Käre maken fyller 50

Idag fyller min man 50 år. The love of my life. Världens största rövhål mellan varven, men också en man med det allra största hjärtat. Att jobba ihop är kanske inte att rekommendera två människor med ett explosivt humör men trots enorma motgångar, mycket sorg och annat skit, har vi genomlevt 20 år tillsammans.

 

Jag känner många människor men har aldrig träffat någon som besitter en sådan enorm envishet som min man. Han ger aldrig upp. Aldrig. Och de få gånger han har vacklat genom åren har jag fått panik. På riktigt. För då har jag vetat att det är riktigt jefla illa. I sista minuten har han rest sig upp, om än så på knäna. Han är ökänd för sitt humör men lika känd för sin givmildhet, intellekt, intelligens och enorma snällhet.

 

Det är inte tu tal om att jag under årens lopp varit nära att kasta in handduken. Vi är som natt och dag, men ändå inte. Vi har, på något märkligt sätt, blivit ler och långhalm. Många har önskat oss all olycka, men desto fler har önskat oss lycka och sinnesro. Han var den som betedde sig ”som vanligt” när livet kring 25-åringen kraschade för två år sedan. Medan jag föll ned i ett avgrundsdjup, stod han med fasta ben och höll tag i båten. Samma båt där jag och 25-åringen med jämna mellanrum höll på att kapsejsa i. Han var hennes vanliga, normala trygghet som aldrig sviktade. Som aldrig tyckte något. Som aldrig pådyvlade henne sina åsikter om hennes pappa och hans gärningar. Han var som han alltid har varit, vilket gjorde henne lugn. Och för det kommer jag aldrig att sluta älska honom.

 

Han är min klippa, men också mitt slagträ. Likväl som jag kan be honom dra dit ljuset aldrig når, likväl kan jag älska honom som någon aldrig älskat. Han har genom åren levt med mig tjock som smal. Aldrig knystat ett ord. Jag har i alla år lutat mig tillbaka på hans styrka, även om jag givetvis förstår att han inte klarar sig en sekund utan mig, hehe.

IMG_5694

Idag är han 50 år. Ser fortfarande ut som han gjorde för 20 år sedan. I vårt förhållande är det jag som åldras fysiskt, vilket givetvis suger. Han kommer alltid att se ut som ett babyface.

 

Men mitt alldeles egna babyface. Grattis på födelsedagen min älskade make. Let’s keep growing old together!

images

1

57 responses to “Käre maken fyller 50

 1. Lotta skriver:

  Envis…klart han är ju ett Lejon med allt det innebär, jag vet har en 1 aug här med hemma.

 2. Marie skriver:

  Åh va fint skrivet. Kom en liten tår på kinden.

 3. Laila skriver:

  Stort grattis!Hipp hipp hurra för make idag.💖

 4. Carola skriver:

  Vilken fin kärleksförklaring Du skrivit till Maken. Grattis till honom på 50 årsdagen och grattis till Er båda som har varandra i vått och torrt. Ha en underbar semester!

 5. Mr Lee skriver:

  Gratta honom från mig!

 6. Lilla Q skriver:

  Grattis maken, utan dig hade bloggen varit annorlunda och antagligen inte lika fantastisk… We need you too

 7. Skåne-Mia skriver:

  Så fint du skriver om din kärlek till din man. En stadig köl och ett fast roder – härligt. Ha en underbar dag och grattis till maken!

 8. Pernilla skriver:

  Det finns några kriterier för en riktig bra man i mina ögon. En av dem är B la när män öppet visar hur mjuka de är och deras empatiska förmåga, speciellt då de är med djur (synnerhet hundar i mitt fall) och öppet visar sin mjukhet ( vilket är total manligt i mina ögon ) så är de en Keeper!
  Jag tänkte det när vi sågs på kontoret med mina Greyhoundflickor och han var på riktigt intresserad och jättefin med mina hundar.
  Då tänkte jag att det där är en Bra man och vad synkade ni är då ni kärleksfullt gnabbades lite om hundar och runt vårt snack. Hans kärlek till dig kändes hela tiden – jag gillart!
  Du är en störtskön kvinna Mona och är värd allt gott ! Ha en fantastisk underbar dag med bubbel och mys !
  Leve kärleken ❤️ och Grattis på födelsedagen 🍾💐🎉🎈

 9. Mona Gernelin skriver:

  Underbart skrivet! Hälsa och gratulera från mig är du snäll💐

 10. Nelly skriver:

  Underbart, grattis 🎉

  Men nyfiken som jag är, hur träffades ni?

 11. Johanna skriver:

  Hälsa o gratta honom, tyckte du glömde en sak, han har humor oxå nog så viktig ingrediens i ett förhållande

  1. monasuni skriver:

   Det har du så rätt i, det glömde jag totalt!

  2. Bitta skriver:

   Skrattade läääänge när du lade ut makens instagram , där kan man prata om humor 😂😂😂

 12. Anne skriver:

  När en vet att ens andra hälft aldrig sviker när det verkligen gäller, då vet en att en hittat rätt.
  Stort grattis till gamle Babyface.

 13. Lena skriver:

  Vilken fin kärleksförklaring, de allra bästa männen är de som kan reta en tills man har lust att strypa dom men samtidigt inte skulle kunna leva en sekund utan ❤️ Stort grattis till Mr Universum!

 14. Veronica skriver:

  Grattis käre make Universum o ha en helt fantastisk dag! Njut o bli bortskämd så mycket du bara kan. Mona, underbart att hitta mannen som är nåt o hålla i när det stormar, som fortsätter stå vid ens sida när andra drar. Själv trodde jag att jag hittat MIN trygghet o klippa men när nöden dök upp glömdes äktenskapslöftena bort i en blinkning så nu ligger vi i skilsmässa 😢.. Ta vara på varandra o hoppas ni får en fin dag tillsammans i Italien ❤

 15. Pi@ skriver:

  Grattis till maken. (Och grattis till oss som har varsitt underbart födelsedags’barn’ idag. 🙂 )

 16. Monica skriver:

  Stort grattis till maken! Vi har något gemensamt du o jag, min man och jag jobbar ihop, han fyller 50 om en vecka och vi firar 20-årig bröllopsdag nästa onsdag! Jag ska försöka ta mig till Kungsholmen nån gång framöver när du är där…. Kram monica

 17. espana skriver:

  Härligt med äkta kärlek, GRATTIS på födelsedagen maken!
  Ha en fortsatt skön semester familjen med god mat och mycket sol.

 18. Agda skriver:

  Ooohhh…Vad fint skrivit till din älskling.
  Grattis från mig också och hoppas dagen blir superfin
  på alla sätt och vis.
  Hälsningar Skåne.

 19. Bitta skriver:

  Så underbart ärligt och fint skrivit , grattis på 50-årsdagen grattis till att ni hittade varandra och hållit fast i alla stormar. Det är äkta kärlek.

 20. Katti skriver:

  Mona! Vilken underbar text om din make. Ingen kan som du sätta ord på känslor och tankar! Du och dina ord känns alltid så äkta och ärliga. Ser verkligen fram emot din bok! Kanske har jag missat det – har inte hängt med dig sen starten av bloggen – men kan du inte berätta historian om hur du och maken träffades?! Grattiskramar till maken och kramar till dig för att du är den du är! <3

 21. Lisa Johansson skriver:

  ❤️ Grattis till 50 årsdagen, erat 20 åriga äktenskap och kärlek ! Ja må ni leva !

  1. Lisa Johansson skriver:

   PS. Taormina är värt ett besök….ifall ni har tid

 22. Alex skriver:

  Stort Grattis till ” BabyFace ” 🍾🎉🎉🎂🎂🎉🎉🍾

 23. Sandra skriver:

  Grattis till maken och grattis till er hela familj som har han!

 24. Ella skriver:

  Grattis Maken, önskar honom en fantastisk födelsedag!

 25. Eb skriver:

  Grattis till Mr Mona!
  Jag skulle kunna skriva en lång radda om vikten av det sociala stödet rent evidensmässigt sett avseende bearbetning och behandlingsresultat, men det känns så onödigt när du beskriver det så fint utifrån ett relationellt och emotionellt perspektiv. Hoppas ni får en jättefin dag tillsammans! Ja, resten av veckan också såklart!

 26. Angelica skriver:

  Grattis Maken!
  Jag sitter här lite tjejigt pms-ig och har tårar i ögonen på jobbet. Vilken fin kärleksförklaring!

 27. Smultronblomman skriver:

  Grattis till maken!

  Jag älskar hur du beskriver honom och hur stark er kärlek är. När någon är svag är det bra att den andra är stark. 💕💞💖💞💕

 28. Lars skriver:

  Grattis till maken på födelsedagen! 🙂 Glöm inte bort att käka Arancini! 🙂

 29. Den andra Malin skriver:

  Jag tror att dina fina ord om honom är den bästa födelsedagspresenten ❤️

 30. Malin skriver:

  Först och främst grattis till maken!
  Sen undrar jag ifall du kunde få de som har din blogg att kolla sidan för när jag går in via iPhonen dyker en ”uppdaterings och genomsökningaruta” upp och blockerar all webbaktivitet, känns som om det skulle vara ett virus.

 31. Kamilla skriver:

  Stort grattis till din fine make o jag önskar er all lycka framöver 💐

 32. Eva wiberg skriver:

  Så fint skrivet. ❤️ Min man fyller också 50 år snart och då drar vi till Budapest 😎

 33. Mahlin skriver:

  Fantastisk beskrivning av maken ❤️ grattis till honom på födelsedagen 💐🎁

 34. Malin skriver:

  Det där var en fin kärleksförklaring till din man. Även om du gnäller på honom så vet vi läsare om att du älskar honom.

 35. Eva N skriver:

  Så fina ord! Grattis till maken 😊

 36. Annika skriver:

  Grattis till maken ! Å grattis till dig som har honom som make, han har det nog inte så lätt alla gånger… 😀

 37. Carina skriver:

  Så fint skrivet!
  Grattis till maken 0ch dig som har varandra!

 38. Ylva på Åland skriver:

  Oj vilken vacker kärleksförklaring! <3

 39. Lotta skriver:

  Stort grattis maken och talibanen på era födelsedagar.
  Fint du skrivit ❤️

 40. Babsan skriver:

  Stort grattis till maken.

 41. Inger skriver:

  Grattis till snyggingen!!!

 42. Nettan skriver:

  Så fint skrivet och vilken kärleksförklaring!
  Grattis till maken och till er båda som har varandra.
  Störst av allt är kärleken. <3

 43. Camilla skriver:

  Fin kärleksförklaring till maken, stort grattis till honom.

 44. B-M skriver:

  Stort grattis till maken idag!! Och självklart ett grattis i efterskott till Talibanen med!!

 45. marianne skriver:

  Grattis till jimmy på födelsedagen
  Och till er båda på bröllobsdagen
  Han är bra att jobba ihop med inget onödigt snack väldigt rak och tydlig

 46. Camilla skriver:

  Grattis till maken först av allt. Och sedan grattis till dig Mona som hittat en lugn smålänning. Han är en typisk sådan faktiskt. Lugn även när det stormar och en trygg klippa, men även någon som bli orolig när de verkligen är kris. Du har hittat en juvel så håll fast vid honom så kommer ni att bli gamla ihop. tort grattis till maken från en annan smålänning 🙂

 47. Anette i Malmö skriver:

  GRATTIS TILL MAKEN. Ser snäll och trygg ut😊 Önskar er all lycka😘 Ha en fortsatt trevlig resa.

 48. Yvonne skriver:

  Så fin kärleksförklaring ❤Grattis till maken och grattis till er! Ha en fortsatt trevlig resa!

 49. Marie skriver:

  66:a och augustibarn är en superbra kombo, min tur på onsdag 😉.
  Grattis till mannen på 50 årsdagen.
  Njut och ha det så bra på er fortsatta resa både nu och i livet ❤
  Fint skrivet och en sån trygghet han besitter är guld värt för hela familjen och det gör er oslagbara 😘

 50. Lars skriver:

  Och förresten….. bloggen hade ju varit sååå mycket ”tråkigare” utan maken! 🙂 🙂

 51. ByxAnna skriver:

  Grattis till maken på födelsedagen!!
  Vilka fina ord <3

 52. Elenor skriver:

  Grattis maken<3
  Det var tack vare dig som jag började följa bloggen;)
  Njut av stunden fina ni!

 53. SoP skriver:

  Åh-*tår i ögat* Och vilken snygging 😀

  1. monasuni skriver:

   Min, min, min!😜

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *