Lite kamerahjälp tack

(Jag vet att CancerRehabFondens annons täcker för hela bloggen om man är här inne via mobilen/iPaden men det kommer fixas i morgon!)

 

Hörrni, jag köpte en kamera för två år sedan och jag har dessvärre knappt använt den men måste köpa en ny. Detta då jag absolut måste ha en kamera med wifi. Det finns inte på kartan att jag använder min kamera, för att sen hålla på att fippla med sladdar och skit för att överföra bilderna till datorn så att jag kan blogga. Det händer inte. Att ta bilder med iPhone suger hårt och nu har jag tröttnat rejält.

 

Vad ska jag ha för kamera? Mitt krav är att kameran MÅSTE ha en vridbar skärm så att jag kan ta selfies!  …och WiFi…Skärmavbild 2016-06-08 kl. 20.25.55Skärmavbild 2016-06-08 kl. 20.11.02  Skärmavbild 2016-06-08 kl. 20.07.36 Skärmavbild 2016-06-08 kl. 20.05.28

0

23 responses to “Lite kamerahjälp tack

 1. Jag visste inte ens att det fanns kamera med wifi, låter som nåt jag behöver också. Måste hålla koll på tipsen du kommer få 🙂

 2. Agneta LE skriver:

  Besök Scandinavian photo på norr Mälarstrand de hjälper dig.

 3. Brysselkakan skriver:

  Varför ha både mobil och kamera att släpa runt på? Skaffa en mobil med bra kamera, tex en från Sony som är så mycket bättre än iPhones skitkamera.

  1. Mona skriver:

   Nä, fan heller. Det tog hundra år att lära om sig från HTC till iPhone. Pallar inte en vända till så då släpar jag mer än gärna runt på en smidig kamera!

   1. Anna/PJAK skriver:

    Och varför inte gå tillbaka till HTC? Annars har Samsung bra kamera i sina telefoner. 😉

 4. Mr Lee skriver:

  Jag köpte en Nikon D5500 för att ha just som rese-kamera för drygt ett år sedan. Funkar toppen, har WiFi och vridbar skärm. Lite större än de du radade upp, men mycket mer möjligheter då det är en ”riktig” systemkamera trots det lilla formatet.

  Annars kan även Canon EOS-M3 och Nikon V3 vara alternativ.

  https://www.cyberphoto.se/info.php?article=eosm31855svart

  https://www.cyberphoto.se/info.php?article=niv31030sv

 5. Tarja skriver:

  Jag köpte min Olympus E-PL7 för två veckor sedan, den har det du vill ha selfie skärm , WI-FI och filter som man ställer in lätt och den är lätt. Jag är hel nöjd

 6. Tarja skriver:

  WIFI ska det vara, hatar autokorrekt

  1. Den andra Malin skriver:

   Ta bort autocorrecten då 😉

 7. Stina skriver:

  Jag var under många år inköpsansvarig för foto och har hunnit testa många märken och modeller genom åren. Jag vill STARKT rekommendera Panasonics lumix kameror. Finns inget som slår dom enligt mig i kompaktkameraklassen. Det är lätt att ta fantastiska bilder utan förkunskaper. Vill du bli riktigt nöjd så satsa på en sån!

 8. Hanna skriver:

  Köp ett nytt minneskort till din nuvarande kamera istället. Det finns minneskort som har samma funktion. Typ ett sånt här. http://www.itsajten.se/produkt/Toshiba-Flash-Air-WLAN-SDHC-Class-10-32GB?gclid=CJ3Fopudmc0CFeFJcgodFDsNnQ

  Kostar ju en bråkdel av vad en ny kamera kostar!

  1. Sara skriver:

   Sånna minneskort är verkligen toksmidiga! Och som sagt mycket billigare…
   Annars tycker jag väldigt mycket om min Canon semisystem. Bra optisk zoom men fortfarande ganska liten.
   En kompis har en Lumix, den är oxå tokbra!

 9. mamski skriver:

  Dottern fick en herrejösseskamera i present när hon blev färdig sjuksköterska – hon kan även styra den med mobilen (y)…. Fick mycket bra hjälp från killar på Media Markt i Barkarby…

 10. Elwa skriver:

  Jag köpte en Lumix G i våras, den har inte vridbar skärm, men kan rekommendera Lumix i alla fall! Jag tycker det går lika fort att ta ur minneskortet och lägga fotona på datorn, som det är att via appen göra det med wifi. Om jag använder appen måste jag lägga dem i paddan. Ibland använder jag sladden, det går blixtsnabbt! Tänk på att du ska be om en demo, användarvänligheten kan du aldrig läsa dig till!

 11. Jenny R skriver:

  Röstar också för att skaffa minneskort med wi-fi! Torde bli mycket billigare om du redan har en fungerande kamera.

  1. Mona skriver:

   Vadå, jag fattar inte: kan man ha minneskort med wifi?

   1. Jenny R skriver:

    Japp, det finns wifi i minneskortet som tex telefonen kan koppla upp sig mot. Vi har en Nikon-kamera med ett sådant. Vårt kort heter eye-fi och det funkar bra, dock har jag ingen koll på om alla liknande kort är kompatibla med alla kameror.

 12. Tinna skriver:

  Jag har vàrldens bàsta kamera. Har allt! Canon full hd 65 optivical zoom, power shot SX60 HS – det har sàker kommit ut en bàttre version oxà. Enkel smidig liten bàsta foton. Allt du vill ha. Kòp!

 13. Pernilla skriver:

  Ska du mest ta porträttbilder så ska objektivet ha en kort brännvid. Ca 50. Ska du ta många olika sorters foton så rekommenderar jag dig en RIKTIG kamera (alltså inte dessa som du har tagit med i inlägget) med olika sorters objektiv. Som nödlösning så funkar senare års samsungtelefoner

  1. Mona skriver:

   Jag har en riktig kamera, en värsting-Canon. Systemvariant. Den är för stor att släpa med mig så för två år sedan köpte jag en kompakt, men jag MÅSTE verkligen ha en med vridbar skärm!

 14. Pernilla skriver:

  Ps

  Du behöver inte wifi, bara en usbkabel. Lika enkelt och du får en bättre kamera för samma pris

 15. Linnea skriver:

  Jag har en canon g7x och är supernöjd, kopplar upp mig på samma nät som plattan/mob och för över bilder via canons app, bilder till blogg, insta är uppe på några sekunder mao, inte krångligt alls.

  Den filmar även i full HD. Batteriet räcker riktigt bra, men råder att ha två batterin så att du alltid har backup, tror ett extra batteri kostar ca 300.
  Det enda negativa är att den har lite seg fokus när man filmar, men inget som stör. Denna kamera använder majoriteten av alla youtubers så… 🙂
  Och ja, det följer inte med någon kamerasladd, men en sån behöverman ju inte heller 🙂 iaf inte när man bara fotar.

 16. Linnea skriver:

  Och ja den har vridbar skärm med touch, skitbra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *