När man har förmånen att välja sina samarbeten

Reklam

Jag får förfrågningar varje vecka om samarbeten men är rätt snål med att tacka ja eftersom det är skitviktigt att det A) är produkter/tjänster jag själv använder/kan tänka mig använda efter att ha provat B) att det är seriösa företag bakom produkten/tjänsten.

 

Ni som hängt här länge vet att även om jag får pröjs för ett inlägg så är jag skitnoga med att tala om att det ä r ett samarbete samt att jag verkligen står bakom det jag skriver. Skulle aldrig i mitt liv skriva om en produkt jag inte tycker är bra. Kommer never ever sälja ut mig på det sättet.

 

För några veckor sedan fick jag en förfrågan från Kavli om just ett samarbete. Kavli gillar jag eftersom den är gjord på riktig ost och inte en massa tillsatser, vilket kanske är lätt att anta theese days. Jag har dock bara ätit MildOst och RäkOst.

 

Maken gick i spinn eftersom han l e v e r på Kavli och Onsalakorv. Dock är han den mesiga typen som helst håller sig till Kavli MildOst så jag blev jätteglad över alla varianter jag fick här förleden. Smaker som jag kanske inte skulle våga mig på i normala fall eftersom somliga skulle skrika högt om jag köpte något annat än hans favoritsorter. Det här med att gå utanför sin comfortzon är inte riktigt hans stil.IMG_0267Jag har börjat med PaprikaOst och sweet Lordilord så god den är!IMG_0393Har ni några tips på vad man kan göra med Kavlis mjukostar som inte har med frukostmackor att göra?

0

54 responses to “När man har förmånen att välja sina samarbeten

  1. Louiloo skriver:

    Igår hade vi kalas och då hade svärmor gjort piroger.
    Kantareller och mjukost samt köttfärs och mjukost.
    Jättegoda! Hon brukar även ha mjukost i när hon gör köttfärspaj och det blir supergott!

  2. Meb skriver:

    Det går att göra en snabb pastarätt genom att trycka i en klick valfri mjukost

  3. M skriver:

    Räkost eller kräftost är nice i pastasåser med champinjoner, surimi-sticks (havets korv, höhö) och matlagningsgrädde. Tror att man behöver en halv tub åtminstone. Prova dig fram! 🙂

  4. Jessica Melgar skriver:

    OOOOooo, det har jag! ta räkosten, det stora paketet,en burk creme fraiche ( förmodligen stor burk det med )i med massa hackad dill. Blanda detta till en smet.
    Köp färsk benfri torskfile. lägg dessa fileer i en ungeldfastform. pudra lite vetemjöl över. Klafsa på räkoströran å skuts in i ugnen. Koka färsk potatis till. Svingod fiskgratäng- såå enkelt!

    1. Malin Nilsson skriver:

      Tror du man kan byta ut torsken mot lax?

      1. Madde skriver:

        Min mamma gör jättegod lax i ugn med mild mjukost (istället för tex philadelphiaost) och grädde. Låter ännu godare med räkost!

  5. Mia skriver:

    Fyll crustader med mjukost, tjoffa in i ugnen tills osten börjar bubbla. Passar bra på buffé eller som mingelmat 🙂

  6. Johanna skriver:

    Det finns färdiga små krustader att köpa, fyll dem med valfri Kavli och gratinera till det smält. Nom Nom Nom! Min personliga favorit är att ta den med ädelost och så en liten sked hjortronsylt på toppen. In i ugnen så det får gosa till sig och sedan sätta i så många man bara vågar =D

  7. Anneli skriver:

    Bre ett rejält lager mjukost på brödet när du ska göra varma mackor. Lägg sedan på resterande pålägg t.ex skinka och ost. Jättegott och mycket saftigare än vanliga tråkiga torra varma mackor 🙂

  8. Kristina skriver:

    Alltså, det godaste man kan göra är ju att fixa snabbnudlar, skita i den tråkiga kryddpåsen som följer med och istället trycka i en rejäl klick mjukost. Min favorit är baconosten, extra lyx om man slänger i lite knaperstekta baconbitar också. Eller varför inte kycklingbitar, om man har några? Det här levde jag på under tentaperioder som student, det går skitfort att fixa, är ganska billigt och något så djävulskt gott.

  9. Lotta skriver:

    Kräftsoppa helt klart! Räkost, kräftstjärtar, rivna morötter, créme fraiche, buljong, dill och vatten. Googla vetja👍🏼. Den är skitgod alla dagar i veckan.

    1. Havrefras skriver:

      Ha Lotta du hann före! 😉 Gudagod soppa och så kan man ha baguetter till! Sjukt gott!

      1. Lotta skriver:

        Haha, å nåt gott i glaset förstås 😉👍🏼

  10. Laila skriver:

    Baconosten är jättegod på macka med Tomater till! 🙂

  11. Anna/PJAK skriver:

    Funkar som godis till Nisse också……..

  12. Båthuspernilla skriver:

    Fiskrullader: Rulla in en kvarts champinjon och en bra klutt champinjonost i spättafilé (salta, peppra och pressa gärna lite citron över fiskfilén först) och lägg rulladerna i en ugnsform. Blanda mer champinjonost med grädde (valfri sort) och ev en äggula, krydda efter smak. Tillaga i ugnen tills fisken är klar. Serveras lämpligen med grönsaker och pressad potatis.

    Pastasås: Koka upp mildost i svag köttbuljong. Blanda i småskuren, knaperstekt bacon och servera med pasta.

  13. Viola skriver:

    Räksoppa! Såg någon annan som tipsat också, men den här är hrymt god: http://www.jennysmatblogg.nu/2015/10/10/raksoppa-med-mjukost
    Sen krustader med jalapenô osten, men den vet jag inte om du fick med där?

    1. ullis skriver:

      Klassiker är ju räksoppan/kräftsoppan med mjukost.
      Och sen krustader, fyll med nån ost och in i ugnen. Lite fikonmarmelad eller nåt på toppen när de kommer ut sen.

  14. Annette skriver:

    Hej.
    2 skivor formfranska med räkost och purjolök emellan.Stek den gyllenbrun i smör på båda sidor.
    Gott till en enkel lunch eller kvällsmacka med nått grönt till.
    Smaklig spis.

  15. TinaLill skriver:

    Champinjon ost på saltade och pepprade torsk filéer, skivade färsk champinjoner ovanpå, matlagningsgrädde över hela alltet. In i ugnen tills du har fått färg på osten. Server med ris och en sallad. Vill man skoja till det hela kan man klicka svart eller röd stenbitsrom på fisken när den kommer ut ur ugnen ( inte innan man tillagar den – det blir högst oaptitligt)
    Supergott, jättelätt och skitsmidigt. Svåraste är att hitta champinjonosten på tub…. Dessutom får man se upp när man köper den för champinjon osten är förvillande lik nån mögelosthistoria de har på tub och om man som jag inte gillar det kan middagsplanerna lätt gå käpprätt åt faders när man inser det efter att en del av osten ringlats ut på fisken.

    1. M skriver:

      Alltså jag skrattar ihjäl mig åt detta recept! Bra att du förvarnar om allt hemskt som kan hända. 😂

      1. TinaLill skriver:

        Tja, det är ju dumt att någon annan upprepar mina redan gjorda misstag… Sen ber jag om ursäkt för alla särskrivningarna men telefonen envisas och till slut orkade jag inte bråka med den…😃

  16. uli skriver:

    Låta bli att äta. Kan inte förstå att folk äter det på riktigt. Nödproviant på picknick möjligtvis. Hur kan du tycka det är gott??!!

  17. Linnea skriver:

    Japp, det här receptet är en kaloribomb, men alla som har ätit det älskart och har bett om receptet under årens gång 🙂

    En tub kavli räkost
    Bra skalade Räkor
    Champinjoner (valfritt)
    Finhackad Gullök eller charlottenlök
    Vitt matlagningsvin, eller fruktigt vin.
    hackad fryst dill
    En liten burk cremefraiche
    Lite tomatpuré så att grytan får lätt färg

    Snabb maträtt, klar på 3 sekunder…
    Fräs lök, ha i kavli, cremefraiche, purén, vin, låt koka upp lätt.
    Ha sen i dill, räkorna alldeless på slutet så att dom värms upp lätt.
    Måtten vet jag inte, man får höfta. Vinet och räkosten gifter sig.
    Servera med ris.

  18. Linnea skriver:

    man kan dryga ut det med mer cremefraische, man kan avända lättcremefraische med, beroende på hur man själv tkr. Glömde nämna.

  19. Terese skriver:

    Baconosten är jättegod! Prova!

  20. Lovisa skriver:

    Det är smidigt på fjällvandring att bara suga i sig direkt från tuben så slipper man diska köket 🙂

  21. MissK skriver:

    Om jag har hemma och ska göra räk/fisk soppa har jag mjukost i

  22. Bondens fru skriver:

    Den där soppan som många tipsar om är toppen. Sen tänker jag att man kanske kan använda mjukost i grillsåser? Den där paprikaosten blir säkert god som grillsås om man blandar den med lite crème fraîche.

  23. Rebecca skriver:

    På lax, skjuts in i ugnen!
    Plattlätt

  24. Anne skriver:

    Tror du paprikaosten är god för nån som inte tycker skinkosten är god? 😝

    1. Mona skriver:

      Jag ÄLSKAR Paprikaosten! Den går före skinkosten alla dagar i veckan!

  25. Anne skriver:

    Många bra recept annars. Märkligt vad man kan få till med ost på tub. Ska minsann prova.

  26. Anna skriver:

    På omelett funkar all ost! Och som snabbfyllning i crepes tillsammans med strimlad skinka. Ädelost varianten på pepparkakor. På kokt broccoli i ugnen. Gör bakad potatis och släng på en klick räkost. Blanda med avokado och ha på hård macka!

    1. Agnes skriver:

      Så gott på omelett som du föreslår, eller blanda ner i äggröran för att få krämig och god äggröra 🙂

  27. Marie skriver:

    Såg att någon redan skrivit om att blanda räkost med creme fraiche. Dock godare på lax än på torsk så det får bli mitt tips. (Torsk ätes kokt med äggsås till istället, muuuuums)

  28. Susanne H skriver:

    Gör omelettsmet, stek på en sida tills den e krämig på ovansidan då fyller du ena halvan med typ kräftost och lite dill över och vänder över andra halvan så får du en fylld härlig omeletthalvmåne, smaskens!

  29. Annette skriver:

    Min favorit är räkosten OCH jag ska ha skivad banan på det 🙂 … yummy yummy! Kramar

  30. ullis skriver:

    Det här låter skitkonstigt men är jättegott!!

    Korvbröd, fyll de med räkost i skåran, vira bacon runtom alltihop sen gratinera i ugnen. Var tvungen att testa då alla sa det var så gott å ja faktiskt!

  31. ullis skriver:

    Glömde den här också:
    Färska champinjoner, ta bort foten och ställ den upp å ner (champinjonen alltså, inte du. Gör så ont att ta bort foten och sen stå upp å ner…haha).
    Ja sen fyller du hålrummet ( på svampen alltså fortfarande!) med mjukost av valfri sort tex den milda mjukosten och sen skivar man en skiva vanliga hårdost över allt. Gärna någon med lite smak typ västerbottensost. Sen gratinera i ugnen eller på grillen. Gott tillbehör.

    1. Mona skriver:

      Haha, du är ju störd men det där ska jag absolut prova!

  32. Småländskan skriver:

    Många bra tips har du fått ser jag. Och jag håller med. Tror jag testat de flesta sorterna. Kavli är kanonbra, jättegod… MEN fan så dyr! Risken är att ”folk” väljer nån annan billigare produkt. När du nu har möjligheten att visa Kavli vad dina läsare tycker, så försök få dem att sänka priset. Jodå, jag vet att det finns en mycket stooooooor marginal, så en sänkning på minst 15% är en piss i Mississippi för dem!
    Gillar dig Mona, gillar det du skriver, gillar dina samarbetspartners, gillar att du står för vad du tycker. Allra mest gillar jag dig för du är den du är!

  33. Valfri mjukost ringlas med fördel generöst över den hemmagjorda pizzan. Jag gillar skinkosten eller baconosten på min glutenfria ansjovis-, korv- och grönsakspizza (paprika, tomat, selleri och zucchini), sedan fyller jag på med mozzarella och pizzaost. Fyllningen är minst tre gånger så tjock som bottnen och det räcker med en liten bit för att bli mätt.
    Charlotta

  34. Malin skriver:

    Jag låter min vovve äta direkt ur tuben när det åskar ute… (Distraktion!! ) det är ju jag såklart som trycker ut innehållet så jag har koll på hur mycket han får i sig..

  35. Johanna skriver:

    Paprika osten i Tacofärsen

    1. Mona skriver:

      VA, är det gott? Måste prova. Fifan vilka roliga idéer ni har!

      1. Johanna skriver:

        Otroligt göttigt 😃

  36. Lotta Samuelsson skriver:

    Toppen att ha i köttfärsbiffar. Välj valfri ost, ta köttfärs sen lite ost emellan och sedan köttfärs igen. Forma till biffar, stek och smaken blir helt magisk!!!

  37. Carina skriver:

    Herregud vad jag har kopierat!!
    Tack alla för superbra tips : )

    1. ÅsaC skriver:

      Samma här. Tack så jättemycket för alla bra tips 🙂

  38. Carina skriver:

    Jag testade Annelis tips med falukorven i kväll och det var så himla gott och så enkelt!! Tack Anneli 😊

  39. Anna skriver:

    Uj uj nu ska här köpas ost…..

  40. Susanne skriver:

    Räkosten är god till fisk.Blanda ut med grädde och lite andra kryddor sen bara in i ugnen.Super gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *