Män som våldtar …

Sedan jag gick ut och berättade om min exmakes våldtäkter på min äldsta dotter har jag fått mängder av mail. Mängder. Från mammor som inte heller såg och som också mår skit. Från människor som tackar för att jag lyfter problemet och vågar prata om det.

 

Men framför allt från kvinnor och unga tjejer som varit drabbade .. och är drabbade just i detta nu. Ett mail, som jag inte hittar för stunden, blev jag extremt illa berörd av. En flicka som inte var särskilt gammal, av hennes skrivstil att döma …långt under 18 år … vilket fick mig att undra h u r hon hittat mitt inlägg. Läser vidare och hela kroppen fryser till is. Hon tackar mig för att jag berättar vår historia. För nu känner hon att hon fått mod att berätta för sin mamma vad hennes pappa gör, och har gjort under många år. Att hon velat berätta i många år men inte vågat för hon visste inte om mamma verkligen skulle tro på henne. Hon skriver att hennes första minnen är att pappan använder hennes napp och stoppar in den i henne. Där den inte ska vara. Hon skriver att hon skär sig på ställen på sin kropp där inte mamma, eller någon annan ska se. Hon skriver att hon vill dö men ändå inte.

 

Jag gråter sällan men helvete som jag grät över hennes rader. Försökte maila henne tillbaka men hon har inte svarat. Trots roliga event, glada middagar, härlig shopping och utlandsresor sitter hon på min näthinna v a r j e dag.

 

Varenda jävla dag.

 

Och hon är inte ensam där ute. Jag kan för mitt liv inte förstå den här läggningen hos män (och en del kvinnor för den delen). Vuxna (ofta) män som, även om de inte tycker att de gör något fel, inte inser konsekvenserna det har för sina offer. Eller, den kombon kanske inte är så ologisk.

 

Vidriga, äckliga män som förstör mångas liv för evigt. Inte bara de självklara offren.

 

Igår fick jag ett mail till. Ett mail som gjorde mig glad.

Det är jag som ska tacka. Tack vare ditt inlägg om din dotter har jag bestämt mig för att träffa en psykolog och börjar funderar på att polisanmäla min far. Min mamma hade ingen aning heller men bestämde mig för att berätta för 3 år sen. Hon har mått så dåligt pga att hon inte märkte eller såg något. Jag ser alltid till att försäkra henne att inget av det som har hänt mig är hennes fel.

Anledningen till att jag berättade var för att jag var livrädd att han skulle ge sig på mina döttrar. Kunde aldrig koppla av och stod inte ut med att se hur han lekte med dem och de klängde sig fast vid sin morfar.

Nu vet jag att om något skulle hända mig så kommer inte min familj låta mina barn i hans närvaro.

Så ännu en gång Tack till dig o din dotter.


Det som också gör mig illa berörd i det här mailet är meningen: ”Jag ser alltid till att försäkra henne att inget av det som har hänt mig är hennes fel.” Tänker att det inte är våra barns ansvar att få oss mödrar att inte känna skuld. De ska inte behöva ha det oket över sig o c k s å.

Jag får dåligt samvete över att jag visar min sorg öppet framför min dotter. Att jag inte håller igen när jag får mina svackor. 

Ska bättra mig på det. Men under tiden ska jag njuta av vårt sista dygn här i Spanien.

1

19 responses to “Män som våldtar …

 1. Ragdoll skriver:

  Åh vad mitt hjärta blöder! Jag önskar jag kunde säga nått mer men jag vet inte vad jag ska säga mer än att ni är så modiga, din dotter och du, som vågar prata om det ! Detta måste lyftas och man måste våga prata öppet om det som hänt, det är inget att skämmas över för det är inte barnet som gjort nått fel! Den som ska skämmas är förövaren, man eller kvinna kvittar!

 2. Sarah skriver:

  Fina Mona grym är du ! Har följt dig i många år ! Hur är det med x-ET ? O hans familj ? Antar att dom läser bloggen ? Kommer 24 åringen o blogga sin historia? Må så gott !

  1. Mona skriver:

   Tack. Vi har inte hört ett ljud. Så klart. Vet att han/dom läser. Hon kommer gästblogga om det men mår inte jättebra just nu. Jag låter tiden gå så tar vi det när hon är i bättre skick.

   1. Anne skriver:

    Har ni hört på omvägar hans / deras reaktion?
    Tycker det är konstigt att det inte har blivit några repressalier ännu. Men å andra sidan, en advokat tar nog god tid på sig för att ha ett starkt case. Om de nu drar det vidare menar jag.
    Om han skulle dra det vidare, är du inte rädd att hamna i fängelse? Eller känner du att det är värt det?
    Förlåt att jag frågar, men eftersom han inte är dömd för något så är risken ganska överhängande i så fall, så jag bara undrar hur dina tankar går kring detta?

    1. Mona skriver:

     Fråga på du. Och ja, det är värt allt. Det är upp till 2 års fängelse för förtal, om han/de nu väljer den vägen. Värt varenda dag där kan jag säga. Om inte annat så har jag ju en annan tillvaro att blogga ifrån. Skulle aldrig ha skrivit om honom på det sättet jag gör om jag inte var beredd att ta risken. Det vet också talibanen. Om han/de nu skulle driva det så långt så blir allt officiellt, alltså då blir hans namn officiellt och då jävlar ska jag blogga om ännu mer saker om honom…

 3. Anne skriver:

  Jag tycker du är fantastisk som tar upp det här och jag hoppas att din dotter snart mår bättre. Jag fryser invärtes och går sönder när jag läser det du skriver. Skulden och skammen sitter i benmärgen på den som blivit utsatt. Den är så svår att tvätta bort.
  Kram till dig och tack <3

 4. Anne skriver:

  Det som upprör mig är att hon som vuxen med egna barn fortfarande har kontakt med sin pappa. Och dessutom låter honom gå nära sina barn.
  Hur tänkter man då?!!!

  1. Mona skriver:

   Fast, det kanske ligger lite mer i historien som jag/hon inte kunde delge er. Kanske är saker och ting lite vridna för att inte kännas igen..=)

 5. Ninnie skriver:

  Mörkertalet av barn som våldtas eller på annat sätt blir sexuellt utnyttjade är skrämmande stort. Jag bara önskar att de orkade och vågade berätta för någon vuxen de litar på, men efter vad de drabbats av är det nog svårt för många av dem att lita på någon över huvudtaget. Speciellt eftersom de flesta gärningsmän/kvinnor är nära anhöriga till barnet… människor vars största uppgift borde vara att skydda barnet. Jag blir så ledsen i hela hjärtad.
  Tack för att du och din dotter finns som vågar gå ut och berätta. Ni är säkert guld värda som inspirationskälla för många som inte vågat berätta tidigare.
  Massa styrkekramar till er

 6. Bitta skriver:

  Funderar på hur det ser ut i samhället när någon känner sig mogen att våga berätta , få stöd hjälp att ta sig ifrån förövaren. Förutom polisanmälan vad finns det för skyddsnät för att bearbeta och få stöd ? Nu kan ju inte du/ni hjälpa alla som mailar men det skulle ju verkligen behövas lite konkreta tips , vad man gör som första steg. Mona eller någon annan som vet.

  1. Mona skriver:

   Tänker fördjupa mig i det under hösten…

   1. Carina skriver:

    Om under 18 och du har namn kontakta soc och bolla?

    1. Mona skriver:

     Exakt .. har mailat flera gånger men inget svar. Mailadressen är korrekt men det går inte att utröna korrekt namn för annan sökning..

     1. carina skriver:

      Jag är tuff men blir hudlös när det gäller barn. Tanken på att barn just nu blir utsatta gör ont. Vad kan man göra?? Obligatorisk föreläsning/information varje årskurs om frågor kring detta?? I skolan informera barn, tala om var barnen kan vända sig, att det inte är barnens fel, att man måste prata med ng etc etc etc….Det är ju i skolan man kan nå flest barn.
      /blir galen

     2. Mona skriver:

      Min dotter vill ju ut i skolor och föreläsa men HUR får vi rektorer att ta in henne? D e t är vårt stora problem.

 7. ninaerica skriver:

  Jag tycker att det är fantastiskt att du och din dotter vågar och orkar berätta offentligt om detta. Och att det ger styrka till andra så att de vågar berätta. Det känns som att någon borde stå bredvid alla dessa barn och hålla dem i handen för att de ska våga och orka berätta. Och så får de den styrkan de behöver från ”bara” (missförstå mig rätt, jag förringar inte på något sätt ett inlägg om detta, men det är ganska långt ifrån att konkret ha någon bredvid sig) ett blogginlägg. Tänk så många du och din dotter kan hjälpa genom detta fruktansvärda som hon varit med om. Och tänk om fler hade pratat öppet om detta. All heder till er alla!

 8. Lena skriver:

  Usch stackars lilla tjej! Mitt hjärta går sönder! Dessa vidriga jävla avskum *tvi* Och alla dessa som står och håller bakom ryggen, ni är minst lika vidriga!
  Jag har en vän som var utsatt för övergrepp som barn av sin styvfar, hon anmälde honom hos sociala, polis, skola, vänner men möttes bara av misstro 🙁 Nör hon var 17 år så bestämde hon sig för att avsluta sitt liv genom att hoppa från en bro, men på vägen till bron så fick hon förbi polisstationen och tänkte att hon går in och berättar igen så det iaf blir en liten notis om han skulle göra ngt mot ngn annan. Polisen såg den gamla anmälan och frågade om det pågått sedan dess och ja, det hade det ju…. Han vart dömd till 8 års fängelse, men hovrätten sänkte det till 6,5 år.
  Hon vägrar med vara tyst, för skammen är inte hennes! Hon föreläser, är ofta med i tidningar, har varit hos Malou och berättat, och Amnesty hade en tävling där unga filmskapare skulle tävla, de gjorde en dokumentär om Malin, och den vann! https://youtu.be/lH5I4URZRN0

  All kärlek till dig och din dotter ❤️

 9. Tant T skriver:

  Mailadressen är inte väldigt lik min..? Min dotter (fast jag ska tydligen inte kalla henne det utan något svårt begrepp hon googlat fram) har skurit sig över stora delar av kroppen men inte heller pratat med sin far på över två år trots att hennes bror är där ca 50 % av tiden…OM så är fallet kan du få all info du behöver :/

  1. monasuni skriver:

   Nej, tyvärr…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *