Lite av min jobbvardag

Ibland händer det att jag går på så kallade branschmöten. Som igår. Ett frukostmöte där det lika gärna kunde ha stått Klocknet.se samt Shopbox.se på min bricka eftersom det är två av de hemsidor vi driver och jag var där i just egenskap av detta …samtidigt som jag driver en blogg.

IMG_0193

Det är ju ingen hemlighet för er gamla läsare att jag är en sucker för Bering Time. Ett danskt märke som säljer klockor men framför allt ringar som man ”bygger” själv. Man köper en grundring och byter inneringar. En genial (och inte särskilt dyr) idé.

IMG_0194

Den svarta och stenbeströdda delen är alltså två separata ringar som man sätter innanför grundringen (Man skruvar isär den.). Som sagt, en genial idé och med ett par ringar kan man få shitloads med kombos. (Finns HÄR.)IMG_0197

Hur som, jag åkte in på frukostmötet och kollade vad The Agents, vår leverantör av smycken, hade för nytt att komma med. De har precis fått tagit över agenturen på Sägen, ett gotländskt företag.

IMG_0162

Nytt är också Spirit Icons från Danmark. IMG_0161IMG_0190IMG_0189

Jag är helt såld på deras svarta kollektion.

 

Och så har de fått in ett nytt, svenskt klockmärke, Knut Gadd.  Stilrena och supersnygga unisexklockor.

IMG_0168

Jag undrade var fasen de hade Bering-ringarna. ”Vi fick inte plats!” Jag skällde lite på dom eftersom just dessa är de finaste i deras säljportfölj. De lommade genast iväg bakom kulisserna och hämtade en del av utbudet av dessa..IMG_0167IMG_0164IMG_0166

Kolla, de svarta är fantastiska!

 

Jag tittade lite hos de andra leverantörerna. Tory Burch har kommit ut med en klocka som är to die for.

IMG_0175

Hittade även apsnygga klockor från Calvin Kline. Tyvärr säljer dom inte till oss som driver webshopar utan man måste ha en fysisk butik. Det är lite 1800-talstänk på en del stofiler i den här branschen. Tyvärr. IMG_0177Kolla formen på glaset. Sjukt snyggt. IMG_0178IMG_0181Tryckte i mig en macka och lyssnade lite till vad som är på gång nu och hur branschen tänker. IMG_0187En intressant sak i dessa sammanhang är hur bloggar funkar i Skandinavien. Jens, som är ansvarig för The Agents och som är dansk, berättade för länge sedan att i Danmark jobbar inte företagen med bloggare på samma sätt som här. Alltså, man samarbetar inte med bloggare mot ersättning för att de ska marknadsföra deras varor. Jag tyckte det lät jättekonstigt eftersom det är en grym försäljningskanal ut till er läsare/följare. Han förklarade det med att i Danmark (och i Norge tror jag) funkar inte den typen av reklam. Vi svenskar klär oss i samma stil, köper prylar i samma stil och allt ska göras i samma stil. ”Ni ser likadana ut i Sverige, i Danmark är man mer individuell, därför funkar det inte med blogg- och instagramreklam. Här i Sverige fungerar det så att om en väsktyp av Michael Kors blir poppis så ska ALLA plötsligt ha den.” 

 

Och så är det ju. Den här modellen är ju mer vanlig än mina trosor från Ullared.

MK151H051-Q11@10 (2)

Och just därför avskyr jag Michael Kors. A l l a har den.

 

Jag inser plötsligt att vi svenskar är jefligt tråkiga. Själv verkar jag inte bry mig om att följa klädkoder och annat.

IMG_0201

… eller så är det just precis det jag gör för det är väl i 50-års åldern man börjar med leoprint va?

2

44 responses to “Lite av min jobbvardag

 1. Tina skriver:

  Djuriskt snyggt:)

 2. Bitta skriver:

  Älskar dina skor 🙂

  1. Mona skriver:

   Gissa om jag också gör det!

 3. Camilla F skriver:

  Ja, kan någon förklara vad det är som händer med oss i den här åldern? Det är fan fult som stryk! Så hur i hela h-e är det möjligt att man helt oförberett plötsligt står och pillar på en leopardmönstrad sjal och på riktigt tänker för sig själv att ”nej men den här var ju lite fräsig”??? Och den lilla oförargliga sjalen är bara början, en första knuff utför stupet. Snart står man där med ”en piffig leopardmönstard topp”, efter det följer byxor, mössor, kuddar, påslakan you name it!!! HJÄLP!

  1. Mona skriver:

   HAHAHAHAHA, e x a k t så har det varit för mig!

  2. Camilla skriver:

   Jag har en fd kollega som så länge jag kan minnas älskat leopardmönstrat, men när hon skulle fylla 50 började det gå överstyr.. Hon har kuddar, passfodral, sjalar, tröjor, skor, väskor och t o m ett förkläde!! Hon som alltid försökt vara ganska stilren och snygg känns lite over the top när hon kommer med sjal, bälte, mobilskal, plånbok och handväska i leoprint… Nog för att jag gillar att matcha, men någonstans går min gräns och den går vid leoprint, som jag bara kan ha om det är grått eller rosa och inte traditionellt.. hehe.
   Äldre syrran (44) har förövrigt börjat snegla mer och mer på leo, men tonåringen påpekar för henne hur fult det är så hon sansar sig.

 4. Nilla skriver:

  Yes, leoprint är för äldre damer 😉😉

 5. Carola skriver:

  Jag fyller 55 i sommar, jag har inte hamnat där, än. Kommer nog inte att hamna där heller, tror jag 🙂

 6. LiziLux skriver:

  Nej nej, det händer inte alls. Jag är 50+ och får upp lite kräks i munnen när jag ser detta mönster 🙂
  För övrigt skulle troligen min man bränna upp det eller möjligen flytta om jag tog hem något sådant, oavsett i vilken form.
  Liz

 7. Molls skriver:

  Samma här, det började med en leoscarf, sedan leotights (dessa har jag dock bara inomhus som mysbyxor), neonrosa leoväska , sedan en leo-wrap-klänning och nu i vintras … en leofuskpäls O_o
  Såg kul ut när jag och lilla F-08 var ute och gick, hon hade sin lilla fluffiga leopäls, det syntes att vi var mor & dotter så att säga

 8. a-c skriver:

  Jag gillade det Gotlänska märket, SÅ fina smycken!

 9. Biggan skriver:

  Nä. Det har inte kommit till mig än. Men det kanske kommer. Är nämligen väldigt mycket yngre än du. Fyller 50 i juni. Räcker ut tungan och retas. Däremot så har jag plötsligt en förkärlek för lila. Allt ska vara lila. Tur som tåget att jag aldrig färgar håret för då skulle det nog varit lila med. Tonåringen gnäller och vill gå på andra sidan gatan.

 10. Raggoparden skriver:

  Leopard är uteslutet, men jag har zebrarandiga naglar, räknas det? 🙂
  Klocknet, minsann! Du funderar inte på en drive på Lambrettaklockorna för dina trogna bloggläsare? Jag är inte mycket för shopping, men klockor är undantaget 🙂 och nagellack förstås.

  1. Mona skriver:

   Du kan ge dig fan på att zebra räknas! Ska se vad jag kan göra…

   1. Raggoparden skriver:

    Woopwoop!
    Mm, ‘kejrå. Erkänner att jag sneglar på leopardmönstren på stampingplattorna också 😉

 11. Line skriver:

  Avskyr du Michael Kors eller avskyr du att alla vill ha den? Det är ju inte riktigt samma sak -:)
  Jag älskar min MK för att den är snygg och bryr mig nada om resten.

  1. Mona skriver:

   Jag gillar inte att alla har samma modell. Alltså, missförstå mig inte men det gick upp ett liljeholmen för mig när han sa det igår: att vi svenskar alltid måste ha samma saker. Har aldrig tänkt på det så…

   1. Anna/PJAK skriver:

    Du är medveten om att MK har massor av andra varianter av väskor? I staterna finns hur många varianter som helst.

    Lika med kläder. I Sverige går man in i 25 butiker och hittar likadana kläder. I staterna går man in i en affär och hittar 25 olika stilar om inte mer.

    1. monasuni skriver:

     Jag veeet, blev sjukt förvånad när jag var där och såg helt andra, supersnygga, MK-väskor!

     1. Bondens fru skriver:

      Jag kan förstå att du reagerar på att alla har samma MK-väska. Jag har själv just den där modellen, fast jag köpte den innan den ”slog igenom” stort (herregud vad alla härmas 😉😂). Fast min är starkt limegrön, så den sticker nog ut ändå. Sen har jag en jättefin liten roströd kuvertväska från MK som min bror köpte till mig i Florida och en annan liten ljuvlig ljusblå sak…
      Sen är ju den modellen på bilden massproducerad som piratkopia. Det kräks jag på…

     2. Mona skriver:

      Jamen Elin, på allvar: jag fick verkligen en chock när jag gick in i en MK-butik i Florida. Inte en enda av de modeller vi har i Sverige, eller ja, det är ju typ bara en, finns där. Jag trodde att jag var inne i fel affär. SJUKT mycket snyggare väskor!

 12. Line skriver:

  Haha men det är väl kanon för er som säljer snygga grejer?
  KRAM

 13. Ebba skriver:

  Hade jag massa pengar skulle jag köpa allt du visa i detta inlägg!! Så sjukt fina saker. Men man är inte rik när man är föräldraledig men drömma kan man ;p!

 14. Malin skriver:

  Ja men det är ju så sant! Jag är ju lite nördig så jag kan ju inte sluta tänka på vad det är som gör att just vi svenskar har detta beteende och inte våra grannländer? Vi har i mångt och mycket samma kultur och natur, men vad gör oss till grupptryckande härmapor?

  Det finns så många fler exempel – Canada Goose-jackorna, Fjällräven dunjacka (till min stora förtvivlan, köpte min för 20 år sedan och har använt den varje år fram tills att halva Sverige hade en på sig), vita Converse-skor. Och denna vinter har det fullkomligt exploderat med jackor från Parajumpers (skäms att jag tom vet namnet på den jackan…)
  Nä nu ska jag bli dansk. Heja Danmark!

 15. Sophie skriver:

  Gaahhhhh! Vilka snygga ringar och klockor! *dör en smula*

 16. ÅsaC skriver:

  Jag har alltid tyckt att leomönstrade saker är för tanter, men så hittade jag en jättesnygg scarf med det mönstret. Efter det så tycker jag inte längre att leo bara är för tanter. För inte är det väl så att jag är en själv (fyller 50 nästa år).☺️

 17. Eb skriver:

  Tydligen börjar det rycka lite i leo-tarmen redan i 35-årsåldern, men än så länge har jag bara sneglat på en sjal.

  Och DU! För första gången nånsin (nästan) tycker jag att smycken du visar är KANONERS! De där Sägen, vad kostar de? Tar du in dem? Spirit icon var också jättefina. Förresten så får jag ofta komplimanger för min vinst-ring när jag hade den på mig. Vet du om det kommer komma lite färgglada innerringar framöver? Turkos, mörkblå, mild grön, röd…? Vore toppen!

 18. Tove skriver:

  Snälla snälla ta in Sägen. De är jättefina och säkert helrätt för många av dina bloggare, som jag inte tror är lika blingiga som du. Lite dyra kanske, men du brukar ju ha en förmåga att fixa till bra priser😊

 19. Karin skriver:

  Djurmönstrat = klimakteriemönstrat fick jag höra en gång för läänge läänge sedan och jag kan nog bara hålla med. Väldigt sällan man ser sådan outfit på yngre tjejer/kvinnor. Och nu har ju jag rätt så många år kvar till 50, men uj uj uj vad jag ska hålla mig borta från de klädstånden när jag blir äldre. Det är ju faktiskt inte ens snyggt. Tycker jag nu…

  1. monasuni skriver:

   Hehe, honey, du lär komma över till oss här på andra sidan. Jag tyckte exakt som du för ett par år sen!

   1. Anna/PJAK skriver:

    Så jag har bara ett par år på mig innan jag ska tycka det är snyggt???? Måtte omgivningen ge mig en god man vad det gäller kläder då!
    För övrigt blev mormor 90 utan en enda leoparsmönstrad pryl. Min mor är mer än 70 och har inte en pryl så jag kanske kan klara mig? Däremot hade/har de märkesväskor inkl snygg MK. Inte den fula som alla har här hemma.

  2. Camilla F skriver:

   Vänta bara…

 20. Enna skriver:

  Djurmönstrat = Kärringvarning. Men kan inte hjälpa att tycka att det är såååå snyggt! 😘 Så om du vågar, köööör på! 👍
  Vet att i Danmark är det sjuuukt hårda regler gällande reklam, särskilt till privatpersoner men även till företag.

 21. Elenor skriver:

  Ha ha, ja utanför Sveriges gränser är man generellt lite mera personliga i sitt urval.
  Kanske har man bättre självtillit eller nåt sånt?
  Efter 15 år i Norge så tänker man annorlunda än de gulblåa folket:)
  Så har vi det där med djurmönster och tanter, nja man kanske ändrar smak när man blir tant men speciellt snyggt är det inte;)
  Fast nu är det ju du själv som ska klä dig i det du tycker är snyggt – skit i ”alla de andra”

  1. Mona skriver:

   Vadå ”tant”, skaruhaspö?!

   Jamen du vet ju att jag är på mässa i Norge två gånger om året och VARJE gång slås jag av att norskor är HUNDRA gånger snyggare klädda än vi svarta svenskar. Där vågar man ta ut svängarna och blinga till vardags. Vi är så jääääävla tråkiga här!

   1. Elenor skriver:

    Ja men det är därför det är så befriande skönt med dig Mona, du är nämligen allt annat än tråkig:)
    Kram

 22. Lina skriver:

  Hej Mona!
  Gillar verkligen din blogg och trots mina 26 år gillar jag verkligen din humor! Du gillar ju att ha en öppen dialog och tänkte ge min sida av saken ang näthandel då jag jobbar i en klock/smyckes butik i en mellanstor stad! Då jag faktiskt är väldigt glad att vissa märken som Calvin Klein inte tillåter näthandel om man inte har fysisk butik, då näthandeln iallafall för oss i vår mellanstora stad håller på att äta upp oss! För oss som står i butik är vår kund allt men de är så tråkigt när man står med kund efter kund ibland över 1 h vilket jag gör med glädje.. Problemet blir när kunden vill fundera kommer tillbaka och i princip kräver att vi ska sänka priser på klockan dom tittat ut då man hittat ett billigare alternativ på nätet speciellt exempel idag då vi har hjälpt en Kund i 2 dagar kunden har även pratat med vår återförsäljare erbjudit express leverans som vi står för men kunden köper ändå klocka på nätet då spelar faktiskt inte personlig service och även en försäkring som vi bjuder på första året ingen roll! Kunden handlar på nätet! Jag hat inte gjort research på er sida om priser mm utan vill bara ge en synvinkel på hur vi i fysisk butik tänker… Och känner intressant diskussion spm vi kollegor har i mellan och även med alla våra leverantörer bla Calvin Klein… som sagt inget ont och hade gillat art höra din åsikt som faktiskt har en nätbutik 😉
  Önskar dig en super härlig dag och styrka ditt inlägg om din dotter va så grymt ni är så grymma båda 2 vi behöver fler som er!
  Kram

  1. Mona skriver:

   Vet du vad Lina, jag håller med dig 200%. Allt du säger är sant och näthandeln är rena döden för er i butik. Problemet är att den växer och det går inte att stoppa. En variant är att de som har butik får köpa in varor billigare, och därmed sälja billigare. På så sätt kommer de fysiska butikerna överleva. Förstår inte riktigt varför leverantörerna inte har kommit på det här. För mig är det enkel matematik.

   1. Lina skriver:

    Håller med! Konkurrens är alltid bra,men vi kommer aldrig kunna mäta oss med näthandeln, som du säger leverantörerna behöver ta sitt ansvar
    Då vissa leverantörer KRÄVER att vi följer rekommenderade utpriset då vi annars inte får ha kvar märket i butiken! Men som sagt något måste hända och de är snabbt om vi fysiska butiker ska finnas kvar!

    1. Enna skriver:

     Du vet väl att det är otillåten marknadspåverkan av leverantören? Alltså olagligt.
     Har själva fler leverantörer i en helt annan bransch dock som är likadana.
     Det är svårt att hävda sig när man är i beroendeställning och att driva en egen rättslig process mot leverantören gör man ju inte, oftast finns ju inte dessa påtryckningar skriftligt.

     1. Lina skriver:

      Nej det visste jag inte Enna, men som Du säger svårt arr hävda sig när man är en liten butik mot ett stort stort företag.. Och tråkigt att se hur olika trender påverkar oss! Men mindre försäljning i butik mindre inköp så någon förändring bör ju ske.. fortsättning följer! Som Mona säger näthandel ökar och är inget som Direkt kommer försvinna snarare tvärtom.

 23. Mammy skriver:

  Jag har varit i Oslo och köpt 4!! MK väskor nu i maj. (Inte den på bilden) De hade mycket snyggare väskor där. Bl a köpte jag en jäkligt snygg ryggsäck (helt nyinkommen modell). Större utval av modeller också.
  Hatar allt med leomönster och jag är 60++!!! Hahaha!!!

 24. Pudeltanten skriver:

  När jag kollar på datorn så ser jag inte inlägget om gräsklippning, som jag hittade via Facebook imorse. Det var samma sak igår, då såg jag inte leopard-inlägget. Hälsningar från mrs O. Teknisk

  1. monasuni skriver:

   Va, vad konstigt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *