Måleributiken i Alvik

Igår hängde jag med Wilmer-Malin till Stockholms bästa målaraffär. Eller nä, jag skulle nog kalla det inspirationsbutik för jösses så sugen man blir på att fixa om hemma när man är där.

Måleributiken i Alvik har funnits i hundra år … känns det som. De som jobbar där kan allt och då menar jag ALLT. Dessutom är dom svintrevliga. Nä, jag är inte sponsrad, jag är en vanlig betalande kund men det är så lätt att klaga på sånt som inte funkar, eller butiker som suger, så jag vill verkligen lyfta dom här. Har varit kund hos dom i 25 år. Minst.

Älskar den här toalettskylten!

Svårt att inte bli glad när man är här.

Enda minuset är att dom har börjat med en ny sorts godisklubba. I hundra år har dom haft en annan variant. Japp, rutiner bryter man inte då blir medelålders tanter upprörda!

Älskar att dom är så kreativa i sina egna lokaler!

Malin ska tapetsera en av väggarna på Wilmer och ville ha något som stack ut. Till vår hjälp hade vi Karolina. Det visade sig att hon är en läsare här inne sen flera år. Jag blev superglad när hon berättade det. Försökte ta ett ”naturlig” kort på dom men det gick ju sådär!

När Malin ska välja något så brukar det ta hundra år men nästan på en gång hittade vi den här. Klart cool.

Malin gör en skitsmart grej på fiket: hon har en massa små bord och dom tapetserar hon med svinsnygga tapeter. Sprejar klarlack på och vips så kan hon torka av utan problem. Det här gör att hon byter mönster rätt ofta för att förnya sig lite. Sjukt bra idé!

1

15 responses to “Måleributiken i Alvik

 1. Linda skriver:

  Åh vart kommer den svarta fågeltapet från för tillverkare?

  1. monasuni skriver:

   Tror att det är Midbec. Hoppas att Karolina ser det här och kan svara!

   1. Karolina skriver:

    Tack finaste Mona för ditt inlägg! Jag, vi på Måleributiken är så glada för ditt så fina inlägg om oss.🤗😍😘 Tapeten kommer från Midbec. Kollektion Animalia, magiska tapeter. 🤗🙌👍 Vi hörs!
    Kram Karolina

 2. Ulla skriver:

  Men de där klubborna är ju asagoda! Åt dem jämt när jag var mindre! Yum..

  1. Malin skriver:

   Den röda är min favorit! Eller den blå, då blir man så läskigt monsterblå om tungan också.

 3. Cami skriver:

  Men Gud vad smart! Sambon har kopt nagra inte sa snygga bord till sin nyoppnade bar och jag blir galen pa dem och han bara ”jag ska ha duk pa dem!” och jag bara ”Sa du vill tvatta spritindrankta dukar varje dag och byta flertalet ganger nar fyllona spiller? Och det tror du pa sjalv?” sa nu ska jag tvangstapetsera och klarlacka hans bord pa fredag nar jag har tid! Forovrigt gillar jag fageltapeten dar, skulle latt kunna ha en san hemma pa den vaggen dar TVn hanger, skulle vara asmysigt. Tyvarr funkar tapeter och bergsklimat valdigt daligt.

  1. Karin skriver:

   Ett snyggt men kanske inte fullt lika billigt alternativ är också att tapetsera eller skära till ett snyggt tyg till borden och sedan lägga på en glasskiva, så har jag gjort med ett gammalt skrivbord här hemma. Snyggt och också himla smidigt och enkelt om det behöver torkas av.

 4. Hanna skriver:

  Jag må vara gammal men jag är helt otippad yngre än vad du är och när jag var liten (inte ung utan defakto liten) så var lokalen där Måleributiken ligger i biograf. Det vet du nog eller ser det om du tänker på det när du är där inne. Så den har inte legat där i 100 år 🙂

  1. monasuni skriver:

   Nej, men de måste ha varit där i 25 år i alla fall. Möjligen även i Ulvsunda innan. Vet att jag och exmaken var kunder och det är lätt 25 åt sen.

  2. Karolina skriver:

   Måleributiken firar 30 år i år. Själva huset har funnits sedan 1921. Tror Mona menar att känslan känns som 100 år. Kanske inte ska ta det så bokstavligt. 😉

   1. monasuni skriver:

    😂😘

   2. monasuni skriver:

    …då hade jag rätt i att jag nog varit kund hos er i typ 25-30 år!

    1. Karolina skriver:

     ❤️❤️❤️

 5. Marina skriver:

  Hej
  Du vet möjligtvis inte vad tapeten närmast i bilden heter?

  1. Karolina skriver:

   Hej!

   Menar du sista bilden så kommer den blå tapeten från Engblad och Co. Vi har tapeten som lagervara hos oss. 🙌🙌
   Vänligen
   Karolina Måleributiken 💕

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *