Lördag med jobbiga eftervärkningar

Sorry för frånvaron igår men det blev lite jobbigt efter min kväll på stan i lördags.IMG_6704Skulle ut och äta med ett gäng brudar och gjorde mig beautiful.IMG_6706När man är semiantik tar man på sig högklackat bara för att mest troligt vara tvungen att byta om till platta pjuck några timmar senare … som man släpar med sig i handen eftersom handväskan är modell cigarettpaket.  IMG_6705IMG_6709Wilmer-Malin tog på sig sina finpjuck utanför entrén till restaurangen. IMG_6712Ingela, Jessika och Malin. IMG_6756På plats var Mirre, till höger. IMG_6714Supergod mat så hit ska ni gå om ni har möjlighet. IMG_6716Flickorna satte ribban direkt. Själv körde jag så det var Cola Zero som gällde. Hann hälla upp ett glas bubblor hemma men direkt efter första klunken bestämde jag mig för att ta bilen…IMG_6717Dessa vårrullar var to die for. IMG_6722Malin berättar hur man måste posa på bilder nu när man kommit upp lite i åldern. Det här med bukhäng i halsen och andra mindre roliga saker som man helst inte vill kännas vid… IMG_6719IMG_6721Kanske bra om man stänger igen glapplådan när man blir fotograferad.IMG_6720IMG_6724Precis när jag ska ge henne en puss vänder hon sig mot Jessika. IMG_6744IMG_6740Borde ha tagit med mig min fina Lumix-kamera för iPhones kamera suger verkligen. Lät den vara hemma tyvärr…IMG_6746IMG_6749IMG_6766IMG_6771IMG_6768IMG_6735Fifan så kul vi hade det. Klart välbehövligt. Om inte annat så för Malin som haft det extremt tufft med sitt barnbarn som inte bara har Downs syndrom utan även föddes i vecka 28 med ett hål i hjärtat. Hon har bott sina första 10 månader på Astrid Lindgrens sjukhus men nyligen fått komma hem. Malin har lagt om hela sitt liv för att kunna ställa upp dygnet runt för Paulina, och Milou … som dotterdottern heter. Samtidigt som hon driver Wilmer Kaffebar.IMG_6761Det här med feströka har aldrig varit min grej. Jag har varit storrökare fram till 25-åringen var 1 år. Provade att feströka ett tag men till slut blev ALLT fest. ”Oj så bra att kopiatorn på jobbet funkar, d e t firar vi!”. Typ så. IMG_6732Rätt var det var stod bloggläsare Tessan vid bordet. Hennes man och hon var uppe i Stockholm eftersom maken skulle dj:a på Midnattsloppet. Superkul att ses, hon har hängt här inne länge. IMG_6730Fick ett tråkigt sms från en kompis, som inte mår så bra så jag skickade över lite kärlek. IMG_6777Alltså, det här med höga klackar på en gammal kärring. Snyggt, men sablar så vingligt när man befinner sig på Söder i Stockholm. Shitloads med kullersten när man ska promenera. Vi noterade nämligen att Mosebacke, som har varit ett ställe dit ALLA människor över typ 30 kunnat haft roligt i form av uppträdanden, revyer, musikträffar och allt möjligt, numer … åtminstone i lördags … blivit ett känt hiphop-ställe. Varenda gästa var max 20 år. Ähum, inte vår cup of tea direkt. IMG_6789Det var som sagt Midnattsloppet i lördags så större delen av stan var avstängd. Vi promenerade hela vägen hem till Ingela, som bor på en annan del av Söder. IMG_6791Det var extremt mycket folk på stan och många affärer hade öppet. Vi passerade en blomsterbutik där ägaren och hans vänner kom ut. Det visade sig att han var jugge. IMG_6799Det är Malin också så hon blev skitglad över att få prata jugoslaviska. IMG_6805Hennes nya kompisar ville köra en traditionell juggedans och var väl inte jättenyktra. Kul snubbar. Vi gick vidare och där tog mitt mobilbatteri slut. Vi gick upp till Ingela där vi satt och pratade en stund. Klockan var 00.30 och det serverades en del snacks. Jag tokmissade att det var nötter i en speciell grej och upptäckte det lite, lite försent. Kände att halsen började svullna, men inte så mycket som den brukar göra … så jag tänkte att jag var safe. Hade lovat brudarna att köra dom till en nattklubb så jag dumpade dom vid 01.30-tiden sen åkte jag hem.

 

Eftersom maken skulle upp vid 05.00 för en fotbollscup 25 mil från Stockholm gick jag och lade mig i talibanens säng. Hon är borta på kollo. Känner att jag mår riktigt dåligt men kan andas någorlunda. Näsan börjar rinna okontrollerat och jag trycker upp två toarullar i näsborrarna. Känns det som. Överväger att gå in till maken och be honom köra in mig men tycker ändå att jag verkar kunna hantera det någorlunda. Ville inte sabba hans fotbollscup, som han sett fram emot länge. Efter några timmar somnar jag fullkomligt utmattad.

IMG_6952… och vaknar så här.

IMG_6953Har grava problem att öppna ögonen, det går inte hur mycket jag än försöker. Fattar genast att jag måste få sjukvård, men hatar att belasta stora sjukhusets akut, så jag åker till närakuten här i Finhooden. IMG_6956Kan säga att jag fick komma in på 0,2 sekunder.

IMG_6958IMG_6960IMG_6962Fick medicin och stannade kvar en stund. Fifan som jag mådde skit.IMG_6955IMG_6971Det kändes bättre efter en stund, Gudskelov. IMG_6970Åkte in till Malin på Wilmer Kaffebar och strax efter kom dottern Paulina med barnbarnet Milou.

IMG_6966

Svårt att inte bli glad när man träffar den här bönan…

 

Äter upp min frukost, tackar för mig och åker.

IMG_6976

Är tvungen att åka förbi jobbet och ta emot en leverans. Den blir ett par timmar försenad så jag stensomnar i jobbsoffan. Känner att medicinen gör att jag blir däckad totalt.

 

Efter att leveransen kommit åker hem och lägger mig raklång på soffan. Rör mig inte ur fläcken under resten av dagen utan ligger i dvala. Sen piggnar jag till och försöker ta tag i åtminstone EN av alla grejer jag skulle ha gjort igår. IMG_6978Har stört mig så hårt på att den här förvarings”korgen” varit träfärgad, h a t a r allt som är trä. Köpte därför svart sprayfärg härom dagen. Nu jeflar kommer jag gå bärsärk på all träfärg i det här hushållet.

 

Ujuj, idag måndag. Har sinnessjukt mycket att göra men försöker titta in här senare.

7

21 responses to “Lördag med jobbiga eftervärkningar

 1. Bitta skriver:

  skönt att allt är o.k blev lite orolig när det var så tyst igår 😊 kram

 2. Ragdoll skriver:

  Men fy så otäckt! 😨 Tveka aldrig att söka sjukvård när det kommer till allergichocker! Det kan ju gå fel väldigt fort!

 3. Båthuspernilla skriver:

  Men du, hur kul är det inte att det är reklam för tjejmilen på din blogg … 😀

  1. monasuni skriver:

   Hehe, såg inte det!

 4. Alex skriver:

  Tråkigt slut, på vad som verkade vara en lyckad kväll. Hoppas du är bättre nu ❤️💋❤️

  Alex

 5. Gudinnan skriver:

  Men vilken tur att man alltid blir så bra på bild!
  Men ni skulle ha gått förbi oss innan ni traska vidare så hade ni fått svänga era lurviga ordentligt innan ni fick vidare 😜

 6. I mitt huvud skriver:

  Hu! Tur att det ”bara” var ögonen som svullnade igen, och inte halsen!

  1. Mona skriver:

   Det var halsen också, men jag andades långsamt och då funkade det..

 7. Annki Lilja skriver:

  Dessa ljus du skrev om i förra inlägget Wood wick har jag köpt några av, men sotar sjukt mycket. I alla fall de jag haft. Otur eller?
  Din upplevelse?//Annki

  1. Mona skriver:

   Sotar satan.

 8. Det ser otäckt ut det där, ja först väldigt trevligt förstås, men sedan otäckt. Du har inte funderat på att ha kortisontabletter som standard i handväskan, eller ännu bättre att få läkaren att skiva ut adrenalinpenna? Jag har liksom annat att tänka på än att gå och oroa mig för att du ska käka nötter, hrmpfr…
  Charlotta

  1. Mona skriver:

   Har ju penna men den ligger i resväskan … som är borta… Ska hämta ut tabletter idag..

   1. Den andra Malin skriver:

    Usch då 🙁
    Men du verkar haft trevligt innan iaf 🙂

    Men varför hade du inte sprutan i handbagaget?
    Kunde varit nån nöt på planet som käkade nötter ju

    1. monasuni skriver:

     Jag är inte allergisk om andra äter nötter, därför fick den ligga i resväskan.

 9. Eb skriver:

  Förlåt, men SOM jag garvade åt bilderna. Speciellt den där morgonrockskragen syns. INGEN är snygg i sån där close up med en kamera och så puffigheten ovanpå det – haha. Jag är dock hemskt glad att det inte blev värre, vet tyvärr fall där det gått riktigt, riktigt illa efter nötter. Hoppas din svullnad går ner fort och glöm inte att medicinera i ett par dagar nu, så rekylen inte slår till.

 10. Nelly skriver:

  Shit, vilken svullen mun, stackare
  //nelly

 11. Jupp skriver:

  ….och jag kan bara inte låta bli att TOKÄLSKA att det ser ut som att Milou har en prinsesskrona av guld på huvudet. Sötnöt!

 12. J skriver:

  Ja det kan vara ganska farligt med allergichocker men fasen, sista fotot, först kunde jag inte komma på vem du är så lik och sen såg jag det! Kim Kardashian!!

 13. Norpan skriver:

  Men fy att vakna med dom ögonen 🙁
  Har själv vaknat med ”bull-ögon” pga allergi och vet hur svårt det är att få upp ögonlocken. Men du har ju dubbla ögonlock stackare 🙁
  Ett tips som ibland kan fungera när allergin sätter sig på andningen, är att spola upp hett vatten i handfatet och hålla huvudet över med en handduk över huvudet och sedan andas in ångorna i lugn takt. Fungerar inte som medicin, men kan hjälpa en att köpa tid tills man hittar mer effektiv hjälp.
  Allergichocker är inte att leka med, var rädd om Dig <3

 14. Sara skriver:

  Måste ju bara säga, Milou är ju sjukt söt!! Vilken gullunge!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *