla bilen och gå in igen. Passade därför på att ta rast, svårt sugen på te och nåt sött.

Hur många här vet att jag gjort en Gastric Bypass-operation, räck upp en hand.

Hur många här vet att jag inte tål socker, räck upp en hand.

I synnerhet inte när sötsaken ser ut som om den är bakad med anabola och nästan är större än temuggen.

Så, ni kan ju vara snälla och påminna mig om det eftersom jag själv verkar ha glömt det.

Hur dum i huvudet får man vara.

1

9 responses to “Med hjärna eller med magen

 1. MisterMr skriver:

  Hörödu det är ju inte första gången du gör den repan, med sötsaker alltså !!

  1. MonasUniversum skriver:

   Nä, jag vet. Men det är ju egentligen inte så konstigt. Om man har haft samma jävla beteende i 40 år, och plötsligt ska ändra på den, well, då går det åt pipsvängen ibland. I synnerhet när jag har tusen tankar i huvuvet!

 2. Åsa C skriver:

  Räcker upp en hand. Jag tror att vi läsare kommer ihåg detta bättre än du själv 😉

  1. MonasUniversum skriver:

   Jag vet, men när jag är stressad så tänker jag inte över huvud taget. Jag bara gör…

 3. Anonym skriver:

  Åt du den också?
  /Ännu en Åsa C fast inte den vanliga

  1. MonasUniversum skriver:

   Jag åt två små tuggar. Sen höll jag på att säcka ihop helt. Fick en så kallad dumpning. Socker ÄR verkligen giftigt.

 4. tantt skriver:

  Inte bra alls.
  Själv åt jag Icas Tiramisuglass häromdagen. 1 1/2 timme senare fick jag min första sena dumping o började toksvettas (jag som numera fryser jämt) så att det rann svett b.la nerför nacken. Fick slita upp t-shirten o ner mjukisbrallorna på halva benen vilket då gjorde att jag nästan halkade ur skinnfåtöljen pga svetten…
  Det kommer jag inte göra om…hoppas jag…

  1. MonasUniversum skriver:

   Jag vet, det är skitäckligt och svårt att förklara för andra som inte varit med om det!

 5. Anette skriver:

  Ganska märkligt är det. Jag kan äta socker, givetvis inte i den mängd som innan (har aldrig vågat prova förståss). Jag har provat mig fram och aldrig känt någon dumping. I alla fall inte som alla beskriver hur det ska kännas. Jag har fått ont i magen vid enstaka tillfälle. Men att det är så olika för oss opererade….konstigt! Kram ändå 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *