Julafton i juni

Härom dagen åkte jag in till Jenny på ArtFace. Behövde fixa till mig lite. Ska skriva om det i ett separat inlägg eftersom jag är lite irro på en kommentar jag fick om sånt härom dagen.IMG_2915Som vanligt var jag supernöjd när jag åkte därifrån. Hade tänkt åka förbi Tailsweep en snabbis med fikabröd men hann inte. Hade nämligen bokat in en lunch med två sköna bönor som jag inte ville missa. LidbyLiving-Malin och Pons-Carmen.IMG_2889Malin, som är så sjukt snygg, såg ut som om hon dragit en cannabiscigg!

 

Carmen hade en grön make up; grön eyeliner och grön mascara. Sjukt snyggt. IMG_2925Måste köpa! Dock är hon värdelös på att låta mig fota henne…IMG_292435026-638e7ac97c164523a154d3ee0ee37df435026-cfab4d7a2cb24959a8a3beeb74d2c275 (1)

Jag hade beställt nya kuddöverdrag av Malin och blev väry happy över hur fina de är i verkligenheten. (Här finns dom!) … och när jag ändå håller på så tycker jag du ska gå in HÄR och kolla på riktiga Pons. Det är en extremt stor skillnad på dom och likadana från SkoCity, och allt vad de heter. Riktiga Pons har superkvalitet på sitt skinn. Tillverkas i Spanien.)

 

Pussade tjejerna hej, båda åker till Mallis och vi ses inte på ett tag, sen åkte jag vidare för att hämta upp K, min fina trädgårdsmästarkompis. IMG_2931Hon bor nästan vägg i vägg med Calou så jag passade på att kliva in där medan jag väntade på K. Noterade att de har utförsäljning.IMG_2930 Carina var inte där men det var Mats som hade fullt upp med rean av provskor, halva priset. IMG_2932För länge sedan beställde jag ett par sådana här men har inte haft tid att åka förbi och hämta.Tycker inte om hur de ser ut på bild på hemsidan, men på foten är dom skitsnygga. Och supersköna med sin gummisula. Väry happy över att just dessa var med på rean.IMG_2933IMG_2934Hade dock lite problem att bestämma mig när jag såg att de fanns i brunt också. De kanske man har mer nytta av …. men jag är en sucker för orange. IMG_2937Medan jag velade stod Mats och K och pratade gemensamma faktorer. Nu ser jag att det står 50-70% på skylten. Ännu bättre!

IMG_2936

Det blev det bruna. Och så råkade det sista paret av dom här slinka med också. (Finns dock kvar i brunt, supesnygga … HÄR. Dock är det bara de i butiken som det är halva priset på då det är kollektionsprover.) Eftersom jag har ryggproblem så alternerae jag fötterna mellan Calou och Pons. Ni som bor i Stockholm, eller är här tillfälligt: åk till butiken och gör stora kap. På hemsidan har de ingen rea, där finns bara ordinarie priser. Dessa reaskor finns i mellan 37-39, några enstaka 40. Halva priset. Minst. Jag har haft Calou i flera år och man tröttnar aldrig. Det är Mats fru Carina som designar allt och jag älskar att det är svenskt. Dock tillverkade i Italien med superkvalitet. Oj, det blev ett reklaminlägg av det här, inte alls meningen, förlåt om någon tar illa upp.

IMG_2941Jag och K sa tack och hej. Hon hade beställt hem mer blommor till mig och de stod på trappen och väntade. IMG_2939Men, innan vi kom hem sladdade jag in på dyr-ICA för att hämta paket. Det är det rooooligaste jag vet. Månadens GlossyBox och ett paket från Clarks. IMG_2938Har aldrig handlat därifrån men såg en sjukt snygg top som jag bara måste ha. Det visade sig att hon som äger Clarks är en av läsarna här. Fick en jättefin komplimang av henne och blev jätteglad. Ska visa er i helgen vad det var jag köpte.

 

Det är tre veckor sedan hon var här och hon tyckte att jag hade skött mig över förväntan, hehe. Dock planterades en del om, och vi satte nya blommor lite överallt. IMG_2943K är bra, hon pekar med hela handen och talar om exakt vad jag ska göra … och varför. IMG_2976IMG_2980IMG_2981Mina hortensior är to die for. Superkvalitet. IMG_2979IMG_2963

Kuddarna jag hämtade hos Malin skulle jag ha i min hammock. Det fina med dom är de har sådan kvalitet att dom inte blir solblekta. Titta så fint det blev! Tillverkade på Mallorca så det är inget Kina-crap.  Kanske måste ha en till i mitten, eller vad tycker ni?IMG_2953IMG_2959Under buskar och löv grävde jag fram den här fina gravstenen intill talibanens lekstuga. En av mina läsare gjorde den här granitstenen till henne när hennes dvärg-vad-det-nu-var dog. IMG_2955IMG_2977Nisse verkade också tycka att det blev fint. Så fint att han var tvungen att kissa in reviret. Mitt på min fina jasminbuske. IMG_2982Fixade en klätterspalje. Vi var duktiga och slet hela dagen. Talibanen var snäll och lagade middag till oss. IMG_2971Korvstroganoff … med rosé som K tagit med sig. IMG_2975IMG_2972Hennes sambo kom och timmarna gick. Det var kalasväder och vi satt utomhus nästan till midnatt.

 

Jag trodde aldrig att jag skulle tycka om min trädgård men för varje framsteg blir jag bara gladare av den. Sen att sällskapet gör det hela till en fröjd, är ju en annan sak. IMG_2968Dock har jag en hel del kvar … host host.

1

12 responses to “Julafton i juni

 1. Susanne skriver:

  Hej Mona
  Var ligger Caloubutiken där kollektionsproverna säljs ut?

  1. Mona skriver:

   Sigtunagatan inne i Vasastan. På vänster sida. Minns inte numret men gatan är jättekort! Hälsa från mig, please do. Mats och Carina är supertrevliga!

   1. Susanne skriver:

    Tack för tipset, ska hälsa! Trevlig midsommar.

 2. Anne skriver:

  Schersmin är vad du har. Jasmin klarar sig inte utomhus i Stockholm. Dessutom blommar Jasmin i gult.
  Så. Trädgårdslektionen är slut för idag.

  1. K skriver:

   Tack för stödet;)
   Mona envisas med att kalla sina pioner för hibiscus så jag har gett upp lite lätt när det kommer till att lära henne namnen. Varenda blå blomma är tydligen lavendel också, oavsett om det är lobelia eller daggsalvia eller lavendel …
   Inriktar mig nu mer på att vatten är en bra grej, men inte för mkt eller för lite.
   Jaja, tanten är duktig för hon försöker. Ska nog bli ordning på det här.
   Kram K

 3. ååååå vill oxå ha Calou! Lätt när man bor på Svalbard liksom 🙁 Sluta frestas ! ;))

  1. Mona skriver:

   Well, du skulle ha gett fan i att flytta!

   1. man får ta jobben som finns å ger bäst avkastning 😉

  2. Ninni skriver:

   Du kan ju ha calou inomhus syster yster, eller 😉

 4. Hundkiss är ganska starkt och ”lätt dödande” så det kan vara idé att låta unga och nyplanterade växter slippa den typen av vattning. För övrigt myser jag för mig själv när du mer och mer förälskar dig i din härliga trädgård. Jag bara väntar på att shoppingen ska slå över från kläder och inredning till växter och ”utredning”. Samma typ av shoppingbegär som jag tidigare fick i klädaffärer får jag numera på plantskolor, fast ännu mer. 😀 Det är speciellt att ta hem levande väsen och bjuda in dem att bli en del av trädgårdsfamiljen.
  Charlotta

 5. Stina skriver:

  Tycker det är vackert med ”ogräset” i trappen.

 6. Lillyk skriver:

  Förstod inte vart du hade köpt dina hortensio? Jag är supertrög som vanligt! Tack för allt du delar med dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *